Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#561 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 17:58

A sprawdzałaś komentarze?

Same pozytywy,były.
Niby pisze,ze jedna osoba zakupila,czyli pewnie ja.
Poczekam jeszcze do poniedziałku,jak przesyłka nie przyjdzie napisze do allegro.Póki co wysle mejla do tej osoby,czy juz wysłała przesyłkę.

#562 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 21:08

ja za nim kupie droga rzecz na allegro to zawsze sprawdzam dokładnie, dzwonie itp-a tak w ogóle to uwielbiam allegro, kupuje wszystko co potrzebne i atrakcyjne cenowo.Z allegro mam panele, zlew kuchenny, armature lazienkowa, meble, naroznik, duża część garderoby tez z wysylkowej sprzedaży, 3 wózki, lóżeczko , rzeczy dla Panicza.....jak narazie nie narzekam :mrgreen:

czasem jak przesyłka dlugo nie przychodzi to też sie boje ale zawsze dzwonie i dopytuje kiedy wysłane :evil:
Dołączona grafika

#563 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 21:45

Ja zanim coś zamówię to najpierw sprawdzam komentarze i kiedy były wystawione.
Jeżeli jest cos nie tak to nie kupuję u tej osoby niczego .
Ostatnio z tą sukienką miałam akcje odesłałam ją i dostałam w zamian inna ale nie była w tym kolorze co chciałam dzisiaj napisałam to tej osobie i dostanę drugą w zamian za tą pomyłkę i nie dopilnowanie a tą co mam to mam zatrzymać więc będę miała dwie w zamian za jedna :D

#564 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 17:16

Napisałam przed chwilą do allegro,dlaczego ta osoba ma konto zawieszone?
Po za tym już pokazał się jeden negatywny komentarz,że to oszustka.
Czyli przepadło. :-/
Moge zapomnieć o przesyłce,albo zwrocie pieniędzy. :-/

#565 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 03 maja 2012 - 16:09

Hej, mam pytanko czy zamawialiście kiedyś jakieś ciuszki z WD-ALL (japan style). Miesiąc temu zamówiłam sukienkę i nic. Ostatniego maila mam od nich że przygotowują do wysyłki, czyli tak na prawdę nie wiem nic... <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#566 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 03 maja 2012 - 16:42

Miesiąc temu zamówiłam sukienkę i nic.

mnie doszła koszula po dwóch miesiącach. zresztą BEZNADZIEJNA.
Nie sugeruj się zdjęciami z aukcji. już w temacie moda2012 porównywałyśmy zdjęcia z aukcji ze zdjęciami rzeczywistymi. totalna porażka :lol:

#567 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 maja 2012 - 17:14

halynka, ja kupiłam u WD-Clothing i tez już miesiąc i sukienka nie doszła <bezradny></span> czytałam uważnie mnóstwo komentarzy i podobno przesyłka dochodzi, ale trzeba czekać ponad 1,5 miesiąca. Do tego ten sprzedawca twierdzi, ze nawet reklamując jakość produktu oddaje pieniądze za to, ze trzeba to wysłać. Dlatego czekam na razie i mam nadzieję, że będzie ok. Napisałam wczoraj do niego maila ponaglającego, na razie nie odpisał.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#568 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 04 maja 2012 - 09:28

A ja wysłałam sprzedawcy mejla,że zgłoszę sprawę na policję i odpisała ,że odeśle całą kwotę.

#569 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 04 maja 2012 - 10:05

kurcze tylko raz kupilam przez allegro, nie powiem bo przesylka przyszla bardzo szybko doslownie na 3dzien po zamowieniu ale jakos nie lubie kupowac przez internet ... na pewno nie kupilabym zadnego ciucha bo jestem z takich co musza na wlasnej skorze sprawdzic przed zakupem czy dobry rozmiar itd. a juz najbardziej mnie dziwi jak kolezanki mowia ze bielizne nawet zamnawiaja, hm to juz z pewnoscia nie dla mnie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#570 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 22 maja 2012 - 12:42

Mam pytanko...

Czy w aptekach "allegrowych" zamawiał ktoś leki albo jakieś witaminy, suplementy diety? Bo ja myślę zamówić taki kwas foliowy, którego u mnie w aptekach nie ma ale mam drobne obawy co do leków w necie. Co o tym myślicie? Słyszałam zazwyczaj pozytywne opinie, ze jeśli to jest apteka to nie ma problemu. Już sama nie wiem <bezradny></span>

PS. Ja coraz bardziej uzależniam się od zakupów na allegro. Wszystko co ślubne tam zamawiam i do tej pory jestem zadowolona :mrgreen:

#571 lizzka

lizzka
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 22 maja 2012 - 14:04

No, ślubne rzeczy (chyba wszystkie, dekoracje, dodatki ubraniowe, prezenty dla gości, wszelkie duperele) są przynajmniej o połowę tańsze niż w sklepach. Moja siora ostatnio brała ślub i w sklepie ze ślubnymi bibelotami głupie białe kwiatki do włosów kosztowały ok 100 zł!!! Masakra... A na allegro - podobne, typowo ślubne, białe, ok 20-30 z przesyłką.

#572 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 20 lipca 2012 - 07:48

Mam pytanie bo ne moge znalesc tematu odp. ( i z gory przepraszam ze zapytuje tutaj)
Zakupiłamna alegro od jednego sprzedajacego 2 rzeczy. I zamiast dac opcje do koszyka, dałam kup teraz oraz wybrałam odp sposob dostawy w efekcie musze za 2 produkty od tej samej osoby zapłacic 2 razy przesylke zamiast raz :roll: da sie cos z tym zrobic ???

Myślę, że wystarczy, że napiszesz maila do sprzedającego w którym wyjaśnisz, że kupujesz u niego 2 rzeczy, więc obowiązuje Cię 1 opłata za dostawę.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#573 LazyCat

LazyCat
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23 lipca 2012 - 21:19

Zawsze się trochę bałam zakupów online a ostatnio czytałam jakiś artykuł o oszustach grasujących na allegro :cry: z resztą nigdy tam nic nie mogę znaleźć. Osobiście tradycyjną formę ale niestety nie mam czasu chodzić po sklepach bo pracuję do późna i taka forma jest jedyną dostępną <bezradny></span> ostatnio znalazłam sklep gdzie jest chyba wszystko od ciuszków suplementy i nawet przejrzyście uszeregowane. reklama mówi Wam coś?Chciałabym znać Wasze opinie czy warto?

#574 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 lipca 2012 - 16:46

Zakupów na allegro nie żałuję ale jedno mnie zaczyna wkurzać. Wiadomo, ze już trochę zakupów allegrowych zrobiłam, potem wystawiam pozytywne komentarze sprzedający. Ale za to niektóre skurczybyki do tej pory nie wystawili, a przecież kupującemu też zależy na pozytywnych komentarzach prawda :mrgreen: ?

Teraz będę zamawiać poduszkę na obrączki :mrgreen:

#575 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 17:32

Ale za to niektóre skurczybyki do tej pory nie wystawili, a przecież kupującemu też zależy na pozytywnych komentarzach prawda

mnie kiedys wystawila firma prawie po roku komentarz, gdyby nie to ze nazwa sprzedawcy pozwolia mi od razu skojarzyc co tam kupowałam, to bym sie troche nagrzebala kto to był. ale tez mam kilku sprzedawców , ktorzy nie dali komentarza.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#576 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 lipca 2012 - 18:16

ale tez mam kilku sprzedawców , ktorzy nie dali komentarza.

Ale to jest trochę chamskie bo zazwyczaj jest tak, ze to kupujący najpierw wystawia komentarz, a oni milczą.

A z poduszką znowu dałam ciała. Znowuż przypadkiem wcisnęła PayU więc znowu pieniążki musiałam wysłać na konto PayU i potem oni wysyłają na konto sprzedającego. Napisałam Sprzedającej, ze troszkę dłużej sobie na kaskę poczeka bo zrobiłam tak i tak przez przypadek. A ona mi nagle odpisuje, że już zmieniła, że mogę na jej konto bezpośrednio kasę wysłać <bezradny></span> I teraz nie wiem czy kasa dojdzie czy nie. Wg mnie powinna... Prawda?
Zaznaczam, że przez PayU nie płacę przez neta bo na koncie w banku kasy nie mam i płacę normalnie na poczcie... Wypełniam, płacę i wysyłają kasę na konto... Tak miałam ostatnio i najpierw kasa doszła na konto tego PayU, a potem do mnie przyszło z PayU zawiadomienie, ze pieniążki już wysłano na konto sprzedawcy.
Ja to jestem zakręcona jak słoik z ogórkami :roll:

#577 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 20:07

Napisałam Sprzedającej, ze troszkę dłużej sobie na kaskę poczeka bo zrobiłam tak i tak przez przypadek. A ona mi nagle odpisuje, że już zmieniła, że mogę na jej konto bezpośrednio kasę wysłać

no to wyslałas kase na pay ???

aznaczam, że przez PayU nie płacę

ja zawsze tak place, bo wiekszosc sprzedajacych jak otrzyma maila ze ja wplacilam , to wysyla towar i czesto na drugi dzien jest wysylka.

#578 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 lipca 2012 - 20:13

ja zawsze tak place, bo wiekszosc sprzedajacych jak otrzyma maila ze ja wplacilam , to wysyla towar i czesto na drugi dzien jest wysylka.

Tylko, ze Ty płacisz przez neta tak? Ze swojego konta bankowego na allegro?

no to wyslałas kase na pay ???

Niestety po raz drugi popełniłam ten błąd. Ale jasa i tak pewnie dojdzie mimo zmiany funkcji zapłaty przez sprzedajacego bo w PayU mają wszystkie dane i podaje się w tytule numer sprzedającego...

#579 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 20:16

Ze swojego konta bankowego na allegro?

zazwyczaj place karta kredytową , tak jak tam mnie kieruje to pay ;-)

kiedys w polowie placenia przerwałam i bylo ze wplata anulowana i placilam zwyklym przelewem.

#580 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 lipca 2012 - 20:17

kiedys w polowie placenia przerwałam i bylo ze wplata anulowana i placilam zwyklym przelewem.

A niech to. Że też ja o tym nie pomyślałam :-?