Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Praca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1867 odpowiedzi w tym temacie

#1101 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 maja 2011 - 18:19

tigraa84 a pytałas szefa o umowe ??? moze nie bedzie tak źle , ze cie zwolni w kazdej chwili;ale rozumiem , ze wolałabys miec komfort psychiczny i miec ja w rece ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1102 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 10 maja 2011 - 07:17

Dziewczyny - pracujecie w branży kosmetycznej?
Powiedzcie mi czy warto jest wybrać się na szkolenie z tego zakresu?
Czy można się w ten sposób dużo nauczyć?
I jak później z zatrudnieniem?

#1103 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 10 maja 2011 - 15:50

branży kosmetycznej

Ale co przez branżę kosmetyczną rozumiesz? Sprzedaż lub wytwarzanie kosmetyków czy studia urody, salony piękności itd.

#1104 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 14 maja 2011 - 07:24

Po szkoleniu , i po trzech dniach pracy, zostalam zwolniona...:/
Zostalam wybrana jako jedyna i myslalam,ze wszystko jest ok.
Przez ten czas nie pracowalam jeszcze w housie, tylko wyslali mnie do sklepu z bielizna -esotic. ta babka co mnie zatrudnila jest szefowa regionalna house, ravela croppa i tego salonu z bielizna. Wiec mialam pracowac praktycznie kazdego dnia gdzie indziej.
no ale dobra... :roll:
Przyszlam do tego salonu z bielizna , i nie bylo najgorzej jak na pierwszy raz.
ciezko,ale dalam rade. Ta pracownica- starsza babka , byla ze mnie zadowolona. przynajmniej tak mi mowila... no ale sama wiem,ze nie moglabym tam sobie niczego zarzucic. z kazdym dniem, a bylo ich az 3...radzilam sobie lepiej, bo wiadomo poczatki sa trudne. No i nawet sobie pomyslalam, NIE BEDZIE TAK ZLE i dam rade.
Wczoraj otrzymalam telefon od szefowej , ze postanowila rozwiazac ze mna umowe, w ogole nie tlumaczyla dlaczego, pytala czy potrzebuje jakis papierek , i czy podalam nr konta, i sie rozlaczyla....:/
Bardzo to bylo mile...
Czyli jestem dalej bez pracy

iv09i09kftvt0mdm.png

#1105 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 maja 2011 - 08:22

Wczoraj otrzymalam telefon od szefowej , ze postanowila rozwiazac ze mna umowe, w ogole nie tlumaczyla dlaczego

?? pierwsze słysze... ja bym zapytała czemu.

i sie rozlaczyla....:/

nieciekawie sie zachowała. :-/
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#1106 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 14 maja 2011 - 10:39

Melodia19, aż dziwne...ja bym się zapytała dlaczego ... domagałabym się tego...nawet bym poszła osobiście bo tak nie powinno się robić.

#1107 Preity

Preity
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 15 maja 2011 - 18:25

Szukam pracy w sklepach z ubraniami, butami, ale niestety ciężko :-/

#1108 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 maja 2011 - 18:27

Preity, ja też szukam takiej i też mi ciężko więc nie jesteś sama

#1109 Preity

Preity
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 15 maja 2011 - 18:31

krowka17, długo już szukasz? Ja dopiero zaczęłam. Chciałabym znaleźć coś do września, ale czy się uda? :roll:

#1110 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 maja 2011 - 13:32

Muszę zawitać znow do tego wątku. Zaczęłam przeglądać oferty, dużo tego więc czuję się jak dziecko we mgle. No i znów klne po co mi te studia były jak z nich zero pożytku.
W ogóle po moich doświadczeniach to mam wrażenie, że każdy szuka osoby która od razu wszystko wie...

Melodia19
ostro bym się wkurzyła. w sumie bardzo dziwna sytuacja... tak bez niczego. <bezradny></span>

#1111 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 maja 2011 - 14:27

że każdy szuka osoby która od razu wszystko wie...

ja rownież...
:-/ młoda, z 5 letnim stazem, angielski biegle, ( a biegle to az nie mam ) , prawko ( nie mam ...)

czasem nie wiem jak sie za to szukanie wziasc najlepiej... na dana chwile przegaladam oferty i dzwonie. Te wszystkie strony z praca... sama nie wiem ( bo tu duzo osob mi mowiło ze to wiele nie daje ) czy jest sens wysłac cv bo ponoc i tak tego nie przegladaja, ale znowu czemu nie probowac. Najlepsze chyba wyjscie to chodzi cosobiscie tam gdzie byc chciała pracowac. I odrazu do szefa. Nie jakies tam kadry bo pamietam sytuacje jak poszłam do szkoły starac sie o prace z dziecmi i kadrowa do mnie ze pracy nie ma, na co ja ze i tak chce porozmawiac z szefem. No, i on mnie przyjał :-P

Wogole to sie zastawiam czy nie zrobic sobie jakiegos kursu na florystyke bo praca w kwiaciarni bardoz by mi sie podobała. Ale rownie z jako ilustrator :-P

#1112 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 18 maja 2011 - 14:45

czy jest sens wysłac cv bo ponoc i tak tego nie przegladaja, ale znowu czemu nie probowac. Najlepsze chyba wyjscie to chodzi cosobiscie tam gdzie byc chciała pracowac

Jak mój facet szukał pracy to się podzieliliśmy, on zapieprzał piechotą do zakładów pracy, żeby składać cv osobiście a ja w tym czasie wysyłałam cv'ki przez internet. I tak na 30 wysłanych z 5 się odezwało. Zawsze coś. A pracę i tak w końcu załatwił sobie przez przypadek :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1113 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 18 maja 2011 - 14:48

Sajuri, ja też bym chciała kwiaciarnię, ale o dziwo nie widziałam teraz żadnego ogłoszenia <bezradny></span>
Co do wymagań to pominę, chodziło mi o to, że idziesz i tak naprawdę nikt Ci nawet nie powie co i jak. Byłam raz na kasie, to mnie jakaś siksa uczyła co to jej wszystko jedno było. Jakoś się zraziłam do takiej pracy przez nią. Zresztą tam to w ogóle nie widziałam kierownika na oczy dopiero gdzies po dwóch dniach. Więcej nie poszłam.
Chodziłam wykładać towar to niby luz był (chociaż nie znosiłam jednej kierowniczki), ale dzień w dzień szukałam kierownika mojego działu bo zawsze był inny i nikt nie umiał powiedzieć gdzie jest.
Pamiętam jak pierwszego dnia poszłam do jednego z marketów i czekałam przed recepcją do której nikt nie przychodził. Później sama musiałam tłumaczyć "nowym" co i jak.

Wszędzie teraz tak jest?
Rozumiem te większe firmy typu market bo tam pełno ludzi się przewija, ale coraz częściej się z tym spotykam. :lol:

[ Dodano: 2011-05-18, 15:49 ]
Madź, a później jak dzwonili to chociaz wiedział skąd jak ty mu wysyłałaś? :)

#1114 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 maja 2011 - 15:12

Mam w piątek rozmowę o prace w salonie "Orange" powiem szczerze że pasiło by mi coś takiego czysta praca , ciepło i porządnie :) nie wiem tylko czy oni np płacą czy nie wykorzystują bo wiem że w playu są takie incydenty że oszukują ludzi bardzo.

Niech mi się uda dostać...

#1115 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 maja 2011 - 15:17

Sajuri, ja też bym chciała kwiaciarnię, ale o dziwo nie widziałam teraz żadnego ogłoszenia

tylko chyba bym musiała jak pisze ta florystyke zrobic.
Ja jestem po administracji, ktora jest wszedzie, oferty sa, ale i tez wymagania
Zas jako ilustrator to bym musiała chyba na grafike komp.

Byłam raz na kasie,

co do kasy... swgo czasu szukalam pracy w swoim zawodzie, znalazłam. Pozniej było trudniej, to mowie sobie ze zrobie sobie kurs na kase . I tu wtopa. Z UP mi nie dadza bo ma wyzsze...a do slepu tez mi 3 oferty przeszły koło nosa bo kobieta jak zobaczyła ze ja po prawie europejskim to swerdziła ze tu pracy szukac nie powinnam :roll:
Praca na 3 zmiany u mnie odpada, podobnie jak w hipermarketach nie chodzi tu o kaprys... , to inna sprawa... ot, nie moge.

Albo jak dzwonie jest fajna niby oferta a tu sie dowiaduje ze to jednak zwykle pozyskiwanie klietów :roll: , koczowanie na ludzi po wypadkach aby im odszkodowania załatwiac A w ofercie tak wszystko ładnie .... :roll: albo znowu że to tylko na umowe zlecenie bedzie i nie odrazu bo najpierw musza mnie szkolic całeeee 3 tyg. lub wiecej . Za darmo .

[ Dodano: 2011-05-18, 16:19 ]
krowka17, to zobaczysz, odrazu niech bedzie umowa, zadne jakies wie pani , najpierw tydizen , dwa szkolenia. A pozniej umowa. Ja tak miała juz.. :-/

#1116 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 18 maja 2011 - 15:49

krowka17, kumpela pracuje w erze i jest bardzo zadowolona, wypłata około 1500 na rękę plus % od każdego klienta. Miesięcznie wychodzi 2 tys a w dobrym sezonie nawet do 2.5 tysiąca. Tylko jeden minus to brak umowy o stałą pracę tylko umowa zlecenie.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#1117 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 maja 2011 - 15:51

Katarzynka89, eee to ja mogę za takie pieniądze nawet umowę zlecenie mieć:D fajna sumka... kurcze musze sie postarać na rozmowie.

#1118 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 18 maja 2011 - 15:55

krowka17, nie wiem jak tam proponują, ale ona ma do tego fajny pakiet zdrowotny + fitness/siłownie za free z firmy. Ogólnie takiej pracy jak ona ma tylko szukać. A jest na dziale reklamacji i rezygnacji z umów.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#1119 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 18 maja 2011 - 16:09

Madź, a później jak dzwonili to chociaz wiedział skąd jak ty mu wysyłałaś? :)

Mirabelka, przeważnie wszystkie wysyłałam na magazyniera/operatora wózka widłowego, bo na takiej pracy mu zależało, więc nie miał z tym problemów. A jak dzwonią to mówią przecież z jakiej firmy i gdzie trzeba przyjechać na rozmowę :)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#1120 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 maja 2011 - 23:31

Te wszystkie strony z praca... sama nie wiem ( bo tu duzo osob mi mowiło ze to wiele nie daje ) czy jest sens wysłac cv bo ponoc i tak tego nie przegladaja,

Mam kontakt z osobami,które co jakiś czas werbują pracowników i ogłoszenia umieszczane są właśnie w necie. I nie wiem skąd te przypuszczenia,że oferty nie są przeglądane?zazwyczaj jest tak,że odzywają się do osób,które ich zainteresowały i najczęściej tylko kilka pierwszych osób spełniających wymagania zostają przyjęte na rozmowę. Często firmy szukają pracowników na cito czyli nie bawi ich przepytywanie miliona osób. Gorzej z usuwaniem nieaktualnych ogłoszeń....

Warto też wysyłać CV do firmy,która nas interesuje albo zanieść tam CV osobiście nawet jeśli nikogo nie szukają,bo może za miesiąc okazać się,że właśnie potrzebują,a często takie pozaprogramowe CV są przechowywane.

A podstawowy błąd jaki robią ludzie wysyłając CV przez emaila to:
-durny adres mail (typu stokrotka251@,annna82@,mariiolla@ itd.) - takie maile nawet nie są czytane. Więc najlepiej założyć adres typu maria.kowalska@,m.kowalska@ itd.
-beznadziejne zdjęcie (ludzie dają do CV np.zdjęcia z wakacji :roll: )
-temat maila - często zdarza się,że firma szuka jednocześnie ludzi na stanowisko kierownika,kasjera,sprzątaczki itd., a w tytule jest: praca,moje CV,proszę o odpowiedź :roll:

Zawartości samego CV omawiać chyba nie trzeba ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png