Cywilny czy koscielny?
Napisano 06 czerwca 2007 - 11:54
Napisano 06 czerwca 2007 - 13:08
Napisano 06 czerwca 2007 - 13:24
tak niektórzy zapraszają, bo wypadaJa na przykład nie rozumiem jak ktoś zaprasza ciotkę, z którą przez większość swojego życia nie miał kontaktu z nią.
u nas na szczęście takiej sytuacji nie było, rodzice podeszli do tego normalnie i nie chcieli spraszać w zasadzie obcych nam osób tylko dlatego, że są czyjąś chrzestną np.
ja jedynie zaprosiłam koleżankę, z którą kupę lat się przyjaźniłam, a w ostatnim czasie wysyłałyśmy sobie już tylko życzenia świąteczne. jakoś nie potrafiłam jej nie zaprosić...
Napisano 06 czerwca 2007 - 13:31
Oj Jewel, to byl przyklad, jesli chodzi o weselicha. na tej zasadzie
dlatego napisalam ciotki
Ja też podałam przykład
No właśnie Madzia81 mi o to chodzi, żeby nie zapraszać ludzi których nie znamy.
Guest_Kociak_*
Napisano 06 czerwca 2007 - 14:28
też tego nie rozumiem, ale jak jest np tak, że to rodzice finansują młodym wesele, to często mają swoje kaprysy co do zapraszania różnych osóbnie rozumiem jak ktoś zaprasza ciotkę, z którą przez większość swojego życia nie miał kontaktu
a to rozumiemJesli masz np. osiem ciotek a one maja meza dzieci...to zapraszasz wszystkie 8 z mezami i chyba zazwyczaj z dziecmi
Napisano 06 czerwca 2007 - 14:55
Zapraszajac kogos kto nie jest sam zapraszam z osoba towarzyszaca.
Jesli tych "przykladnych " ciotek mam duzo i nie sa samotne i bezdzietne to juz ile wiecej osob przybywa
No i starczy bo odbiegamy od tematu
Napisano 14 czerwca 2007 - 08:23
Guest_Kociak_*
Napisano 15 czerwca 2007 - 14:56
leci ten czas prawda? ale to sama przyjemnoscA mój ślub kościelny już za miesiąc...
Napisano 15 czerwca 2007 - 16:04
Napisano 15 czerwca 2007 - 16:18
ale jesli nadejdzie kiedys taki dzien i bede pewna ze to ten mezczyzna z ktorym chce spedzic reszte zycia to na pewno chcialabym wziac slub koscielny ;]
moze np bedzie tak ze najpierw cywilny a pozniej koscielny
Napisano 15 czerwca 2007 - 21:27
ja pisałam sama, tak od siebie prosto z sercaJestem na etapie poszukiwań jakiś oryginalnych podziękowań dla rodziców.
rozumiem, że taka przysięga napisana przez siebie i złozona w urzędzie stanu cywilnego??dlatego jestem za publiczna przysiega(ale nie wklepana na pamiec i wymagana przez ksiedza ale taka napisana przez siebie prosto z serca)
Napisano 15 czerwca 2007 - 21:58
Napisano 16 czerwca 2007 - 21:32
wszystko ładnie pięknieale taka uroczystosc
najlepiej na swiezym powietrzu swiadkowie jak na prawdziwym weselisku czy slubie i przysiega zlozona przy wszystkich
no i oczywiscie blogosławienstwo rodzicow
tylko taki ślub w prawie polskim to tak jakby się nie odbył. chyba, że przy urzędniku stanu cywilnego, ale w plenerze. swoją drogą - to nie wiem czy takie praktyki się spotykają w Polsce?
Guest_Kociak_*
Napisano 16 czerwca 2007 - 22:35
no fajna sprawa takie cosiknajlepiej na swiezym powietrzu swiadkowie jak na prawdziwym weselisku czy slubie i przysiega zlozona przy wszystkich
no i oczywiscie blogosławienstwo rodzicow
...
To nie szukaj, tylko ołówek w rękę i napisz coś samaJestem na etapie poszukiwań jakiś oryginalnych podziękowań dla rodziców.
Napisano 17 czerwca 2007 - 06:49
Napisano 18 czerwca 2007 - 12:51
a to fajnerazem z kwiatami wręczyć rodzicom podziękowania na piśmie lub z czym się juz spotkaliśmy "cerytfikat cudownych rodziców" (taki z naszym zdjęciem i naszymi podziękowaniami na piśmie)