Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Facet młodszy czy starszy?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
671 odpowiedzi w tym temacie

#601 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 maja 2011 - 18:52

spolecznie akceptowalna roznica to polowa +8 czyli jak ktos ma powiedzmy 36, to jesli partner ma 18+8=26 to to tak nie razi .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#602 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 03 maja 2011 - 18:57

magdaaaaa, też to ostatnio słyszałam, w "Kościach" dr. Brennan mówiła o tym Boothowi :lol: A Ty skąd te info wzięłaś? :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#603 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 maja 2011 - 19:57

spolecznie akceptowalna roznica to polowa +8 czyli jak ktos ma powiedzmy 36, to jesli partner ma 18+8=26 to to tak nie razi .

Nie razi ta różnica jeśli mężczyzna jest starszy od kobiety ale jak już kobieta tyle starsza od faceta to różnicę trochę widać ;)

#604 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 maja 2011 - 20:35

A Ty skąd te info wzięłaś?

czytałam jakis czas temu ksiazke i o tym tam było i pamietam, ze przeliczałam i w sumie to nawet mądre , tylko wydawało mi sie , ze bylo 7 . ale zapomniałam o tym i włanie w kosciach mi przypomniano :-)

#605 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 04 maja 2011 - 11:06

pamietam, ze przeliczałam i w sumie to nawet mądre

też teraz przeliczyłam wiek znanych mi par :-) Coś w tym jest, całkiem mądry ten przelicznik.
Między nami jest 2,5 roku różnicy i wydaje mi się, że to tak akurat. Wcześniej spotykałam się z chłopakiem o 8 lat starszym i to już stanowiło jakiś problem. Z tym, że ja sama miałam niecałe 16 lat, a on 24, więc...wydaje mi się, że do dużej różnicy wieku też trzeba dorosnąć. Ale myślę też, że nie ma co się sugerować mocno wiekiem przy wyborze partnera, bo znam pary z baaaaardzo dużą różnicą wieku i wiem, że świetnie się dogadują.

#606 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 04 maja 2011 - 11:21

Z tym, że ja sama miałam niecałe 16 lat, a on 24, więc...

No właśnie w takich sytuacjach widać różnice. Ale jak ma się powiedzmy 20 lat, a facet 30 to może wyglądem rzuca się ta różnica w oczy ale wiekowo już inaczej się na to patrzy. Nie wiem czy dobrze tłumaczę :P

#607 madame

madame
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 05 maja 2011 - 10:02

a ja uważam, że jeśli facet, to najlepiej młodszy, weźmy Demi Moore i jej młodego męża :) Może i to jest dziwnie postrzegane przez społeczeństwo, ale nie wyobrażam sobie układać sobie życia "a co ludzie powiedzą". Ja jestem w związku (już 8 lat) z młodszym o 6 lat i nie zamieniłabym na starszego, przy nim chce mi się młodziej wyglądać, być atrakcyjniejszą.

#608 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 maja 2011 - 10:11

Ja jestem w związku (już 8 lat) z młodszym o 6 lat i nie zamieniłabym na starszego, przy nim chce mi się młodziej wyglądać, być atrakcyjniejszą.

No to chociaż Ci się to udaje. JA znam parę, gdzie żona jest starsza od męża o 10 lat (ona 43, on 33) no i różnicę niestety widać. Ona próbuje odmłodzić się na siłę no ale niestety...

#609 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 05 maja 2011 - 13:28

Ja zawsze chciałam mieć chłopaka od siebie starszego, przynajmniej o te 2-3 lata
to było to min. Chociaż jakby był jeszcze starszy to też nie byłoby źle.
Jednak los sprawił że spotkałam chłopaka, który jest z mojego rocznika i jest jeszcze 4 miesiące młodszy ode mnie. Myśleniem to na pewno dorównuje niejednemu 30 latkowi.
Jak na 23 lata to jest niesamowicie dojrzały :-D

201407101662.png

#610 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 maja 2011 - 22:11

Jak na 23 lata to jest niesamowicie dojrzały

I tak bywa, że młodszy okazuje się dojrzalszy od niejednego 30latka :)

#611 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 06 maja 2011 - 18:25

Zdecydowanie preferuj starszych. W mojej sytuacji, kiedy mam 25 lat i planuje swoją przyszłość, faceci w moim wieku akurat planują kolejną imprezę... Starsi, 30-32 już wiedzą czego chcą i mają za sobą pewne doświadczenia.
Mruczę więc jestem :)

#612 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 15:21

jesli dziewczyna ma 15 lat a chlopak 21 to trudniej im sie bedzie dogadac niz w przypadku dziewczyna 21 a chlopak 28. im ludzie starsi tym łatwiej dogadac sie, ta roznica jest mniej widoczna. no chyba ze jest to 20 lat , to ta roznica dopiero okolo 50 osoby mlodszj sie tak w oczy nie rzuca.

#613 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 15:30

ja byłam z chłopakiem który był rok młodszy i nigdy więcej... tak nie odpowiedzialny... tak głupi i tak dziecinny... Zero w nim poważnego zachowania i ciągle zarywał się słowami " widocznie nie dorosłem do tego" był tak leniwy...
Facet tylko starszy i koniec kropka AMEN.

#614 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 17:25

Różnie to bywa.. Mój chłopak jest starszy o rok.. A czasem zachowuje się jak dziecko.. Czasem jest tak, że 20-latek jest bardziej dojrzały niż 30 latek.. Na odwrót także się zdarza i ciężko to ogarnąć. Każdy jest inny i dużo więcej zależy od charakteru niż od wieku..
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#615 Konfeti

Konfeti
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 17:47

To różnie bywa :)
Mój ma 26 lat a zachowuje się czasami jak siedmiolatek :P
Czasami patrzymy różnie na inne sprawy i czasami myślę , że to może być trochę różnica wieku :)
dodam , że ja mam 19 :) ale zawsze dochodzimy do porozumienia :)
Najpiękniejszym ubraniem kobiety są ramiona kochającego mężczyzny, a biżuterią...jego pocałunki ... ;)

#616 citylife

citylife
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 17:58

starsi nie zawsze są mądrzejsi ale z młodszym to większy polot bo młodsi to jeszcze randkować chcą a starsi to już wyrosli:)

#617 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 05:27

ale z młodszym to większy polot bo młodsi to jeszcze randkować chcą a starsi to już wyrosli:)

Nie ma to jak wrzucać wszystkich do jednego wora, przypiąć etykietkę i koniec :mrgreen: Bo młodemu to się jeszcze chce, a starszemu wszystko jedno... paranoja :-P Albo trafiasz na kiepskich facetów albo oczekujesz niemożliwego innego wytłumaczenia nie mam. Bo cóż nie raz facet po 40 może być większym romantykiem niż 20 latek ;-) Myślę nawet, że nie jest to takie rzadkie zjawisko.
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#618 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 14:26

Bo cóż nie raz facet po 40 może być większym romantykiem niż 20 latek ;-)

Myślę, że jest nawet większe prawdopodobieństwo że starszy będzie większym romantykiem niż młody chłopak.
Np. mojemu połówkowi romantyzm przychodzi z wiekiem :mrgreen:
Ale Harry ma racje, nie ma sensu wrzucać wszystkich do jednego worka, bo każdy jest inny i takie opinie niektórzy mogą uznać za krzywdzące.

#619 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 15:04

starsi nie zawsze są mądrzejsi ale z młodszym to większy polot bo młodsi to jeszcze randkować chcą a starsi to już wyrosli:)

głupotki

Ju zo tym pisałam i napisze raz jeszcze - wiek tu nie ma nic do rzeczy. Czasem młodszy bedzie dojrzalszy i b. romatyczny, i bardziej odpowiedzialny.
Miałam i starszego faceta i sporo młodszego wiec mam porownanie
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#620 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 15:24

Np. mojemu połówkowi romantyzm przychodzi z wiekiem :mrgreen:

Więc podpinając się pod przykład mam tak samo ;-) Romantyczne uniesienia przyszły z wiekiem, obserwując tendencję wzrostową mogę liczyć na to, że będzie tylko lepiej :-P

bo każdy jest inny i takie opinie niektórzy mogą uznać za krzywdzące.

Albo irytować, bo jak niczego na świecie nie lubię uogólniania i statystyk...
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy