Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#521 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 11:30

to musialam uciekac!!!!

Więc to chyba nie była miłośc

Przeważnie spotykałam się z nieco starszymi mężczyznami. Mój eks jest starszy ode mnie o 4 lata i jest zwykłym dzieciuchem. R. z którym spotykałam się przez jakiś czas jest sporo starszy, bo 10 lat- świetny facet, taki, z którym można pogadac o wszystkim, dojrzały. Zdarzyło mi się też, że przez pewnien czas umawiałam się z chłopakiem młodszym o 2 lata i nie mogę powiedziec, żeby zachowywał się jak gówniarz, zawsze wykazywał sie odpowiedzialnością.
Jeśli się kogoś kocha to nie patrzy się wtedy na to czy jest młodszy czy starszy, gruby czy chudy, etc. Takie drobnostki przestają miec znaczenie ;-) Mam kilku znajomych, facetów po trzydziestce, którzy zachowują się jak dzieci, są nieodpowiedzialni i nieżyciowi, zero ambicji, zero jakiejkolwiek pasji :roll: Także dziewczyny prawda jest taka, ze nie wiek świadczy o dojrzałości faceta ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#522 bosa1111

bosa1111
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 12:39

Wysłany: Dzisiaj 11:30

--------------------------------------------------------------------------------

bosa1111 napisał/a:
to musialam uciekac!!!!

Więc to chyba nie była miłośc

tak masz doskonala racje to nie byla milosc...raczej ciekawosc, zreszta nie traktowalam tego powaznie, spotkalismy sie pare razy ale to nie bylo to...

#523 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 12:42

bosa1111, nie róbmy więcej OT ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#524 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 13:16

raz miałam faceta w moim wieku.
Tragedia, albo ja byłam 'za dorosła' albo on taki 'niedorozwinięty'.
Dla niego liczył sie sex a ja sie wkurzałam że po pewnym
czasie nie mamy o czym gadac :roll:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#525 zuziczek

zuziczek
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 21:07

Facet powinien być starszy, ale za duża różnica wieku nie jest dobra.
Wszystko zalezy od doświadczenia. facet ktory byl juz w związku i jest z młodszą w przypadku sporów potrafi manipulować, bo wie jak sie to robi.. mysle ze takie związki są zbyt toksyczne.
Oczywiście są szczęśliwe wyjątki;)
wszystko tez zalezy od wieku partnerki. jesli oboje sa dorosli to nie ma problemu:P

w moim przypadku pojawił się problem znajomych;) ja nie mialam ograniczen ale on.. dziwnie sie czul wsrod mlodszych. to dosc swierze rozstanie wiec widze wiele plusow.. mimo wszystko uczucie było wyjątkowe..

#526 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 10:12

Moj K. jest tylko rok starszy ode mnie. Nie jest to duza roznica wieku. Jeden rok to tyle co nic. Z moim K. jest roznie sa momenty gdzie zachowuje sie jak duuze dziecko wtedy opadaja mi rece do samej ziemi jak patrze jakie duze dziecko z siebie robi <wow></span> momentmi mam ochote dac dyla ze tak powiem i nie przyznawac sie do niego <zwiewamy></span> Sa momenty gdzie zchowuje sie tez baardzo odpowiedzialnie. Nie raz sie wykazywal nia w paru sytuacjach. Takze z nim to jest rozie.

Wszystko zalezy od doświadczenia

facet , ktory mial panne wczesniej wie przynajmniej czego taka kobieta potrzebuje i jak ja tutaj dopiescic sprawic jej radosc. Ja jestem 1 partnerka mojego K. takze tutaj tego doswiadczenia zabraklo. Ale kocham go nawet pomimo braku doswiadczenia <ojejkuu></span> <bzyklov></span>

201407101662.png

#527 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 13:51

...nie wyobrażam sobie związku 12 latki z 22 latkiem :-) A 25 i 35 dlaczego nie…

A czemu zakładasz, że tylko kobieta może być młodsza, a może tak facet młodszy o np. 10 lat. Znane są przypadki z historii, gdy jedna dama w wieku 80 lat maiła 30-paro letniego kochanka. 8-)

Ja osobiście nie chciałabym starego faceta o 10 czy więcej lat. Ja chciałabym gdzieś wyjść, pobawić się, a facet tylko kapcie i wiecznie zmęczony. Nie ma się potem co dziwić, że przy takich różnicach wieku młode żony znajudują sobie młodych kochanków :->
lilian

#528 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 16:10

Ja chciałabym gdzieś wyjść, pobawić się, a facet tylko kapcie i wiecznie zmęczony.

ale to chyba nie zależy od wieku tylko od charakteru nieprawdaż?? Równie dobrze możesz trafić na 20 latka któremu nic się nie będzie chciało i na żwawego 40 latka ;-)
ja np nie miałabym nic przeciwko związkowi z 40 latkiem, zwłaszcza, że zawsze ciągnęło mnie do dojrzałych facetów ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#529 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 17:02

Równie dobrze możesz trafić na 20 latka któremu nic się nie będzie chciało i na żwawego 40 latka

no wlasnie zgadzam sie z tym w 100 procentach! Nawet znam jedna taka pania (choc mowa tu o mezczyznach to wydaje mi sie, ze to doskonaly przyklad) Ma Kobitka 70 lat a bawi sie jak 20-latka! Nawet ja tak czesto nie chodze na imprezy jak ona <bezradny></span> Ma stalego partnera, ktory zawsze jej towarzyszy...mowie Wam jestem pod takim wrazeniem, ze :shock:! Sama chcialabym miec tyle power'a co ona w tym wieku :-D
Dołączona grafika

#530 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 23:32

malenka, 40-latek to jeszcze młody facet w miarę (patrząc do mojego wieku :lol: ) ale,ale jak Ty bedziesz miec 40 i będziesz żwawa babka to mężczyzna 60-letni jest juz raczej bliżej wieku dziadka... organizm się męczy szybciej - oczywiście nie ma reguly, ale nie mozna porownywac 60-lataka z 40-latkiem. Tak samo, jak ciało kobiety 40 i 20- letniej jest inne. I nie mówie tu o figurze, ale o jędrości, świerzości itp - oczywiście i tu są wyjątki.
Takie moje zdanie i dlatego nie jestem zwolennikiem dużych różnic wiekowych. wiadomo, że jak sie jest mlodym to imponują dojrzali mężczyźni, ich mądrośc, zaradność itp, ale nie fizyczność - nie wierzę ( i nie chodzi mi o twarz i ogólny look) ;-)
lilian

#531 Gwiaazdeczka

Gwiaazdeczka
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 14:24

Ja Mam Męża o rok starszego (23l.) Z racji Naszej sytuacji musiał szybko dorosnąć i udało Mu sie . Znajoma ma chłopaka w wieku Mojego Męża i bez porównania...Facet żyje imprezami i play station , oczywiście można się bawić i mieć czas na swoje przyjemności ale ten chłopak nie potrafi dać jej (25l.) czułości ,ciepłych słow itp !
= Urodzona Pod Szczęśliwą Gwiazdą =

#532 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 10:27

bezroznicy, przeciez milosc wieku nie wybiera. moze byc mlodszy i starszy, tylko wiadomo nie starszy o 40 lat! bo to juz wiadomo ze o milosc sie nie rozchodzi tylko o byt materialny. moj skarb jest odemnie starszy o trzy lata.
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#533 martuska977

martuska977
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 20:16

między mną a moim facetem jest 5 lat różnicy ;)
poznaliśmy się jak ja miałam 16 a on 21...
zaczęliśmy być ze sobą kilka dni przed moimi 17 urodzinami :) i jesteśmy razem do dzisiaj :) a mam 19 lat

#534 amatino

amatino
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 20:18

Kiedyś zdarzyło mi się chodzic z facetem starszym o 8 lat. Jadnak rozstaliśmy się po pół roku, nie wiem czy ze względu na różnicę wieku czy róznice poglądach...

#535 Anka88

Anka88
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 21:52

Mój K. jest ode mnie starszy o 10 lat ja mam 21 a on 31 i jest na bardzo dobrze :lol: to on jest tą bardziej rozrywkową połówka naszego związku :lol: ale gdy trzeba to od razu poważnieje, uważam że wiek nie ma znaczenia, liczy się to jaki charakter i stosunek do życia mają ludzie
Dołączona grafika

#536 asiunia

asiunia
  • Użytkownik
  • 238 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 22:21

moj P jest starszy ode mnie o 9 lat.ja mam 20 a on 29 i jestesmy szczesliwym malzenstwem od listopada 2009 :) wiek nie gra roli

#537 Camomile

Camomile
  • Użytkownik
  • 180 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 23:11

Ja również uważam, że wiek nie gra roli...
Byłam kiedyś w związku z facetem o 7 lat starszym i po poł roku sie rozstalismy. Wtedy uważałam, ze to m.in. przez wiek.
Spotykałam sie też z chłopakiem o 2 lata starszym i też długo to nie potrwało...

A mój M. jest starszy ode mnie o 5 lat. W ogole nie czuje tej różnicy. Tak jak mówicie, wszystko zalezy od podejcia do życia, charakteru, od rodziny, znajomych z jakimi przebywa i generalnie od wielu rzeczy. Bo mój M. jest po studiach, pracuje, mysli powaznie o przyszłości, ale też jest zabawny, rozrywkowy (nie - imprezowy!, bo to róznica). MA bardzo dobry kontakt z rodzicami i siostra, ma jednego przyjeciela (a nie miliona kumpli), nie chodzi na imprezy, nie szaleje tu i tam.
Zreszta każdy kto go zna, nigdy nie początku nie dawał mu 25 lat :D Młodo wygląda :D haha
Kobiety... nie można z nimi ani przegrać, ani wygrać :)

#538 Viki

Viki
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 23:15

Bywa że ten co ma 20 lat jest bardziej dojrzały i lepiej się sprawdza w roli męża i ojca niż ten co ma lat 30. Wszystko zależy od dojrzałości.

#539 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 23:23

Bywa że ten co ma 20 lat jest bardziej dojrzały i lepiej się sprawdza w roli męża i ojca niż ten co ma lat 30. Wszystko zależy od dojrzałości.

Święte słowa. Bo nie wiek gra rolę, ale podejście do życia.
To jak się traktuje partnerkę, czy docenia ją, potrafi myśleć rozsądnie, i zadbać o swoją wybrankę. Wiek nie gra roli, ale wychowanie i charakter.
Pozdrawiam serdecznie. I fajnych facetów życzę :-)

#540 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 11:16

Mój maz jest 9 lat starszy odemnie.Kochamy sie.ale jest miedzy nami róznica pogladów.Czasem traktuje mnie jak ojciec i wtedy strasznie sie wsciekam,ale nie zamienilabym go za zadne skarby!
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika