Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#381 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 28 lutego 2011 - 20:17

Kupuje bardzo dużo rzeczy na allegro. Odzież, buty też mi się zdarzyło, kosmetyki. Raz tylko się zawiodłam, ale kobieta zwróciła mi pieniądze.
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#382 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 02 marca 2011 - 12:10

he dostałam koszulke z japan style po dwóch miesiącach i po 20 mailach ale warto było czekać
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#383 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 03 marca 2011 - 12:50

he dostałam koszulke z japan style po dwóch miesiącach i po 20 mailach ale warto było czekać

Cierpliwa duszyczka z Ciebie :!: Zazdroszczę tej cierpliwości. :oops:
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#384 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 03 marca 2011 - 15:49

wiele rzeczy kupuje na Allegro, glownie ciuchy

tak jak ja :mrgreen: ostatnio zamawiałam ręczniki i pościel i jestem baaardzo zadowolona :-) (nie tylko z ceny ;-) )
ale ostatnio przeglądając Allegro widziałam spodnie z zary za 199 które w sklepie kosztują 149 więc trzeba uważać na te okazje cenowe :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#385 zuza07

zuza07
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 04 marca 2011 - 10:01

ja chciałam ostatnio zamówić jakiś strój sportowy, ale w sumie się zastanawiam. warto kupować przez allegro?

#386 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 04 marca 2011 - 10:28

warto kupować przez allegro

może warto najpierw się rozejrzeć po sklepach??na pewno dużo teraz rzeczy sportowych jest bo zaczyna się robić ciepło i zacznie się sezon na bieganie i takie tam...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#387 meggi

meggi
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 15 marca 2011 - 11:19

Ja często robię zakupy na allegro. Głównie ciuszki i jestem baaaardzo zadowolona. Z jakości, a także konkurencyjnej ceny z porównaniem do sklepów.

#388 OriRose

OriRose
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 21 marca 2011 - 21:53

Czasem mi się zdarza,ale zawsze porównuje też ceny i asortyment w różnych sklepach interentowych. Tak naprawdę to wszystko zależy od samego sprzedawcy i podejscia do klienta.

#389 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 01 kwietnia 2011 - 08:22

Gdyby nie allegro, chodziłabym chyba nago po mieście, bo ceny ciuchów ciążowych w sklepach w moim mieście są kosmiczne :roll: trochę się bałam zamawiać ciuszki bez mierzenia, ale w sumie nie miałam wyjścia i na szczęście jestem bardzo zadowolona z zakupów. Generalnie na początku podchodziłam do zakupów dość nieufnie, ale teraz coraz częściej kupuję na allegro i tylko raz trafiłam na oszusta i nie dostałam towaru.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#390 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 14:17

Też chętnie kupuję w internecie, na allegor również, zle sprzedawać tam juz nie jest tak łatwo, spora konkurencja i opałty, czasem to sie robi zbyt drogie. A do opchnięcia mam kilka rzeczy zwłaszcza, akcesoria, z których już nie korzysta mój synek, rowerek, fotelik itp. Tak mysle, czy nie spróbować gdzieś indziej, najlepiej bez opłaty za wystawienie rzeczy. Jest takie miejsce nad którym się zastanawiam sprzedajemy.pl, ale wolałabym zasięgnąć najpierw Waszej rady, próbowaliście już coś tam sprzedać, a może kupić?

#391 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 17:13

Jest takie miejsce nad którym się zastanawiam sprzedajemy.pl, ale wolałabym zasięgnąć najpierw Waszej rady, próbowaliście już coś tam sprzedać, a może kupić?

pierwszy raz o takiej stroncę słyszę, podobna do swistak.pl, myślę żebyś spróbowała sprzedać na Allegro gdyż najbardziej populany jest
Dołączona grafika

#392 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 02 maja 2011 - 12:50

No fakt, allegro najbardziej popularne ale szukałam czegoś darmowego, /link usunięty przez moderatora/ nie pobiera opłat i prowizji i tym się własnie kierowałam, umieściłam tam ofertę, zobaczymy czy sie uda. Dzięki!

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-05-02, 14:03 ]
na forum obowiązuje zakaz linkowania! takie informacje można przekazywać zainteresowanym przez pw!

#393 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 maja 2011 - 19:43

dobra, moje to dojdą dopiero pewnie za jakiś tydzień albo i więcej aż jestem zła że nie dopatrzyłam się skąd wysyłka jest :/ zazdroszczę ci że już masz :P

[ Dodano: 2011-06-13, 21:22 ]
mój zegarek nie doszedł i nie dojdzie... sprzedawca na allegro okazał się oszustem... jego konto zostało zawieszone... a ja zostałam bez kasy i bez przesyłki teraz nie wiem gdzie mam to zgłosić...

#394 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 20:24

krowka17, Najpierw do ochrony kupujących na allegro a potem na policje. Im więcej osób zgłosi, ze zostały oszukane tym większe szanse, że się tym zajmą.

#395 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 20:31

no już 90 osób się zgłosiło...

#396 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 21:14

mój zegarek nie doszedł i nie dojdzie... sprzedawca na allegro okazał się oszustem... jego konto zostało zawieszone... a ja zostałam bez kasy i bez przesyłki teraz nie wiem gdzie mam to zgłosić...

Mówiłaś, że sprzedawca jakis z Chin czy skądś, więc myślę, że nic nie zdziałasz.
D. też zamówił bluzę, której nie dostał, nawet zwrotu kasy nie dostał.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#397 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 21:21

ehhh niby z tajlandii..ale nie wiem bo przelew robilam na polskkie konto i na normalne dane polskie.

#398 Endżel.

Endżel.
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 21:55

ja raz dałam się nabrać na przesyłki z Chin. a taką fajną kurteczkę znalazłam.. ale co zrobisz, przez internet można jedynie zwyzywać i pogrozić. smutna prawda. <bezradny></span>
Kobieta, aby pójść do łóżka z mężczyzną, potrzebuje bliskości, zaufania i poczucia więzi. Mężczyzna - przeważnie - potrzebuje tylko miejsca.

Dołączona grafika

#399 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 07:14

Już kilka razy słyszałam o oszustach z allegro. Jednak to nie liczne przypadki.
W szkole raz mieliśmy rozmowę na ten temat, żeby uważać np. jeśli markowe rzeczy są o wiele tańsze niż w normalnym sklepie to może to być przekręt. Nie musi ale później można zostać posądzonym o nie umyślne paserstwo. Więc ostrożnie. Ja osobiście mam kilka rzeczy z neta zamówionych, ale przez znajomą. Sama jeszcze nie bawię się w te klocki, żeby zamawiać czy sprzedawać;P :mrgreen:
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#400 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 07:34

Ja staram sie patrzec na profil osoby sprzedajacej, komentarze.Ale to chyba kazdy.
Jak narazie lekko zawiodł facet sprzedajacy obiektyw :roll:

Sama jeszcze nie bawię się w te klocki, żeby zamawiać czy sprzedawać;P

mam w planach sprzedac biuzterie w komplecie . Zobaczymy.
My głownie kupujemy ksiazki na alegro, teraz zamowilsmy rolety .
Ciuchy jakos nie- musze przymierzyc.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim