Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PAZNOKCIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#181 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 09:28

a co polecacie do skórek??

ja dostałam na skórki taki preparat - zapobiega szybkiemu zarastaniu skórek i pielęgnuje skórki, w dodatku ładnie pachnie Avon Nails Experts
Dołączona grafika

A jezeli chodzi o pilnik to szklany, papierowego używam tylko do piłowania tipsów, dla paznokci najmniej morderczy jest wlasnie szklany :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#182 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 16:10

jakoś nie jestem przekonana do kosmetyków z katalogów...nie wiem czemu <bezradny></span> wolę sobie pooglądać zanim kupię, więc chyba pozostaje mi jakaś drogeria ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#183 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 16:31

dziekuje Katii :)
czyli jednak ten szkany najlepszy choć ponoc sa bardzo drogie ??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#184 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 16:53

kashira, miałam kiedyś i bardzo dobrze się sprawował. plus wystarczył na dość długo. Zapach tez mi się spodobał, zresztą mam wrazenie, ze avon ma dość dobre rzeczy do paznokci ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#185 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 10 listopada 2010 - 18:41

ponoc sa bardzo drogie ??

Na Allegro ceny sa rozne. Od 2.99 do 21.50 np. ;-)

W sklepach tez roznie. Musisz sie rozejrzec.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#186 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 listopada 2010 - 15:03

mnie sie ostatnio na rogach paznokcie łamia , zawsze mam na prosto wypiłowane, a teraz cesto musze robic migdałki :)
ja mam metalowy plnik, jak potrzebuje duzo spiłowac to go uzywam, a tak do wyrównania czy nadania kształtu mam papierowy.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#187 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 13:11

na paznokcie najlepsze dużo wapna choć ja mam genetycznie twarde włosy i paznokcie ( z tego co wiem moja babka miała takie a ojciec tez ma takie)
a od siebie też polecam nie za dożo lakierów bo strasznie osłabią płytkę paznokciową one oddychają a przez zele, akryle i lakiery nie, i nie za często polerować
naskórki masować po kąpieli w olejku najlepiej ciepłym
stosować najlepiej pilniki szklane
białe plami oznaczą uszkodzenie płytki i znajdujące się pod nim powietrze
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#188 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 15:26

mi juz nic nie pomaga;/ .... paznokcie jak miałam słabe , miekkie tak mam dalej..

Załączone miniatury

• emot116.gif

#189 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 22:33

jak skracasz paznokcie to skracaj za pomocą pilnika nie cążek czy nożyczek może spowolnią rośniecie ale są twardsze
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#190 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 19:23

Wyczytałam że sok z cytryny jest dobry- zobacyzmy. I odzywka Nail Tek II

poza tym znalazłam to :
Ważne zasady

Rękawiczki Nic tak nie szkodzi paznokciom jak kontakt z detergentami. Do zmywania, sprzątania i prac, które mocno brudzą ręce (drylowanie wiśni, krojenie marchwi czy buraków), wkładaj gumowe lub lateksowe rękawiczki.

Piłowanie na sucho

Manikiur zaczynaj od skrócenia i opiłowania paznokci. Rób to "na sucho"! Piłowanie rozmiękczonej płytki doprowadzi do jej rozwarstwienia i poważnie osłabi paznokcie.

Polerowanie raz na jakiś czas

Nie poleruj paznokci częściej niż co 4-6 tygodni. To je bardzo osłabia.

Malowanie to konieczność

Jeśli chcesz wzmocnić paznokcie, musisz je malować. Stosuj też bazę pod lakier i utwardzacz. Warstwa twardego lakieru chroni paznokieć przed uszkodzeniami. Szkodzi im natomiast zmywacz.

Specjalistyczna pielęgnacja

Paznokcie powinny być twarde, różowe, ładnie uwypuklone, gładkie i błyszczące. Nawet jeśli twoje odbiegają nieco od ideału, można zrobić wiele, by im pomóc.

Miękkie paznokcie Przyciśnięte wyginają się we wszystkich kierunkach, łatwo się łamią, są płaskie. Jak temu zaradzić? Maluj paznokcie bazą utwardzającą lub odżywką z wapnem i keratyną. Stosuj preparaty z proteinami jedwabiu, olejkiem z drzewa herbacianego. Pomogą nienatłuszczające kremy do rąk i paznokci (tłuste dodatkowo rozmiękczą płytkę). Zadbaj też o dietę, bo takie objawy mogą świadczyć o niedoborze żelaza, magnezu.

Łamliwe paznokcie Mają suchą, matową powierzchnię i połamane końcówki. Płytka rozwarstwia się. Tworzą się na niej bruzdy, a lakier bardzo szybko odpada. Jak temu zaradzić? Regularnie masuj paznokcie nawilżającym olejkiem z wyciągiem z migdałów lub pszenicy. Nakładaj na dłonie odżywcze maski do skóry suchej, stosuj kremy nawilżające i regenerujące.

Kuracja babuni

Filiżankę oliwy zmieszaj z 5 łyżkami oleju rycynowego, łyżeczką soku z cytryny i rozgniecioną kapsułką witaminy A+E. Podgrzej w większym naczyniu z ciepłą wodą, a następnie wetrzyj w dłonie i paznokcie. Załóż bawełniane rękawiczki i idź spać. Rano skóra będzie wygładzona i nawilżona, a paznokcie wzmocnione i elastyczne.

#191 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 19:27

Sajuri, cytując należy podać źródło
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#192 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 19:39

oj...sorki :oops:
źródło : zapytaj.com.pl

#193 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 10 lutego 2011 - 20:42

jedno drugie wyklucza jak można wmasować coś przez lakier( jak zostało napisane lakier robi ochronę przed urazami) spróbuj przez rękawiczki
a lakiery jak co to jakieś lepsze z witaminami a nie za bazaru. to jest jak z włosami czym częściej farbujesz tym są bardziej suche i łamliwe

#194 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 marca 2011 - 08:16

zauwazyłam mała poprawe :-P nie wiem czy to efekt brania tabletek Belisa - choć mysle że raczej nie... bo podobno trzeba je brac nawet do poł roku by było widac efekt, a ja biore 20 dni dopiero
poza tym
sprzatam w rekawiczkach czego wczesniej nie robiłam
po każdym myciu kremuje dłonie i klikanascie razy dziennie wcieram olejek rycynowy.Paznokcie sa twardsze i nie mam białych plamek . Zobaczymy jak długo taki stan sie utrzyma.

#195 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 marca 2011 - 12:45

po każdym myciu kremuje dłonie i klikanascie razy dziennie wcieram olejek rycynowy.Paznokcie sa twardsze i nie mam białych plamek . Zobaczymy jak długo taki stan sie utrzyma.

Wow,ja także mam takie białe plamki.Ale Sajuri,słyszałam,że to z niedoboru jakiejś witaminy w organizmie.Podejrzewam,ze twardsze paznokcie są wynikiem stosowania olejku rycynowego.Super,gratuluję.Może i ja spróbuję wcierać ten olejek. :-D
Skoro Ci te plamki zniknęły,może i mi znikną.Tylko kupę sobie jakis preparat do lykania na wzmocnienie wlosów i paznokci.

#196 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 12:46

Wow,ja także mam takie białe plamki.Ale Sajuri,słyszałam,że to z niedoboru jakiejś witaminy w organizmie.Podejrzewam,ze twardsze paznokcie są wynikiem stosowania olejku rycynowego.Super,gratuluję.Może i ja spróbuję wcierać ten olejek. :-D
Skoro Ci te plamki zniknęły,może i mi znikną.Tylko kupę sobie jakis preparat do lykania na wzmocnienie wlosów i paznokci.

ja także miałam białe plamki, nic nie robiłam i same znikneły ..możliwe ze suplementacja, a być może inne odżywianie ..a może coś innego
Dołączona grafika

#197 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 02 maja 2011 - 17:41

ja także miałam białe plamki, nic nie robiłam i same zniknęły ..

u mnie było dokładnie tak samo. jeszcze kilka lat temu miałam takie plamki na paznokciach i później zniknęły. nie mam pojęcia dlaczego, po prostu tak same z siebie <bezradny></span>
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#198 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 maja 2011 - 20:49

u mnie było dokładnie tak samo. jeszcze kilka lat temu miałam takie plamki na paznokciach i później zniknęły. nie mam pojęcia dlaczego, po prostu tak same z siebie <bezradny></span>

chyba każdego ten przypadek dotyka, a później znika :-)
Dołączona grafika

#199 lulka

lulka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24 maja 2011 - 13:38

polecam odżywkę sally hansen złotą. Ewentualnie moczenie w ciepłej oliwie.

#200 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 24 maja 2011 - 15:23

Ewentualnie moczenie w ciepłej oliwie.

potweirdzam to, moją mama od X lat tak robi i pomaga, lecz dla mnie nie się, wytrzymam minutę a zaraz po muszę gdzieś wsadzić swoje paluszki :-P
Dołączona grafika