Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#1201 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 18:29

Niby proste a jednak trzęsą mi się często ręce, tym bardziej jeśli nie zdążę zjeść...

<umieraam></span> a myślałam, że to tylko ja taki wyrodek bez zadatków na kelnerkę <umieraam></span> też mam problem z opanowaniem filiżanek :P Mirabelka__22, a jak warunki poza filiżankami? ludzie z którymi pracujesz? dojazdy? no i czy zadowolona jesteś przede wszystkim? ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#1202 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 19:54

Sajuri no niestety <bezradny></span>

nie(d)oceniona, ogólnie to firma męska, w całej są 3 kobiety... Jest spoko, gdyby nie te chol..e filiżanki. :evil: Na domiar nawet herbata dla gości jest w filiżankach. Mam nadzieję że niedługo będzie za gorąco na herbatę bo to jedyna rzecz która mnie tam stresuje. :roll: Tyle, że wszystko zmierza do tego żebym to ja obsługiwała gości bo czasami teraz koleżanka mnie wyręcza.
Jeśli chodzi o papierkową robotę to nie narzekam, nie mam jeszcze zbyt wielu obowiązków.

#1203 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 19:59

gdyby nie te chol..e filiżanki

spoko ja tez z tym mam problem. Pamietaj - poztywne myslenie droga do sukcesu :lol: wiec mysl ze Ci sie uda doniesc te filizanki. Ja tez bym na kelnerke sie nie nadawała, jestem za bardzo roztrzepana :-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#1204 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 20:05

Mirabelka a ja myślę, że to kwestia wprawy, wiadomo, na początku stres- wszyscy się patrzą, a Ty myślisz tylko o tym, żeby nie wylać, ale z czasem to będziesz już po parę na raz nosiła :-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#1205 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 20:08

na początku stres- wszyscy się patrzą

..ja zawsze na poczatku sie boje że sobie w pracy nie poradze. Tez tak macie ?

#1206 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 20:13

na początku stres- wszyscy się patrzą

..ja zawsze na poczatku sie boje że sobie w pracy nie poradze. Tez tak macie ?

wcześniej tak samo miałam jak Ty Sajuri, nie wiem dlaczego <bezradny></span> na szczescie mam na stałe już
Dołączona grafika

#1207 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 20:17

Sajurka większość tak pewnie ma. Czasem jest tak, że nawet jak się pracuje na tym samym stanowisku (np. barmanka) to w każdej pracy są troszkę inne wymagania, zasady itp. i człowiek się stresuje, póki nie obczai o co chodzi, to chyba normalne. Dochodzi do tego też fakt, że jest się pod kontrolą, czyli trzeba uważać na każdy swój krok, bo jeśli ktoś ma polecieć, to najczęściej nowicjusz.

#1208 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 20:48

Dochodzi do tego też fakt, że jest się pod kontrolą, czyli trzeba uważać na każdy swój krok, bo jeśli ktoś ma polecieć, to najczęściej nowicjusz.

Umiesz pocieszyć :lol:

Mam nadzieję że zacznie mi to iść :roll: W sumie taka głupota, a jednak. W domu nosić to co innego 8-)

#1209 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 20:50

Umiesz pocieszyć

Starałam się :mrgreen: :mrgreen: <zawstydzony></span>

Mam nadzieję że zacznie mi to iść :roll: W sumie taka głupota, a jednak. W domu nosić to co innego

Hm a tak śmiechem żartem ja bym na Twoim miejscu poćwiczyła noszenie na tacy właśnie w domu, wiesz... parę filiżanek i po domku troszkę pośmigać, napewno nie zaszkodzi, a może wręcz przeciwnie, pomoże ;-)

#1210 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 21:02

89kasienka89, kwestia w tym że właśnie nie mamy tacy tylko nosimy ręcznie. Zwykle jakoś mi to idzie, nie mówię że rozlewam czy też zawsze trzęsą mi się ręce, ale czasami się zdarza. Poćwiczę na pewno. Kwestia w tym że w normalnych warunkach nie mam z tym dużego problemu a tam stresują mnie te oczy nieznanych osób śledzących każdy mój ruch. :lol:

