Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#341 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 18:26

Ja też często kupuję przez internet tak samo jak moi rodzice. Sprzęty do kuchni kupili przez internet i jesteśmy zadowoleni.Ja natomiast często kupuję na allegro i póki co nie przejechałam się , jestem zadowolona... też czytam najpierw komentarze od ludzi i potem rozmyślam czy zaufac czy nie...

#342 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 18:40

ja od niedawna mam swoje konto i zamówiłam sama już 3 razy, jestem zadowolona ale wybierałam tych najlepszych sprzedawców. Wcześniej jak coś chciałam zamawiała mi koleżanka ze swojego konta, raz zamówiłyśmy u początkującego sprzedawcy sylikonowe samoprzylepne biustonosze. Wcześniej zastanawiałyśmy się czy mu ufać ale ona stwierdziła, że też zaczynała na allegro więc może damy mu szanse.... no i się przejechałyśmy :-/ Towar nie zgodny z opisem i niestety bezużyteczny wylądował w koszu na śmieci :-/
szczęście ma smak truskawek :D :D

#343 Rina

Rina
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 00:43

Kupuje na allegro już jakiś czas. I jestem zadowolona raz tylko miałam nie miłą sytuację ale wszystko zostało wyjaśnione. Ogólnie uważam to za dobry sposób zakupow.
"Everybody lies"

Dołączona grafika

#344 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 11:34

ja dopiero zaczelam zakupy na allegro, poki co jestem zadowolona a ciuchy sa dosc tansze niz w sklepach ;-)
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#345 MrsSmith

MrsSmith
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 17:26

A moje zaufanie do allegro zostało mocno zachwiane, prezent dla mojego chrześniaka nie dotarł na czas, a potem okazało się, ze trafiłam na oszusta, który zwinął kasę i przy okazji cały interes. A wcześniej miał wiele pozytywnych komentarzy, sprawa juz jest zgłoszona policji - oszukał nie tylko mnie.

#346 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 16:37

Rzeczywiście na allegro trafiają się okazje, ale ciuchy znanych marek są nawet droższe niż w sklepach. Mam wrażenie że sprzedawcy chcą wykorzystać to że dziewczyny/kobiety z małych miejscowości nie mają u siebie np Zary i zawyżają ceny straszliwie bo wiedzą że towar i tak się sprzeda.
Dołączona grafika

#347 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 12:34

A ja już teraz nie wiem czy warto, czy nie <bezradny></span> Od teraz będę wolała chyba bezpośrednie zakupy.
Kupiłam na allegro tunikę, wysłałam pieniądze ( jakieś 1,5 tygodnia przed świętami) i długo nie dochodziła - myślałam, że to przez ten świąteczny okres. W końcu napisałam im wiadomość na którą nie odpisali. Po jakimś czasie okazało się, ze sprzedający został zawieszony. napisałam do allegro. Odpisali, że jeśli dalej mi tego nie przyślą lub nie zwrócą pieniędzy, to allegro zwróci się do odpowiednich służb, ale żebym jeszcze raz napisała do sprzedającego. Napisałam 2 dni temu, zero odpowiedzi. Myślę, że te pieniądze po prostu mi przepadną <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#348 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 22:20

ja glownie na allegro kupuje elementy na kolczyki. mialam jakies tam przygody , np okazało sie, ze sprzedawca nie ma towaru, albo wysyłal sporo pozniej niz zrobilam przelew, albo czegos brakowalo , ale zawsze udawało sie sprawe wyjasnic. jeden ze sklepow na mailu mial sentencje: ten sie nie myli kto nic nie robi. i cos w tym jest. jeszcze nigdy nie musialam nikomu wystawiac negatywa czy nawet neutrala.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#349 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 16 stycznia 2011 - 11:03

10 grudnia wpłaciłam kasiorkę na konto za sukienkę.
Sukienki do tej pory nie mam.
Najpierw miała jakieś problemy (tak w @ napisała) później że dopiero po nowym roku będzie realizować zamówienie i do tej pory nie wysłała.
Napisałam jej wczoraj @ i czekam na odp :evil:
Pierwszy raz się zawiodłam jeśli chodzi o allegro :roll:
Zawsze musi być ten pierwszy raz <bezradny></span>

#350 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 20:30

mnie denerwuje to że często nie ma dokładniejszych zdjęc i opisów danego przedmiotu... dzisiaj doszły do mnie czarne leginsy... co sie okazało mają na tyłku szwy i w kroku :/ a ja chciałam je nosic same tak o a teraz musze jakąś tunike do nich założyc albo spodenki ...

#351 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 09:39

No właśnie chciałam sie zapytać czy warto kupować. A jeśli tak to co napewno ??
. Wczoraj ( pierwszy zakup na alegro) zamówiłam sprzet foto. Mam nadzieje że nie bedzie problemu. :roll: Sprzedajacy jest zachwalany, ma same oceny pozytywne.Przez telefon wydawał sie rozsadnie mówić. Oby wszystko było ok bo to spora kwota.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#352 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 20:31

sajuri jesli ma duzo pozytywnych komentarzy to powinno byc ok.

No właśnie chciałam sie zapytać czy warto kupować. A jeśli tak to co napewno ??

wszytsko mozna. :) ja kupowałam sukienki na wesela , plyte ceramiczna do kuchni, kule do prania, torebki , ubranka dzieciece :)
nigdy nie kupowałam butów bo nigdy mi sie cena nie podobała. ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#353 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 25 stycznia 2011 - 11:33

Warto w przeciętnej cenie można kupić ciekawe rzeczy ale warto zobaczyć kto ile ma komentarzy i jakich

#354 OriRose

OriRose
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 28 stycznia 2011 - 12:08

Generalnie rzecz biorąc,warto po prostu patrzeć na opinię danego sprzedawcy. Im wiecej pozytywnych komentarzy,tym lepiej bo świadczy to o jego popularności i solidności.

#355 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 13:43

ja mam własne konto na allegro od 2 lat a tylko raz i to nie dawno mnie pierwszy raz oszukali ale to japan style ( z Japonii wysyłali) to mogła gdzieś paczka zaginąć
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#356 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 13:55

Moja mama ostatnio czesto korzysta, i zadowolona :) Szuka wieczorami jak ma wolny czas, przy jej trybie zycia na zakupy raczej nie bardzo ma kiedy wyskoczyc :)
Dlatego wydaje mi sie ze czsami faktycznie warto poszperac i poszukac czegos co nas interesuje. No i zawsze mozna znalezc cos z , w miare niska cena :)

#357 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 17:01

a jaką najciekawszą ofertę pod względem cenowym nabyliście?
spodnie nowe w licytacji za 8zł
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#358 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 22:07

a ja sobie chwalie allegro :-) tylko raz mi sie zdarzylo ze produkt byl niezgodny z opisem - babka jakas sprzedala mi cos co mialo udawac przewodnik Pascala, a bylo tylko jego skrotem dodawanym za darmo do gazety

najczesciej kupuję od sklepow majacych konta na allegro i nie mam problemu, a sporo kosmetykow kupuje, ciuchy ktorych nie dostalm w realu etc. rzeczywiscie najlepiej patrzec na ilosc komentarzy

najtanszy zakup - kalendarz calsberga za 5zl , drozej wysylka wyszla hehe ale bardzo go chcialam i spoecjalnie na alegro szukalam bo zapomnialam w skelpie z piwem kupic

#359 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 08:36

Ponieważ nigdzie nie było tego aparatu fotograficznego co chciałam kupiłam na Alegro.... Gość miał duzo juz rzeczy sprzedanych jak i pochwał.
Sprzet przyszedł lekko uszkodzony... owszem, zdjecia sie da robić ale jedna funkcja nie dziala... teraz bedziemy dochodzić kogo wina... sprzedajacego czy firmy kurierskiej :-/ . koszt naprawy nam wycenila firma na 300zł ....

Tak wiec ma nadzieje że to jednak wina firmy kurierskiej bo inaczej strace zaufanie do alegro...
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#360 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 11:46

Sajuri, ale przecież gdy przychodzi kurier powinnaś sprawdzić paczkę. Żeby ją odebrać musiałaś złożyć podpis (i gdzieś tam w tekście jest,że paczka nienaruszona). Więc nie wiem jak zamierzasz teraz udowodnić czyja to wina. Sprzedawca może twierdzić,że odebrałaś paczkę i sama zniszczyłaś aparat.....firma kurierska ma Twój podpis...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png