Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#601 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 września 2013 - 16:11

ja jesli chodzi o alegro nie potrafilabym kupic butkow..
Pewnie nie jedna z Was kupowała..i jak zawsze trafione ?
bo ja wiem jak mam numer, wizualnie sie podobaja...ale czasem jak sie nalozy na noge, popatrzy w lustro...to ..nie zawsze sie juz widzi. Ja tak mam. ;)
To samo np. bluzka, nie raz zdarza mi sie kupowac rozne numery..
Tak wiec ja ciuchy, obuwie...wole przymierzyc :-P

Ale kupujemy ksiazki. Dla malej rzeczy teraz wiele razy kupowalam
ogolnie duzo rzeczy
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#602 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 września 2013 - 18:55

Ja na allegro kupuję regularnie worek karmy dla psa. Wychodzi taniej niż ze sklepu, do tego mam gratisy, przesyłka dostarczona pod same drzwi.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#603 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2013 - 18:57

dzwonilam - jst mozliwosc przeslania lawy, ceny mi nie podala bo musze lawe najperw zapakowac, aby poznac jej gabaryty i wage :lol:

jeśli da się ją rozkręcić i złożyć, to zmierz długość i szerokość, mniej więcej okreśc wysokość (ile będzie miał blat z położonymi na nim nogami). Oprócz wagi cenę paczki warunkuje tzw waga gabarytowa. I może się okazać, że np. pomimo, że ława waży 20 kilo policzą ci jak za paletówkę 50-kilową. Na stonach przewoźników są specjalne kalkulatory. Dorzuć sobie po 5 cm na opakowanie do wymiarów, wagę określ na oko i Ci wyjdzie ile mniej więcej paczka będzie kosztować.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#604 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 września 2013 - 23:10

ja kupuje sukienki, czasem jakas bluzka, ale glownie jakies rone rzeczy typu:mikser, kolczyki, cebulki kwiatowe , firanki etc

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#605 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 15 września 2013 - 18:00

Ja dopiero niedawno rozpoczęłam swoją przygodę z allegro.

Kupuję to czego nie mogę znaleźć w sklepach, a nie chce mi się jeździć i szukać :-P Najczęściej są to jakieś artykuły do domu. Z ostatnich takich zakupów - worki próżniowe, karnisz czy pieprzniczka :lol:

Część wyprawki dla Malucha jest też kupiona na allegro - głównie ubranka. W sklepach markowych jest najzwyczajniej za drogo.

Do kupowania ubrań dla siebie nie przekonam się. Kilka razy coś zamówiłam i niestety nie był to najlepszy zakup :-> W tej kwestii zostanę wierna sklepom stacjonarnym ;-)

#606 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 15 września 2013 - 18:10

Ja ostatnio przekonałam się do kupowania butów na allegro, o ile bluzki itp wcześniej kupowałam normalnie, to butów zawsze się bałam, ale zaryzykowałam i trafiam na idealnie pasujące. Jedynie spodni nie zamówię, bo mam szersze biodra i boje się, że będą przymałe, albo za duże.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#607 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:03

Część wyprawki dla Malucha jest też kupiona na allegro

Zrobiłam tak samo. Było wygodniej, bez wychodzenia z domu, nawet trochę taniej i pod same drzwi.

Na tą chwilę, nie kupuję nic na allegro chociaż czasem przeglądam i wpadnie mi w oko kilka rzeczy. Zdarzyło mi się kupować ciuszki i różne dodatki. Buty natomiast nigdy i nie zamierzam, uważam że but trzeba przymierzyć :-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#608 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 października 2013 - 10:31

cyz sprzedajacie cos a alegro? ciuchy? ksiazki ?
Czy szybko udaje sie wam sprzedac , czy jak nikt niekupi rezygnujecie czy dalej dajecie ogloszenie?

#609 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 października 2013 - 11:42

cyz sprzedajacie cos a alegro? ciuchy? ksiazki ?

Mój maż tylko cztery rzeczy sprzedał na allegro , my to głównie kupujemy a sporo można znaleźć tanich i ciekawych rzeczy nie tylko dla siebie ale i do domu , dla dzieci itp .

Czy szybko udaje sie wam sprzedac , czy jak nikt niekupi rezygnujecie czy dalej dajecie ogloszenie?

To już zależy co się sprzedaje , niektóre ogłoszenia jak sama tak sobie z ciekawości patrzę to wiszą i wiszą , najtrudniej to chyba tak mi się ,wydaje to samochód sprzedać lub jakąś działkę , dom ...
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#610 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 13 października 2013 - 06:48

Ja czasami sprzedaję męskie rzeczy, zdarza się, że nie schodzi dana rzecz, to wystawiam jeszcze rz i jeszcze raz :P

#611 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 13 października 2013 - 09:05

89kasienka89, a jak to jest z tym płaceniem Allegro za wystawienie rzeczy? Jak się reguluje te płatności?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#612 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 13 października 2013 - 09:42

najtrudniej to chyba tak mi się ,wydaje to samochód sprzedać lub jakąś działkę , dom ...

A my np. ostatnio sprzedaliśmy domek letniskowy rodziców i powiem Wam, że zainteresowanie było ogromne :) czego absolutnie się nie spodziewałam.
Teraz mamy w planach wystawić telefony komórkowe, bo trochę się ich uzbierało a są sprawne i w bardzo dobrym stanie, więc szkoda, żeby leżały.
Jeśli chodzi o zakupy to mój B. non stop kupuje filmy albo gry na PS. Jakieś pół roku temu kupiliśmy też wyposażenie do łazienki - baterię do umywalki i prysznica.
Ponadto czasem kupujemy ciuchy - zawsze efekty bardzo pozytywne, tanio i szybko i bez rozczarowań :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#613 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 października 2013 - 09:58

Jak się reguluje te płatności

dostajesz na koniec maila i tam jest kwota i numer konta.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#614 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 października 2013 - 16:19

Jak do sprzedarzy wystawiłam ksiazke Geritsen lezaczek po malej czy tez karuzele do lozeczka to poszła dana rzecz na drugi dzien
lawe ktora chcemy sprzedac jakos nie mozemy.Juz prawie prawie by poszła ale gosc kupil inna
Moze blad tez taki ze piszemy przy niej : odbior osobisty.Mam nadzieje ze szybko pojdzie :roll:

#615 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 października 2013 - 16:35

a jak to jest z tym płaceniem Allegro za wystawienie rzeczy? Jak się reguluje te płatności?

Ja o tym na początku nie wiedziałam, bo nigdy nic nie wystawiałam. A potem dwa razy wystawiłam rzecz, która sie nie sprzedała i przyszedł mi rachunek .. 10zł. Nawet straszyli mnie komornikiem czy czymś w tym rodzaju :lol: <bezradny></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#616 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 13 października 2013 - 18:17

Olenka, Dlatego ludzie często wybierają darmowe portale typu Gumtree, Tablica.pl. Z tym, że są one niezbyt bezpieczne.

Ja też kiedyś (jakieś 5 lat temu) sprzedawałam kolczyki, ale koszty właśnie mnie "zżerały".

<ookk>

#617 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 października 2013 - 18:35

Nawet straszyli mnie komornikiem

??
Ja jak nie zaplaciłam raz w terminie ( 2 dni opoznienia chyba ) to niemoglam jedynie wystawic nic
To musialas dlugo nie placic.

Dlatego jak sie sprzedaje cos tanio a to nie chce isc to sie srednio oplaca...
Zreszta jak mam sprzedac ksiazke za 5 zł to wole aby lezała w domu
Sprzedaje rzeczy za m.in. 20 zł.

#618 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 października 2013 - 19:31

To musialas dlugo nie placic.

Dopiero jak list przyszedł pocztą, bo wcześniej nie wiedziałam, że muszę zapłacić :P
Tak to jest jak się czyta tylko pobieżnie.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#619 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 14 października 2013 - 08:45

Ja zawsze dostaję maila na koniec chyba miesiąca, ewentualnie można sprawdzić w zakładce Payu tam gdzieś w rozliczeniach, ile trzeba wpłacić. Poza tym za każde zdjęcie liczą sobie kasę, więc ja staram się ograniczać w razie czego fotki do minimum. Ale fakt, przy małej kwocie sprzedaży nie opłaca się, z tym, że ja zawsze koło stówy wystawiam przedmioty, także te 2-3 zł to pikuś do opłacenia. Raz nie płaciłam ponad miecha, bo czekałam na drugie rozliczenie, bo nie chciało mi się wysyłać przelewu na niecałe 2 zł. i nic nie czepiali się :-P

#620 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 16:57

Czasami kupuję na allegro i uważam, że warto. Niektóre rzeczy są dużo tańsze niż w sklepie.

Buty zawsze trafiam w dziesiątkę.

nixqp2.png