Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#401 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 11:25

Ciuchy jakos nie- musze przymierzyc.

Mi też zawsze się ciężko zdecydować na ciuchy z allegro. Bo muszę dotknąć, przymierzyć.. Dlatego zazwyczaj jeśli ktoś mi zamawia to 10 razy się zastanawiam. I wybieram te rzeczy jeśli mam pewność, że będą dobre :-)
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#402 Eleganckistyl

Eleganckistyl
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 12:53

Ja często kupuje ciuchy przez internet,ale pod warunkiem że znam swój rozmiar,a w 80% przypadków tak jest,bo różne firmy mają różną rozmiarówke i można się czasem pomylić. A jeśli mam okazje,to najpierw przymierzam daną rzecz na żywo,a potem szukam jej w sklepach internetowych.

#403 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 20:59

krowka17, Najpierw do ochrony kupujących na allegro a potem na policje. Im więcej osób zgłosi, ze zostały oszukane tym większe szanse, że się tym zajmą.

kupiła zegarek za 5 zł więc policja 'oleje' sprawę i tylę , sprawa kk jest powyżej 300 zł z tego co pamiętam
Dołączona grafika

#404 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 21:28

ehhh niby z tajlandii..ale nie wiem bo przelew robilam na polskkie konto i na normalne dane polskie.

to jest firma tylko jak by pośrednicząca, mają to w d*** chyba że wszystkie 100 os oszukanych złoży wniosek to coś się zdziała, ale komu za 5 czy 20 zł będzie się chciało po komendzie ciągać

[ Dodano: 2011-06-14, 22:33 ]

Ciuchy jakos nie- musze przymierzyc.

a ja nie mam z tym problemu, znam wymiary i takie ubrania wybieram, a zanim kupię 10x zapytam się o dokładne wymiary

Mi też zawsze się ciężko zdecydować na ciuchy z allegro. Bo muszę dotknąć, przymierzyć..

kiedyś tak miałam, że musiałam dotykać itp teraz wiem jaki materaiał jest dobry tak żeby się nie mechacił i tylko takie zamawiam, nawet jak jakiś ciuch jest mega mega fajny ale skład ma kiepski to nie kupuję go

Dlatego zazwyczaj jeśli ktoś mi zamawia to 10 razy się zastanawiam. I wybieram te rzeczy jeśli mam pewność, że będą dobre :-)

wolę w domu przez Allegro bo nikt mnie nie pogania, mam czas aby się zastanowić, zapytać P. czy jemu też się podoba, jak mnie w tym widzi, i co najważniejsze porównać ceny , sprawdzić czy taniej nie ma
Dołączona grafika

#405 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 22:52

no ale sam fakt... nie byłabyś zła że czekasz na coś a tu nagle sie okazuje że to oszust? nawet jak by to kosztowało 50gr !!
Zegarek za 10 a nie 5 ... poza tym ludzie tam kupowali za 200zl... więc im współczuję bardziej...

#406 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 07:06

znam wymiary

no ja tez znam, a nie raz w sklepie nawet tak na oko wydawała sie ok, a jak przymierzyłam to była np. za mała.

wolę w domu przez Allegro bo nikt mnie nie pogania, mam czas aby się zastanowić, zapytać P. czy jemu też się podoba, jak mnie w tym widzi, i co najważniejsze porównać ceny , sprawdzić czy taniej nie ma

to jest plus kupowania na alegro, jak ktos zakupów nie lubi ( ja np. nie znosze) to swietna sprawa
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#407 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 09:37

znam wymiary

no ja tez znam, a nie raz w sklepie nawet tak na oko wydawała sie ok, a jak przymierzyłam to była np. za mała.

to fakt, że czasami wydajęsiędobre a po nalozeniu zaduże abo za male

ale myślę , żę teraz jest tak modna że może być za luźne (jak kupimy np za dże :P) albo i za małe aby nie za ciasne i nie krępowao ruchów

raz mi się tak zdarzyo kupiłam marynarkę, wymiary porównałam do swoih co mam w szafie i okazał się ZA DUŻA/ za luźna ..chiałam jużodsyłać ale mój P. powiedział ż dobra jest i iluźna , teraz też się tak nosi i dziękuje jemu że zostawiłm ją bo ze wszyskich najbardziej lubię bo jst luźna , nie kręgpuje ruchu nie jest opięta
Dołączona grafika

#408 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 09:42

no ale sam fakt... nie byłabyś zła że czekasz na coś a tu nagle sie okazuje że to oszust?

byłam bym zła, bo raz mi się tak prZytrafiło, że połowa rzeczy nie doszła, druga połowa były podane złe wymiary ...ale ja zawsze mam jakiegoś farta że sprzedawcy zwracają kasę

ale powiem Ci że chyba miesiąc tego sprzedawcę gnębiłam ROZPOCZNIJ SPÓR ...chociaż w Twim przypadku cyba się jużnie da jżeli ma zawieszone konto,

nawet jak by to kosztowało 50gr !!

w d*** bym to miała, od 50 gr nie zbiednieje,

Zegarek za 10 a nie 5

temu podałam Ci stronkę z której ja zamawiałam, z PL, ale Ty sobi innastronkę wynalazaś ;-) oj krowka oj krowka krowka słuchaj się następnym razem , ja żle nie chcę
Dołączona grafika

#409 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 09:50

Ja na allegro kupuję tylko bluzki, bluzy itp.- bo najłatwiej dobrać mi rozmiarowo. A spodni nigdy nie kupuję, bo mam szerokie biodra i mam problemy z dobraniem spodni w sklepie stacjonarnym, a przez neta to już wogóle :P Miałam to szczęście, że jeszcze ani razu się nie nadziałam (odpukać) na nieuczciwego sprzedawcę.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#410 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 20:54

ja na allegro kupowałam trzy razy sukienke na wesele , zawsze sie balam , ze jakby co to bedzie za waska, ale byly dobre lub lekko za szerokie.
ostatnio kipowałam plastry bo zamiast zaplacic niemal 2 stówy zalaciłam jedna.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#411 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 17 czerwca 2011 - 21:06

"zakupy na allegro,warto?" - według mnie warto.

Ja mam sporo rzeczy zakupionych przez allegro i nie narzekam. Odpukać ani razu się nie nacięłam na jakiegoś oszusta. Kupując patrze na dane sprzedawcy, lokalizację, opinie.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#412 Hexi

Hexi
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 10:48

Tak na prawdę to zależy to tylko od sprzedawcy. Są uczciwi ale może się też znaleźć nie uczciwy. Ostatnio miałam problem z butami , przyszły w innym kolorze do tego uszkodzone pani nie chciała wymienić i 200zł do tyłu :(

#413 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 12:29

Uważam, że odpowiednia ilość komentarzy, dobrze zaprezentowana aukcja, przejrzyste zdjęcia są kluczem do udanego zakupu. Nie nacięłam się nigdy, teraz jeszcze sprawiłam sobie dwie książki od dwóch różnych sprzedawców. Jedna była nowa, druga używana. Co do tej drugiej miałam małe wątpliwości, ale przybyła w stanie, w jakim powinna wyglądać książka opisana stanem "bardzo dobry" ;) Nigdy nie kupuję przedmiotów od świeżaków, od ludzi, którzy nie potrafią się wysilić i dobrze zareklamować przedmiotu, od ludzi, którzy używają beznadziejnego aparatu i tak naprawdę cięzko stwierdzić, w jakim stanie jest przedmiot... lub zrobią jedno zdjęcie i myślą, że się ludzie będą na to rzucać. Nie kupuję u ludzi, którzy są "szczwani" i liczą sobie za przesyłkę dwa razy więcej niż powinni (tak, cennik poczty polskiej jest dostępny i zawsze sobie sprawdzam). Nie kupuję u ludzi, którzy mają mniej więcej tyle samo negatywów/neutrali co pozytywów.

Ja zawsze staram się być w porządku. Kiedy coś kupię, od razu wpłacam, wysyłam do sprzedawcy maila, zazwyczaj dostaję info, kiedy przedmiot został wysłany i zawsze do mnie dociera ;)

#414 aneczka89

aneczka89
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 13:23

Robiąc zakupy na allego zawsze zwracam uwagę na ilość komentarzy zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Czytam je i sprawdzam czego dotyczą. Zazwyczaj kupuję u super sprzedawców. Jeszcze się nie nacięłam. Mój narzeczony też nigdy nie miał z tym kłopotów. Po prostu trzeba sprawdzać sprzedawców.

#415 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 13:57

Robiąc zakupy na allego zawsze zwracam uwagę na ilość komentarzy zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Czytam je i sprawdzam czego dotyczą. Zazwyczaj kupuję u super sprzedawców. Jeszcze się nie nacięłam. Mój narzeczony też nigdy nie miał z tym kłopotów. Po prostu trzeba sprawdzać sprzedawców.

No to akurat jest podstawa zakupów na allegro, a przynajmniej być powinna. Ja też poza ceną towaru sugeruję się właśnie opiniami i często muszę szukać innego sprzedawcy, gdy widzę, że jest nie za ciekawie. Do tej pory na szczęście wszystko szło gładko.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#416 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 14:34

Nigdy nie kupuję przedmiotów od świeżaków, od ludzi, którzy nie potrafią się wysilić i dobrze zareklamować przedmiotu, od ludzi, którzy używają beznadziejnego aparatu i tak naprawdę cięzko stwierdzić, w jakim stanie jest przedmiot... lub zrobią jedno zdjęcie i myślą, że się ludzie będą na to rzucać

popieram. Jesli chodzi o ksiazki narazie sie nie zawiodłam.
Zakupy na alegro kiedys tak mi odległe teraz stały sie wygodne.Wiec pewnie coraz wiecej rzeczy bede kupowac przez alegro
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#417 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 18:34

Nigdy nie kupuję przedmiotów od świeżaków,

A ja czasami kupuję, ponieważ tak na prawdę każdy jakoś zaczynał i musi te punkt zebrać.

od ludzi, którzy nie potrafią się wysilić i dobrze zareklamować przedmiotu,

Masz na myśli te przedmioty na 1-szych stronach - wyróżnione ? Jeżeli tak, to ja kupuję u takich gdyż oni czesto mają taniej niż Ci z pierwszych stron, bo wiadomo "Wyróżnione" szybciej, łatwiej znaleźć, i dla większości ludzi nie chce się szperać całego Allegro

od ludzi, którzy używają beznadziejnego aparatu i tak naprawdę cięzko stwierdzić, w jakim stanie jest przedmiot... lub zrobią jedno zdjęcie i myślą, że się ludzie będą na to rzucać.

To popieram, tak samo tego nie lubię.

Nie kupuję u ludzi, którzy są "szczwani" i liczą sobie za przesyłkę dwa razy więcej niż powinni (tak, cennik poczty polskiej jest dostępny i zawsze sobie sprawdzam).

Też tego nie nawidzę, wolę zapłacić więcej za przedmiot a przesyłką tańsza, niż za przedmiot więcej a gdzie zarabia się na przesyłce.

Nie kupuję u ludzi, którzy mają mniej więcej tyle samo negatywów/neutrali co pozytywów.

Ja nawet nie kupuję jak negatyw stanowią 1/3 , negatwywy=podejście do kupującego

Kiedy coś kupię, od razu wpłacam, wysyłam do sprzedawcy maila, zazwyczaj dostaję info, kiedy przedmiot został wysłany i zawsze do mnie dociera ;)

Tak samo, ja płacę poprzez Płacę Allegro, wtedy mam pewnośc że kasa dojdzie, tej czynności nie da się już wycofać (jak otrzymamy mejla, że pieniądze doszły do sprzedającego) i gdyby sprzedawca okazał się oszustem to Allgro ma czarno na białym że kasa wpłacona została.
Dołączona grafika

#418 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 20:12

mnie ostatnio liczba komentarzy i bogato zrobiona aukcja nie uchroniła przed oszustem... Trzeba po prostu mieć szczeście...

#419 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 czerwca 2011 - 21:59

Trzeba po prostu mieć szczeście...

nie zgodzę się z tym, dlaczego czyt. j.w.
Dołączona grafika

#420 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 czerwca 2011 - 10:54

Nie kupuję u ludzi, którzy są "szczwani" i liczą sobie za przesyłkę dwa razy więcej niż powinni (tak, cennik poczty polskiej jest dostępny i zawsze sobie sprawdzam

dokladnie , rozumiem doliczyc złotówke za koerte tasme czy inne takie tam ale bez przesady . ja kidysz aplaciłamz a przesylke 14 zł , a jak otrzymałam paczke , to bylo na niej napisane ze wysylka wynoisla 14,5 :-) wiec nic sobie nikt nie doliczył ;-) mnie sie raz zdarzyło, ze sprzedawca nie miał towaru , ale kase zwrocił ;-)

Nigdy nie kupuję przedmiotów od świeżaków

ja raz bylam pierwsza osoba wystawiajac komentarz sprzedawcy , za tydzien mial juz ponad 20 ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko