Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PAZNOKCIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#1 kasia009

kasia009
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 23 maja 2007 - 16:21

hEJ WSZYSTKIM!
Mam problem strasznie mi się łamią i rozdwajają paznokcie. :cry:
Stosowałam różne odżywki, kremy itd., ale nic nie pomaga.
Może znacie jakieś sposoby na długie, ładne i zdrowe paznokcie?
ps. tylko nie akryl. Pozdrawiam :->
Kaśka

#2 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 23 maja 2007 - 16:55

od kiedy miałam w grudniu tipsy, mam ten sam problem. nie mogę pazurków zapuścić, są strasznie łamliwe i ogólnie do bani. obiecałam sobie: nigdy więcej tipsów :!:
niestety jeszcze żadnego specyfiku nie odkryłam. staram się nie malować zbyt często, ale to wiele nie pomaga :-/ więc jeśli dziewczynki macie jakiś pomysł - pomóżcie :!:

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#3 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 23 maja 2007 - 18:16

Radze wizyte u dobrej kosmetyczki.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#4 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 23 maja 2007 - 19:36

Tez miałam ten sam problem ;) kupiłam sobie taką odżywkę Neil Tek, trochę zainwestowałam, ale działa, przynajmniej u mnie widać poprawę, nie jest ona może taka świetna, ale jednak zawsze to jakaś poprawa :) ale z takich naturalnych sposobów - podobno pomaga moczenie w ciepłej oliwie z oliwek - osobiście jeszcze tego nie testowałam ;)

#5 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 25 maja 2007 - 12:56

kupiłam sobie taką odżywkę Neil Tek

gdzie można to dostać?? normalnie w kosmetycznych sklepach?

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#6 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 25 maja 2007 - 14:14

Kociak napisał/a:
kupiłam sobie taką odżywkę Neil Tek

gdzie można to dostać?? normalnie w kosmetycznych sklepach?

nie ma szans :P ja zamawiałam na allegro - też dlatego że tam była tańsza :)

#7 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 26 maja 2007 - 14:37

Ponoć rewelacyjna jest odżywka diamond streght sally hansen ale też nie jest tania,dobre jest też moczenie w letniej oliwie.Parafinka na dłonie (przy okazji upiękrza rączki)tabletki ze skrzypem polnym,drożdze,herbatki ze skrzypem,pokrzywą,ogólnie ziolowe mieszanki wzmacniające dostepne w sklepach zielarskich i aptekach,i łykanie witaminek (typu centrum) jeśli to nie pomoże to polecam wizytę u lekarza bo zła kondycja paznokci i włosów to często pierwsze objawy jakiejś choroby.
Dołączona grafika

#8 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 28 maja 2007 - 15:59

Ponoć rewelacyjna jest odżywka diamond streght sally hansen

też o niej słyszałam i jak chciałam kupić sobie, to nad nią też się zastanawiałam :)

#9 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 28 maja 2007 - 16:03

Ja natomiast ostatnio slyszalam w TV, ze jesli uzywa sie polerki to plytka paznokcia zciera sie...i wtedy taki rosnacy zaczyna sie lamac i jest oslabiony :roll:
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#10 Tiaaasia

Tiaaasia
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 30 maja 2007 - 17:10

a ja mam fatalne pazury i do tego obgryzam- fatalny nałóg :evil: i właśnie o tipsach myślałam tylko nie wiem jakie i gdzie wykonać, żeby były dobrze zrobione

#11 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 30 maja 2007 - 19:26

Na obgryzione lepsze będą akrylowe (akryl jest twardy i straszznie gorzki wiec odechce ci sie obgryzania)chociaz żelowe będa tez dobre.Zrobisz je w kazdym salonie kosmetycznym ich cena wacha się w granicach 50-200 zalezy co chcesz miec czy naturalnie wygladające pazurki czy cudo na kiju :P
http://www.ladys-nai...p?id=4&strona=1 tu masz przyklady co mozna zrobic na pazurkach ;)
Popytaj sie kolerzanek może któraś wykonuje tipsy po domach wtedy zapłacisz mniej ,ja tak robie i kasuje od 45 do 60 zł. zaleznie od stopnia zdobienia wiec zawsze wtedy te kilkanaście/kilkadziesiąt zł. oszczędzasz i masz ten komfort że ona przyjedzie ze sprzętem do domku.
Dołączona grafika

#12 Tiaaasia

Tiaaasia
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 31 maja 2007 - 14:53

Dzięki Diablica :-D , chcę się w końcu pozbyć tego fatalnego nałogu, jak takie tipsy później pielęgnować ?

#13 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 31 maja 2007 - 15:46

Zrobisz je w kazdym salonie kosmetycznym

no tak, ale najlepiej to popytaj sie kolezanek czy juz gdzies nie robily czasem :) bo niestety czesto trafia sie na dziewczyny, ktore nie robia tego zbyt dobrze i po dwoch dniach tipsy Ci odpadaja :/ mi ostatnio tipsy zakladala moja współlokatorka i musze przyznac, ze nie dosc ze robila bardzo ladne zdobienia, to jeszcze tipsy mialam na sobie prawie 5 tygodni i zaden mi nie odlecial/odpadl czy inne tego typu historie im sie nie przytrafily ;) najlepiej wiec isc do kogos poleconego :)

#14 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 31 maja 2007 - 17:36

Diablica666, to jak bym kiedyś się zdecydowała jeszcze na tipsy to się do Ciebie zgłoszę ;-)
choć póki co nie mam takich planów.
i dziękuję bardzo za cenne porady :) w końcu muszę się wziąć za te swoje paznokcie. tylko niech przyjdą wakacje i będzie więcej czasu...

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#15 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 31 maja 2007 - 19:28

jak takie tipsy później pielęgnować ?

Jak zrobi się duży odrost tak po ok 3 tygodniach to tylko je uzupełniasz i to wszystko ;)
Uzupelnianie polega na starciu żelu lub akrylu do gołego tipsa i uzupelnienie go nowym oraz nowymi zdobieniami.Tipsa sie skraca jeśli odrósl troszke dłuższy i ot cała filozofia pielęgnacji .

bo niestety czesto trafia się na dziewczyny, które nie robią tego zbyt dobrze i po dwóch dniach tipsy Ci odpadają

Często sie to zdarza bo wiele dziewczyn nie ma nawet kursu ukończonego ,kupuja film na płytce "krok po kroku" i zestaw do tipsów i jadą z koksem ,dla mnie to bzdeta bo mogą nawet zrobić komuś krzywdę jeśli np: nie znają przeciwskazań.Ja sie załapalam na bezpłatny kurs ukończyłam go następnie dużo ćwiczyłam (robiłam za darmo kolerzankom na zasadzie "miej na uwadze to że sie uczę" ) następnie poszłam na staż do salonu ukończyłam go i dopiero teraz mogę powiedzieć że potrafie je porządnie zrobić.Jak bym miała obejżec tylko płyte i potem zacząc je robić to bym robote na maxa spaprała <bezradny></span>

#16 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 31 maja 2007 - 21:51

Madzia81 zanim przyjdą wakacje radzę połykać troszkę witamin, jakiś zestawik z apteki. Ja ostatnio zakupiłam skrzyp polny, potem będzie jakiś miesiac przerwy i znów cos sprezentuję paznokciom. Tylko w taki sposób przez jakiś rok doszłam do super mocnych, trwardych i nierozdwajających się paznokci. Teraz tylko maluję je odżywką sally hansen, bo szkoda mi ich niszczyć jakimś lakierem... :-P
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#17 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 01 czerwca 2007 - 08:58

Ja ostatnio zakupiłam skrzyp polny, potem będzie jakiś miesiac przerwy i znów cos sprezentuję paznokciom. Tylko w taki sposób przez jakiś rok doszłam do super mocnych, trwardych i nierozdwajających się paznokci.

czyli co radzicie na początek kuracji? ten skrzyp polny czy od razu odżywki. o których pisałyście, typu sally hensen czy Neil Tek??

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#18 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 01 czerwca 2007 - 09:18

Madziu i jedno i drugie ;) skrzyp wzmacnia od wewnątrz,a odżywka z zewnątrz także sie znakomicie uzupełniają ;)
Dołączona grafika

#19 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 01 czerwca 2007 - 12:34

zgadzam się w 100% z Diablicą666!! Tylko stosowane razem są skuteczne. No i żeby mieć trwałty efekt troszkę trzeba na niego poczekać, ale warto :mrgreen:
Ja planuję na ślub założyć tipsy, ale szkoda mi zniszczyć tych moich "wyhodowanych" paznokci i zastanawiam się co zrobić.... <bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#20 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 01 czerwca 2007 - 21:02

Madziu i jedno i drugie ;)

zgadzam się w 100% z Diablicą666!! Tylko stosowane razem są skuteczne

dobrze. tak też zrobię.

Ja planuję na ślub założyć tipsy, ale szkoda mi zniszczyć tych moich "wyhodowanych" paznokci i zastanawiam się co zrobić.... <bezradny></span>

no jeśli masz ładne i długie swoje, to po co te tipsy?? nie zakładaj. zrób ładny manicure i to wszystko :) szkoda paznokci.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png