Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PAZNOKCIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#241 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 marca 2013 - 16:05

Podejrzewam ze zadna z Was nie ma takich tragicznych pazurkow jak moje. ;) sa cienkie, rozdwajaja sie sa miekkie . marza mi sie mocne i twarde i nic...
owszem, bardzo pomaga Regenerum i ten do pazurkow i krem do rak plus na noc maska na rece ( i nogi ) z Bielenda . dzieki temu jest ciut lepiej. Wiec jesli ktos nie ma az takiej kiepskiej sytuacji jak ja - to u niego te produkty naprawde moga wiele zdzialac. odzywienie mam ok, jedynie co to dosc sporo rece maja kontaktu z woda. Chyba musze tez zaczac myc naczynia w rekawiczkach

te o ktorych piszecie np. diametowa na poczatku super, teraz zero efektu.
moze ta Maksymalny wzrost okaze sie dobra.
Noi moze olejek rycynowy ?
Chyba u kazdego dziala co innego...u kolezanki np. nail Tek II . U mnie - zero efektu.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#242 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 marca 2013 - 18:26

Sajuri, na pewno oprócz odżywek nakładanych na same paznokcie pomocna była by suplementacja diety w jakiś capivit czy skrzypowite- chociaż te trzeba stosować ok 3 miechów, żeby był efekt.
Jest taki suplement diety Merz Special- podobno bardzo dobrze działa ale jest dość drogi, niby o niebo lepszy niż zwykła skrzypowita

h

te o ktorych piszecie np. diametowa na poczatku super, teraz zero efektu.
moze ta Maksymalny wzrost okaze sie dobra.

u mnie w pracy najlepiej sprzedaje się 8w 1 z eveline- choć słyszałam opinie, że jak się ją stosuje to super a później to paznokcie są jeszcze gorsze <bezradny></span> choć wiadomo każdy jest inny i inaczej ocenia różne rzeczy.

Załączone miniatury

• merz-spezial-suplement-diety-60-szt.jpg

#243 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 marca 2013 - 18:59

ok 3 miechów, żeby był efekt.

stosowałam pol roku, zero efektu.

Jest taki suplement diety Merz Special-

jestem gotowa wszystkie sprobowac.

Mysle ze dla mnie zgubny jest czesty kontakt z woda , plus metalowy pilnik, wycinanie skorek ( wiem, grzech nad grzechy). Od 2 tyg. tego nie robie stan skorek jest ok.
Ale paznokcie mam naprawde słabe

#244 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 marca 2013 - 08:02

co do merz special potwierdzam, jest swietny. chyba nawet zdzies o nim pisalam. 2 miesiace spokojnie wystarcza na widocznosc efektow. jedyny minus, to ze trzeba pamietac o tabletce dwa razy dziennie :P . ceba ok 45-50 zl za opakowanie na miesiac.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#245 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 marca 2013 - 08:06

ceba ok 45-50 zl za opakowanie na miesiac.

jakiś czas temu był u nas na promocji za 24,99 - szybko znikał z półek :lol:

#246 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 24 marca 2013 - 08:09

ooo, za dwie dychy to sama zrobilabym roczny zapas :P w sumie najwieksza promocja jaka udalo mi sie upolowac bylo chyba 35 zl ale to tez dawno temu :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#247 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 marca 2013 - 12:04

Ale paznokcie mam naprawde słabe

Po tym co czytam to moim zdaniem jest to wina poważnych braków w organizmie. Moja Siostra miała podobny etap z pazurami - były jak pergamin, rozdwajające się. Piła drożdżowe napoje, potem brała tabletki Lewitan żeby uzupełnić też biotynę, brała jakieś suplementy diety żeby uzupełnić resztę witamin i teraz ma mocne pazury. Oczywiście była też zmiana diety, ale wydaje mi się, że najwięcej pomogły drożdże.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#248 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 marca 2013 - 12:55

w aptekach na allegro mozna kupic za 36 z wysylka.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#249 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 marca 2013 - 16:35

Piła drożdżowe napoje, potem brała tabletki Lewitan żeby uzupełnić też biotynę, brała jakieś suplementy diety żeby uzupełnić resztę witamin i teraz ma mocne pazury. Oczywiście była też zmiana diety, ale wydaje mi się, że najwięcej pomogły drożdże.

no moze, odzywiam sie dobrze, biore witaminki ale moze to za malo. Swego czasu brałam skrzyp czy tez belissa - niec to nie dało.
Kupiłam dzis to co polecamloda, dałam 49 zl - zobaczymy

Piła drożdżowe napoje

ale sama robila ? kupowała cos w aptece ?

#250 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 marca 2013 - 17:25

u mnie w pracy najlepiej sprzedaje się 8w 1 z eveline- choć słyszałam opinie, że jak się ją stosuje to super a później to paznokcie są jeszcze gorsze

Ja już nie stosuję, a poznokietki może nie są takie ładne jak w czasie, kiedy używałam, ale na pewno lepsze niż były przed kuracją. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#251 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 marca 2013 - 18:37

ale sama robila ? kupowała cos w aptece ?

Sama robiła. Drożdże zalewa się wrzątkiem, przykrywa i odstawia na jakiś czas, a potem wypija. Niektórzy dodają mleka lub kostki rosołowe, sok z cytryny. Różne kombinacje.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#252 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 marca 2013 - 18:41

mozna tez kupic tabletki z drozdzy , tylko nie kazdemu podchodzi , mojej kolezance sie skóra przetłuszczała po tabletkach z drozdzami.

#253 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 marca 2013 - 18:42

I podobno najlepsze są Drożdże Babuni do kupienia m.in. w Biedronce

JkIEp1.png

#254 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 marca 2013 - 18:42

W tych tabletkach ktore polecała Mloda jest biotyna. Zastanawiam sie czy moge poza tymi tabletkami pic tez drozdze . czy moze najpierw jedna kuracja a pozniej drozdzowa?
ja mam tak cienkie paznkocie jak moje dziecko. Pergamin.

tilia a tych drozdzy ile ? lyzeczke ?

#255 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 marca 2013 - 18:47

tilia a tych drozdzy ile ? lyzeczke ?

zależy czy lubisz drożdże :lol: bo jak nie to lepiej zaczynać od mniejszych porcji. Podzielić kostkę np. na 6 części i codziennie jedną. Potem zwiększać jak się przyzwyczaisz.

czy moze najpierw jedna kuracja a pozniej drozdzowa?

jak wolisz

JkIEp1.png

#256 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 marca 2013 - 18:49

czy moze najpierw jedna kuracja a pozniej drozdzowa?

ja gdzies czytałam ze za duzo niktórych witamin B nie powinno być .
moze nie lacz tych kuracji bo nie bedziesz widziala co dziala.

#257 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 marca 2013 - 18:55

zależy czy lubisz drożdże

niespacjalnie :-P

moze nie lacz tych kuracji bo nie bedziesz widziala co dziala.

no wlasnie. Moze najpierw tabki pozniej drozdze. Mloda cos pisała ze po 2 miesiacach byly efekty

#258 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 marca 2013 - 08:45

Moze najpierw tabki pozniej drozdze. Mloda cos pisała ze po 2 miesiacach byly efekty

nie że u mnie :-P ja piszę w oparciu o to co mówią klientki ;-)
ale jeżeli chodzi i suplementy diety 1 miesiąc kuracji to za mało- czytałam gdzieś że optymalnie jest 2-3 miesiące. ;-)

#259 Gorzka

Gorzka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 11:41

Mam straszny problem z zzadziorami ;( co polecacie?

#260 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 11:51

Mam takie pytanko:
koleżanka ma tą końcówkę białą paznokcia zaczynającą się od samego środka płytki. Nieciekawie to wygląda...
Kiedyś obgryzała paznokcie, może to od tego. W necie za bardzo nic o tym znaleźć nie można. Spotkałyście się kiedyś z czyms takim? :?:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”