Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PAZNOKCIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#261 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 13 maja 2013 - 08:36

inqa ombre nails to nic innego jak cieniowane paznokcie :P Mi niestety nie wyszło ładnie :lol:

Załączone miniatury

• Ombre-Nail-Trend.png
  • gradient-nails-ombre-nails-skittle-nails_02.jpg
  • 12-gradient-nail-tutorial-finished_bd.jpg
  • 8.JPG

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#262 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 13 maja 2013 - 12:15

89kasienka89, wow- super, szczegolnie ciemne kolory! A to mozna samemu sobie zrobic czy trzeba specjaliste :lol: ?

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#263 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 13 maja 2013 - 14:05

nikus samemu można, ale jak dla mnie to nie wychodzi :P Oglądałam filmiki i wydaje się proste, ale dla mnie wyszło kijowo, może to wina lakierów, nie wiem...

http://www.youtube.com/watch?v=EqLRYaseRZQ[/youtube]

#264 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 13 maja 2013 - 15:23

może to wina lakierów, nie wiem...

a trzeba mieć jakieś specjalne lakiery do tego ombre czy zwykłe takie?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#265 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 13 maja 2013 - 15:56

Ja z ciekawości własnie spróbowałam, nawet podobne kolory mam :) Lakiery mam dobrej firmy, więc chyba to nie o nie chodzi bo też mi wyszło jakoś tak kiepsko.
Nie mam tylko bezbarwnego więc nie mogę nabłyszczyć. Ale efekt jakby popracować pewnie ciekawy wyjdzie.

Każdy z nas urodził się ateistą

#266 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 13 maja 2013 - 19:06

a trzeba mieć jakieś specjalne lakiery do tego ombre czy zwykłe takie

chyba zwykłe, przynajmniej nic mi nie wiadomo o jakiś specjalnych, ale może za gęste miałam czy co, no w każdym razie efekt mnie nie powalił :P

#267 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 14 maja 2013 - 21:05

Oglądałam filmiki

Jakie ta pani ma tam pazzzzury <H></span> na moich by pewnie nie wyszlo tak ladnie :-P aleeee... <hmm></span> nie zaszkodzi sprobowac bo sam pomysl fajny :-D

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#268 lizzka

lizzka
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 15 maja 2013 - 11:59

Ja mam fajny lakier, który robi sam ombre ;) Jest to lakie Miss match kupiony w Hebe za śmieszne pieniądze, ok. 5 zł ;) Jak ma się dłuższe paznokcie, to na końcówkach robi się ombre, bo tam, gdzie płytka dotyka ciała, jest cieplej i lakier ma inny kolor, świetnie to wygląda :)

#269 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 20 maja 2013 - 12:46

Ie w czwartek na paznokcie pierwszy raz w życiu. Ponieważ połamały się, dorobi mi jakieś sztuczne, ale nie tipsy. Zdaje się na specjalistkę, ale boje się, że nie będę umiała z nimi normalnie funkcjonować ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#270 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 20 maja 2013 - 14:55

halynka, mi się bardzo podobają takie paznokcie, ale nie tipsy właśnie ;-) Mogłabyś napisać w czwartek ile cię ta przyjemność kosztowała?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#271 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 18:46

mam pytanie , troche idiotyczne , ale nigdy sie tym nie interesowalam wiec sie nie znam. chodzi mi o sztuczne pazury : czy zele to sie nadbudowuje pazurek czy tylko utwardza ten co jest ,a zeby byly dluzsze to musza plastik nalozyc i spilowac do odpowiedniej dlugosci ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#272 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 05:35

czy zele to sie nadbudowuje pazurek czy tylko utwardza ten co jest ,a zeby byly dluzsze to musza plastik nalozyc i spilowac do odpowiedniej dlugosci ???

Jak ja miałam robione żelowe, to nakładała faktycznie więcej i spiłowywała do krótszej, i to jest taki płynny żel (troche jak silikon wygląda) i po nałożeniu zostaje on utwardzony pod lampą uv. Z tego co pamiętam to jest kilka warstw tego wszystkiego i każdą się utwardza lampą.

#273 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 czerwca 2013 - 14:26

mlodadzieki , chcialam sie orientowac co i jak , zeby wiedziec co powiedziec jak bym szla do kosmetyczki , nigdy nie mialam,a bede chyba zmuszona cos takiego zrobic w sierpniu.

#274 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 05 czerwca 2013 - 17:04

magdaaaaa, możesz mieć doklejonego tipsa + żel albo tworzy Ci paznokcia za pomocą samego żelu czyli tzw. szablon. Masz paznokcie żelowe, akrylowe, hybrydowe, do wyboru do koloru. Ja osobiście polecam żel albo hybrydę, ponieważ są delikatniejsze i wyglądają bardziej naturalnie, mniej roboty przy nich i koszt jest również mniejszy. Akryl z reguły jest z proszku, ciężko i długo się go obrabia, jest też minimalnie droższy. Oczywiście nie zniechęcam nikogo, ponieważ każdy lubi co innego, a profesjonalistki zrobią to naprawdę perfekcyjnie ;-) Polecam Ci skorzystać ze sprawdzonego salonu czy kosmetyczki, a na pewno będziesz zadowolona. Utrzymują się spokojnie do 1,5 miesiąca (bynajmniej w moim przypadku, gdy ja robiłam klientkom) z tym, że po ok. 3-4 tyg. widać już odrosty.

#275 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 czerwca 2013 - 19:46

tak wlasnie myslalam o zelach bo chce delikatne i takie, ktore najbardziej przypominaja naturalne, a potrzebuje to na 2 dni ;-)

#276 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 czerwca 2013 - 19:59

magdaaaaa, kolezanka robi ta hybryde, chwali bardzo. Delikatniejsza i ladnie sie trzyma
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#277 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 08:37

magdaaaaa, kolezanka robi ta hybryde, chwali bardzo. Delikatniejsza i ladnie sie trzyma

tyle że hybrydą się nie przedłuży raczej- <hmm></span>
to dobre rozwiązanie jak ktoś ma swoje długie, to wtedy jest to coś a la taki mocniejszy lakier, a żelem można z krótkich zrobić długie ;-)

#278 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 19:34

tyle że hybrydą się nie przedłuży raczej-
to dobre rozwiązanie jak ktoś ma swoje długie, to wtedy jest to coś a la taki mocniejszy lakier, a żelem można z krótkich zrobić długie

Dobrze gadasz :mrgreen:

Hybryda jest bardziej dla osób, które chcą utrwalić swój paznokieć, jego kształt itd.

Żel i akryl to typowa metamorfoza np. bardzo krótkich paznokci, obgryzionych itp.

#279 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 22:47

kolezanka robi ta hybryde, chwali bardzo. Delikatniejsza i ladnie sie trzyma

fakt wygląda naturalnie- ale z trwałością bywa różnie- miałam raz i nie wytrzymały nawet 2 tygodni, a znajomej ostatnio w dniu robienia po intensywnym sprzątaniu odprysnął jeden :-P

to dobre rozwiązanie jak ktoś ma swoje długie, to wtedy jest to coś a la taki mocniejszy lakier, a żelem można z krótkich zrobić długie ;-)

miałam żelem dorobione 2 paznokcie, bo niestety były krótsze- nie dotrwały :lol: i żel trzymał rewelacyjnie... podobno żel na swoich własnych zapuszczonych to też fajne rozwiązanie <hmm></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#280 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 20:33

A mi żelem robiła na taką długość paznokcia jak miałam. Wytrzymały dwa tygodnie, wymagają już uzupełnienia i nie wyglądają zbyt ładnie

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png