Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#481 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 października 2011 - 13:51

KatarzynaL, tylko z drugiej strony skoro ktoś nie oferuje odbioru osobistego to po co info skąd dana osoba jest?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#482 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 29 października 2011 - 14:08

bo do tej pory nie trzeba było tego wpisywać.
bardzo wiele przedmiotów można odebrać osobiście mimo braku wpisu który jest oczywisty.( nie jest to wykluczone) bardzo wiele aukcji to aukcje informacyjne, i do tej porey wystarczała lokalizacja przy nicku.teraz kAŻDY ZE SPRZEDAJĄCYCH MUSI PRZY KAŻDEJ AUKCJI FIZYCZNIE LOKALIZACJĘ WKLEPYWAĆ. KAŻDY Z KUPUJACYCH JEŚLI NIE mA JEJ FIZYCZNIE WKLEPANEJ przez sprzedajacego musi pytać mailem. do tej pory wystarczyło okiem rzucić i jeśli koszt transportu ,odległość była zbyt duża lecieć dalej oszczędzając czas. nie wszyscy na allegro szukają dupereli które mozna pocztą wysłać bez wcześniejszego obejrzenia.
postęp i zmiany powinien ułatwiać a nie utrudniać jak jest w tym przypadku. utrudniać zakupy oraz sprzedaż i ułatwiać manipulacje.
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#483 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 października 2011 - 09:50

KatarzynaL, tylko z drugiej strony skoro ktoś nie oferuje odbioru osobistego to po co info skąd dana osoba jest?

A np po to żeby dana osoba któa kupuje chciała kupić COŚ ze swojego miasta, nie chce jej się wychodzić z domu, ale chce kupić coś ze swojego miasta, i tutaj jest 100%pewność że coś dojdzie i bardzo szybko na następny dzień.

np po to tak mi się wydaje, a dwa ja lubię wiedzieć skąd paczka idzie
Dołączona grafika

#484 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 30 października 2011 - 10:22

A mi się to nie podoba z jeszcze jednego powodu:
coraz więcej aukcji dotyczy zakupu towaru bezpośrednio z Chin. Unikam takich aukcji jak ognia.
Teraz trzeba będzie, albo dopytywać albo oceniać według kosztów przesyłki.

Do tej pory nigdy nie kupowałam od osób, które miały w lokalizacji wpisane: "szybka wysyłka", "internet", itp.
Po pierwsze lubię wiedzieć skąd idzie moja paczka, po drugie nie ufam takim sprzedawcom.

#485 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 30 października 2011 - 10:46

coraz więcej aukcji dotyczy zakupu towaru bezpośrednio z Chin.

mój znajomy zamówił sobie niedawno bluzę przez allegro. Doszła po 3 tygodniach z pieczątką z TAJWANU :shock: Ale koszty przesyłki nie były wysokie, więc nie budziły podejrzeń, a bluza była starannie zapakowana, w folii bąbelkowej i przyszła w...kopercie.

#486 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 31 października 2011 - 08:41

z TAJWANU :shock: Ale koszty przesyłki nie były wysokie, więc nie budziły podejrzeń, a bluza była starannie zapakowana, w folii bąbelkowej i przyszła w...kopercie.

Też zamówiłam w tamtym roku bluzke na sylwestra z Tajwanu i też przyszła w kopercie bąbelkowej :lol:
I co najlepsze przyszła 31 grudnia, czyli w dzień sylwestra :-P listonosz miał wyczucie :-D

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#487 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 31 października 2011 - 10:37

przyszła 31 grudnia, czyli w dzień sylwestra :-P listonosz miał wyczucie :-D

ło, to miałaś szczęście.
rozniosłabym cały Tajwan, gdyby mi przysłali po Sylwestrze :-D

#488 Sexi-Women_pl

Sexi-Women_pl
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 02 listopada 2011 - 10:45

Odległość bardzo daleka,więc nic dziwnego że tyle czekało się na przesyłkę,dlatego ja zawsze patrze na miejscowość lub kraj z jakiego będzie wysyłana.

#489 Gosienka

Gosienka
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 17:26

Z allegro kupuje perfumy, kosmetyki, czasmi buty sportowe ale najpierw przymierzam w sklepie a potem zamawiam na allegro.

#490 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 23:13

właśnie pierwszy raz zamówiłam bluzeczkę na allegro. Jestem ciekawa czy dobrze dobrałam rozmiar, a wahałam się między xs i s, ale dokładnie się pomierzyłam i wybrałam jednak s-kę :-) Ciekawe ile potrwa podróż bluzeczki. Znając pocztę to nie powinnam się nastawiać na ten tydzień :lol:

#491 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 05:47

Ubrań się boję i nie zamawiam ale tak to karmy dla psa i sprzęt zawsze. Ale najpierw oglądam go w sklepach.

#492 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 17:33

Ubrań się boję i nie zamawiam

ja jeżeli już to właśnie ubrania najczęściej zamawiam, bluzki, legginsy ;-)
Buty to tylko adidasy, bo szpilek przez internet chyba nigdy nie kupię - bo trzeba przymierzyć, tym bardziej jak ja mam problem z doborem butów na moje stopy ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#493 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 19:38

inqaa to chyba zależy kto jaki rozmiar nosi :-) ja mam tak duzy przedział że nigdy nic nie kupuję bez przymierzenia.

#494 Szpillka

Szpillka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 16:06

Warto kupować na allegro, sprzedawcy są wiarygodni w razie czego można towar wymienić, więc ok, ja lubię taką formę zakupów i z niej korzystam

#495 buds1

buds1
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 11:59

kupiłam na allegro raz i to po raz ostatni. niestety na zdjęciach wszystko pięknie wygląda, a jak się przymierzy to już różnie. również zwrot nie był najprostszy, nieźle musiałam negocjować, żeby dostać pieniądze, a o kosztach przesyłki nie warto wspominać. raczej proponuję uważać z kupnem czegoś, czego nie można przymierzyć
Kobiety rządzą. http://wwws.90.pl - agencja reklamowa.

#496 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 16:19

Mam problem. Wczoraj zakupiłam na allegro dwa przedmioty. Bez rejestracji płacąc przelewem internetowym tzw. PayU.
Zazwyczaj automatycznie przychodziło potwierdzenie, że sprzedający otrzymał mają wpłatę. Teraz jednak od wczoraj nie ma nic. Czy te pieniądze mogły się gdzieś zgubić.? Bo z konta mi pobrało już..;/
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#497 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 08:30

malutka316, a o której godzinie dokonałaś zakupu? Może przelew jeszcze nie dotarł do sprzedawcy :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#498 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 22 listopada 2011 - 08:44

malutka316, jeśli na swoje konto bankowe logujesz się przez payU (jak np. w płacę allegro) to cała transakcja trwa 2-4 godziny bo pieniądze pobierane są od razu.
Ale jeśli sama dokonujesz przelewu to trwa to zwykle tyle co zwykły przelew do innego banku.
W zależności od tego, w jakim banku masz konto przelew powinien dojść wczoraj ok. godz. 17 albo dzisiaj rano.

#499 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 16:53

Już wszystko ok. Pieniądze doszły automatycznie, ale powiadomienie o ich dostarczeniu już nie;/
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#500 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 23 listopada 2011 - 18:00

malutka316, Z tego co się orientuje potwierdzenie przychodzi drogą mailową.
Może twoja poczta potraktowała to jako spam.
Ja już nie raz tak czekałam na coś i doczekać się nie mogłam a po kilku dniach znajdowałam w folderze spam.