Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

PAZNOKCIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#161 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 12 września 2010 - 19:09

nie wiem co robie ŹLE ??? ?

Sajuri, może po prostu masz takie paznokcie i nic tego nie zmieni, niekoniecznie robisz coś źle, ja np mam twarde paznokcie z natury, nie stosuję NIC, nie sprzątam w rękawicach, garnki zmywam bardzo często i się nie łamią.
Mi np zwykły lakier wystarczy do utwardzenia.

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#162 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 września 2010 - 14:10

Sajuri, może po prostu masz takie paznokcie i nic tego nie zmieni

ale kiedys nie miałam z nimi problemu
no ale moze problemy ze zdrowiem ktore były i leki
od dzis zarzywam
Velostin
zobaczymy

[ Dodano: 2010-09-13, 18:17 ]
znalezione w necie :
Na nadmierną kruchość i łamliwość paznokci ma wpływ wiele czynników, począwszy od urazu mechanicznego macierzy (tej części, z której wyrasta paznokieć), poprzez niedobory witamin (głównie z grupy B) lub składników mineralnych (cynku, krzemu, siarki), niekorzystny wpływ środków chemicznych (proszku do prania, środków czyszczących, czy nawet zwykłego mydła), oddziaływania wody chlorowanej, czy szkodliwego wpływu czynników środowiskowych. Dlatego do prac domowych proszę używać rękawiczek (to niezbyt wygodny, lecz skuteczny sposób). Zadbaj także o dietę zawierającą: białko (głównie jajka, mleko, sery i ryż), witaminy z grupy B (mleko, mięso, ryby, drożdże, sery, jaja, rośliny strączkowe), a także wapń (mleko, sery, żółtko jaja), żelazo (natka pietruszki), krzem (świeże warzywa i owoce oraz rośliny lecznicze np. skrzyp), magnez (kakao, czekolada gorzka i słodka oraz migdały) oraz cynk (buraki, kapusta oraz kiełki pszenicy). Niestety jednak bardzo często nasza dieta nie zapewnia odpowiedniego zapotrzebowania na powyższe składniki odżywcze i niezbędne staje się przyjmowanie doustnej suplementacji typu Belissa, Ziele skrzypu polnego z witaminami, Skrzypovita, czy Merz Special. Ponadto bardzo dobre efekty przynoszą kuracje z ciepłego oleju rycynowego lub oliwy z oliwek połączonych z kilkoma kroplami soku z cytryny, napary z kopru włoskiego lub kąpiele w ciepłym „kleiku” z ziół śluzorodnych np. siemienia lnianego, kozieradki, czy lipy. Mocz paznokcie w wybranej miksturze, a po kilkunastu dniach zobaczysz wyraźną poprawę. Stosuj odżywki do paznokci, które regenerują płytkę i odbudowują jego strukturę. W gabinecie kosmetycznym możesz dodatkowo wykonać tzw. fiberglas (czyli jedwab), który wzmacnia kruchą i łamliwą płytkę, zapewniając dość szybko widoczne efekty. Nie polecam zaś tipsów i akrylu, które są skutecznymi metodami wydłużenia paznokci, same zaś w sobie ograniczają dostęp tlenu i osłabiają strukturę paznokcia.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#163 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 13 września 2010 - 19:04

znalezione w necie :

Sajuri należy znaleźć źródło i je podać ;-) ewentualnie zaznaczyć że tekst jest cytatem.

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2010-09-13, 20:08 ]
nawet przy zaznaczeniu tekstu podajemy źródło ;-)

#164 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 września 2010 - 08:59

aha.
Zrodło :
http://www.rossnet.pl/

( nie wiem czy dobrze...)

#165 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 września 2010 - 10:20

babki ratujta :P moje paznokcie znaczy się :lol: zacznę od tego, że czerwony lakier gościł u mnie na paznokciach praktycznie codzień, od ... długiego czasu :P ostatnio stwierdziłam, że opatrzył mi się, no iiiiii ... okazało się, że paznokcie nabrały paskudnego pomarańczowego ( :shock: ) odcienia ... oczywiście wujek google poszedł w ruch, wyczytałam, że to zwykłe przebarwienie właśnie od lakieru :/ czy ktos wie ... jak sie tego pozbyć :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#166 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 21 września 2010 - 10:22

cytryna ma właściwości wybielające np skórę z tego co mi wiadomo :D
więc może na paznokcie również zadziała <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#167 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 września 2010 - 10:25

cytryna

O tym samym pomyślałam.Być może pomoże i nieco wybieli.Zaszkodzić,to na pewno nie zaszkodzi. ;-)

#168 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 21 września 2010 - 11:04

Najczęściej maluję paznokcie na czerwono i kiedyś miałam ten sam problem. Używałam soku z cytryny, słyszałam jeszcze o tym, że pomoże soda oczyszczona, ale nic nie zadziałało, więc zamalowałam po prostu paznokcie innym lakierem.
Jedynie na przyszłość radzę najpierw użyć bazy po lakier, a dopiero potem malować na czerwono i nie powinno być problemów ;-)

#169 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 21 września 2010 - 16:39

Niedoceniona- następnym razem spróbuj używać tzw, podkładu. Przed pomalowaniem paznokci na ciemny kolor, pomaluj je nim, możesz go używać również jako utwardzacza, sprawia ze lakier dłużej się trzyma na paznokciach. Ja polecam ten (golden rose) kosztuje ok. 7,50 zł:

A teraz chyba będziesz musiała poczekac zanim odrosną..

Załączone miniatury

• paznoksce.jpg

#170 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 21 września 2010 - 16:41

Też tak miałam gdyz kiedys tez gościł u mnie czesto ten kolor.
Nic tylko czekać aż odrosną.
W moim przypadku tak było bo nic nie pomogło <bezradny></span>

#171 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 22 września 2010 - 10:19

Dzisiaj zauważyłam że mam dziurki na paznokciu <bezradny></span> co one mogą oznaczać ? , może miał ktoś też taki problem .

#172 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 września 2010 - 11:22

ESMERALDA, chodzi ci o takie białe plamki? czy takie wgłębienia jakby?
bo te plamki oznaczają brak witamin a wgłębienia to nie wiem, ale ja mam takie i u mnie to wynika chyba z faktury paznokcia.

#173 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 22 września 2010 - 11:35

czy takie wgłębienia jakby?

to wygląda jakby igłą były robione dziurki .

chodzi ci o takie białe plamki?

nie mam plamek , ani żadnych przebarwień .

#174 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 września 2010 - 17:22

ESMERALDA, proponuje wybrać się do dermatologa. Ja słyszałam kiedyś,że te dziurki są objawem początków łuszczycy paznokci. Więc warto upewnić się u specjalisty :-)

#175 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 października 2010 - 10:13

a ja mam pytanie...
jaki może byc powód poza brakiem witamin ( od 2 miesiecy biore witaminy na paznokcie wiec brak cynku raczej odpada)
jeśli ktoś ma białe blamki na paznokciach ?
prawie na każdym mam po 3.

#176 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 30 października 2010 - 15:21

Sajuri, Białe plamy na paznokciach mogą świadczyć o:
mikro urazach takich jak uderzenia lub zbyt brutalny manicure
braku cynku lub żelaza w organizmie.

Białe plamki to bielactwo paznokci - nie jest to choroba paznokci a raczej defekt kosmetyczny - nie odkryto jeszcze przyczyny tworzenia się tych zmian ,niektóre źródła podają ,że przyczyną mogą być zatrucia metalami ciężkimi,zaburzenia przemiany materii oraz mikrourazy w czasie zabiegów kosmetycznych np. w czasie wycinania skórek cążkami. Często bielactwo paznokci występuje samoistnie i samoistnie znika. Nie ma na ten defekt skutecznej rady - jedynie można zakrywać plamki przez stosowanie lakierów do paznokci. Bielactwo paznokci potocznie nazywane jest "kwitnieniem paznokci"

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#177 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 listopada 2010 - 09:03

mikro urazach takich jak uderzenia lub zbyt brutalny manicure

to w gre może wchodzić... swego czasu nie obchodziłam sie z nimi dobrze..

braku cynku lub żelaza w organizmie

cynku to raczej nie...biore witaminy..
ewentualnie żelaza

a który pilnik byłby lepszy papierowy czy szklany ??
bo te metalowe to sa chyba nie dobre

#178 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 04 listopada 2010 - 17:54

a co polecacie do skórek?? bo zawsze po ich usuwaniu wydaje mi się, że nie zrobiłam tego dokładnie...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#179 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 00:07

Pilniki metalowe:te należy omijać z daleka, w zasadzie powinny być wycofane ze sprzedaży polecane są osobom o mocnych paznokciach lub tych, które noszą tipsy. Poza tym niszczą strukturę paznokcia, tworząc zadry na płytce, przez które łatwo dostaje się do niej rozmiękczająca je woda.

Pilniki papierowe: są doskonałe do skracania i nadawania paznokciom kształtu, polecane do wszystkich rodzajów paznokci. Są delikatniejsze od pilników metalowych i dość szybko się zużywają. Ich częste stosowanie może też powodować rozdwajanie się płytki paznokcia.

Pilniki szklane: to najczęściej drobnoziarniste pilniczki, wykorzystywane do wygładzania krawędzi paznokcia, ewentualnie opiłowywania tych delikatnych i cienkich. Zabezpieczają paznokcie przed pękaniem i rozdwajaniem. Rzadko powodują uszkodzenie płytki. Mogą być stosowane zamiennie z pilnikami papierowymi.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#180 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 08:44

ja osobiście używam papierowych i jestem zadowolona, nie rozdwajają mi się po nich paznokcie...kiedyś dostałam do jakiś zakupów pilnik szklany i jak dla mnie taki sobie, słabo opiłowuje :roll:
Dołączona grafika

Dołączona grafika