Ciuchy jakos nie- musze przymierzyc.
Mi też zawsze się ciężko zdecydować na ciuchy z allegro. Bo muszę dotknąć, przymierzyć.. Dlatego zazwyczaj jeśli ktoś mi zamawia to 10 razy się zastanawiam. I wybieram te rzeczy jeśli mam pewność, że będą dobre
Napisano 14 czerwca 2011 - 11:25
Ciuchy jakos nie- musze przymierzyc.
Napisano 14 czerwca 2011 - 12:53
Napisano 14 czerwca 2011 - 21:28
ehhh niby z tajlandii..ale nie wiem bo przelew robilam na polskkie konto i na normalne dane polskie.
a ja nie mam z tym problemu, znam wymiary i takie ubrania wybieram, a zanim kupię 10x zapytam się o dokładne wymiaryCiuchy jakos nie- musze przymierzyc.
Mi też zawsze się ciężko zdecydować na ciuchy z allegro. Bo muszę dotknąć, przymierzyć..
kiedyś tak miałam, że musiałam dotykać itp teraz wiem jaki materaiał jest dobry tak żeby się nie mechacił i tylko takie zamawiam, nawet jak jakiś ciuch jest mega mega fajny ale skład ma kiepski to nie kupuję goDlatego zazwyczaj jeśli ktoś mi zamawia to 10 razy się zastanawiam. I wybieram te rzeczy jeśli mam pewność, że będą dobre
Napisano 14 czerwca 2011 - 22:52
Napisano 15 czerwca 2011 - 07:06
no ja tez znam, a nie raz w sklepie nawet tak na oko wydawała sie ok, a jak przymierzyłam to była np. za mała.znam wymiary
to jest plus kupowania na alegro, jak ktos zakupów nie lubi ( ja np. nie znosze) to swietna sprawawolę w domu przez Allegro bo nikt mnie nie pogania, mam czas aby się zastanowić, zapytać P. czy jemu też się podoba, jak mnie w tym widzi, i co najważniejsze porównać ceny , sprawdzić czy taniej nie ma
Napisano 15 czerwca 2011 - 09:37
no ja tez znam, a nie raz w sklepie nawet tak na oko wydawała sie ok, a jak przymierzyłam to była np. za mała.znam wymiary
Napisano 15 czerwca 2011 - 09:42
byłam bym zła, bo raz mi się tak prZytrafiło, że połowa rzeczy nie doszła, druga połowa były podane złe wymiary ...ale ja zawsze mam jakiegoś farta że sprzedawcy zwracają kasęno ale sam fakt... nie byłabyś zła że czekasz na coś a tu nagle sie okazuje że to oszust?
w d*** bym to miała, od 50 gr nie zbiednieje,nawet jak by to kosztowało 50gr !!
temu podałam Ci stronkę z której ja zamawiałam, z PL, ale Ty sobi innastronkę wynalazaśZegarek za 10 a nie 5
Napisano 15 czerwca 2011 - 09:50
Napisano 17 czerwca 2011 - 20:54
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 czerwca 2011 - 21:06
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 22 czerwca 2011 - 10:48
Napisano 22 czerwca 2011 - 12:29
Napisano 22 czerwca 2011 - 13:23
Napisano 22 czerwca 2011 - 13:57
No to akurat jest podstawa zakupów na allegro, a przynajmniej być powinna. Ja też poza ceną towaru sugeruję się właśnie opiniami i często muszę szukać innego sprzedawcy, gdy widzę, że jest nie za ciekawie. Do tej pory na szczęście wszystko szło gładko.Robiąc zakupy na allego zawsze zwracam uwagę na ilość komentarzy zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Czytam je i sprawdzam czego dotyczą. Zazwyczaj kupuję u super sprzedawców. Jeszcze się nie nacięłam. Mój narzeczony też nigdy nie miał z tym kłopotów. Po prostu trzeba sprawdzać sprzedawców.
Napisano 22 czerwca 2011 - 14:34
popieram. Jesli chodzi o ksiazki narazie sie nie zawiodłam.Nigdy nie kupuję przedmiotów od świeżaków, od ludzi, którzy nie potrafią się wysilić i dobrze zareklamować przedmiotu, od ludzi, którzy używają beznadziejnego aparatu i tak naprawdę cięzko stwierdzić, w jakim stanie jest przedmiot... lub zrobią jedno zdjęcie i myślą, że się ludzie będą na to rzucać
Napisano 22 czerwca 2011 - 18:34
A ja czasami kupuję, ponieważ tak na prawdę każdy jakoś zaczynał i musi te punkt zebrać.Nigdy nie kupuję przedmiotów od świeżaków,
Masz na myśli te przedmioty na 1-szych stronach - wyróżnione ? Jeżeli tak, to ja kupuję u takich gdyż oni czesto mają taniej niż Ci z pierwszych stron, bo wiadomo "Wyróżnione" szybciej, łatwiej znaleźć, i dla większości ludzi nie chce się szperać całego Allegrood ludzi, którzy nie potrafią się wysilić i dobrze zareklamować przedmiotu,
To popieram, tak samo tego nie lubię.od ludzi, którzy używają beznadziejnego aparatu i tak naprawdę cięzko stwierdzić, w jakim stanie jest przedmiot... lub zrobią jedno zdjęcie i myślą, że się ludzie będą na to rzucać.
Też tego nie nawidzę, wolę zapłacić więcej za przedmiot a przesyłką tańsza, niż za przedmiot więcej a gdzie zarabia się na przesyłce.Nie kupuję u ludzi, którzy są "szczwani" i liczą sobie za przesyłkę dwa razy więcej niż powinni (tak, cennik poczty polskiej jest dostępny i zawsze sobie sprawdzam).
Ja nawet nie kupuję jak negatyw stanowią 1/3 , negatwywy=podejście do kupującegoNie kupuję u ludzi, którzy mają mniej więcej tyle samo negatywów/neutrali co pozytywów.
Tak samo, ja płacę poprzez Płacę Allegro, wtedy mam pewnośc że kasa dojdzie, tej czynności nie da się już wycofać (jak otrzymamy mejla, że pieniądze doszły do sprzedającego) i gdyby sprzedawca okazał się oszustem to Allgro ma czarno na białym że kasa wpłacona została.Kiedy coś kupię, od razu wpłacam, wysyłam do sprzedawcy maila, zazwyczaj dostaję info, kiedy przedmiot został wysłany i zawsze do mnie dociera
Napisano 22 czerwca 2011 - 20:12
Napisano 23 czerwca 2011 - 10:54
dokladnie , rozumiem doliczyc złotówke za koerte tasme czy inne takie tam ale bez przesady . ja kidysz aplaciłamz a przesylke 14 zł , a jak otrzymałam paczke , to bylo na niej napisane ze wysylka wynoisla 14,5Nie kupuję u ludzi, którzy są "szczwani" i liczą sobie za przesyłkę dwa razy więcej niż powinni (tak, cennik poczty polskiej jest dostępny i zawsze sobie sprawdzam
ja raz bylam pierwsza osoba wystawiajac komentarz sprzedawcy , za tydzien mial juz ponad 20Nigdy nie kupuję przedmiotów od świeżaków
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Nasze zakupy - Second Hand |
|
|
|
Zakupy do domu |
|
|
|