Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PAZNOKCIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#281 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 08 czerwca 2013 - 16:21

fakt wygląda naturalnie- ale z trwałością bywa różnie- miałam raz i nie wytrzymały nawet 2 tygodni, a znajomej ostatnio w dniu robienia po intensywnym sprzątaniu odprysnął jeden

Możliwe, że masz tłustą płytkę i dlatego tak się działo, aczkolwiek przy żelach też nie powinno być efektu a u Ciebie ok. Jak ma się krótką swoją płytkę to również taki paznokieć nie wytrzyma za długo. Często robiłam pazurki osobom, które nagminnie je obgryzały. Miały na celu ładnie wyglądać i oduczyć ich 'jedzenia' :roll: Widziałam efekty bo dziewczyny później zapuściły swoje :mrgreen:

A mi żelem robiła na taką długość paznokcia jak miałam. Wytrzymały dwa tygodnie, wymagają już uzupełnienia i nie wyglądają zbyt ładnie

Dobrze jest zrobić kamuflaż by nie było widać aż tak odrostów. Oczywiście przy naturalnym frenchu czy jasnych kolorkach. W pastelowych kolorkach niestety widać... <bezradny></span>

#282 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 09:56

Takie teraz mam. Dzisiaj postaram się trochę spiłować i pomaluję na inny kolor. Lubię długie, ale te są grube i trochę je czuje. Aczkolwiek może jak będę troszeczkę krótsze będą lepsze.

Załączone miniatury

• paznokcie.jpg

Każdy z nas urodził się ateistą

#283 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 10:08

Riia, fajne paznokcie, długie. Ale jak dla mnie nie ten kolor bo nie lubię ciemnych kolorów na palcach :-D

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#284 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 11:49

Riia, ładne paznokietki, generalnie nie przepadałam nigdy za czarnym kolorkiem u rąk ale jakoś ostatnio mi się to spodobało i sama sobie pomalowałam :mrgreen:
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#285 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 11:52

Własnie zmyłam czarny i nic mi sie nie podoba. Chciałam coś żywszego, ale jak widać jednak musi być ciemny i chyba granat wygra :)

Ja jak mam długie to zazwyczaj czerwone, ale nie mam akurat ładnego lakieru.

#286 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 18:13

Riia, wow śliczne :shock: wyglądają jak sztuczne, ale w pozytywnym sensie, że takie równiutkie i długie :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#287 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 18:18

Riia, wow śliczne :shock: wyglądają jak sztuczne, ale w pozytywnym sensie, że takie równiutkie i długie :-)

Bo to żele :) Moje niestety od leków tak pękają, że nie mogłabym takich sobie wyhodować. Właśnie je pomalowałam na granatowo i już nie są tak ładne, bo nie umiem aż tak równiutko ich maznąć.

#288 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 18:20

Bo to żele :)

A już zazdrościłam, że takie ładne wyhodowałaś ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#289 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 20:16

robilas czarne na wesele ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#290 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 20:19

kształt pazurków ładny,tylko kolorek nie mój :-)

#291 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 25 czerwca 2013 - 20:55

robilas czarne na wesele ???

Tak bo miałam czarne dodatki, kwiatek, buty, biżuterię. Marzyły mi się czerwone dodatki i paznokcie do czarnej sukienki, ale że nie znalazłam to tak wyszło.

#292 weronika1983

weronika1983
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:47

hej ja tez długo miałam problem z rozdwającymi się paznokciami aż wkońcu... . jak miałam super zniszczone paznokcie po tipsach to też jest odżywka io jeszcze silniejszym działaniu

#293 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 07:31

jak miałam super zniszczone paznokcie po tipsach to też jest odżywka io jeszcze silniejszym działaniu

jaka to odżywka?

Ja od maja miałam robione paznokcie żelowe, uzupełniałam kilka razy aż zdecydowałam się zdjąć. Teraz mam strasznie zniszczone i nie wiem co robić by polepszyć ich kondycję.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#294 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 07:36

Ja od maja miałam robione paznokcie żelowe. Teraz mam strasznie zniszczone i nie wiem co robić by polepszyć ich kondycję.

Ja też zdjęłam na razie aby swoje odżywić, ale nie mam jakoś mocno poniszczonych. Ale mogę polecić odżywkę Eveline 8w1. Naprawdę wzmacnia, bo moja przyjaciółka której łamały się bardzo w połowie już nosi długie. Ja też widzę poprawę w wyglądzie na razie bo dopiero co zdjęłam żel.

#295 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 września 2013 - 14:05

Ja planuje zakupic dwie rzeczy pozniej wklejam foto, podobna oba produkty super na pazurki dzialaja i do tego olej kokosowy o ktorym tyle pisala Jasminka
i niby najlepiej stosowac nie jedna rzecz tylko mieszanki

Załączone miniatury

• 45800_250.jpg
  • 31360_250.jpg

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#296 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 30 września 2013 - 15:51

Ale ten olejek z Alterry to do czego? Wcierać go trzeba w paznokcie cz robić jakieś "kąpiele"?

#297 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 września 2013 - 18:54

bubba, on jest do masazu. ale na forach polecaja wlasnie do olejowania pazurkow
Altera, kokosowy, ten babydream . ;-)

#298 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 października 2013 - 08:55

U mnie jedyny problem z paznokciami to to, że się rozdwajają.... i nic nie pomaga... <bezradny></span>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#299 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 października 2013 - 09:11

palomka, a probowalas tego olejowania ?
na forum ktore sobie czytalam dziewczyny chwala i olejek altera( w Rosmanie kupisz) i kokosowy i ten BDream. ( tez w Rosmanie ). ja do tego jeszcze witaminke A. w Masci
regenerum ? probowalas ? moze jakies witaminy ?

#300 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 października 2013 - 09:17

regenerum ? probowalas ? moze jakies witaminy ?

Próbowałam.... i witaminy i wszystko co się da...

BDream. ( tez w Rosmanie )

Tego nie próbowałam.... chyba. Będę musiała się zapatrzeć w Rossmanie w takim razie.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif