Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Cywilny czy koscielny?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
471 odpowiedzi w tym temacie

#21 Niepokorna

Niepokorna
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 21 maja 2007 - 14:03

No ja już się po prostu tym przejadłam... Poza tym dla mnie osobiście, nie chcę tu nikogo urazić, to wyrzucanie pieniędzy w błoto... ten dzień może być o wiele bardziej wyjątkowy, np. wziąć ślub cywilny, urządzić obiad w restauracji dla najbliższych a potem... wyjechać z ukochanym gdzieś na tydzień lub dwa ;) Nie tylko trwa dłużej, ale też i taniej (moja siostra na całe wesele wydała ok. 20 tyś. zł, sumując wszystko). No i jeszcze jedna zaleta - ma się ukochanego tylko dla siebie :)

#22 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 21 maja 2007 - 17:00

ten dzień może być o wiele bardziej wyjątkowy

to zalezy co dla kogo jest wyjątkowe ;-)

wyjechać z ukochanym gdzieś na tydzień lub dwa

ma się ukochanego tylko dla siebie :)

jechac można po ślubie i weselu ;)
a Ukochanego tylko dla siebie to się ma całe życie ;)

to wyrzucanie pieniędzy w błoto...

całe wesele wydała ok. 20 tyś. zł, sumując wszystko

nam też tyle poszło, ani przez moment nie pożałowałam, nie zamieniłabym na nic innego i mam wpsomnienia na całe życie :)

ale tak jak mówiłam - każdy sądzi i robi po swojemu :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#23 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 21 maja 2007 - 21:22

każdy sądzi i robi po swojemu :)

a ja sie z tym zgadzam jak najbardziej ;) wiadomo, ze to tez zalezy troche od tego, jakie sie posiada srodki finansowe :) no bo niezaprzeczalnym faktem jest to, ze wesele pochlania duzo kasy ;)
Ja osobiscie nie wyobrazam sobie nie miec slubu koscielnego i pomimo tego, ze to tyle kasy itd... Jednak uwazam, ze slub bierze sie raz w zyciu i mozna zaszalec :D przynajmniej ja tak chce, ale rozumiem ze nie wszyscy maja takie marzenia i znam wiele osob, ktore rezygnuja z takiej formy slubu i wesela :)
Kazdy ma po prostu swoja wizje tego dnia, jedni wola go spedzic tylko we dwojke, inni chca miec wesele na 200 osob :) Tutaj nie ma lepszych i gorszych rozwiazan ;) wazne, zeby sami zainteresowani sie zgadzali co do tej kwestii i bedzie good :)

#24 Niepokorna

Niepokorna
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 21 maja 2007 - 21:36

Hmmm... a czy nie macie wrażenia, że to wesele robicie dla innych, nie dla siebie?
Nie wiem, ja tylko przedstawiam to, co widzę. Akurat jest to u mnie temat na topie, ponieważ w sobotę kolejny ślub... No i tutaj trochę inaczej to wygląda (tradycja).

#25 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 21 maja 2007 - 21:36

Tutaj nie ma lepszych i gorszych rozwiazan ;) wazne, zeby sami zainteresowani sie zgadzali co do tej kwestii i bedzie good :)

i świetne podsumowanie tematu Aniu :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#26 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 31 maja 2007 - 13:05

Zdecydowanie jestem za kościelnym ślubem! Nie wyobrazam sobie że miałabym przeżyć TEN dzień bez mojej licznej rodziny, bez znajomych. A wiec już niedługo założe białą suknie i będę razem z moim mężem i 235 gośćmi świętowała conajmniej 2 dni... :lol:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#27 Xantia

Xantia
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 31 maja 2007 - 13:46

jesu az tylu gosci ?
nigdy nie przestane cie kochac :******** [`]

#28 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 31 maja 2007 - 15:03

kroplarosy, twoj post zabrzmial tak, jak by bez koscielnego nie mozna bylo spedzic TEGO dnia z ta liczna rodzina i jakze licznymi goscmi ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#29 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 31 maja 2007 - 15:29

235 gośćmi

sporą masz rodzinkę :) to weselisko na 102 będzie :) a przygotowania pewnie pełną parą u Ciebie teraz :)

#30 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 31 maja 2007 - 17:12

235 gośćmi świętowała conajmniej 2 dni... :lol:

wow :!: gdzie takie weselicho wyprawiacie??
baaaaardzo dużo gości. taką dużą rodzinę macie, czy tylu przyjaciół zapraszacie??

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#31 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 31 maja 2007 - 18:11

madzia ja tylko wyraziłam swoje poglądy. Pewnie, że każdy robi tak jak mu pasuje. Zarówno ja, jak i mój narzeczony mamy liczne rodziny. Ja znajomych mniej zapraszam, za to Gumiś prawie "pół na pół" z rodziną. U nas w zwyczaju są takie wesela na około 200 osób. No i to że tatuś wydaje za mąż swoją najukochańszą córeczką tez ma spory wpływ... ;-) A co do przygotwań to tak, czuję się obecnie jak w jakies wielkiej machinie, która zaczyna niebezpiecznie przyśpieszać.... :-P
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#32 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 31 maja 2007 - 18:19

A co do przygotwań to tak, czuję się obecnie jak w jakies wielkiej machinie, która zaczyna niebezpiecznie przyśpieszać.... :-P

oj bardzo dobrze to pamiętam :) my niecały rok temu to przeżywaliśmy :) i szczerze Ci powiem, że zazdroszczę, że jesteście jeszcze przed :) oczekiwanie na TEN dzień są b. przyjemne :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#33 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 31 maja 2007 - 18:46

Mam tylko nadzieję, ze po ślubie będzie równie przyjemnie... ;-) Bo jak nie, to ja go przełoże o jakiś rok... :lol:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#34 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 01 czerwca 2007 - 08:54

Mam tylko nadzieję, ze po ślubie będzie równie przyjemnie... ;-)

jest jeszcze fajniej :) bo już z mężem :)
pozostaje taki malutki żal, że TEN NASZ dzień jest już za nami, no i że minął tak strasznie szybciutko...bo przygotowujesz się do tego dnia dobry rok, myślisz, planujesz, a jak przychodzi TA sobota, to wszystko dzieje się jak w amoku, nawet się nie zorientujesz, kiedy jesteś już wymalowana, ubrana i czujesz się najpiękniejszą księżniczką, zaraz potem stajecie się mężem i żoną i zaczyna się impreza :) a ptem to już chwila i są poprawiny. i tak to właśnie leci jak szalony ten najważniejszy w życiu dzień ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#35 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 01 czerwca 2007 - 21:36

Dziękuję Madzia81 za utwierdzenie mmie w tym, że jednak czekają mnie jeszcze przyjemne dni to u boku męża!!! :lol: A TEN dzie mam nadzieję, że przyjdzie szybko, bęzie wspaniały i długo będziemy go razem z Gumisiem wspominać... :mrgreen:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#36 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 01 czerwca 2007 - 21:54

kroplarosy, wszystkiego dobrego :-) i zdawaj nam tu relacje co i jak ;-)

przed chwilaka moj Mis powiedzial do mnie "tak jest Żonno"..hehe ale mi milo :mrgreen:

#37 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 04 czerwca 2007 - 12:41

Ja chciałabym mieć ślub konkordatowy bo chyba każda kobieta marzy o białej sukni. Póki co to może brać tylko cywilny ze względów finansowych. Chcemy po ślubie zrobić obiadek dla najbliższej rodziny a potem wziąć wszystkich znajomych do klubu.

Ja nie jestem za dużymi ślubami bo to strata pieniędzy. W listopadzie świadkowałam koleżance na ślubie gdzie było około 120 osób, wydała na wesele 50 tysięcy ( na wszystko) zwróciło jej się tylko 13 tysięcy i nie pojechali nigdzie bo już nie starczyło kasy. Ja wolałabym te pieniądze co wydam na wesele wolę pojechać na dwa tygodnie na Dominikanę i leżeć do góry brzuchem.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#38 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 05 czerwca 2007 - 16:42

Ja nie jestem za dużymi ślubami bo to strata pieniędzy.

nie dla każdego to strata pieniędzy. dla nas nie była.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#39 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 06 czerwca 2007 - 10:03

Ja nie jestem za dużymi ślubami bo to strata pieniędzy.

nie dla każdego to strata pieniędzy. dla nas nie była.

Pewnie, że nie dla każdego. To były moje odczucia subiektywne.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#40 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 06 czerwca 2007 - 10:10

Ale chyba to czy ktos robi duze wesele czy skromne, zalezy od tego ilu ma znjomych i jak liczna rodzine. Jesli masz np. osiem ciotek a one maja meza dzieci...to zapraszasz wszystkie 8 z mezami i chyba zazwyczaj z dziecmi ;-) nie zrobisz, ze zaprosisz ta a tamtej juz nie <bezradny></span> Jak sie weselic to sie weselic ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.