To trzeba wszystko dokładnie sprawdzać. Ja od samego początku, zanim coś zamówiłam to czytałam także "O mnie". Przezorny zawsze ubezpieczony w razie "w"
spokojnie , ja czytam, jestem doświadczonym kupującym
Napisano 02 lipca 2011 - 19:47
To trzeba wszystko dokładnie sprawdzać. Ja od samego początku, zanim coś zamówiłam to czytałam także "O mnie". Przezorny zawsze ubezpieczony w razie "w"
Napisano 12 lipca 2011 - 16:38
Napisano 12 lipca 2011 - 17:07
staram się nie kupować u takich ludzi...no chyba że coś już mnie na prawdę rzuci na kolanaCzy kupujecie u kogos kto mam choc pare koment negatywnych
j zawsze biorę polecony bo miałam kilka kilka sytuacji kiedy przesyłka zaginęła i nie mam jej do dziś...a polecony zawsze można sprawdzić gdzie jesti jak płacicie
Napisano 12 lipca 2011 - 17:32
no ale jak to sprawidzisz?często ludzie wstawiają na złość
Napisano 12 lipca 2011 - 17:38
Wchodzisz w jego komentarze / Pokaż negatywne / i tam możesz poczytać co ludzie pisali.no ale jak to sprawidzisz?często ludzie wstawiają na złość
ja bym się nawet nie zastanawiała i kupowałam, kupowałam od sprzedawców którzy mieli więcejChe kupic ksiazke, osoba ma 97900 pozytywnych i 44 negatywne ( wszystkie)
Napisano 12 lipca 2011 - 19:22
Ja już wszystko co wymieniłaś zastosowałamlist ekonomiczny ?priorytetowy ?polecone ?
Ja wybieram opcję "Zwykły przelew. Poza systemem Płacę z Allegro". Idę na pocztę, wypełniam blankiet i poszłoi jak płacicie ?
Tak. Ale liczą się dla mnie komenty pozytywne, których jest zazwyczaj więcejCzy kupujecie u kogos kto mam choc pare koment negatywnych ?
Mi się wydaje, ze Sajuri chodziło o to jak sprawdzić czy komentarz negatywny był wystawiony na złość komuś czy rzeczywiście było coś nie takWchodzisz w jego komentarze / Pokaż negatywne / i tam możesz poczytać co ludzie pisali.
Napisano 12 lipca 2011 - 19:25
Wystarczy przeczytać jego treść, przeczytać komentarz od sprzedawcy i postarać się wywnioskowaćMi się wydaje, ze Sajuri chodziło o to jak sprawdzić czy komentarz negatywny był wystawiony na złość komuś czy rzeczywiście było coś nie tak
Napisano 12 lipca 2011 - 19:29
Aaaa.... no to jest ciekawe, aż zacznę sama sprawdzaćWystarczy przeczytać jego treść, przeczytać komentarz od sprzedawcy i postarać się wywnioskować
Napisano 12 lipca 2011 - 19:40
Napisano 12 lipca 2011 - 19:51
Dzięki. Wolałam zapytać bo mailem mu już adresu nie wysyłałam. No i dziś po przelewie napisałam mu, że pieniążki wysłałam (choć wiadomo, że zostaną zaksięgowane później) i nie odpisał, a jutro mnie już nie będzie i jadę właśnie w to miejsce gdzie ma dotrzeć paczka ale czy dotrze to już nie wiemAnonimka, wystarczy
Po tym, jak zamówisz daną rzecz zaznaczasz, czy ma być przesłana na adres, który znajduje się w ustawieniach, czy na inny.
Napisano 12 lipca 2011 - 20:01
i jak płacicie ?
Napisano 13 lipca 2011 - 06:00
Napisano 13 lipca 2011 - 06:32
praktycznie nie, teoretycznie - tak , jak Aneczka napisała, ale nie sądze żeby ktoś kupił taka forma odchodzi w zaświaty już, większość że szybko i sprawnie, ale możesz spróbować sprzedać na pewno 1 czy 3 os. się znajdą którym będzie odpowiadać taka forma realizacjiA ja mam pytanko
sprzedawac na alegro mozna tylko gdy sie ma konto w banku ?
Napisano 13 lipca 2011 - 07:15
aha no tak...że płatność tylko przekazem pocztowym
Napisano 13 lipca 2011 - 08:21
i jak płacicie ?
płacę zawsze i tylko przez system Allegro - Płacę Allegro, gdyż tej transakcji nie da się już odwrócić jak pójdzie tj. sprzedawca nawet jak kasy nie będzie miałm jeszcze na koncie może wysłać towar ponieważ pieniądze i tak przyjdą poprzez ten system allegrowy, a dwa nie trzeba w histori na koncie bankowym szukac potwierdzenia gdyby coś się stało tylko potwierdzenie jest na Allegro , szybko i pod ręką wszystko
Napisano 13 lipca 2011 - 09:26
A konta nie mamy no narazie nie ma takiej potrzeby.
Napisano 13 lipca 2011 - 10:54
no to chyba tatydla której os. ufasz nie wiem taty, siostry, koleżanki
no napewno wkoncu załozymy. Na dana chwile nie bo M. dostaje jedna wypłate i druga do reki.Może jednak warto założyć konto?
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Nasze zakupy - Second Hand |
|
|
|
Zakupy do domu |
|
|
|
600 zł do Biedronki i 600 zł na Allegro |
|