Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Farbowanie wlosow :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

#321 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:03

ale to pewnie zależy od ich rodzaju...bo na każde włosy różne farby różnie działają

no właśnie, ja używam rozjaśniascza do włosów z tej firmy i jestem zadowolona :-/
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#322 monika83

monika83
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 19:33

Sluchajcie kobitki moze mi doradzicie, chce zmienic kolor wlosow tylko nie wiem na jaki (w jakim mi bedzie dobrze) Naturalny kolor moich wloskow to ciemny blond a od jakiegos czasu robie baleage platynowy ktory juz mi sie znudzil i chce cos zmienic. Macie jakis pomysl na nowy kolor i nowa fryzurke? Pozdrawiam :-D

#323 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 20:08

Ja mam pomysl, ktory sama chce zrealizowac... super rudy!!! Konsultowalam to z moimi zaufanymi fryzjerkami i sa jak najbardzej na tak. Tez jestem ciema blondynka, wiec stad moj pomysl for you! ;-)
Dołączona grafika

#324 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 10 listopada 2009 - 20:30

Tez jestem ciema blondynka

ja też a od 2 lat farbuje się na ... tadam ... czarno :mrgreen: hehe
i co najlepsze wszyscy mówią, że bardzo do mnie pasuje ten kolor i nie wyobrażają sobie jakby miała mieć teraz inne włosy :) a nieznajomi nie chcą uwierzyć, że naturalnie jestem blondynką, muszę pokazywać zdjęcia, żeby uwierzyli :D
także, naturalny kolor włosów nie jest nigdy wykładnikiem w jakich kolorach na pewno będzie Ci do twarzy a w jakich na pewno nie :)
monika83, ciężko Ci coś doradzić bo nie widziałyśmy Twojej buźki i nie znamy Twego charakteru. A moim zdaniem kolor włosów powinien współgrać z tymi dwoma czynnikami :)

super rudy

świetny pomysł! jeśli mogę się dołączyć to również jestem na tak :D od jakiegoś miesiąca jestem zakochana w rudych włosach takich właśnie super rudych jak to nazwałaś :) cholernie podobają mi się takie u wszelkich kobitek, które spotykam na ulicy :) udało mi się nawet jakiś czas temu namówić mamę na rudy :P co prawda nie taki mega rudy ale zawsze coś ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#325 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 11:05

Mi się zaczyna strasznie podobać taki marchewkowy :mrgreen:
Ale nie zrobię, bo nie odstawię mojej czerni!...
Na razie... :-P :mrgreen:

#326 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 13:37

A ja farbuje, co mi zalezy mam w miare krotkie wlosy wiec rownie w miare szybko odrosna... le ufam moim fryzjerkom wiec mam nadzieje ze bedzie oki ;-)
Dołączona grafika

#327 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 19:13

Mgielka 87,jesli wiesz,ze bedziesz sie dobrze czula w marchewkowym kolorze to zrob to.W koncu kobieta zmienna jest.A wlosy w kazdej chwili mozna przemalowac no problem,na inny kolor jesli ci sie znudzi marcheweczka. ;-)

#328 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 listopada 2009 - 19:21

mi się marzy kolor rudy... strasznie mi się podobają takie... ale coś w ogóle nie mogę trafić w taki odpowiedni jak farbuję włoski :(
rozjaśniaczem nie chcę ich farbować a potem rudy bo bardzo sobie zniszcze włosy :/

#329 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 12:54

Ekhm, no więc... długi czas byłam wierna farbom z L'oreala, ale strasznie szybko się zmywały, więc postanowiłam spróbować innej firmy. Zakupiłam dziś Londę Color, odcień Ciemny popielaty blond i zaraz idę farbować. Powiem Wam co i jak mi wyszło, zawsze mam stresa jak farbuję sama :-P no ale nie stać mnie na fryzjera przed Świętami, a odrosty mam masakryczne i kolor całkiem spłowiały...

Trzymajcie kciuki :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#330 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 13:23

Trzymajcie kciuki :mrgreen:

bedzie dobrze :)

Ja wczesniej bylam wierna farbom z Garniera....kolor ladny ale po jakims czasie coraz szybciej farba poprstu schodzila mi z wlosow... i stwierdzdilam ze zmienie tym bardziej ze do tanich ta farba nie nalezy...

Zmienilam na Joaane Multi Cream kolor hebanowa czerń i jestem bardzo zadowolona...
cenowo mi odpowiada... i kolor trzyma mi sie dłużej a o to chodziło....

Załączone miniatury

• lll.jpg

Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#331 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 13:50

Ja wczesniej bylam wierna farbom z Garniera....kolor ladny ale po jakims czasie coraz szybciej farba poprstu schodzila mi z wlosow...

to fakt, msle, ze nie sa warte swojej ceny. Ostatnio nimi mlowalam, i juz po paru tygodniach efekt jest inny, niz na poczatku. Moze nastepnym razem skusze sie na inna farbe.

Joaane Multi Cream

a jaka jest cena tej farby?
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#332 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 13:59

ostatnio w malej drogerii płaciłam cos okolo 6 zł :)
Dołączona grafika

#333 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 15:12

Kolorek wyszedł super, aczkolwiek trochę ciemniejszy niż na opakowaniu, ale byłam na to przygotowana, więc rozczarowania nie ma :-) ciekawa jestem jak długo będzie się trzymał... mam nadzieje, że dłużej niż L'Oreal ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#334 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 16:07

Kolorek wyszedł super, aczkolwiek trochę ciemniejszy niż na opakowaniu, ale byłam na to przygotowana, więc rozczarowania nie ma :-) ciekawa jestem jak długo będzie się trzymał... mam nadzieje, że dłużej niż L'Oreal ;-)

Aby kolor sie dluzej utrzymywal,myj glowe szaponem do wlosow farbowanych. Inne szapony w tym przeciwlupiezowe szybciej wyplukuja kolor ;-)

#335 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 17:06

viola, no właśnie muszę takowy szampon zakupić ;-) mam włosy przetłuszczające się, ale żadne szampony i tak mi nie pomagają, więc teraz kupię taki do włosów farbowanych.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#336 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 17:17

89kasienka89 napisał/a:

ostatnio w malej drogerii płaciłam cos okolo 6 zł

łoł to niesamowicie tanio :D a widzę, że również hebanowa czerń tak jak ja :P
a gdzie można ją dostać?
bo moje odrosty wołają o pomstę do nieba :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#337 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 17:35

a gdzie można ją dostać?

prawie wszedzie... ja zawsze kupuje w malych drogeriach.... nie wiem czy ta firma jest np w rossmanie... nigdy nie sprawdzalam
Dołączona grafika

#338 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 20:20

kjujiczek, rozumiem że się pochwalisz :mrgreen: ja też używam teraz londy i musze przyznać że firma naprawde mi podpasowała :mrgreen:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#339 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 09:48

ja uzywam garniera bo długo sie kolor utrzymuje, no i ladnie odrosty pokrywa, próbowałam wcześniej loreala, raz palette i nawet joanny ale garnier zdecydowanie wygrywa :-)

#340 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 10:58

ja uzywam garniera bo długo sie kolor utrzymuje

a u mnie wprost przeciwnie, szybko sie zmywa. Nie wiem od czego to zalezy, mam teraz ciemne wlosy, ponad rok temu mialam blond, wiec moze to ma jakis wplyw <bezradny></span>
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt