Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

makijaż codziennie czy przy okazji?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
210 odpowiedzi w tym temacie

#101 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 10 kwietnia 2013 - 13:30

Delikatny makijaż robię codziennie, tj. podkład, trochę pudru i lekko rzęsy ;-) Natomiast gdy wychodzę gdzieś to obowiązkowo czarna kredka + nakładam dużo tuszu na rzęsy, żeby uzyskać lepszy efekt :-> Na co dzień nie chce mi się kredki używać a eyelinerem jeszcze nie potrafię, zawsze kreski wychodzą krzywo :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#102 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 10 kwietnia 2013 - 16:48

Ja kiedyś nie malowałam się w ogóle, teraz z racji stanowiska codziennie, ale tylko cień, tusz i błyszczyk. :)

Póki co podkładów żadnych nie muszę i mam nadzieję, że nie będę długo potrzebować bo podkłady i fluidy to dla mnie czarna magia. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#103 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 10 kwietnia 2013 - 20:29

Ja się maluję codziennie, nie znoszę widoku czerwonych syfków na twarzy więc podkład obowiązkowo. Tusz czasem sobie odpuszczam. Cień tylko jak mam ochotę i czas. A błyszczyk noszę przy sobie i w ciągu dnia kilka razy nakładam, bo nie znoszę uczucia suchych ust i ładniej wyglądam jak mam pomalowane czymś usta.

Używam też korektora na syfki, eyelinera używam jak mam ochotę - czasem czarnego, innym razem zielonego.

Na podkład puder sypki i wyglądam jakbym miała tapetę. Ale używam jasnych odcieni więc nie wyglądam jak po solarze <lol></span>

#104 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 10 kwietnia 2013 - 21:34

Mój standardowy, codzienny zestaw to podkład i tusz do rzęs. Nie lubię moich zaczerwień na twarzy dlatego wolę je delikatnie ukryć i uwielbiam moje rzęsy a tuszowanie ich sprawia mi radość :P Czasem kredkę ale to bardziej przy jakimiś wieczornym wyjściu. Cienie bardzooo rzadko, na jakieś wesela, większe imprezy itp. Eyeliner też raczej rzadko. Muszę mieć nastój żeby sobie robić krechy :P
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#105 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 08:08

Ja nadal maluję się codziennie ( o ile wychodzę do ludzi z domu :lol: ), ale coraz rzadziej używam eyelinera, praktycznie tylko na wyjścia "wieczorowe". Standardowo wygląda to tak: podkład lub krem BB, korektor ( jeśli jest potrzebny), bezowe cienie i tusz.
I pomadka ochronna, o ile można ją uznać za "makijaż". ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#106 kombi

kombi
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 14:48

Ja też się maluje codziennie, jakoś nie wyobrażam sobie, że miałabym wyjść bez makijażu z domu. W sumie jakiegoś mocnego makijażu nie robię ale tusz, podkaład i ruż musie być,

#107 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 15:06

Ja tak na co dzień to podkład, tusz i błyszczyk. Jak wychodzę gdzieś na imprezę to mocniej oczy podmaluję, jakiś róż czy coś, ale ja się delikatnie bardzo maluję więc za dużej różnicy nie ma.

Każdy z nas urodził się ateistą

#108 vanya

vanya
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 16:10

Mój standard to podkład lub jeśli jest ciepło to koreański krem BB, tusz i coś na policzki - delikatne muśnięcie różem czy bronzerem. Jeśli wieczorne wyjście to obowiązkowo krecha eyelinerem lub jakieś cienie

#109 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 17:48

ja ani na mniejsze ani na wieksze nic nie uzywam, tylko pomadke ochronna

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#110 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 11:32

Ja na co dzień się maluję, ale delikatnie. Zawsze wychodzę z założenia, że makijaż ma podkreślać urodę a nie ją namalowywać :P
Nakładam podkład, troszkę różu na policzki, tusz i pomadkę ochronną. A od niedawna delikatną kreskę na oko, zazwyczaj kolorową.

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#111 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 21:46

ja codziennie używam tylko kremu BB i delikatnie tuszu, od czasu do czasu szminka, a na wieksze wyjścia zdarzy się eyeliner

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#112 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 22:22

Codziennie obowiązkowo używam podkładu, eyelinera, tuszu do rzęs, do tego błyszczyk. Na wyjścia poza tym jeszcze ciemniejsze cienie do powiek i puder, czasem odrobina różu.

#113 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 05:44

Ja tylko jak wychodze z domu uzywam kremu bb, tuszu,rozu i cieni - ale delikatnych, beze, roze .
Na wieksze wyjscie - szminka , i oczy maluje mocniej
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#114 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 07:20

Codziennie używam podkładu, pudru, korektora, tuszu i różu. Ostatnio zbyt leniwa się zrobiłam i rzadziej używam eyelinera oraz cieni.
Na jakieś wieczorne wyjścia zawsze robię pełen makijaż wraz z cieniami i szminką

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#115 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 09:02

ja mam zawsze ten sam makijaż bo nie potrafię inaczej niestety <bezradny></span> cienie do powiek i tusz do rzęs :) ew. pomadka do ust ale żadnych fluidów , pudrów nic z tych rzeczy bo tego nie trawie :/

#116 Gorzka

Gorzka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 11:35

Makijaż codziennie , wiadomo na cieplejsze dni praktycznie w ogole nie uzywam podkladow i pudru , ale wtedy zawsze mocniej podkreslam oko ;)

#117 weronika1983

weronika1983
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 12:04

ja robię codziennie bo lubie czuć się seksownie

#118 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 16:12

ostatnio coraz rzadziej robię solidny make-up , chyba z wiekiem docenia się naturalne piękno ;-)
na codzień lekki podkład plus puder do wykończenia i tusz do rzęs- choć czasem nawet i z tego rezygnuje (odkąd robię hennę rzęs)

na wyjście, podstawa czyli zakrycie niedoskonałości, eyeliner, i 2 warstwy tuszu do rzęs ;-)
cieni używam już bardzo mało, a jeśli już to neutralna beże i złota

#119 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 16:18

U mnie nic się nie zmieniło i maluję się codziennie. No, może czasem zdarzy mi się totalny dzień lenia, który spędzam w domu i wychodzę ewentualnie po bułki - wtedy make up sobie daruję, ale też nie zawsze. Zdecydowanie wolę siebie w makijażu, niż bez, dlatego podkład (albo ostatnio krem bb), naturalny cień do powiek, eyeliner i tusz do rzęs to podstawa. I w zależności od nastroju albo naturalny, delikatny błyszczyk, albo ciemna pomadka.

#120 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 17:40

chyba z wiekiem docenia się naturalne piękno

zdecydowanie. ;)
Kiedys - duzo cieni, mocnych odcieni. Blekit, fiolety , niebieskie itp itd

teraz: podklad , czesto jest to krem bb
tusz - obowiazkowo .I tylko max factor 2000 kal
kredka do brwi
zamiast cienia - na powiek idaje puder sypki jasny
i u mnie mus to roz. Albo puder brazujacy
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim