Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#1741 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 11:25

czy ktoras z Was brala moze prace przez internet ? oplaca sie to ? np wypelnianie ankiet ?
Tak sobie myslałam o pracy przez internet bo teraz mi z mala nikt nie zostanie ( nie ze nie ma kto, bo sa blisko dwie babcie, tylko zadna nie chce , wkoncu nie musi ) . Tyle ze taka praca przez neta to tez pewnie ciagle przed kompem trzeba siedziec.
chyba juz predzej jakas praca w weekendy ? cos na zlecenie
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#1742 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 13:02

Sajuri, oj ja też bym chętnie chciała pracę przez neta :P

I mam pytanko: co sądzicie o pracy - tajemniczy klient ?

Bo tak się kiedyś zastanawiałam, nie liczę na jakieś kokosy, tylko żebym nie wyszła na 0, albo na minus :lol:

#1743 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 14:51

tajemniczy klient

?? pierwsze slysze

#1744 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 15:02

Sajuri, jak pierwsze słyszysz, jak jakiś czas temu rozmawiałyśmy o tym na czacie z elizabeth? :lol:

Zwani także klientami testowymi, tajemniczymi gośćmi, a także - niesłusznie - ankieterami, to osoby wykonujące badania testowe. Zobowiązani są do postępowania według określonych instrukcji - scenariusz ich zachowania powinien być skonstruowany w sposób odzwierciedlający zachowanie typowego klienta danej firmy. Za badanie zwykle dostają wynagrodzenie, którego wysokość jest zależna od rodzaju badania, jego trudności oraz polityki firmy badawczej.

Tajemniczy klienci przechodzą specjalne szkolenia przed udaniem się na badanie: dotyczą one standardów obsługi w badanej firmie, aby dobrze wiedzieli, co powinni sprawdzić, oraz scenariusza badania.

źródło: wikipedia.pl

Sajuri, a nad żłobkiem dla małej nie myślałaś?

#1745 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 15:07

Wisienkowa, kiedyś myślałam o pracy jako tajemniczy klient i z tego co czytałam, to sa różne wymogi, np. mieć własny sprzęt (aparat) i robisz foty z ukrycia :mrgreen: robisz zakupy za swoją kasę, dopytujesz się biednego sprzedawcy o wszystko i później oceniasz go. Z tego co wiem, to w Rossmanie i Drogeriach Natura są często takie kontrole.
A wszystko i tak zależne jest od tego, gdzie się zarejestrujesz i co wymaga potencjalny klient. Jak ja szukałam firmy u siebie w mieście to mi powiedziano, że biorę nie 1 miasto a kilka pobliskich "miasteczek"....a skoro ja nie mam autka to musiałabym dopłacać za dojazd.... więc sobie darowałam...

nie liczę na jakieś kokosy

No kokosów to na pewno nie ma.

#1746 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 15:15

AgnieszkaT, ale tak naprawdę zakupów nie trzeba robić- więc kasy nie wydajesz ;-) Wystarczy sprzedawcę pomęczyć :-P O robieniu zdjęć z ukrycia pierwszy raz słyszę :shock: Taka praktyka może podejść już pod jakiś paragraf normalnie- nawet pracowników nie można oceniać na podstawie zdjęć z monitoringu zainstalowanego w celu ochrony. PRACOWNIK MUSI BYĆ POINFORMOWANY O NAGRYWANIU i MUSI WYRAZIĆ NA TO ZGODĘ. Inaczej nie jest to zgodne z prawem i każdy Sad Pracy to powie <bezradny></span>

Jak ja szukałam firmy u siebie w mieście to mi powiedziano, że biorę nie 1 miasto a kilka pobliskich "miasteczek"....a skoro ja nie mam autka to musiałabym dopłacać za dojazd.... więc sobie darowałam...

To faktycznie nieopłacalne...

Wisienkowa, tak jak AgnieszkaT, mówi- kokosów nie ma- ale parę złotych wpadnie ;-)

#1747 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 15:17

AgnieszkaT, jak tak o tym poczytałam, to nie wiem czy wgl mam do tego kwalifikacje :P Nie jestem zbyt komunikatywna, ale np. gdy coś kupuję to chętnie zapytam babki co by mi poleciła... więc sama nie wiem.

Często łażę po sklepach, często między zajęciami zwiedzam całe multum miejsc, a co do tych nabytków które kupię, że dla mnie zostają, to miło z ich strony :lol:

[ Dodano: 27 Lipiec 2013 ]
Marzycielka24, czytałam, że ci 'tajemniczy klientowie' mogą być kontrolowani własnie poprzez nagrania z kamer ...

#1748 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 15:44

czytałam, że ci 'tajemniczy klientowie' mogą być kontrolowani własnie poprzez nagrania z kamer ...

No ale oni zapewne o tym wiedzą- w sensie tajemniczy klienci i w podpisywanej umowie wyrażają zgodę ;-) A ja mówiłam o pracownikach danej firmy czy sklepu, który jest kontrolowany.

Pracownicy badanej firmy powinni mieć świadomość prowadzonych badań Mystery Shopping oraz wiedzę co jest badane i w jakim celu. W szczególność pracownicy powinni wiedzieć i wyrazić zgodę na utrwalanie ich głosu lub obrazu podczas badań z użyciem wideo lub podsłuchu oraz ustalić razem z badaną firmą, w jaki sposób materiały te będą przechowywane i niszczone. W Polsce zasady dotyczące nagrywania regulowane są przez ustawę o ochronie danych osobowych, które w praktyce często są łamane zarówno przez firmy badawcze, jak i zlecające badania.

źródło: wikipedia.pl

#1749 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 27 lipca 2013 - 16:02

Oj trzeba uważać na takie akcje z ukrytym aparatem, bo taki sfotografowany pracownik może pozwać i tą osobą i całą firmę od tych tajemniczych klientów. Jest to osoba prywatna i nie można robić jej zdjęć bez jej zgody lub kierownika sklepu np do mediów.

Moja koleżanka pracuje w Deichmanie i mówi, że od razu wyczuwa tych tajemniczych klientów dzięki czemu zawsze ma dobre wyniki :) Sama chciała tak dorobić, ale faktycznie na własny koszt musiałaby dojeżdżać do mniejszych miasteczek, więc stwierdziła że by się to nie opłacało.

Każdy z nas urodził się ateistą

#1750 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 28 lipca 2013 - 23:23

Marzycielka24, jeśli chodzi o aparat, to ja jak szukałam pracy i widziałam takie ogłoszenie, to wyraźnie było napisane, że aparat jest potrzebny do robienia zdjęć cenówkom towarów czy są zgodne. Nie pamiętam do jakiego to sklepu było, ale jakaś sieciówka spożywcza na 100%.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1751 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 04:35

Madź, no ok, ale do robienia zdjęć metkom- cen tak? A ja cały czas mówie o zdjęciach pracowników ;-) A z Agnieszki postu i fotach z ukrycia wywnioskowalam, że o pracowników chodzi- ale może faktycznie to o to... W sumie tu ajwnie tez pstrykać nie będziesz ;-)

#1752 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 06:24

Chodzi o robienie zdjęć cenówkom - często tak jak w naszej firmie muszą być zrobione estetycznie, czytelnie, taką samą czcionką, takim samym pismem itd.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#1753 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 07:23

do nas jak przychodzi tajemniczy, to żadnych zdjęć nie robi, ale kupuje zawsze po 1 produkcie z danego działu, tak żeby przekroczyć 35zł (sprawdza czy się mu zaproponuje sprzedaż dodatkową)
także nie jest tak, że tylko chodzi i sprawdza sprzedawców. Ma okreslony budżet pewnie do tego.
U nas ma też określony scenariusz, i punkt po punkcie go realizuje, np, czy się mu powie dzień dobry, ocenia też ton twojego głosu itd :-P fajna robota, choć chyba mało płatna ;-)

#1754 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 12:07

Złożyłam dzisiaj cv. Trzymajcie kciuki aby się udało :) Praca na cały etat, więc miałabym dwa, a odpadłby mi ZUS do samodzielnego płacenia.

Każdy z nas urodził się ateistą

#1755 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 14:13

Złożyłam dzisiaj cv. Trzymajcie kciuki aby się udało :-) Praca na cały etat, więc miałabym dwa, a odpadłby mi ZUS do samodzielnego płacenia.

ZUS całkiem by Ci nie odpadł, bo musiałabyś płacić zdrowotne. :) 

Trzymam kciuki za Ciebie! Wczoraj też złożyłam CV. 

#1756 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 14:14

@Riia to w takim razie trzymam kciuki, aby się wszsytko udało ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#1757 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 14:48

@Riia powodzenia!

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#1758 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 14:57

@Riia jeszcze raz powodzenia ;)

#1759 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 14:58

@Riia, kciuki zaciśnięte!! :D

#1760 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 15:16

@Riia no to trzymam :D

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif