Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#541 Dulin

Dulin
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 12:33

Miłość nie liczy lat <serducho></span>
Nie metryka jest ważna, a to co sobą reprezentujemy :-)

#542 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 12:37

niby miłość nie liczy lat, ale niektóre związki to przesada... wtedy zaczynają się problemy chociażby z powodu różnicy poglądów jak to napisała xara

ten, którego mam na oku jest starszy 5 lat :mrgreen: i ta różnica jest dla mnie taka w sam raz :)

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#543 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 12:50

5 lat to tak akurat! Gdybym mogla odmlodzilabym o 4 lata mojego meza!
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#544 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 23:30

moj brat ma partnerke , która jest starsza od niego o 7 lat i uklada im sie , sa ze soba 8 lat. no zalezy od dojrzałosci ludzi a nie od metryki , choc mysle ze im strasi ludzie tym mniej ta roznica stwarza problemów.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#545 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 01:01

myślę ze im starsi ludzie tym mniej ta różnica stwarza problemów.

to na pewno :)

też mam znajomą parę, facet ma 24 a ona 31, ale nie widać tego po nich jak na razie, a zgrzyty są, ale to chyba tak jak w każdym związku..

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#546 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 08:07

różnicy poglądów

możesz je mieć również z równolatkiem, więc to średnie wytłumaczenie. Jedynym problemem tego typu związków (mówię o bardzo dużej różnicy) to reakcja społeczeństwa, które jak zwykle zamiast pilnować własnych spraw, komentuje wszystko dookoła. Ja mam takie motto, "żyj tak by żyć szczęśliwie (oczywiście nie krzywdząc przy tym innych)". Związek z dużo starszym nie krzywdzi nikogo, a jak ludzie są dzięki temu szczęśliwi i spełnieni to co mi do tego?? <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#547 marce-linka

marce-linka
  • Użytkownik
  • 91 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 11:54

Najwazniejsza jest relacja miedzy dwojgiem ludzi.Jezeli obie strony czuja sie ze soba dobrze i maja wspolne tematy do rozmowy to wydaje mi sie ze roznica wieku nie ma znaczenia.Moj narzeczony jest starszy ode mnie 10 lat i nie czuje tej roznicy.Ta roznice widza jedynie ,,zazdrosnicy" ktorzy nie zaznali szczescia i musza to jakos odreagowac.Osobiscie (mowie tu tylko o moim przypadku) wole aby moj partner byl starszy ode mnie bo wydaje mi sie ze facet z wiekiem nabiera powagi i mysli rozwazniej(co oczysiscie nie jest zadna regula)

#548 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 17 lutego 2010 - 17:34

Moj narzeczony jest starszy ode mnie 10 lat i nie czuje tej roznicy.Ta roznice widza jedynie ,,zazdrosnicy" ktorzy nie zaznali szczescia i musza to jakos odreagowac.Osobiscie (mowie tu tylko o moim przypadku) wole aby moj partner byl starszy ode mnie bo wydaje mi sie ze facet z wiekiem nabiera powagi i mysli rozwazniej(co oczysiscie nie jest zadna regula)

10 lat to przepaść. Zdecydowanie za dużo. To już różnica pokoleniowa. Rzadko się udaje.
Ja jestem facetem poważnym i myślę rozważnie, wobec czego preferuję partnerki starsze. Nawet niż ja. Takie starsze dziewczyny są poważniejsze i rozważniejsze. Pomijam kwestię spraw dot. seksu. Tu starsze partnerki są bardziej doświadczone i biją na głowę młodsze dziewczyny. Taka moja opinia prywatna

#549 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 13:49

To już różnica pokoleniowa

różnica pokoleniowa to 20 lat :P

Ja jestem facetem poważnym i myślę rozważnie, wobec czego preferuję partnerki starsze. Nawet niż ja. Takie starsze dziewczyny są poważniejsze i rozważniejsze. Pomijam kwestię spraw dot. seksu. Tu starsze partnerki są bardziej doświadczone i biją na głowę młodsze dziewczyny. Taka moja opinia prywatna

Bozia tak nas stworzyła że dziewczynki szybciej dojrzewają żeby później nadrobić tą przepaść wiekową :)
wiadomo anomalia się zdarzają, jednak powszechnie przyjęło się ze facet powinien być starszy, poza tym chyba się rozczulamy nad tym tematem, różnica od 1-10 lat moim zdaniem to norma, i nikogo nie dziwi, problem pojawia się jak ona ma 20 a on 50 albo on 18 a ona 36, wtedy kiedy partner mógłby być naszym rodzicem, czy nawet dziadkiem, oczywiście i od tej reguły są wyjątki...

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,

Kiedyś się uda

#550 arfa

arfa
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 11:50

Jak dla mnie musi być zdecydowanie starszy! Zawsze miałam chłopaków o rok od siebie starszych, ale to nie było to czego oczekiwałam. Raczej uczyłam się głupot :D potem miałam o 2 lata starszego, było lepiej, ale jeszcze to nie było to. Teraz poznałam faceta o 5 lat starszego ode mnie i mogę powiedzieć, że jest wychowany jesce we wczesniejszym pokoleniu. Często o tym opowiada, a ja bardzo lubię tego słuchać. Taki starszy facet (oczywiście stosunkowo do naszego wieku) jest z reguły (bo wiadomo, że są takie łosie, co nigdy się niczego nie uczą, mimo doświadczeń i wieku :D) bardziej poukładany i ma dojrzalsze podejście do życia. Od kogoś takiego możemy się wiele nauczyć. Wiem, że jesli przyjdzie czas na moje dorosłe życie będę raczej patrzeć w starszych facetach. Troche durnie to brzmi, bo nigdy nie wiadomo kogo spotkam i w jakim czasie, ale na pewno takiego bym chciała :)
girls just wanna have fun! :)

#551 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 13:24

Zawsze miałam chłopaków o rok od siebie starszych, ale to nie było to czego oczekiwałam

No właśnie... Ja poznałam teraz kogoś nowego... Jest 7 lat ode mnie starszy. Ja nie czuje tej różnicy wcale, nawet ciesze sie że w końcu jestem z kimś dojrzałym ale czasem zastanawiam się czy to nie zbyt wielka różnica jednak...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#552 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 13:31

starszy lub rownolatek :-)
to wszystko zalezy tez od tego ile same mamy lat i na ile sie czujemy.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#553 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 14:50

starszy lub rownolatek :-)

zgadzam się z magdaaaaa :D

Mój chłopak jest starszy ode mnie o 1,5 lat i jest w porządku, chociaż w sumie to ja w tym związku jestem ta rozważna :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#554 nowa19

nowa19
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 15:05

No ja mam faceta starszego o 2,5 roku ;] i nie narzekam, jest dorosly podejmuje madre decyzje i ma swoje wartosci w zyciu, ktore w peln mi odpowiadaja :)

Kiedys mialam faceta starszego o 6 lat i powiem szczerze, nie byl rozsadny a o odpowiedzialnosci nawet nie wspominam,...

Ale jak dziewczyny pisza wyzej, wiek nie powinien miec najmniejszego znaczenia... Nie wiek decyduje o tym jak mezczyzna podchodzi do zycia, jakie wartosci w zyciu ceni i na czym mu zalezy ...

#555 Aisling

Aisling
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 18:52

Najważniejsze jest, aby się rozumieć. Aby się dopełniać i prawdziwie kochać. Jeżeli dla kogoś wiek nie jest problemem to wspaniale. Ja osobiście wolę kiedy mężczyzna jest starszy. Powiedzmy.. ok. 5 lat byłoby w sam raz. :)
"Szczęście to ta chwila co trwa.." ;)

#556 silver

silver
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 14:59

Ja zwykle miałam młodszych albo rówieśników.
Głównie byli jak dla mnie za mało dojrzali,dlatego też wolałabym starszego faceta,ale chyba im się nie podobam <bezradny></span>
Po ostatnim zwiazku powiedziałam sobie,że już nie chcę być z młodszym facetem.
Co gorsza poznałam faceta,przystojny(normalnie z wyglądu ideał)aż dziw,że tak mi się trafiło:):):) co lepsze strasznie mu się podobam,ale jest młodszy ode mnie i to o 2 lata.
Wiem 2 lata mało,ale z drugiej strony dużo,bo pewnie jest dziecinny.
Po ubiorze,wygladzie to mi się wydawało,że jest starszy,ale wlasnie boje się,że jest niedojrzaly.Co prawda jak z nim rozmawiam to wydaje się trzezwo i dojrzale myslec,ale kto to wie?
Juz sama nie wiem co robic....bo mam dosc spotykania sie z chlopaczkami i nie wiem co robic :roll: .

#557 Oksana

Oksana
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 15:55

starszy.Zdecydowanie.
Aktualnie jestem w związku ze starszym o 12 lat mężczyzną.
Dołączona grafika

#558 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 06 maja 2010 - 13:34

Odkad pamietam, to wolalam starszych facetow ;-)
Myslalam, ze mi to przeszlo.. ale jednak dalej ciagnie mnie do tych po 30tce 8-)

M jest starszy ode mnie o 10 lat :-P :-P :shock:
Jak sie poznalismy, to nie odstraszalo mnie to, bo fajnie nam sie rozmawialo... baa nawet nie wiedzielismy ile mamy lat :-P On obstawial u mnie 28 <olaboga></span> <hoho2></span> <umieraam></span>
Jak zaczelo cos iskrzyc <amorek></span> to pojawily sie chwile zwatpienia czy to aby nie za duzo <hmm></span> <hmm></span>
Ex byl starszy ode mnie o 7,5 roku... wiec te 2,5 roku wiecej w te czy w te strone, to tak naprawde nie robi roznicy <hmm></span>
Na codzien az tak bardzo nie odczuwam tej roznicy wieku <hmm></span> Czasami jak wchodzimy na takie bardzo powazne i zyciowe tematy, to widze jakas przepasc... chyba za malo jeszcze przezylam ;-) ale dogadujemy sie ;-) jest fajnie <loove></span>

A co bedzie dalej ? pozyjemy zobaczymy... ;-)

#559 cytrus

cytrus
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07 maja 2010 - 06:28

Ja zawsze chciałem mieć starsze partnerki i zawsze miałem :) :) Może dlatego że są bardziej doświadczone niż nastolatki ?:D Pewnie tak :evil:

#560 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 maja 2010 - 09:37

Ja obecnie mam chłopaka starszego ode mnie o 5 lat... i nie przeszkadza mi to zbytnio :) Jest między nami na prawdę super i oby tak już zostało :)