#1211 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 07:58

Dziewczyny a co myślicie o ogłoszeniach tego typu?:

prowadzenie sklepu internetowego
Zapraszam do współpracy z firma XxxxxXxxxx. Przy podjęciu współpracy otrzymujesz osobisty sklep internetowy!Wystarczą chęci, a zyskiem może być 43% narzutu.W ofercie: Perfumy, olejki zapachowe,aromatyczne sole do kąpieli, oleje do masażu i inne.

:?: :?: :?:

Nie łudzę się, żeby Zuzia dostała się od września do żłobka,
więc szukam czegoś alternatywnego na czym mogłabym zarobić chociaż trochę grosza.
Niby mam tą swoją rentę po tacie, ale mieć pieniądze za coś co się faktycznie robi to już inna bajka, ehh.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1212 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 12:53

A ja mam takie pytanie...jak wyglada obsługa kas fiskalnych ? czy tez komputerów w sklepach ? tj. czy wybija mi ile mam zwrócić kupujacemu ?

#1213 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 13:01

czy wybija mi ile mam zwrócić kupujacemu ?

Troche dziwne pytanie, bo to chyba oczywiste, że jak na kase sprzedawca wbija sume jaką mu płacisz (czyli np. 10 zł, 100 zł) to mu wyskakuje ile reszty ma wydać.

I to chyba można zauważyć jak się płaci w sklepie ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#1214 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 13:24

Troche dziwne pytanie

po to jest forum aby pytac...
Nie miałam nigdy doczynienia z kasa bo i nie pracowałam w sklepie.Wiec jestem ciekawa. Tyle...

#1215 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 13:35

Nie miałam nigdy doczynienia z kasa bo i nie pracowałam w sklepie.

Uwierz mi, że ja również nie miałam :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#1216 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 14:31

Uwierz mi, że ja również nie miałam

no to super , ciesze że jestes tak swiadoma . Ja nie wiedziałam , wiec pytam. No i tyle, bo to temat o pracy, a nie " ty nie wiesz , ja wiem ".

Złożyłam w pare miejsc CV teraz tylko pozostaje czekać. :-P

#1217 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 16:10

bo to chyba oczywiste,

nie takie oczywiste, bo zależy od modelu kasy. Nie na każdej się nabija wpłaconą gotówkę i nie każda zlicza ile jest do wydania ;-) Zależy od modelu, stawień itp itd :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#1218 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 16:26

Złożyłam w pare miejsc CV teraz tylko pozostaje czekać. :-P

Trzymam kciuki :-D

Madź, ciężko powiedzieć... bo w sumie nie spotkałem się z nikim, kto by tak zarabiał... ale wiesz jeżeli firma jest jakaś sprawdzona, to może jest coś na styl wszelkich konsultantów sprzedających kosmetyki.
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#1219 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 16:51

takie oczywiste, bo zależy od modelu kasy. Nie na każdej się nabija wpłaconą gotówkę i nie każda zlicza ile jest do wydania Zależy od modelu, stawień itp itd

tu gdzie złozyłam cv podjrzewam że jest wszystko na kompie czyli cos jak w rosmanie , bo wymagana znajmosc kompa nie kasy... Wiec pewnie w tym przypadku tak mysle - powinno tam byc ile ma sie wydac.

a drugie cv to juz do biura zgodnie z zawodem :-P
harry84, niedziekuje :-P

#1220 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 18:11

sajuri zalezy od kasy , nie nie wbijam ile dostałam , tylko sama wydaje reszte bo jets mi tak latwiej ;-)
czytłam , ze myslisz o stazu , wydawalo mi sie ze bylas niechetna do tej formy ???
mira zabierz z domu tace , bo tak latasz z jedna filizanka :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko