Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#1181 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 maja 2011 - 11:04

bo dziś zadzwonił i dziś mam przyjść, dobrze, że nie zadzwonił godzinę przed

ło bożżżuniu :P pamiętam jak była szefowa zadzwoniła po 11, że na 12 chciałaby, żebym przyszła <lol></span> a że to w czasach było kiedy czasu nie szanowałam, to jeszcze nie ogarnięta szwędałam siępo domu <umieraam></span>

Ciekawa jestem co przez te 2 godziny chce sprawdzić? Bo to trochę mało czasu, no i jakoś średnie mam wyobrażenie o ruchu w solariach <lol></span> W każdym bądź razie trzymam kciuki, żeby posżło szybko, sprawnie, bezboleśnie i z pozytywnym zakończeniem ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#1182 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 maja 2011 - 11:07

89kasienka89 - też trzymam kciuki <ookk></span> Już jedną selekcję przeszłaś, więc mam nadzieję, ze będzie dobrze ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#1183 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 30 maja 2011 - 11:13

Ciekawa jestem co przez te 2 godziny chce sprawdzić?

Też się zastanawiałam, ale wcześniej mówił coś o nauce samej teorii, poznawaniu fototypów skóry i rodzajach lamp solarnych, to może będzie jakiś wykładzik? <co></span> Zresztą, się zobaczy :P

a że to w czasach było kiedy czasu nie szanowałam, to jeszcze nie ogarnięta szwędałam siępo domu

Zupełnie tak jak ja dziś <lol></span>

Bo to trochę mało czasu, no i jakoś średnie mam wyobrażenie o ruchu w solariach

A wiesz, że Cię zdziwię? Bo jak byłam na pierwszej rozmowie to już o 10 rano zaczynał się ruch i ten szef mówił, że w sezonie wakacyjnym paradoksalnie ruch jest ogromny :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#1184 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 30 maja 2011 - 17:05

89kasienka89, Kciuki zaciskam żebyś dostała tę pracę.
Swoją drogą jak na solarium bardzo profesjonalnie to wszystko brzmi, więc tym bardziej ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1185 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 30 maja 2011 - 21:49

ratujcie...jutro koniec miesiąca..a ja nigdy nie robiłam raportu miesięcznego na kasie..zawsze to trafiało na moją koleżankę,...i jak to..mam zrobić normalnie raporrt dobowy a potem miesięczny? czy juz tego dobowego nie trzeba robic??? nie chce dzwonic do kierownika bo troche wstyd ze pracuje 4 miesiące a ja nie wiem a koleżanka na mnie zła, bo zawsze ma do mnie jakieś pretensje, że zle układam towar i ona musi potem wszytsko po swojemu układać itp. więc juz się nie odzywa tak do mnie i dzwonić raczej, i prosić jej o pomoc nie będę.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#1186 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 30 maja 2011 - 22:04

ewelina344, u nas robi się najpierw dobowy, a potem miesięczny - nic trudnego, spokojnie ;) zresztą to chyba bez różnicy, bo jeśli najpierw zrobisz miesięczny, a potem dobowy, ale w międzyczasie nic na kasę nie nabijesz, to stan będzie się zgadzał i tyle ;-)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#1187 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 31 maja 2011 - 06:51

elizabeth,
dzięki ;-)

[ Dodano: 2011-05-31, 18:06 ]
jaa nie zrobiłam raportu niby mam ściąge w zeszycie...ale coś musiałam namieszać bo wyszło mi wogóle c o innego...trudno jutro spróbuje, bo to bez różnicy kiedy...ale się stresuje..najgorsze, że nie ma kto mi pokazać..pomóc..
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1188 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 31 maja 2011 - 17:56

ewelina344, u nas robi się najpierw dobowy, a potem miesięczny - nic trudnego, spokojnie ;) zresztą to chyba bez różnicy, bo jeśli najpierw zrobisz miesięczny, a potem dobowy, ale w międzyczasie nic na kasę nie nabijesz, to stan będzie się zgadzał i tyle ;-)

absolutnie, najpierw musisz zrobić dobowy, ponieważ raport miesięczny to zlepek wszystkich raportów dobowych z całego miesiąca.

<ookk>

#1189 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 13:33

Hej dziewczyny;]
w kwietniu skończyłam szkołe i teraz myślę o znaleznieniu pracy.
Chciałabym sobie dorobić i może iść na studia.
Wcześniej pracowałam jedynie wakacyjnie na polu jako że mieszkam na wsi więc tak jest "najłatwiej" dorobić.
Przeglądając ogłoszenia w internecie natknełam się na takie typu: praca przez internet (pisanie tekstów, sprawdzanie błędów, modernizacja stron itd.) i się zastanawiam czy to nie aby bujda na kółkach. Ogólnie rzecz biorąc siedząc w domu, spędzam dużo czasu przed komputerem więc gdyby to były prawdziwe oferty czemu nie.? Błędy zawsze można sprawdzać czy coś w tym stylu :-D

Czy ktoś z was się z tym spotkał.? Pracował tak.?
Ciekawi mnie to, czy jest to realny zarobek.? ;]
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#1190 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 15:50

absolutnie, najpierw musisz zrobić dobowy, ponieważ raport miesięczny to zlepek wszystkich raportów dobowych z całego miesiąca.

Roxi ma rację- zawsze najpierw robi się raport dobowy

Kasiu powodzenia życzę i mam nadzieję, że wrócisz z pozytywnymi wiadomościami :mrgreen:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#1191 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 17:21

Czy ktoś z was się z tym spotkał.? Pracował tak.?

nie ale ..

