Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Mam doła :(

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2238 odpowiedzi w tym temacie

#2201 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 02 marca 2012 - 12:05

Ciężko jest, wiem. Szczególnie gdy wszystkiego trzeba się dorabiać od zera. Ale uda się, mnóstwo czasu przed Wami! <pocieszacz></span>

Oj ciężko i to bardzo. Może i mnóstwo mamy czasu, ale nie możemy myśleć tylko o sobie. Synek z każdym dniem coraz starszy i niedługo przyjdzie iść mu do przedszkola i szkoły. Chciałabym, żeby w jednym miejscu chodził, a nie zmieniając co chwilę placówkę. Wiem, że jest jeszcze troche czasu, ale właśnie to najbardziej nie daje mi spokoju.

znajdzie się praca i jeszcze będziesz się nam tutaj chwaliła nowym domkiem. ;-)
Ściskam mocno i życzę powodzenia. Dacie radę na pewno! ;-)

Może źle się wyraziłam, ale mój mąż ma pracę, tylko chwilowo jest przestój, a co za tym idzie i brak pieniędzy. Jednak najprawdopodobniej od poniedziałku ruszy, także jest już jakieś światełko w tunelu. :)
Co do własnego lokum, to mąż mówi, żebym uzbroiła się w cierpliwość.

Dziękuję za miłe słowa. :*

#2202 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 marca 2012 - 12:08

Co do własnego lokum, to mąż mówi, żebym uzbroiła się w cierpliwość.

I ma rację,dużo cierpliwości a w końcu pójdziecie ,,na swoje''Nie od razu Rzym zbudowano,czy jakoś tak :-P
A tak na serio to musisz być dobrej myśli. ;*

#2203 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 02 marca 2012 - 12:21

Jogobella, u nas tez tak bylo - nie bylismy na swoim, maz nie miał pracy ( co prawda przez 3 tyg. ale jednak ) , pozniej były inne przeszkody...problemy...zmartwienia...pokonało sie, a one tylko wzmocniły NAS.

Nas na razie problemy oddalają. Nie potrafię spokojnie rozmawiać, przez co dochodzi do spięć.

Nie mozesz sie poddawac, trzeba sie cieszyc tym co TU i TERAZ, bo nie wiadomo co bedzie jutro.
I trzeba miec nadzieje, wiare - że bedzie lepiej. Musi.
Po kazdej burzy wkocnu jest słonce. PO wszystkich trudach przychodzi lepszy czas. Czasem trwa to krocej czasem dłzuej

Cały czas mam nadzieję. Gdyby nie wiara, to nie wiem co by było.
No właśnie, u nas jest to dość długo, ale myślę, że niedługo rozpogodzi się. :)

Masz zdrowe dziecko, a to uwierz, największe szczęście

podpisze sie pod tym . ZDROWIE jest najwazniejsze. Jesli ono jest -pokona sie reszte problemow.
Zapewniam.

Wiem, że zdrówko jest najważniejsze i każego dnia dziękuję Bogu za to. Jednak czasami nie potrafię tego docenić.

Dziękuję Wam wszystkim. Jesteście bardzo Kochane. Trochę wygadałam się i mi lżej. Dziś jest już lepiej, ale do doskonałości jeszcze długa droga. Jeszcze raz dziękuję. :*

#2204 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Gadu Gadu:6530726
  • LokalizacjaUK
  • Wzrost:169
  • Włosy:farbowane
  • Stan:odlatuję
  • Partner:D
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 września 2012 - 17:34

Dziewczyny nie wiedziałam gdzie się z tym problemem udać.
od troszkę ponad roku jesteśmy z moim mężczyzną za granicą, jeszcze nie pracowałam, ale on i jego mama (z którą mieszkamy) też pracuje, nie narzekamy na nic, nie brakuje nam kasy mimo że ja nie pracuję, zajmuję się domem sprzątam, gotuję, podoba mi się to, ale nie w tym problem...
jeśli mój D. ma pierwszą zmianę wszystko jest okej, spędzamy wspólne popołudnia, nie nudzimy się, ale jak już przyjdzie ten tydzień kiedy ma drugie zmiany i teściowa też jest w pracy to wariuję, siadam w fotelu i czasami chce mi się nawet płakać, nie mam tutaj znajomych, z którymi mogę widywać się codziennie i wyjśc gdzieś do miasta, siedzę sama w domu, 'zamulam' ..
kocham Go bardzo, ale czasami mam już myśli żeby wrócić do Polski, do rodziny, znajomych.
nie zawsze mają czas żeby siedzieć na skype i rozmawiać ze mną całymi popołudniami..
nie wiem jak mam sama sobie zorganizować czas, żeby nie myśleć o tej 'samotności' ( jesli można to tak nazwać), jakoś się rozerwać..

może to głupie co piszę, nie wiem...

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-09-19, 19:06 ]
przeniosłam tutaj.
Dołączona grafika
jesteś już Mój, jestem już Twoja !

#2205 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 września 2012 - 20:41

busia0608, a pytanie... dlaczego nie poszukasz sobie zajęcia? chociażby nawet posprzątać i dorobić ?

#2206 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • LokalizacjaUK
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 września 2012 - 20:58

krowka17, wiem, złożyłam wczoraj podanie do domu opieki na sprzątanie, tylko teraz ciężko z pracą nawet w Anglii, dlatego siedzę już tyle czasu w domu.
mam nadzieję że się odezwą i będę pracowała chociaż kilka godzin w tygodniu i poznam nowych ludzi!

ale słuchajcie, jest coraz gorzej, siedzę sama w domu i już wypiłam 4 piwa a D. wraca dopiero za 1,5 godziny, nie wiem czy to dobrze, zaczynam czuć się jak zdesperowana alkoholiczka !
Dołączona grafika

#2207 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 19 września 2012 - 21:05

Jej... Uszy do góry ;* Posłuchaj muzyczki, zrób coś dla siebie, jakaś kąpiel, pomaluj pazurki. Przecież oni niebawem wrócą i będzie ok :-D Wymyśl sobie jakąś robotkę w domu, żebyś nie myślała, że jesteś sama itd.

#2208 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • LokalizacjaUK
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 września 2012 - 21:54

malwitka, jabyś mnie znała, paznokietki pomalowane, myzyki słucham to dej pory i nie zwracam uwagi na spiących sąsiadów !

ta muzyka w głośnikach poprawia mi humor !!
Dołączona grafika

#2209 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 20 września 2012 - 19:04

busia0608, fajnie ;) Cieszę się, że coś skutkuje.

Ja mam chyba początki jesiennej chandry. Cały dzień przepadało, siedziałam w piżamie, nie miałam apetytu, Połówek jak zwykle z pretensjami...

Ale obejrzałam serial, kilkam z kumplem na gg i jest lepiej ;)

#2210 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 20 września 2012 - 19:07

Wisienkowa, ale o co pretensje? O to, że masz gorszy dzień czy tak w ogóle?

Zafunduj sobie może parę minut sztucznego słoneczka- nie lubię solarium, ale przetestowane, że na takie chandry działa ;-)

#2211 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 20 września 2012 - 19:14

Wisienkowa, ale o co pretensje? O to, że masz gorszy dzień czy tak w ogóle?

Bo mu zadałam kilka pytań. To od razu że naskakuję na niego <bezradny></span>

Spoko już jest, przeszło mi :D

#2212 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 20 września 2012 - 19:18

Spoko już jest, przeszło mi :D

Fajnie masz, że w 10 minut potrafi Ci sie tak humor poprawić :) :) :)

Ja niestety dziś też mam nie najlepszy humor, na "doła" to sie nie kwalifikuje. Chyba to przez to, że przesiedziałam cały dzień w domu czekając na D., a on wrócił z pracy, zjadł, zdrzemnął się i poleciał na trening :roll:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#2213 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 20 września 2012 - 19:25

Wisienkowa napisał/a:
Spoko już jest, przeszło mi

Fajnie masz, że w 10 minut potrafi Ci sie tak humor poprawić

nie w 10 minut :P
Wcześniej miałam doła. Teraz od kilku godzin już jest ok.

#2214 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • LokalizacjaUK
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 20 września 2012 - 20:49

przesiedziałam cały dzień w domu czekając na D., a on wrócił z pracy,

...
w tym tyg mam to samo własnie, tylko że mój D wraca z pracy przed 23, przytuli da ciumka i leci spać, jutro jeszcze idzie na 12 godzin, zwariuję już totalnie bo nie będzie go od po 7 do 21...

a dzisiaj leżę cały dzień w łóżku przed tv, po częsci też leczę kaca bo wczorajszym.
Dołączona grafika

#2215 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 20 września 2012 - 20:52

Ja mam chyba początki jesiennej chandry.
mnie jesień przestała dołować :)

w zeszłym roku cieszyłam się z pięknej jesiennej pogody- jesień ma piękne kolory, ze spacerków nawet w tym słabym słoneczku, a kiedy padało postanowiłam wziąć się za siebie i na wiosnę wyglądać lepiej i zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską ;-)

więc głowa do góry :mrgreen:

#2216 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 20 września 2012 - 20:54

godzin, zwariuję już totalnie bo nie będzie go od po 7 do 21...

a dzisiaj leżę cały dzień w łóżku przed tv, po częsci też leczę kaca bo wczorajszym.

mój Ł wyjechał na 2 tygodnie i jakoś z tego powodu się nie upijam w samotności.. Dziewczyno opamiętaj się bo stąd już tylko 1 krok do nałogu :-/ Poszukaj jakiegoś zainteresowania, hobby, cokolwiek.
Każdy ma jakieś zainteresowania przecież :-)

#2217 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 21 września 2012 - 10:36

busia0608, ja cię rozumiem bo jak ktoś nie pracuje to każdego może handra złapać i dołek.
Ja miałam podobnie wróciliśmy w z Niemiec z połówkiem i od stycznia do kwietnia siedziałam w domu.
Roboty żadnej znaleźć sobie nie mogłam i tez byłam zdołowana. Dopiero jak dostałam staż to się to wszystko pozmieniało. Mam nadzieje, ze dostaniesz pracę i wszystko się zmieni na lepsze.

201407101662.png

#2218 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 12:16

Hmmm od jakiegoś czasu mam doła :?:
Mimo , że poznałam się z K, spędzam z nim dużo czasu, to jakoś dziwnie się czuje.

Miałyście tak , że nic wam się totalnie nie chciało, nie miałyście energii, siły?
Najprostsze czynności zajmowały wam strasznie dużo czasu?
Ja wlasnie tak mam od pewnego czasu. Siedzę w domu, mimo tego , że mam mnóstwo nauki, tyle jeszcze projektów do napisania, to nie mogę się zmobilizować.
Jest mi strasznie ciężko za cokolwiek się zabrać, brak mi takiej pozytywnej energii. Jestem strasznie leniwa. Jak już za coś się zabiore, to zajmuje mi to strasznie dużo czasu. Wiecie może jak to zmienić? co zrobić, żeby mieć takiego powera? chęci do pracy, do zrobienia czegoś, chęci do życia? Chciałabym być taka obrotna, zrobić to czy tamto i mieć z głowy, ale jakos nie moge...

iv09i09kftvt0mdm.png

#2219 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 listopada 2012 - 18:37

Miałyście tak , że nic wam się totalnie nie chciało, nie miałyście energii, siły?

bywały dni , ze sie z łóżka nie chciało wychodzic. :roll:

Jestem strasznie leniwa. Jak już za coś się zabiore, to zajmuje mi to strasznie dużo czasu.

mam podobnie, do wielu rzeczy nie moge sie zabrac , obiecuje sobie ze cos sprzatne i mijaja dnie , tygodnie a to jest nie ruszone. <bezradny></span>

Wiecie może jak to zmienić?

niesety nie :roll: mnie tylko <sun></span> pobudza i dlatego latem normalnie egzystuje , a w pozostałe pory roku to tak w zwolnionym tempie :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#2220 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 14:24

busia0608, skoro piszesz że nie masz tam znajomych to może właśnie wyjdź z domu i poznaj kogoś, czasami nawet w parku można poznać ciekawych ludzi ;-)
jak masz za dużo czasu wolnego to zapisz się na fitness, pójdź na basen, poćwicz przed telewizorem zamiast siedzieć i pić bo to do niczego nie prowadzi ;-) zainwestuj ten czas w siebie :->

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>