Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#581 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 10:49

Wręcz czuły się jak nauczycielki które muszą wychować młodego chłopaka :-)

Ja mam znajomego,który właśnie szukał takiej kobiety co,by na niego wrzasnęła,trzymała krótko.I znalazł(starsza o 5 lat) ,po tym jak rozstał sie z tzw.ciepłymi kluchami jak twierdził.
Teraz jest szczęśliwy,lubi jak baba nim rządzi. ;-)

#582 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 11:24

Bo niby ten co ma np. 24 lata bedzie mniej odpowiedzialny od tego co ma 30 ?? żart.

dokładnie nie ma reguły i wiekiem nie powinno się sugerować... wszystko zależy od charakteru i wnętrza faceta ;-) ja jednak czuję taką barierę przed facetami starszymi ponad 7-10 lat i więcej... nie wiem czy potrafiłabym się związać z kimś takim... chyba bałabym się bagażu doświadczeń takiego partnera... ja jednak szukałam kogoś z kim będę mogła razem przeżywać różne etapy życia... B. jest ode mnie o 2 lata starszy więc w zasadzie to żadna różnica... i tak mi jest dobrze ;-)
Dołączona grafika

#583 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 11:33

Jednak jeśli jest odwrotnie to też jest ok tylko wtedy kobiety postrzeganie takiego faceta jest trochę inne ponieważ ma ona w podświadomości że on jest młodszy i później w czasie kłótni ona myśli "A co ten gówniarz może wiedzieć". Widziałem takie przypadki i nie jest to fajne dla faceta :-)

Widziałem też takie przypadki że te 'dojrzałe" kobiety brały sobie młodszych aby ich wychować :-) Krótko mówiąc zrobić sobie z nich służących typu: przynieś, podaj. Wręcz czuły się jak nauczycielki które muszą wychować młodego chłopaka :-)

)

ale tak może być w dwie strony chyba że są rówieśnikami

mój aktualny facet jest o 15 lat starszy to wiec trochę sporo czuję się przy nim świetnie ale często myślę że jesteśmy razem bo ja jestem bardzo młoda ale cóż z czasem się okaże

w tym związku to ja jestem po przejściach a on mnie grzecznie wspiera
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#584 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 12:21

czuję taką barierę przed facetami starszymi ponad 7-10 lat

no ... moze gdybys sie zakochala... to kto wie. Nie znamy życia. Ja nigdy nie sadzilam ze zakocham sie w facecie starszym o 20 lat. On wdowiec, z synem. A jednak.
Tyle że wiedziałam iż to uczucie szans by nie miało... zrezygonowałam choc łatwo nie było.
;-)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#585 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 13:22

mój jest młodszy o rok a podchodzi odpowiedzialnie. Za to miałam starszego o 4 lata faceta i był z niego nieodpowiedzialny dzieciak. Myśle że reguły nie ma.

Bo niby ten co ma np. 24 lata bedzie mniej odpowiedzialny od tego co ma 30 ?? żart.
Mój kolega ma 33 lata a wciąż jest na etapie piaskownicy. Nie wiem kiedy on dorośnie..

Przeciez pisalam ze wiek do konca o niczym nie swiadczy :roll: :roll:
wiem, ze są faceci ktorzy maja ta 30 na a zachowuja sie jak dzieci.
Pisze ze z reguly faceci starsi podchodza powazniej do spraw zwiazanych ze
slubem i zalozeniem rodziny. Nie pisze, ze tak jest zawsze :evil: :evil:

Facet, facetowi nie równy.

201407101662.png

#586 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 13:35

Pisze ze z reguly faceci starsi podchodza powazniej do spraw zwiazanych ze
slubem i zalozeniem rodziny

a ja Ci pisze że wcale tak nie jest. Z reguły = czyli w wiekszosci przypadków. A tak naprawde to zależy tylko
charakteru, od człowieka, od jego dojarzałości emocjanalnej. Ale to moje zdanie.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#587 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 lutego 2011 - 13:31

Widziałem też takie przypadki że te 'dojrzałe" kobiety brały sobie młodszych aby ich wychować :-) Krótko mówiąc zrobić sobie z nich służących typu: przynieś, podaj. Wręcz czuły się jak nauczycielki które muszą wychować młodego chłopaka :-)

Znam 2 takie związki i naprawdę faceci chodzą jak w zegarku,a "księżniczki" oczywiście,że robią: jedno wielki NIC...ale zapewne nie jest to regułą ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#588 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 12 lutego 2011 - 17:28

Macie racje że wiek nie świadczy o dojrzałości. A co do różnic wieku to mój M. jest ode mnie starszy o 8 lat i dobrze mi z tym:) W zasadzie to jakoś nie czuje pomiędzy nami tej różnicy wieku :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#589 Ann_Marie

Ann_Marie
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 23:02

Zgadzam się z Kingusią. Mój eks był ode mnie 6 lat starszy i z racji wieku początkowo uważałam go za dojrzałego/dojrzalszego, odpowiedzialnego i zaradnego, jak sie później okazało wszystkie moje przypuszczenia okazały się zupełnie błędne :-/ Obecnie jestem w związku z mężczyzną młodszym ode mną (takie małe rozróżeninie :-> ) i tym razem nie robiłam sobie żadnych założeń co to tego jaki powinien być, po prostu jesteśmy razem i jest nam ze sobą dobrze :oops: Ja już myśle o rodzinie i On też...
W życiu nic nie jest drogą przypadku, bo przypadki w życiu NIE ISTNIEJĄ!!!

#590 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 04 marca 2011 - 22:42

Cóż, różnie bywa... Ja mam starszego o 2 lata.
Zawsze jakoś tak 2-3 lata różnicy uważałam za ideał :-D

#591 Agateczkaa

Agateczkaa
  • Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 04 marca 2011 - 22:46

Mój jest starszy o 4 lata zależy jak się ludzie dobiorą ;)

#592 ...Zakochana...

...Zakochana...
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 05 marca 2011 - 19:43

Mój jest starszy:)
Ale z byłam kiedyś z młodszym;) I to był błąd,ale nie komuś może się udać;)
♥Kocham Mojego Misia♥

#593 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 06 marca 2011 - 17:04

Ostatnio z psiapsiułą doszłyśmy do wniosku, że ni mamy nic przeciwko młodszemu... To chyba zależy indywidualnie od faceta: czasem młodszy może być dojrzalszy.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#594 chez

chez
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 08 marca 2011 - 09:44

Ale z byłam kiedyś z młodszym;) I to był błąd,ale nie komuś może się udać;)

Zakochana ale tutaj jest mowa o facetach a nie chłopczykach :mrgreen: Masz 15 i byłaś z młodszym tak? To ile on miał lat? 13?14? Przecież to jeszcze dziecko :-P

#595 serek waniliowy

serek waniliowy
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 08 marca 2011 - 10:34

Ja gdybym był kobietką, to pewnie wybrałbym faceta ciut starszego, jednak w miłości różnie bywa i ona o wiek nie pyta ;-).
Niemniej jednak, jak dla mnie, ani starszy ani młodszy nie wchodzi w rachube, więc odpowiedź na to pytanie, mnie nie dotyczy. :mrgreen:

#596 ...Zakochana...

...Zakochana...
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 09 marca 2011 - 18:36

Dziecko czy nie ale byłam.
Ja też taka dorosła to nie jestem.
♥Kocham Mojego Misia♥

#597 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 09 marca 2011 - 20:35

ja jakoś ciągnie do rocznika 88 lub 75 jakoś poniżej rocznika 75 nie mam zamiaru wchodzić ( 74, 73 itd) już się zaczęłam zastanawiać czy nie związać się z młodszym

[ Dodano: 2011-03-09, 21:56 ]
myślicie ze gdy 35 latek wyznaje miłość jest to szczere ? że żaden podstęp się pod słowami kocham nie kryje?
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#598 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 10 marca 2011 - 16:07

ja jakoś ciągnie do rocznika 88 lub 75 jakoś poniżej rocznika 75 nie mam zamiaru wchodzić ( 74, 73 itd) już się zaczęłam zastanawiać czy nie związać się z młodszym

[ Dodano: 2011-03-09, 21:56 ]
myślicie ze gdy 35 latek wyznaje miłość jest to szczere ? że żaden podstęp się pod słowami kocham nie kryje?

35 latek też człowiek, przecież można się zakochać w każdym wieku.
A że niektóre kobiety we wszystkim widzą podstęp to już odrębna sprawa :-P

Mój M. jest 4 lata ode mnie starszy i mi ta różnica nie przeszkadza. Może jak miałam 14-16 lat to wszyscy tę różnicę zauważali, ale my jakoś się tym specjalnie nie przejmowaliśmy.
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#599 Madziulek

Madziulek
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 18:18

Ja jestem w związku z rówieśnikiem i jestem z nim przeogromnie szczęśliwa. Muszę przyznać, że jest to bardziej udany związek niż z moim eks, który był starszy o 3 lata aczkolwiek miał rozum pięciolatka.

#600 aniolek222

aniolek222
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 06 kwietnia 2011 - 17:07

Mój P jest starszy o 6 lat .. <serduszka></span> Ale ogólnie lubie starszych co najmniej o 4 lata :P Młodszych nie trawie :) heh <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika