Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

makijaż codziennie czy przy okazji?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
210 odpowiedzi w tym temacie

#201 Lilyann

Lilyann
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 05 listopada 2016 - 09:26

Hej :) 

Jeśli chodzi o makijaż codzienny czy przy okazji.... U mnie zdecydowanie tylko przy okazji   :roll:  Nie maluję się codziennie, gdyż mam taki problem, że jak maluję się kilka (kilkanaście) dni z rzędu, to po jakimś czasie takiego maratonu (a było kilka podejść), przy demakijażu strasznie bolą mnie powieki :shock:  są takie jakby podrażnione. Nie wiem czy to jakaś reakcja alergiczna, czy za mocno trę te moje biedne powieki podczas demakijażu, czy też środek zły stosuję, ale tak właśnie jest. Jeśli o środek chodzi, to próbowałam różnych, od kremów po płyny micelarne i zawsze jest to samo po pewnym czasie :(

#202 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 13 marca 2017 - 13:54

Może masz uczulenie na kosmetyki? Ja maluję się codziennie, ale z umiarem.

#203 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 31 marca 2017 - 14:45

Hej :-)

Jeśli chodzi o makijaż codzienny czy przy okazji.... U mnie zdecydowanie tylko przy okazji   :roll:  Nie maluję się codziennie, gdyż mam taki problem, że jak maluję się kilka (kilkanaście) dni z rzędu, to po jakimś czasie takiego maratonu (a było kilka podejść), przy demakijażu strasznie bolą mnie powieki :shock:  są takie jakby podrażnione. Nie wiem czy to jakaś reakcja alergiczna, czy za mocno trę te moje biedne powieki podczas demakijażu, czy też środek zły stosuję, ale tak właśnie jest. Jeśli o środek chodzi, to próbowałam różnych, od kremów po płyny micelarne i zawsze jest to samo po pewnym czasie :cry:

Może spróbuj używać jakichś kosmetyków dla wrażliwej cery, mi np bardzo odpowiadał płyn micelarny Biodermy (taki czerwony), albo esencja Multiessence 4 w 1 z bielendy. Kosmetyki nic nie podrażniają, a dobrze oczyszczają cerę. Warto też zmyć na koniec twarz żelem pod prysznic lub pianką, ja polecam z Tołpy albo piankę z Kozmetika Afrodita

#204 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 15 kwietnia 2017 - 19:35

Ostatnio maluję się tylko jak wychodzę, jak mamy gości lub jak mi się chce albo syn pozwoli ;)

#205 violannka

violannka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 26 kwietnia 2017 - 15:23

Ja stosuje codziennie, ale bardzo delikatny. Na wieksze okazje to lepszy makijaz :)

Ja stosuje codziennie, ale bardzo delikatny. Na wieksze okazje to lepszy makijaz :)

#206 MagdaH

MagdaH
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 26 kwietnia 2017 - 17:43

Ja się maluję, ale delikatnie. Trochę z lenistwa, bo wolę pospać dłużej niż stać przed lustrem :) Jak wychodzimy gdzieś to posiedzę nad sobą i wtedy owszem wyglądam lepiej, chociaż ja ogólnie nie stosuję jakiegoś mocnego makijażu, tylko się bardziej przykładam. No widzę już, że muszę oczy maskować, jeszcze kilka lat temu po nocy było normalnie, teraz coraz większe cienie mi wychodzą, jakieś przebarwienia.

#207 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 28 kwietnia 2017 - 15:42

Przyznam, że wpadłam ostatnio w makijażowy letarg i malowałam się tylko na wyjścia (do wyjść nie zaliczam spacerów z młodą nad rzeką i po lesie). Ale już się obudziłam i postanowiłam, że codziennie chociaż lekki musi być. Żeby mąż nie pomyślał, że ma w domu zaniedbaną Matkę Polkę :-P I sama się teraz lepiej ze sobą czuję  :-)

Użytkownik Aspirynkaaa edytował ten post 28 kwietnia 2017 - 15:49

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#208 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 kwietnia 2017 - 16:23

U mnie to samo.. W szpitalu wogole zero makijażu po powrocie do domu kąpiel i posmarowane się balsamem to szczyt pielęgnacji..:-D
Ale racja jest to że nawet codzienny mały makijaż poprawia humor.
Ja tak dlugo nie malowałam rzęs że znowu rosną całkiem w dół :-/
Jak traktowałam je codziennie tuszem to się wyciagaly do góry :-D
Trzeba do tego wrócić ;-)

#209 Bergamotkaaa

Bergamotkaaa
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 24 maja 2017 - 08:34

Idzie lato, robi się coraz cieplej i jakoś tak samej chce mi się malować :) Choć wiadomo, że podkład zmieniam na lżejszy i na oczu nie kładę już cieni (wolę eyeliner), ale tak to standarowy make-uo na co dzień :) Dla mnie to już rytuał, tak jak prysznic czy śniadanie :) Nie staram się jakoś specjalnie nie nakładam 10 warstw :) Tak, aby ukryć zmęczenie i jakies krostki :)

#210 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 12 sierpnia 2020 - 12:41

Ja jednak maluję się codziennie. Mam na skórze przebarwienia i nie czuję się dobrze  bez makijażu. Wole mieć na sobie jakiś delikatny podkład albo krem bb czy krem cc ( latem wybieram delikatniejsze kosmetyki z uwagi na to, ze mam tendencję do zapychania sie i jak mam na sobie jakis cover, wyskakuje mi sporo pryszczy).

Dla utrwalenia wolę pudry satynowe, dające naturalny efekt rozświetlenia. Suchy mat nie wyglada moim zdaniem tak dobrze oraz tworzy maskę:

https://darmarsklep....der-puder-sypki

Z tych tańszych kosmetyków polecam ten puder. Jest świetny.

19d2edbe4f79acc9e5d3657be007.jpg

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#211 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 527 postów

Napisano 23 lutego 2023 - 13:52

Kto, jak  woli??? Jak chodzi o mnie to bez makijażu, ja z domu się nie ruszam ;). Uwielbiam się malować czy to lekko, czy mocniej - zależy od dnia. Teraz mam w planach tutaj   https://vica.pl/958-...awy-do-makijazu    kupić sobie  zestaw paletek  z nowymi cieniami. Będę mogła znowu czarować moim makijażem  w nowym wydaniu.