czy ślub cywilny na prawdę do niczego nie zobowiązuje?
Napisano 03 maja 2008 - 20:42
Napisano 24 listopada 2013 - 16:25
Moim zdaniem ,obydwa mają znaczenie .Są ważne.A,czy to będzie sam ślub kościelny,czy sam cywilny, to tylko wybór przyszłych małżonków.Ich podejścia do życia i tego ,co jest dla nich istotne.Nie możemy im narzucać niczego.Taka jest moja opinia.![]()
Napisano 24 listopada 2013 - 17:01
Jak to do niczego nie zobowiązuje? Dla jednych większe znaczenie ma przysięga przed Bogiem, a dla kogoś niewierzącego, to ślub cywilny jest ślubem, który traktuje na równi z tym kościelnym.
Dla mnie dziwne jest jak ktoś mówi ''weźmiemy cywilny, a jak nam się uda to za dwa lata kościelny''. Bezsensu. Ślub jest ślubem. Składamy przysięgę przede wszystkim naszemu partnerowi i to powinniśmy mieć głównie na uwadze, to powinno mieć największą wagę i znaczenie. Jeśli nie jestem pewna uczuć, to nie biorę ślubu żadnego.
Napisano 25 listopada 2013 - 12:51
Jak dla mnie oba śluby są ważne i każdy powinien kierować sie własnym rozsądkiem a nie opinią innych ![]()
Napisano 25 listopada 2013 - 13:23
Jak mam takie samo zdanie jak Lady Di , Findmysky , i Viola .. teraz to każdy człowiek ma wolny wybór każdy zawiera taki związek małżeński jaki mu się podoba , my mamy tylko cywilny i nie czujemy takiej potrzeby , aby na siłę taki kościelny ślub zawierać ... każdy ma swój rozum i każdy robi jak uważa ..
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 26 listopada 2013 - 15:36
W końcu jest to obietnica na dodatek poparta dokumentem państwowym
czyli ważny,bo zobowiazuje.![]()