Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#1221 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 18:15

zabierz z domu tace

z domu zabierać... Trzeba się upomnieć się, że przyda się w biurze taca ;-) Jak ludzki szef, to i taca się znajdzie :mrgreen:

bo wymagana znajmosc kompa nie kasy...

bo tak na prawdę, opanowanie zwykłej kasy to kwestia pół godziny. Jasne, że człowiek sięzastanawia przez następny tydzień, czy aby na pewno wszystko dobrze nabija, ale jestem żywym dowodem na to, że wszystko jest do opanowania ;-) a poza tym... W rosmanie musisz "aż" zczytywać kody. W sumie nie przyglądałam się jakoś bardziej szczegółowo co tak kobietki wbijają później :P Ale to jest do opanowania :)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#1222 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 18:56

Magda co do stazu - to taki załatawiony przez siebie w swoim miescie to owszem czemu

Ale to jest do opanowania

nie no , napewno. Nie abym sie bała, wkoncu ma człowiek kompa opanowanego i jakies tam programy to sobie rade. Skoro opanowałam kiedys w ciagu paru dni specjalny program do obliczania wymiarów okien , szkice itp to bedzie dobrze
Tyle ze nie powiem...wolałabym aby było tak iż wyskoczy mi ile trzeba wydac. Nie chciałabym sie pomylic.
To sklep z bielizna . Zobaczymy czy zadzwonia bo szukaja " młodej " :lol: A teraz jak wiadomo 30 lat dla pracodawcy to hoho.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#1223 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 19:48

lolipopola ja mieszkam na takiej wsi, że tu jest cięzko o jakąkolwiek pracę. Miasta obok to też dziury.. ale będę szukać;]
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#1224 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 20:41

Madź, ciężko powiedzieć... bo w sumie nie spotkałem się z nikim, kto by tak zarabiał... ale wiesz jeżeli firma jest jakaś sprawdzona, to może jest coś na styl wszelkich konsultantów sprzedających kosmetyki.

Właśnie, właśnie. A ja tam już wiem jak to jest - żeby coś w ogóle w A. sprzedać musiałam dorzucać rabaty 10-20%, więc ledwo na to, żeby sobie ze 2 kosmetyki kupić wyrabiałam.
Myślałam, że tu ktoś czegoś takiego próbował, ale cisza, więc chyba nie <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1225 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 16:55

no tak jak jest czytnik kodów , to jedyne co moze byc trudniejsze to wycofanie towaru , albo platnosc karta . ale jak cenionka pisze wszytko jest do opanowania.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1226 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 19:54

Sajuri, nawet jeśli nie będziesz miała na kasie pokazane ile musisz wydać to z boku kasy zawsze możesz mieć kalkulator dla sprawdzenia :-) a z czasem pewnie liczenie w pamięci będzie szło szybciej :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#1227 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 15:20

Sajuri, trzymam kciuki, żeby składanie cv dało efekty

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1228 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 15:42

Kojarzy mi się że w rossmanie wyświetla się reszta do wydania, ale jak mówią dziewczyny z czasem po prostu wydajesz z pamięci, kwestia wprawy. Co do kas, to właśnie wszystko zależy od ustawień i modelu, u nas jest tak że mamy czytnik, pracujemy na programie polka, i sczytując towar reszta automatycznie nie wyświetla się, ale możemy wpisywać kwotę i wtedy na ekranie komputera pojawia się reszta dla klienta.

#1229 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 16:06

sczytując towar reszta automatycznie nie wyświetla się, ale możemy wpisywać kwotę i wtedy na ekranie komputera pojawia się reszta dla klienta.

To chyba logiczne,że żaden program automatycznie nie wyświetla reszty,bo nie jest w stanie przewidzieć ile nam zapłaci klient ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#1230 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 18:36

żaden program automatycznie nie wyświetla reszty,

tiaaaa, chyba nie wyraziłam się zbyt logicznie <bezradny></span>

#1231 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 13:55

dzieki dziewczyny...

Ja mam tez pytanie do osob ktore miały staż... Bo jesli mnie pamieć nie myli to mój staż kiedys polegał na tym że UP mnie kierował. I tyle.

A tymczasem kobietka mi mowi ze maja oferte stazu. No to mysle - jade, zobacze co i jak. No i ona mi daje skierowanie ż emam tam isc a do nich zgłosic sie do tygodnia czy mnie przyjeli :shock: . PYtam : znaczy że mam wziasc CV i bedzie rozmowa ?
na co ona że pracodowca moze przeprowadzic rozmowe na staz...
szczerze jestem zdzwiona bo sie z tym nie spotkałam.

Jednym słowem - o staz ciezko nawet i trzeba sobie zawalczyc. cos sie nie spodoba pracodowcy i papa.

