PAZNOKCIE
Napisano 28 lipca 2011 - 13:01
jaki płyn, krem nie wiem jak sie to zwie byscie polecili do usuwania skorek ?
Napisano 28 lipca 2011 - 13:28
1. biorę kąpiel/lub moczę łapki w ciepłej wodzie aby skórki lepije odchodziły lub czasami obchodzi się bez tego wtedy używam drewnianego patyczka do odsuwania skórek
drewniany patyczek :
skórki usuwam za pomocą takiego/podobnego przyrządu, kupuje w rossmanie za ok 10 zł
Używałam kiedyś żelu w postaci lakieru do usuwania skórek, miał na celu usuwanie, zmiękczanie, wolniejsze odrastanie ale nic a nic nie robił

Następnie o ile to potrzebne to nadaję kształ za pomocą pilnika (cienkiego)
a po tym używam takiego , pilnik 100, bardzo delikatny do zrównania płytki
nie używam pilników do polerowania bo nie mam takiej potrzebny jest to zbędne
Następnie nakładam odżywkę Miss Sporty
i na to lakier.
To wszystko, kiedyś używałam oliwki na paznokcie ale raz niesystematycznie, nie chciało mi się i sama nie wiem czy to pomagało.
Nakładam OGROMĄ ilość kremu i zostawiam na samych paznokciach na 10 min do lekkiego wchłonięcia, a następnie resztę sama wsmarowuję.
Napisano 28 lipca 2011 - 13:34
Napisano 28 lipca 2011 - 13:45
Następnie obcinam pazurki specjalnymi cążkami i później opiłowuje brzegi pilnikiem.
Wycinam skórki cążkami do tego przeznaczonymi. Następnie maluję odżywką bądź lakierem
Raz na jakiś czas wmasowuje w paznokcie olejek rycynowy, który wg mnie potrafi zdziałać cuda
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 28 lipca 2011 - 14:03
Napisano 28 lipca 2011 - 14:05
próbowałam tak robić ale wg mnie to brzydko się prezentujeA nie powinno się skórek wycinać w ogóle tylko zsuwać je
a z resztą sama je wycinasz
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 28 lipca 2011 - 14:07
Ale to nie jest tak idealnie dla mnie.Ja kiedyś zsuwałam,ale zdarzało sie tak,że skórki po odsunięciu zadzierały się ,pękały i krwawiły.Od tamtej pory regularnie wycinam cążkami do tego przeznaczonymi.A nie powinno się skórek wycinać w ogóle tylko zsuwać je
Napisano 28 lipca 2011 - 14:12
ja się pyt. swojej kosmetyczki i powiedziała, że to nie prawda, jeżeli ktoś ma małe to można nie obcinać, niektórzy mają strasznie duże skórki i należy, albo jak kto woli i tyle, ja nie mam dużych ale lubię obcięte bo wtedy ładniej pazurki wyglądająA nie powinno się skórek wycinać w ogóle tylko zsuwać je
Napisano 28 lipca 2011 - 14:17
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 28 lipca 2011 - 14:20
no własnie...ja tez, ale ciagle sa nowe;/Wycinam skórki cążkami do tego przeznaczonymi.
Ostatnio u Magdaaaa widziałam
uzywam. I jest ok.Raz na jakiś czas wmasowuje w paznokcie olejek rycynowy, który wg mnie potrafi zdziałać cuda
Mi chodzi o cos dobrego do usuwania skorek - jakis płyn itp
dobra, dziekuje Ci za wyczerpujacy opis i fotki
U mnie to wyglada tak :
wycinam skorki
piłuje pazurki
i lakier
i tyle. No i swego czasu stosowałam duzooo kremu. I czesto. I dłonie miałam gładziutkie.
OStatnio mi sie zniszczyły troszke - od obierania owocow na dzemy, od pracy na działce.
Napisano 28 lipca 2011 - 15:14
A dziękujęsliczne dłonie , zreszta Madz to samo. Bez skorki, zadziorka pazurki miodzio.
Nie znam takiego, ale powiem Ci jaki ja mam "knif"Mi chodzi o cos dobrego do usuwania skorek - jakis płyn itp
Zabieram się za skórki zawsze po umyciu sterty naczyń
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 28 lipca 2011 - 15:19
no ale zadych skorek nie maszAle ja o nie nawet szczególnie nie dbam
Nie wiem...ja sprobuje kupic jakis płyn na te skorki. Mam taki kosmetyczny ze jak kobieta mowi ze cos jest dobre to jest. No i wiecej kremu i cytrynki .
Bo na to ze mam miekkie pazurki juz nic nie poradze. TAki ich urok
Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:09
Mam na myśli brylanciki, cekiny, kwiatuszki itp
Bo patrzyłam w Rossmannie ale nie ma
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:31
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:45
zajrzałam do 2 rossmannów u mnie w mieście i kurcze nie mana przykład u mnie w Rossmanie
jedyne co znalazłam to takie paseczki specjalne do frencza lub gotowe plastikowe tipsy
zapomniałam, że mam jeszcze Naturę - chyba do niej zajrzęw Naturze chyba też
Idę we wrześniu na weselicho i tak pomyślałam, że nie będę szaleć z żadnymi tipsami czy manicurem u kosmetyczki tylko zwyczajnie pomaluję na naturalny, mleczny lub beżowy kolor i właśnie przykleję jakieś brylanciki - tanim kosztem, niezbyt przesadzone i strojne a wydaje mi się, że będzie się to elegancko prezentować
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 01 sierpnia 2011 - 15:06
no tak, prawdaIdę we wrześniu na weselicho i tak pomyślałam, że nie będę szaleć z żadnymi tipsami czy manicurem u kosmetyczki tylko zwyczajnie pomaluję na naturalny, mleczny lub beżowy kolor i właśnie przykleję jakieś brylanciki - tanim kosztem, niezbyt przesadzone i strojne a wydaje mi się, że będzie się to elegancko prezentować
I chyba z tych drogerii większych to jeszcze Firlit jest - i tam na pewno takie pierdółki widziałam
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 01 sierpnia 2011 - 18:47
A to dziwne, w moim są, jeżeli nie ma to popytaj się Pań bo często takie drobne rzeczy trzymają pod ladą (z powodu kradzieży) dla mnie też często jako gratis dawałyzajrzałam do 2 rossmannów u mnie w mieście i kurcze nie mana przykład u mnie w Rossmanie
![]()
jedyne co znalazłam to takie paseczki specjalne do frencza lub gotowe plastikowe tipsy
Napisano 01 sierpnia 2011 - 19:32
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 01 sierpnia 2011 - 20:42
nie ma takiej u mnie i przyznam szczerze, że nawet pierwszy raz słyszęjeszcze Firlit jest
tak muszę zrobić, bo podejrzewam, że np w Douglasie jeśli będą to za jakieś kosmiczne ceny równe cenom dobrego lakieru a to się mija z celemprzekdz sie do zwyklej drogerii , czy nawet sklepu co ma chemie
o tym bym nie pomyślałaakie drobne rzeczy trzymają pod ladą
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath