Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#501 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 01:00

Poza tym status każdej operacji można zobaczyć na swoim koncie allegro :-)

[ Dodano: 2011-11-24, 14:29 ]
Nie doczytałam wcześniej,że zakup został zrobiony bez rejestracji ;)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#502 miness

miness
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 24 listopada 2011 - 16:25

Już wszystko ok. Pieniądze doszły automatycznie, ale powiadomienie o ich dostarczeniu już nie;/

Malutka, nie przejmuj się, czasem są opóźnienia w dostarczaniu tych maili - ostatnio zaraz po wpłacie dostałam maila, że wybrałam sposób dostawy, ale tego, że sprzedający dostał moją wpłatę, dostałam dopiero na drugi dzień :-/ jak masz wątpliwości, to napisz/zadzwoń do sprzedającego, czy on otrzymał Twoją wpłatę :)

#503 kaniedziela

kaniedziela
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 11:27

Ja raz kupiłam sukienkę, przyszła szybko, rozpakowałam i się popłakałam... tak na nią czekałam (zbierałam kasę) a dostałam w innym kolorze (odcień straszny) i do tego śmierdziała papierosami (ja nie palę). Tego zapachu nie dało się nawet sprać....oczywiście zwrotu nie przyjęto a ja zostałam z sukienką...wiadomo jest program ochrony kupujących ale jak do nich napisałam to powiedzieli, że muszę iść najpierw na policję i zgłosić przestępstwo - odpuściłam sobie:(

#504 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 11:45

Dziękuje za odpowiedzi;]
Jedna paczka doszła, czekam na drugą;]]
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#505 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 13:11

kaniedziela, tylko współczuć, że tak Cie potraktowali, nie próbowałam wymienć koloru ?
Dołączona grafika

#506 basterPL

basterPL
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 grudnia 2011 - 21:45

Ja raz zamówiłam ciuch na allegro i byłam mega niezadowolona. Nie dość, że obsługa była tandetna to przysłali mi dresy, w których jedna nogawka była jakoś 10 cm krótsza od drugiej!
Wtedy było dosyć dużo problemów ze składaniem reklamacji w ogóle. Ale wiadomo, że wirtualnie , a realnie jest inaczej. W sklepie możesz dotknąć materiał, przymierzyć, obejrzeć, a w internecie polegasz wyłącznie na wymiarach podanych przy danym produkcie. Dlatego ja raczej nie polecam. Na allegro kupuję głównie tusze do drukarek, różnego rodzaju książki, płytki i inne rzeczy.
Przed zakupem radzę się zastanowić. Na pewno ludzi kusi niższa cena, ale co jeśli człowiek będzie później niezadowolony?
Pozdrawiam!

#507 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 11:56

fajnie sie kupuje na alegro jak ktos zakupow nie lubi - czyli tak jak ja :mrgreen:
tylko klik klik i nie musze łazic po sklepie. Minus - nie moge dotknac rzeczy. A ja jestem taki troszke niewierny Tomasz. :-/
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#508 Sklep.Mikoma

Sklep.Mikoma
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 12:57

Ja preferuję i polecam zakupy w sklepach internetowych. Wtedy ma się pewność o jakości towaru. Ma się większe zaufanie i z pewnością nie zostanie oszukanym.

#509 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 12:58

a ja kupiłam na Allegro kilka rzeczy, z których dochód poleci na konto WOŚP. Kupiłam między innymi okulary przeciwsłoneczne z new look, zestaw bielizny.

#510 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 14:18

Nigdy jakoś nie mogłam się przekonać do allegro, ale mój Chłopiec [ :mrgreen: ] mnie przekonał bo sobie coś zamówił i było szybko, sprawnie i w idealnym stanie :->
Od tego czasu raz na jakiś czas, jak mi coś w oko wpadnie to sobie zamawiam, zwłaszcza torebki które wielbię nad życie i nigdy nie mam dość :oops:

er3mjw4zst9mivdb.png

#511 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 23:26

Ja często kupuję na allegro, najczęściej książki. :) Jest po prostu taniej. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#512 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 stycznia 2012 - 15:31

Hej
Dziś dokonałam zakupu na allegro. Jednak jak już dokonałam wszystkich możliwych formalności co do zakupu to zamiast danych sprzedającego czyli m. in. nr konta, wyskoczył mi tylko adres, imię i nazwisko, a jak wybrałam "Zwykły przelew" to przez jakieś PayU na Allegro miałam płacić. podany był numer konta na to PayU i najbliższy bank w okolicy sprzedającego. Dokonałam wpłaty na to konto, mają mi przysłać maila jak tylko będzie przelew no i maila do Sprzedającego, ze pieniądze wpłącone. Kupowaliście w ten sposób? Bo pierwszy raz z tym się spotkałam albo po prostu to jakiiś czas temu weszło, a ja wykonuję pierwszy zakup po nowym roku :-P

#513 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 16:17

PayU. Kupowaliście w ten sposób

i to nieraz ;-) bo chyba od dość dawna jest to forma zapłaty na allegro. i nigdy nie zdarzyło mi się zebu coś było nie tak, chociaż osobiście wybieram opcję "płacę z allegro" to od razu pieniądze są na koncie sprzedającego i przyspiesza to wysyłkę
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#514 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 16:29

wybieram opcję "płacę z allegro"

ale teraz "Płacę z allegro" zamieniło się właśnie w PayU <hmm></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#515 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 stycznia 2012 - 16:33

A to "Płacę z Allegro" to jak? Trzeba mieć konto do tego i pieniążki na nim? Bo ja kasę to w domu trzymam bo nie chce mi się po bankach latać. I tak niewiele tego mam :-P

No więc zapłaciłam przez to PayU. Zobaczymy. Mam nadzieję, ze kasa nie przepadnie. A jak Ty kupowałaś przez tą formę płatności to od razu przychodził Ci mail, ze pieniążki zostały wpłącone czy czekałaś? Ja wpłaciłam zwykłym przelewem na poczcie więc sobie poczekam pewnie.

#516 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 17:03

Trzeba mieć konto do tego i pieniążki na nim

no niestety tak

ale teraz "Płacę z allegro" zamieniło się właśnie w PayU

nawet nie wiedziałam ;-) dawno nic nie kupowałam na all ;-)

od razu przychodził Ci mail, ze pieniążki zostały wpłącone czy czekałaś

w sumie to po kilku minutach przychodził mail że zapłacone ale zawsze płaciłam przelewem przez konto a nie na poczcie
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#517 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 stycznia 2012 - 17:35

w sumie to po kilku minutach przychodził mail że zapłacone ale zawsze płaciłam przelewem przez konto a nie na poczcie

No to w takim razie troszkę poczekam, nie spieszy mi się :-)

Ale tam podane było konto tego PayU, a nie Sprzedawcy. Jak na ich konto pójdzie to wtedy do Sprzedawcy i do mnie wysyłają maila, ze dokonana została wpłata.

#518 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 21:10

Anonimka zazwyczaj dostajesz maila, ze sprzedajacy dostał zaplate. to jak dziewczyny pisały przyspiesza wysyłke , bo on wie ze ty kase przelałas , jeszcze nie jest zaksiegowana, ale wie, ze przelałas :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#519 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 23 stycznia 2012 - 21:12

Anonimka zazwyczaj dostajesz maila, ze sprzedajacy dostał zaplate. to jak dziewczyny pisały przyspiesza wysyłke , bo on wie ze ty kase przelałas , jeszcze nie jest zaksiegowana, ale wie, ze przelałas

No tak tyle, ze konto było podane do tego PayU. Ale już doczytałam. Kasa jest wysyłana na to konto, a w Allegro mają wszystkie dane Sprzedawcy i potem kasę przelewają na jego konto także już się uspokoiłam :-) . ponoć przez PayU konto zawsze przechodziło jak płaciło się przez neta ale że ja zrobiłam to przez zwykły przelew to to może jutro zostanie zaksięgowane...

#520 miness

miness
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 11:55

Ja raz zamówiłam ciuch na allegro i byłam mega niezadowolona. Nie dość, że obsługa była tandetna to przysłali mi dresy, w których jedna nogawka była jakoś 10 cm krótsza od drugiej!

Sorry, ale jak obsługa może byc tandetna? :> Tandetna/badziewna może byc rzecz, obsługa może byc co najwyżej tandetnie ubrana, ale kupując przez net to chyba ich nie widziałaś ... :P