Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#541 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 22:15

jeśli sprzedawca będzie uczciwy to odda pieniądze, w końcu wie co wysyłał

czasami niestety trafia się na tych nieuczciwych, którzy sprzedają na allegro zepsute, wadliwe rzeczy, bo skoro im się nie przydadzą to można chociaż na nich zarobić. I później szkodę zrzucają na kupującego. Mam nadzieję, że Sajuri nie trafiłaś na takich ludzi

#542 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 00:15

Sajuri nie ma co sie wykłócać czy nerwy sobie szarpać. Ja raz kupiłam sobie stringi 10 par plus 1 gratis a czemu dostałam gratis? bo te jedne z dziesięciu były uszkodzone i żebym się nie czepiała a musieli sprzedać to zrobili takie coś.Więc podejrzewam że dlatego Ci dorzuciła coś jeszcze żebyś nie czepiała się za ten zamek :)
Idz do krawcowej taka wymiana zamku kosztuje 10zł. a obejdzie się bez kłótni ;)

#543 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 07:18

I później szkodę zrzucają na kupującego

i tego sie ciut obawiam. Ale moze jednak sie pomyle i babka sie przyzna

Sajuri nie ma co sie wykłócać czy nerwy sobie szarpać. Ja raz kupiłam sobie stringi 10 par plus 1 gratis a czemu dostałam gratis? bo te jedne z dziesięciu były uszkodzone i żebym się nie czepiała a musieli sprzedać to zrobili takie coś.Więc podejrzewam że dlatego Ci dorzuciła coś jeszcze żebyś nie czepiała się za ten zamek

ale krowka ja pisałam wyzej że

te rzeczy ( 3 ) gratis sa do sukieneczki i od zupełnie innej osoby. :) Sukieneczke kupiłam a do niej dostałam gratis 2 bluzeczki i spodenki. Tez byłam zaskoczona, obejrzałam nawet ta sukieneczke z kazdej strony i nie ma zadnej wady

Natomiast dres- to juz od innego sprzedawcy. Zamek swoj astrona, ale dresik jest troche poplamiony - da sie to wyprac, ale jednak do tej pory a zamowiłam juz chyba 5 ? rzeczy uzwanych ciuszki byly wyprane i wyprasowane.
A tu jak dla mnie niechlujstwo.

Ja sie wykłucac nie bede - szczegolnie że mało za dres zapłaciłam , ale nie lubie jak ktos robi ze mnie kuku.
Ale walczyc do upadłego nie mam zamiaru. Chyba ze byłaby to duza kwota, no i miałabym na to sporo sił. A nie mam..
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#544 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 10:02

ale nie lubie jak ktos robi ze mnie kuku.

poza tym jednak w takich miejscach jak allegro nie powinno się myśleć tylko o sobie, ale też po części o innych, którzy będą kiedyś kupować u tej osoby. I jeśli sprzedający nie zareaguje w żaden sposób na reklamację nie miałabym skrupułów żeby mu wystawić negatywa. Kontakt z Twojej strony był, reklamowałaś, jeśli reklamację rozpatrzy - jest ok, jeśli nie i Cię zbędzie lub zwali winę na Ciebie - negiem trzeba zarzucić i tyle.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#545 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 16:05

hym..nie wiem co teraz robic.
Babka odpisała. Kulturka owszem. Napisała że ona juz miała problemy z tym suwakiem. I ze to wina producenta.
Ale jesli dla mnie stanowi to problem - mam dres odesłac ona zwroci kase.
Tyle że jak na moj gust - nie ma sensu bawic sie w odsyłanie . Cena dresu to tylko 5 zł. ( wylicytowałam za 5 , 50 ) wiec sa to groszowki
Nie mam głowy teraz do tego... najwzej zamek kolezanka wymieni.
Napisalam jej tylko że mogła na alegro nadmienic że suwak źle chodzi, odpada, i nie pisac że stan dresu bardzo dobry.

I nie wiem ...wystawic jej negatywa czy nie. Moze neutralny i napisac jak było. Ze nie zostałam jednak powiadomiona o tej usterce.

#546 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 16:16

Sajuri, no wydaje mi sie,że negatywa to nie, bo ona zgodziła sie na odesłanie i zwrot kasy...ja bym wystawiła pozytywa i tam masz gwiazdki, w których zaznaczasz czy produkt był w dobrym stanie , to zaznacz 2 gwiazdki i opisz,że produkt wadliwy, bo zamek odleciał...

[ Dodano: 2012-02-07, 16:17 ]

Moze neutralny i napisac jak było

Albo i tak :)

#547 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 17:22

Moze neutralny i napisac jak było.

pewnie że tak, napiszesz po prostu ze "sprzedawca nie opisał dokładnie przedmiotu, lub w opisie nie uwzględnił że towar ma wadę" lub coś takiego :-)

#548 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 17:27

ewnie że tak, napiszesz po prostu ze "sprzedawca nie opisał dokładnie przedmiotu, lub w opisie nie uwzględnił że towar ma wadę" lub coś takiego

też bym tak zrobiła, gdybym miała taką sytuację jak Sajuri

na szczęście nigdy nic mi się złego nie przydarzyło, bo rzadko kupuję jakieś ciuszki. Za to moja teściowa kupiła ostatnio maskę i okazało się, że niektóre były niewyprane i nawet jeszcze perfumami sprzedającego pachniały i od kłaków i różne takie, co prawda to nie to samo, ale też uważam, że to niedbalstwo i olewania kupującego i to chamskie :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#549 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 17:54

pewnie że tak, napiszesz po prostu ze "sprzedawca nie opisał dokładnie przedmiotu, lub w opisie nie uwzględnił że towar ma wadę" lub coś takiego

no wlasnie o tym mysle.
Negatywa nie chce bo odpisała ze jak cos moge odesłac dres a ona kase

ale

pozytywa

z jakiej racji ? skoro jednak towar nie był zgodny z tym co opisała ? bo jak sama stwerdzila jej tez suwak odpadał. Wiec jednak nie była szczera ze mna.

#550 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 19:47

Lady Di napisał/a:
pozytywa
z jakiej racji ?

Dlatego potem napisałam,abys dała neutralny a jakbyś chciała pozytyw to obniżyła byś gwiazdki za ocenę przedmiotu...
Decyzja należy do ciebie i zrobisz jak będziesz uważała :)

#551 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 19:52

z jakiej racji ? skoro jednak towar nie był zgodny z tym co opisała ? bo jak sama stwerdzila jej tez suwak odpadał. Wiec jednak nie była szczera ze mna.

moze z takiej racji ,ze chciala ten problem rozwiazac , co powinna twoim zdaniem teraz zrobić , aby bylo ok.
moja kolezanka kiedsy dostała zle drzewko , sprzedawca przysła potem drugie. ja kiesy dostała nie te koraliki co trzeba , dostała takie co byly sporo tansze i tez sprzedawca bez problemu chcial problem rozwiazać , wystawiałysmy pozytywy.

ty wystawisz negatyw a ta osoba odpisze : osoba nie zgodzila sie na zwrot pieniedzy albo cos w tym styku.

ja bym zrobila jak Lady Di napisala, ale dała mniej gwiazdek , albo wogóle nie wystawiala komentarza.

ja ostatnio dostałam odpowiedz na komentarz z marca <umieraam></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#552 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 21:49

,ze chciala ten problem rozwiazac

niby chciała, owszem. Ale dlaczego na poczatku jednak ubarwiła ? ze stan dresu jest bardzo dobry ? skoro nie jest.
Dla mnie to nie jest uczciwe do konca . Bo jednak towar był niezgodny z tym co napisała.
To tak jakbym ja sprzedała np. łancuszek.( piszac ze jego stan bardzo dobry) I ktos kto go kupił po czym pisze do mnie emaila ze zaczep źle chodzi . Na co ja że u mnie tez chodził kiepsko. :lol:

Ale jak pisałam - o grosze sie sprzeczac nie lubie. I jesli wystawie koment to neutralny.
\
Finisz jest tego taki że zamek trzeba wymienic. tyle.

#553 Dziewuszka22

Dziewuszka22
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 22:16

a ja tam jak do tej pory jestem zadowolona z kupowania na allegro:-)

#554 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 23:19

ja ostatnio dostałam odpowiedz na komentarz z marca <umieraam></span>

tja, ja nadal nie doczekałam się odpowiedzi na trzy komentarze. Z listopada i grudnia. Ciekawe, kiedy właściciel konta będzie łaskaw wystawić, bo co jak co, ale komentarze są ważne, a czasem od ich ilości zależy to, czy wysyłka może być za pobraniem. :roll:

#555 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 23:34

Sajuri, jak jej wystawisz neutrala to ona tobie pewnie też lub negatywa... tacy są niestety ludzie... i jeszcze Tobie dowali.Ale spróbuj z neutralem i napisz że drobna usterka o której nie zostałaś powiadomiona ale wszystko inne ok.

#556 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 08:00

Sajuri, oczywiście zrobisz jak uważasz, ja napisałam tak jak ja bym postąpiła :)

Sajuri, jak jej wystawisz neutrala to ona tobie pewnie też lub negatywa..

Na pewno...

#557 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 22:42

Ciekawe, kiedy właściciel konta będzie łaskaw wystawić

zasem na stronie sklepu jest napisane ze komentarze do 3 miesiecy wystawiane. sa sklepy co co dzień ludzie kupuje u nich na klikudziesieciu aukcjach , no i nie kazdy robi tylko to co na allegro, ludzie czasem zajmuja sie tym po godzinach to czasu brak.
ja moze ze 6 razy w zyciu nie otrzymałam wogole komentarza z tego cztery w przeciagu miesiaca, do jednej osoby napisalam i dostalam odpowiedz ze komentarze wystawione. wiec moze allegro w tym okresie szwankowalo.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#558 Dawid2003_pl

Dawid2003_pl
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 07 marca 2012 - 15:26

Zakupy w internecie są bardzo wygodne i praktyczne. Są świetną alternatywą dla biegania po sklepach. Dzieki zakupom w zaciszu własnego domu można dokonać bardziej przemyślanych zakupów w niezłych cenach.

#559 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 17:37

Mam taki problem.
Zamówiłam przesylke 2 dni temu.Z ciekawości dziś weszłam na profil osoby sprzedąjącej.Okazało sie ,że ma zawieszone konto.
Czyli mogła mnie oszukać?
Jeśli ,tak by sie stało,co wówczas robić?
Doradźcie. :shock:

#560 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 17:44

A sprawdzałaś komentarze?
Może wcześniej oszukiwali i ktoś złożył na nich skargę. Wtedy konto się zawiesza.
Ja miałam ostatnio niezbyt przyjemną sytuację na Allegro.
Zakupiłam towar w lutym i do dzisiaj nie otrzymałam. Ciągle przesuwali termin aż w końcu napisałam, że rezygnuję. Obiecali zwrot pieniędzy i niestety nic nie otrzymałam do dzisiaj.
Napisałam skargę do Allegro, zawiesili im konto i kazali zgłosić sprawę na policję.

Ale żeby nie było zbyt prosto idąc na policję w tej sprawie muszę się wylegitymować dokumentami dotyczącymi zakupu komputera (tego, na którym zakupu dokonałam) i licencją potwierdzającą autentyczność oprogramowania :shock:
Inaczej śledztwo nie zostanie wszczęte. Z tego co się dowiedziałam nie jest to zgodne z prawem :roll:
Jak policja przyjmie zgłoszenie to mają 30 dni czasu na wszczęcie postępowania i po tym czasie składasz wniosek do Allegro o zwrot pieniędzy jeśli nie zwróci Ci ich sprzedający.

Ale najpierw napisz do sprzedającego i do Allegro i zapytaj o co chodzi ;-)