Ciekawi mnie to, czy jest to realny zarobek.? ;]

myślę, że nie ..albo może ale łatwo mogą naciągnać i oszukać
Dołączona grafika

#1192 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 17:39

robiłam raport z 10 razy nie wychodził mi...denerwowałam się stresowałam...w końcu zrezygnowana dzwonie do szefa, i mówię, że nie potrafię go zrobić...już nie miałam siły..było mi obojętne czy mnie zwolni przez to czy nie..a co się okazało, że zmienili nam kase fiskalną...taka sama jest ale ustawienia trzeba zmienić... i powiedział, że przyjedzie i to zrobi..bo inaczej raport nie wyjdzie..mógł uprzedzić!! a nie ja się tak stresowałam. <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1193 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 19:36

tak właśnie myślę, że naciągają ludzi tym bardziej że trzeba wysłać smsa za 30 zl.

ale czytając posty któraś z forumowiczek pisała o jakieś pracy przez internet bodajże ;]
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#1194 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 19:58

malutka316, nie wiem czy o mnie Ci chodzi, ale np. ja dorabiam obecnie pracując przez internet, ale jest to inny rodzaj pracy niż taki o którym pisałaś i zarobek z tego mam nieduży, a napracować się trochę trzeba i posiedzieć nad tym, ale ja traktuje to jako pracę dodatkową.
Moja praca polega na reklamowaniu pewnej marki na stronach zajmujących się tą dziedziną - za 200 wpisów mam 300 zł, ale z chłopakiem pisaniem tego dzielimy się na pół. I tak te 100 w ciągu miesiąca jest mi ciężko napisać, bo trochę trzeba się pogłowić to raz, a po drugie okropny pochłaniacz czasu <bezradny></span>

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#1195 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 20:14

Ja też nie wiem czy to Twój post czytałam ;]

a z tego co wyczytałam, dana firma proponuje jakieś pisanie postów, rozsyłanie reklam.

Mi nie chodzi o zbicie na tym kokosów.
Po prostu chce sobie dorobić póki co wiec szukam jakichś sposobów.
Póki co po skończenie jedynie technikum raczej na jakąś lepsza pracę nie liczę. A to by mogło być na moje potrzeby ot tak;]
Więc pytam z ciekawości żeby się nie przejechać na takim ogłoszenia, bo nie raz słyszłam że w sieci krąży wiele takich oszustów.

#1196 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 01 czerwca 2011 - 20:42

malutka316, owszem - wielu jest takich naciągaczy, ja bym w te ogłoszenia nie wierzyła <bezradny></span>
Ja mam tą pracę tylko i wyłącznie przez znajomości - krótko mówiąc - siostra mojego chłopaka pracuje w agencji reklamowej, która pracuje dla tej firmy i w ten sposób dostaliśmy tą prace i dlatego wiedzieliśmy, ze to nie jest oszustwo - na inne oferty bym się nie porywała, bo zwyczajnie bałabym się, ze ktoś nie zapłaci mi za moja pracę ;-)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#1197 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 06:21

Dziękuje za podpowiedź.
Wolałam zapytać tutaj bo zawsze ktoś pomoże ;]]

#1198 lolipopola

lolipopola
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 16:05

malutka, można znaleźć prace nawet od razu po technikum, ja bym się na twoim miejscu rozejrzała czy nie ma u Ciebie jakiś firm typu eniro i nie szukają sprzedawców ofert czy coś, ja często widzę takie ogłoszenia. Moja koleżanka po liceum poszła na studia zaoczne i pracowała właśnie tam – mówi że większość osób jakie zatrudniali to właśnie młodzież, studenci. Także doświadczenie nie jest jakieś najważniejsze, raczej chodzi tam o to że u nich się czegoś nauczysz itd, taki start. Możesz też pozostawiać cv w jakiś sklepach, może gdzieś na recepcje kogoś szukają.
I <3 Puszcza

#1199 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 18:16

Hejo:)

Praca ogólnie fajna ale strasznie męczy mnie jedna rzecz która mi nie idzie. Prócz zajęć papierkowych muszę jeszcze obsługiwać szefa i gości. Powiedzmy że jestem bardziej asystentką. Wszystko pięknie, ale jeśli chodzi o noszenie filiżanek to dla mnie to istna masakra. Niby proste a jednak trzęsą mi się często ręce, tym bardziej jeśli nie zdążę zjeść... Z kubkami, talerzykami nie mam problemów a filiżanki doprowadzają mnie do białej gorączki <bezradny></span> Nie ma tam żadnej tacy więc każdą noszę ręcznie. Chyba stresuje mnie gdy ktoś się na mnie patrzy, a jak tylko otwieram drzwi to wszystkie oczy na mnie :oops:

Mam nadzieję że to ogarnę.... :lol: O ile byłoby fajniej bez tego...dodając że goście przychodzą non stop <bezradny></span> Wracam padnięta ogólnie mowiąc i już czekam na weekend bo czuję się jakbym pracowała z miesiąc...

Nie jest źle, ale zawsze diabeł tkwi w szczegółach.

#1200 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 18:19

Chyba stresuje mnie gdy ktoś się na mnie patrzy, a jak tylko otwieram drzwi to wszystkie oczy na mnie

tez to miałam jak byłam praktykantka. Takie uroki stażu czy praktyk.

Ja sie teraz dopytuje o staż...ale bardziej sama go załatwic, w swoim miescie.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim