Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#441 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 19:47

To trzeba wszystko dokładnie sprawdzać. Ja od samego początku, zanim coś zamówiłam to czytałam także "O mnie". Przezorny zawsze ubezpieczony w razie "w" ;-)

spokojnie , ja czytam, jestem doświadczonym kupującym ;-) tylko dałam odpowiedź na wyżej, i chciałam pokazać że można w inny sposób naciągnąć
Dołączona grafika

#442 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 16:38

Mam pytanie
Czy kupujecie u kogos kto mam choc pare koment negatywnych ? i jak płacicie ?
list ekonomiczny ?priorytetowy ?polecone ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#443 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:07

Czy kupujecie u kogos kto mam choc pare koment negatywnych

staram się nie kupować u takich ludzi...no chyba że coś już mnie na prawdę rzuci na kolana ;-)

i jak płacicie

j zawsze biorę polecony bo miałam kilka kilka sytuacji kiedy przesyłka zaginęła i nie mam jej do dziś...a polecony zawsze można sprawdzić gdzie jest
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#444 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:12

Mam pytanie
Czy kupujecie u kogos kto mam choc pare koment negatywnych ? i jak płacicie ?

ja kupowałam i wiele razy, ale widać po komentarzach kogo wina, często ludzie wstawiają na złość, i zawsze dochodziły paczki - zawsze priorytet bądz kurier
Dołączona grafika

#445 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:32

często ludzie wstawiają na złość

no ale jak to sprawidzisz?

Che kupic ksiazke, osoba ma 97900 pozytywnych i 44 negatywne ( wszystkie)

#446 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:38

często ludzie wstawiają na złość

no ale jak to sprawidzisz?

Wchodzisz w jego komentarze / Pokaż negatywne / i tam możesz poczytać co ludzie pisali.

Che kupic ksiazke, osoba ma 97900 pozytywnych i 44 negatywne ( wszystkie)

ja bym się nawet nie zastanawiała i kupowałam, kupowałam od sprzedawców którzy mieli więcej ;-) i było ok.
Dołączona grafika

#447 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 lipca 2011 - 19:22

list ekonomiczny ?priorytetowy ?polecone ?

Ja już wszystko co wymieniłaś zastosowałam ;-)

i jak płacicie ?

Ja wybieram opcję "Zwykły przelew. Poza systemem Płacę z Allegro". Idę na pocztę, wypełniam blankiet i poszło :mrgreen:

Czy kupujecie u kogos kto mam choc pare koment negatywnych ?

Tak. Ale liczą się dla mnie komenty pozytywne, których jest zazwyczaj więcej :lol:

Wchodzisz w jego komentarze / Pokaż negatywne / i tam możesz poczytać co ludzie pisali.

Mi się wydaje, ze Sajuri chodziło o to jak sprawdzić czy komentarz negatywny był wystawiony na złość komuś czy rzeczywiście było coś nie tak ;-)

#448 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 19:25

Mi się wydaje, ze Sajuri chodziło o to jak sprawdzić czy komentarz negatywny był wystawiony na złość komuś czy rzeczywiście było coś nie tak

Wystarczy przeczytać jego treść, przeczytać komentarz od sprzedawcy i postarać się wywnioskować ;-)

#449 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 lipca 2011 - 19:29

Wystarczy przeczytać jego treść, przeczytać komentarz od sprzedawcy i postarać się wywnioskować

Aaaa.... no to jest ciekawe, aż zacznę sama sprawdzać :-P

A czy zamawialiście kiedyś coś na inny adres niż ten Wasz podany na allegro? Bo ja wczoraj coś takiego pierwszy raz zrobiłam bo allegrowicz stwierdził, ze to żaden problem. po prostu jak już "kupowałam" to wpisałam nie swój adres, a ten, tzw. "Inny" i czy to wystarczy?

#450 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 19:40

Anonimka, wystarczy ;-) Po tym, jak zamówisz daną rzecz zaznaczasz, czy ma być przesłana na adres, który znajduje się w ustawieniach, czy na inny.

#451 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 12 lipca 2011 - 19:51

Anonimka, wystarczy ;-) Po tym, jak zamówisz daną rzecz zaznaczasz, czy ma być przesłana na adres, który znajduje się w ustawieniach, czy na inny.

Dzięki. Wolałam zapytać bo mailem mu już adresu nie wysyłałam. No i dziś po przelewie napisałam mu, że pieniążki wysłałam (choć wiadomo, że zostaną zaksięgowane później) i nie odpisał, a jutro mnie już nie będzie i jadę właśnie w to miejsce gdzie ma dotrzeć paczka ale czy dotrze to już nie wiem :-P

#452 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 20:01

i jak płacicie ?

płacę zawsze i tylko przez system Allegro - Płacę Allegro, gdyż tej transakcji nie da się już odwrócić jak pójdzie tj. sprzedawca nawet jak kasy nie będzie miałm jeszcze na koncie może wysłać towar ponieważ pieniądze i tak przyjdą poprzez ten system allegrowy, a dwa nie trzeba w histori na koncie bankowym szukac potwierdzenia gdyby coś się stało tylko potwierdzenie jest na Allegro , szybko i pod ręką wszystko
Dołączona grafika

#453 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 06:00

A ja mam pytanko :oops: sprzedawac na alegro mozna tylko gdy sie ma konto w banku ?

#454 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 06:22

sprzedawac na alegro mozna tylko gdy sie ma konto w banku ?

Sajurka zawsze możesz zaznaczyć, że płatność tylko przekazem pocztowym. Wtedy będzie to dłużej trwało ale da się zrobić.
Dołączona grafika

#455 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 06:32

A ja mam pytanko :oops: sprzedawac na alegro mozna tylko gdy sie ma konto w banku ?

praktycznie nie, teoretycznie - tak , jak Aneczka napisała, ale nie sądze żeby ktoś kupił taka forma odchodzi w zaświaty już, większość że szybko i sprawnie, ale możesz spróbować sprzedać na pewno 1 czy 3 os. się znajdą którym będzie odpowiadać taka forma realizacji
Dołączona grafika

#456 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 07:15

że płatność tylko przekazem pocztowym

aha no tak...
tylko małoprawdopodobne że ktos tak kupi...
Mam do sprzedania pare rzeczy. Głownie to książki. A konta nie mamy no narazie nie ma takiej potrzeby.

#457 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 07:37

A konta nie mamy

nawet mąż nie ma ? to podaj kogo kolwiek konto - dla której os. ufasz ;) nie wiem taty, siostry, koleżanki
Dołączona grafika

#458 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 08:21

i jak płacicie ?

płacę zawsze i tylko przez system Allegro - Płacę Allegro, gdyż tej transakcji nie da się już odwrócić jak pójdzie tj. sprzedawca nawet jak kasy nie będzie miałm jeszcze na koncie może wysłać towar ponieważ pieniądze i tak przyjdą poprzez ten system allegrowy, a dwa nie trzeba w histori na koncie bankowym szukac potwierdzenia gdyby coś się stało tylko potwierdzenie jest na Allegro , szybko i pod ręką wszystko

Ja też zawsze płacę przez allegro ale raz zdażyła mi się taka sytuacja, że nie zamówiłam i nie zapłaciłam od razu bo czekałam na $. Po jakiś dwóch dniach dostałam maila od sprzedającego z nr konta na, które mam przesłać pieniążki. Konto to różniło się od podanego na stronie ale wysłałam zwykł przelew (nie przez allegro) chociaż zdziwiło mnie to...ale towar na szczęście doszedł ;-) Ogólnie to jestem zadowolona z zakupów na allegro, ale sama nigdy nic nie wystawiałam
szczęście ma smak truskawek :D :D

#459 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:26

A konta nie mamy no narazie nie ma takiej potrzeby.

Może jednak warto założyć konto? Teraz kilka banków ma w ofercie konta darmowe więc odpadają dodatkowe koszty.
Założyć można przez internet w 15 minut. A jak widać czasami się przydaje.

Jest jeszcze taka opcja, że ustawisz sobie płatności Allegro, a w ich ustawieniach wpiszesz, że pieniądze raz na miesiąc maja byc do Ciebie wysyłane przelewem pocztowym.
Wszyscy beda zadowoleni, bo kupujący beda mogli szybko zapłacić za pomocą funkcji "płać Allegro", a Ty bo nie będziesz musiała zakładać konta w banku. ;-)
Raz w miesiącu dostaniesz przekaz pocztowy, wysyłany bezpośrednio od Allegro, z Twoimi pieniążkami.

#460 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 10:54

dla której os. ufasz nie wiem taty, siostry, koleżanki

no to chyba taty ;) lub mamy .

Może jednak warto założyć konto?

no napewno wkoncu załozymy. Na dana chwile nie bo M. dostaje jedna wypłate i druga do reki.
Jasminka, dzieki za info :*