#1232 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 14:15

Sajuri UP teraz kieruje na staż, ale po kilka osób. Kto się spodoba pracodawcy ten zostaje. Normalnie jakbyś sama sobie pracy szukała. Najlepszy przykład na to, że teraz o prace jest naprawdę trudno <bezradny></span>
Ja byłam zarejestrowana prawie rok, UP gdzieś tam kierował, kazał e-mailami(!!) wysyłać CV i tylko pisać, że to z polecenia UP <bezradny></span>
W końcu mnie wykreślili, bo miałam pogrzeb babci, remont i tak jakoś termin mi z głowy wyleciał :-(
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1233 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 14:39

Normalnie jakbyś sama sobie pracy szukała.

ahha, czyli ide sobie na rozmowe , oni wybieraja czy chca czy nie , UP mi płaci ..i to tylko jest chyba 700zł ?
Czyli lepiej bym wyszła na tym gdybym sobie sama szukała prace .
Bo nie dosc że UP przestał zwracac za dojazdy ze stazu to jeszcze rozmowa...
O kursy tez ciezko. Czyli UP jest tylko dla nich aby mieli prace.

#1234 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 14:54

ahha, czyli ide sobie na rozmowe

tak wlasnie moja kolezanka miala rozmowe i bylo 7 osob.

Czyli lepiej bym wyszła na tym gdybym sobie sama szukała prace .

no pewnie ze tak bo minimlana placa ne reke to 1000 zl :-)

..i to tylko jest chyba 700zł ?

ja dostawalam 765 na reke na stazu

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1235 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 19:24

Sajuri, tak jak Ci napisały dziewczyny. Idziesz tam gdzie jest miejsce i dogadujesz się z pracodawcą, a on kogoś wybiera. Wtedy pisze tzw. wniosek imienny, czyli, że dokładnie Ciebie chce przyjąć i im też łatwiej załatwić ten staż, bo jednak nie wszystkim firmom jest przyznawany, mimo że chcą...Było tak, że firma zgłaszała, że kogoś chce, a teraz składając wniosek pisze, że np. wybrała tego bezrobotnego (który musi być zarejestrowany) i jesli UP przyzna temu zakładowi stażystę to jesteś nim ty, bo Ciebie wpisali. Nie wiem czy jeszcze jest tak, że są wnioski bezimienne, bo u mnie głównie firmy się ogłaszały i od razu chciały kogoś wpisać.
Płacą 890zł netto.

#1236 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 19:32

Ale ja osobiscie nie widze sensu w ...rozmowie kwalifikacyjnej na staż :-P
No bo co mi kobieta powie ? ze nie mam doświadczenia do pracy na sekretarke ??
wkoncu po to chce miec owy staz - aby sie czegos wiecej nauczyc tak ? tak jak kiedyś miałam staz na referenta.
To że wykształcenie musze miec odp. to logiczne. Ciekawe cyzm sie kieruja w takiej sytuacji...chyba że faktycznie nawet na staz wygra osoba z doswiadczeniem...( znowu ) . :-/

#1237 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 19:41

Sajuri, chyba bardziej chodzi o to, czy ogólnie się spodobasz, a nie czy masz doświadczenie. Mnie wybrali bo mnie ktoś polecił z innej firmy.... no i ukończyłam odpowiednią szkołę.
Nikt nie pytał co umiem robić, tylko przedstawili mi obowiązki i tak pogadaliśmy. A polecona zostałam bo też byłam na rozmowie w firmie, tyle że mnie tam nie przyjeli bo jeszcze nie zdążyłam się zarejstrować a oni chcieli na dniach złożyć wniosek.

Firma w której jestem nawet się nie ogłaszała.

Cały mój staż to jeden wielki przypadek więc chyba tak miało być 8-)

#1238 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:17

doświadczenie. Mnie wybrali bo mnie ktoś polecił z innej firmy.... no i ukończyłam odpowiednią szkołę

szkołe mam, polecania juz nie

No ale ..zobacze jutro. Kciuki mile widziane :-P

#1239 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:48

Kciuki mile widziane :-P

powodzenia :!: Oby Twoje poszukiwanie pracy wkrótce dobiegło końca :-D

no i trzymam kciukasy :-D
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#1240 Preity

Preity
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 08 czerwca 2011 - 06:44

Przekonałam się, że tylko znajomości mają tak naprawdę znaczenie, znaczenie większe od wykształcenia!
Wczoraj rozmawiam z koleżanką na temat pracy i mówię, że chyba już do Biedronki pójdę układać towar na półkach, bo nigdzie mnie nie chcą. A ona na to, żebym się wstrzymała to ona u siebie w firmie załatwi mi pracą w sierpniu bądź wrześniu. A ja na to, ze nie mam w tym kierunku żadnego wykształcenia tym bardziej doświadczenia. Ona odpowiada, ze to nie ważne! Nie patrzą na to bylebym szybko załapała na początku o co chodzi.
Woli mieć u siebie kogoś kogo zna nawet bez wykształcenia niż kogoś kogo nie zna z wykształceniem.