Nie metryka jest ważna, a to co sobą reprezentujemy
Facet młodszy czy starszy?
Napisano 10 lutego 2010 - 12:33
Nie metryka jest ważna, a to co sobą reprezentujemy
Napisano 10 lutego 2010 - 12:37
ten, którego mam na oku jest starszy 5 lat
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..
Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas
Napisano 12 lutego 2010 - 23:30
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 lutego 2010 - 01:01
to na pewnomyślę ze im starsi ludzie tym mniej ta różnica stwarza problemów.
też mam znajomą parę, facet ma 24 a ona 31, ale nie widać tego po nich jak na razie, a zgrzyty są, ale to chyba tak jak w każdym związku..
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Kiedyś się uda
Napisano 17 lutego 2010 - 08:07
różnicy poglądów
możesz je mieć również z równolatkiem, więc to średnie wytłumaczenie. Jedynym problemem tego typu związków (mówię o bardzo dużej różnicy) to reakcja społeczeństwa, które jak zwykle zamiast pilnować własnych spraw, komentuje wszystko dookoła. Ja mam takie motto, "żyj tak by żyć szczęśliwie (oczywiście nie krzywdząc przy tym innych)". Związek z dużo starszym nie krzywdzi nikogo, a jak ludzie są dzięki temu szczęśliwi i spełnieni to co mi do tego??
Napisano 17 lutego 2010 - 11:54
Napisano 17 lutego 2010 - 17:34
Moj narzeczony jest starszy ode mnie 10 lat i nie czuje tej roznicy.Ta roznice widza jedynie ,,zazdrosnicy" ktorzy nie zaznali szczescia i musza to jakos odreagowac.Osobiscie (mowie tu tylko o moim przypadku) wole aby moj partner byl starszy ode mnie bo wydaje mi sie ze facet z wiekiem nabiera powagi i mysli rozwazniej(co oczysiscie nie jest zadna regula)
10 lat to przepaść. Zdecydowanie za dużo. To już różnica pokoleniowa. Rzadko się udaje.
Ja jestem facetem poważnym i myślę rozważnie, wobec czego preferuję partnerki starsze. Nawet niż ja. Takie starsze dziewczyny są poważniejsze i rozważniejsze. Pomijam kwestię spraw dot. seksu. Tu starsze partnerki są bardziej doświadczone i biją na głowę młodsze dziewczyny. Taka moja opinia prywatna
Napisano 18 lutego 2010 - 13:49
różnica pokoleniowa to 20 latTo już różnica pokoleniowa
Ja jestem facetem poważnym i myślę rozważnie, wobec czego preferuję partnerki starsze. Nawet niż ja. Takie starsze dziewczyny są poważniejsze i rozważniejsze. Pomijam kwestię spraw dot. seksu. Tu starsze partnerki są bardziej doświadczone i biją na głowę młodsze dziewczyny. Taka moja opinia prywatna
Bozia tak nas stworzyła że dziewczynki szybciej dojrzewają żeby później nadrobić tą przepaść wiekową
wiadomo anomalia się zdarzają, jednak powszechnie przyjęło się ze facet powinien być starszy, poza tym chyba się rozczulamy nad tym tematem, różnica od 1-10 lat moim zdaniem to norma, i nikogo nie dziwi, problem pojawia się jak ona ma 20 a on 50 albo on 18 a ona 36, wtedy kiedy partner mógłby być naszym rodzicem, czy nawet dziadkiem, oczywiście i od tej reguły są wyjątki...
Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Kiedyś się uda
Napisano 20 lutego 2010 - 11:50
Napisano 11 kwietnia 2010 - 13:24
Zawsze miałam chłopaków o rok od siebie starszych, ale to nie było to czego oczekiwałam
No właśnie... Ja poznałam teraz kogoś nowego... Jest 7 lat ode mnie starszy. Ja nie czuje tej różnicy wcale, nawet ciesze sie że w końcu jestem z kimś dojrzałym ale czasem zastanawiam się czy to nie zbyt wielka różnica jednak...
Napisano 11 kwietnia 2010 - 13:31
to wszystko zalezy tez od tego ile same mamy lat i na ile sie czujemy.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 11 kwietnia 2010 - 14:50
starszy lub rownolatek
zgadzam się z magdaaaaa
Mój chłopak jest starszy ode mnie o 1,5 lat i jest w porządku, chociaż w sumie to ja w tym związku jestem ta rozważna
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 11 kwietnia 2010 - 15:05
Kiedys mialam faceta starszego o 6 lat i powiem szczerze, nie byl rozsadny a o odpowiedzialnosci nawet nie wspominam,...
Ale jak dziewczyny pisza wyzej, wiek nie powinien miec najmniejszego znaczenia... Nie wiek decyduje o tym jak mezczyzna podchodzi do zycia, jakie wartosci w zyciu ceni i na czym mu zalezy ...
Napisano 14 kwietnia 2010 - 18:52
Napisano 22 kwietnia 2010 - 14:59
Głównie byli jak dla mnie za mało dojrzali,dlatego też wolałabym starszego faceta,ale chyba im się nie podobam
Po ostatnim zwiazku powiedziałam sobie,że już nie chcę być z młodszym facetem.
Co gorsza poznałam faceta,przystojny(normalnie z wyglądu ideał)aż dziw,że tak mi się trafiło:)
Wiem 2 lata mało,ale z drugiej strony dużo,bo pewnie jest dziecinny.
Po ubiorze,wygladzie to mi się wydawało,że jest starszy,ale wlasnie boje się,że jest niedojrzaly.Co prawda jak z nim rozmawiam to wydaje się trzezwo i dojrzale myslec,ale kto to wie?
Juz sama nie wiem co robic....bo mam dosc spotykania sie z chlopaczkami i nie wiem co robic
Napisano 06 maja 2010 - 13:34
Myslalam, ze mi to przeszlo.. ale jednak dalej ciagnie mnie do tych po 30tce
M jest starszy ode mnie o 10 lat
Jak sie poznalismy, to nie odstraszalo mnie to, bo fajnie nam sie rozmawialo... baa nawet nie wiedzielismy ile mamy lat
Jak zaczelo cos iskrzyc
Ex byl starszy ode mnie o 7,5 roku... wiec te 2,5 roku wiecej w te czy w te strone, to tak naprawde nie robi roznicy
Na codzien az tak bardzo nie odczuwam tej roznicy wieku
A co bedzie dalej ? pozyjemy zobaczymy...
Napisano 07 maja 2010 - 06:28
Napisano 07 maja 2010 - 09:37