Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Czas razem ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#41 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 05 czerwca 2010 - 11:20

My mieszkamy kolo lasu, rezerwatu, wiec jest gdzie spacerowac, jest pieknie, zielono, ptaszki slicznie cwierkaja, a niektore jakie kolorowe sa, pierwszy raz na oczy je widzialam. Czasem jak jestesmy u tesciow, to chodzimy na spacer na cytadele, tam tez jest cudnie, mnostwo zieleni, wspaniale miejsce na spacery.
Dołączona grafika

#42 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 17:41

dla mnie smok wawelski jest odpowiedni :)
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#43 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:03

Zdecydowanie spacerki na łono natury ( u mnie w miejscowości) a gdy jesteśmy we Wro lubie jak K. pokazuje mi jakieś nowe miejsca ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#44 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 listopada 2011 - 12:06

my to zazwyczaj bardzo lubimy spacerować gdzie tylko da się :-P Także lubimy tak po prostu posiedzieć sobie w domciu z naszymi dziećmi <serduszka></span> tam wieczorkiem poprzytulać się :mrgreen:
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#45 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:20

Ja tez lubię spacerowac, a dzieciaczki też juz strasznie chciałabym mieć.... :( ale to nie jest takie proste.... :(
:)

#46 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 12:24

Razem - spacery z psem po lesie i łąkach, jazda na rowerze w lecie, oglądanie filmów i seriali aaa no i granie razem w gry :mrgreen:

#47 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 14:21

My łazimy po polach i lesie, albo po mieście, ale tego nie lubię, bo to mnie męczy.

#48 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 16:26

dla mnie też nie ważnie jest miejsce do spacerowania...byle razem. Dla mnie liczy się każda chwila wspólnie spędzona bez znaczenia czy w domu, na spacerze czy w knajpie ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#49 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 17:39

Ja tez szczegolnie nie zwracam uwagi gdzie spacerujemy, byle by bylo swieze powietrze :-P No tego akurat mamy zanadto u nas na wsi, bo w okolo las, rzeka, pola i laki ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#50 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 19:28

my mamy las wiec tam chodzimy
Choc wole parki;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#51 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 20:31

Kiedy jesteśmy w domu uwielbiamy chodzić oczywiście na plażę, molo, czy na naszą przytulną Starówkę, a w Szczecinie jeśli chodzi o spacery lubimy przejść się od czasu do czasu do parku, lasu albo jeździmy czasem do Puszczy Bukowej.

#52 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 marca 2012 - 11:03

No i mam problem... Mam problem ze spędzaniem czasu z Połówkiem. Zwyczajnie się nudzę. :cry:
Wiem, że jest wiosna, tyle rzeczy można robić... Ale brak mi pomysłu ciekawego.

Mój Połówek uważa, że dobrze jest jak jest. Po prostu zależy mu na byciu obok mnie.
Boże, ale to jest małoambitne... On próbuje coś wymyślić, ale zwykle jest to siedzenie w domu i leżenie albo łażenie tam gdzie zawsze... :roll: Strasznie mnie to nudzi. Żebyśmy chociaż rozmawiali o czymś ciekawym, żeby to coś wnosiło do naszego związku... A tu nic.

Co można robić ciekawego nie wydając ani grosza (bo z tym też jest problem) ?

#53 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 marca 2012 - 11:07

Wisienkowa, a spacery, wycieczki rowerowe w jakieś fajne, nieznane miejsca za miastem? ;-) Albo pikniki gdzieś na łące czy w parku, wspólne uprawianie sportu?

#54 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 marca 2012 - 11:17

Wisienkowa, a spacery, wycieczki rowerowe w jakieś fajne, nieznane miejsca za miastem? ;-) Albo pikniki gdzieś na łące czy w parku, wspólne uprawianie sportu?

:arrow: spacery - nie lubię łazić bez celu w milczeniu, albo gadając o niczym.
:arrow: wycieczki - nie mamy rowerów,
:arrow: pikniki - ok, ale na razie za zimno,
:arrow: sport - ale jaki i gdzie ? <bezradny></span>

#55 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 marca 2012 - 11:25

wycieczki - nie mamy rowerów,

Zawsze można pożyczyć od koleżanki/kolegi/cioci/kuzyna itd. W zeszłym roku mój rower odmówił posłuszeństwa i zanim tata go naprawił, właśnie pożyczałam ;-)

pikniki - ok, ale na razie za zimno,

Z każdym dniem robi się coraz cieplej ;-)

sport - ale jaki i gdzie ?

Wspominałaś o tym, że planujesz biegać. Wyciągnij Połówka z domu, zmobilizuj go do tego ;-) Albo do jakiegokolwiek innego sportu, który oboje lubicie. Na przykład ja z M. wiosną i latem często gramy w siatkówkę albo brutalną odmianę badmintona :lol:

spacery - nie lubię łazić bez celu w milczeniu, albo gadając o niczym.

I z tego wynika, że waszym największym problemem nie jest to, że nie macie pomysłów na wspólne spędzanie czasu tylko to, że nie macie o czym rozmawiać... <bezradny></span>

#56 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 24 marca 2012 - 11:29

Boże, ale to jest małoambitne...

to uratujcie wspólnie głodujące dzieci z afryki to będzie bardzo ambitne.
Czas z połówkiem nie ma być ambitny, to ma być wasz czas, w którym cieszycie się swoją wzajemną obecnością, tym, że możecie chwycić się za rękę, zrelaksować i pogadać o głupotach. A z tego co widzę ty chyba po prostu nie chcesz spędzać czasu z połówkiem , bo Twoje wykręty są wprost... głupie?

spacer polega na relaksie, na delektowaniu się na naturą, na wspólnym milczeniu i poczuciu bliskości. Ja uwielbiam wspólne spacery!!!

wycieczki - nie mamy rowerów,

można kupić? są autobusy i pociągi? samoloty ewentualnie i statki :P

pikniki - ok, ale na razie za zimno,

16 stopni to zimno? można założyć kurtkę... jest tak pięknie!!!

sport - ale jaki i gdzie ?

siłownia, bieganie, ścianki wspinaczkowe, basen.... możliwości jest multum!! Wystarczy chcieć a Tobie najwyraźniej się nie chce.... Taka moja diagnoza.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#57 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 24 marca 2012 - 11:55

rolki - można kupić takie najzwyklejsze za niewielkie pieniądze. Ja sobie sprawiłam rolki, M. pożyczył od przyjaciela, któremu już się rolki znudziły i śmigamy sobie kilka razy w tygodniu - świetna zabawa, a przy okazji trening kondycji :-)

Na wyprzedażach garażowych można fajne rzeczy złowić - rowery, rolki za grosze.

Latem też gramy sobie w ogrodzie w badmintona :mrgreen: Zestaw paletek z kolorowymi lotkami - 30zł ;-) zabawa - bezcenna.

Ze sportów jeszcze może ścianka wspinaczkowa? My się tam zawsze fajnie bawimy, zniżki dla studentów są zwykle zachęcające.

#58 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 24 marca 2012 - 11:56

my też często leniuchujemy i nic nie robimy zwłaszcza w zimie :-P
ale teraz ? ja mam powera on ma powera i trzeba coś robić! :mrgreen:
basen! spacery! jak można nie lubić wiosennego spacerku nawet bez celu? na lody? do parku na ławeczkę wygrzewać twarz :mrgreen:
wieczorem na pizze i piwo tylko we dwoje przecież zawsze jest o czym rozmawiać ;-)
nawet wspólne mycie samochodu (tak jak my wczoraj) może być fajne :-P

Wystarczy chcieć a Tobie najwyraźniej się nie chce....

no właśnie :)
dzień spędzony aktywnie jest jest lepszy o tego przeleżanego w łózko :->

Wspominałaś o tym, że planujesz biegać. Wyciągnij Połówka z domu, zmobilizuj go do tego ;-) Albo do jakiegokolwiek innego sportu, który oboje lubicie. Na przykład ja z M. wiosną i latem często gramy w siatkówkę albo brutalną odmianę badmintona :lol:

to jest super pomysł :mrgreen:

mojego nie problem namówić na bieganie bo sam trenuje 3 razy w tygodniu.
już się nie mogę doczekać letnich wieczorów. pewnie będę latać za nim z jęzorem po kolana hehe
mamy też zamiar zacząć grać w tenisa :-D

#59 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 24 marca 2012 - 12:13

mamy też zamiar zacząć grać w tenisa :-D

też świetna sprawa, co roku w sezonie spędzamy na kortach sporo czasu :-)

Jeśli chodzi o bieganie, to akurat my biegamy osobno, ponieważ mamy inny rozkład sił i biegamy na różne dystanse :->

A z mniej aktywnych form wspólnego spędzania czasu to latem wyciągamy leżaki do ogrodu i gramy sobie w makao opalając się :-D

Jest tyyyle rzeczy, które można robić razem i świetnie si.ę przy tym bawić.

#60 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 marca 2012 - 15:43

I z tego wynika, że waszym największym problemem nie jest to, że nie macie pomysłów na wspólne spędzanie czasu tylko to, że nie macie o czym rozmawiać... <bezradny></span>

tak, prawda... :-|

Czas z połówkiem nie ma być ambitny, to ma być wasz czas, w którym cieszycie się swoją wzajemną obecnością, tym, że możecie chwycić się za rękę, zrelaksować i pogadać o głupotach.

spoko, ale gadanie o głupotach mnie po prostu nudzi. <bezradny></span> mnie to nie relaksuje, tylko męczy...

Nie wiem... Spędzanie czasu z kuzynką jest całkiem inne. Jaka jest różnica między spędzaniem czasu z osobą tej samej płci a innej? Z nią zawsze mam o czym gadać i zawsze jest fajnie.

A to, że nie chcę z nim spędzać czasu to nieprawda - chcę, gdybym nie chciała to bym powiedziała żeby do mnie nie przyjeżdżał, bo mam maturę i się uczę.
A ja staram się wygospodarować czas dla Niego.

Rzadko się widzimy, nie mieszkamy razem, wieczory też odpadają, bo musi wracać do domu... Dlatego marnowanie czasu nie wchodzi w grę.