Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#321 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 września 2010 - 15:18

ja zawsze kupuje na allegro..jest o wiele taniej

to ja chyba źle patrze -szukam.
Bo ceny sa spore lub takie same jak w sklepach
nigdy nie kupowałam jeszcze bo lubie cos najpierw zobaczyć
ale mysle ze mogłabym kupić tam takie rzeczy jak posciel, dodatki do mieszkania jhak np. poduszki itp
kolczyki ...
napewno nie ubrania, buty

ale lubie sobie ogladać na alegro różne rzeczy :) porównywać.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#322 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 29 września 2010 - 17:02

No właśnie nie zawsze są tańsze, wszystko zależy co szukasz. RTV jest tańsze niż w stacjonarnych ale ciuchy - te warto sprawdzać.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#323 moniulka08

moniulka08
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 07 października 2010 - 14:22

Ja ostatnio kupuje wszystko przez internet, jest znacznie taniej niz w sklepach, i mozna sie dłużej zastanowić, obowiązuje prawo reklamacji w razie czego zawsze, najfajniejsze ciuchy sa na : /link/
Ostatnio kupiłam tam fajną tunikę:

Załączone miniatury

• 100_5315.jpg

#324 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 października 2010 - 14:30

moniulka08, na forum występuje zakaz reklamowania!

#325 Anika

Anika
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 07 października 2010 - 15:26

a ja bardzo dużo rzeczy kupuję na allegro i jestem z nich bardzo zadowolona :)

#326 bembe

bembe
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 11 października 2010 - 18:17

Ja też całkiem sporo rzeczy kupuję na allegro, ale zazwyczaj znanych marek lub tańsze rzeczy, które widziałam w galerii i nie mogłam się zdecydować... I potem nie chciało mi się np. jechać do centrum, więc kupiłam taniej na allegro.

Nie zawsze jestem zadowolona z zakupów, nadziałam się też na nieuczciwych sprzedawców. I jednak zawsze sprawdza się zasada, żeby kupować sprawdzone produkty, co do których ma się pewność.

#327 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 23 października 2010 - 12:24

Nadarzyło mi się kupić na allegro, ostatnio też w paru innych sklepach internetowych np. i nigdy nie zostałam oszukana. Jak kupuję ubrania zawsze pamiętam, żeby się dobrze zmierzyć :) a poza tym zawsze jest prawo zwrotu towaru! Pamiętajcie o tym dziewczyny :)

#328 hali

hali
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 23 października 2010 - 18:28

ja na allegro kilka razy sie zawiodlam i teraz raczej szukam jakis zaufanych sklepow interentowych. przegladam wszytskie linki, a wiec na twoj marcissa tez wejde;)

#329 tersol

tersol
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 11:02

Mam takie pytanko czy kupujecie na aukcjach? Wiadomo allegro ale czy kupujecie ciuchy? Czy przyszło już wam kiedyś coś małego za małego? Obawiam się właśnie że jak coś zamówię i będzie za małe/duże...

#330 Anulka11

Anulka11
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 11:35

Ja chyba narazie mam szczęście bo co zamówię to jest takie jak chciałam i oczekiwałam ale koleżanki czasem narzekają ja na szczęście nie :lol:

#331 tersol

tersol
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04 listopada 2010 - 10:30

Narzekają? To znaczy?

#332 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 12:47

ja kupuję na Allegro rzeczy już od X czasu ..zdarza się czasem tak, że rozmiar nie pasuje, albo rzeczy się wydają inne niż myślałam ale nie ma z tym problemu - wymiana albo zwrot, ale zazwyczaj jestem zadowolona z zakupów, często kupuje to co jest w sklepach np znane marki z zary , h&m i wiem jak dana rzeczy wygląda i czego mam się spodziewać.

ostatnio kupuję nawet drobne agd i duże, suszarkę, piekarnik do nowego mieszkania bo są dużo tańsze niż w sklepie i dowóz pod dom.
Dołączona grafika

#333 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 21:20

ja również kupuje przez allegro i jak do tej pory jestem zadowolona . wręcz uzalezniona od zamawiania ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#334 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 13:07

Powiem Wam ze to zalezy co mam kupic.Jesli jakieś fajne ciuszki,albo tak jak ostatnio nosidełko na biodro to nie ma problemu,zwłaszcza jesli sprzedawca jest zaufany i ma same pozytywy.Jednak cos takiego jak wózek,albo rower to jednak wole w sklepie stacjonarnym.

#335 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 16:12

na allegro sa bardzo fajne rzeczy..ja często tam kupuje włosy przedłużane :-P gdzie są super!! i w dobrej cenie ;-) ..RTV i agd tez warto kupować bo to są normalne sklepy gdzie jest gwarancja...jest trochę taniej niz w sklepach..ostatnio sobie fajne radio kupiłam do kuchni, gdzie nigdzie nie mogła takiego znaleźć w żadnym sklepie jestem z niego zadowolona.
albo te różne dziwactwa gadżety..wymyślone..dobre na prezent ;-)
ale co do butów nie jestem pewna bo niby podasz swój nr a tu okazuje się ze są trochę za duże lub za małe.Z ciuchami tez jest rożnie..na foto fajne a w rzeczywistości odbiegają wyglądem na zdjęciu.
więc tak.. warto kupować na allegro ale no nie wszystko niestety..
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#336 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 16:23

albo te różne dziwactwa gadżety..wymyślone..dobre na prezent ;-)
ale co do butów nie jestem pewna bo niby podasz swój nr a tu okazuje się ze są trochę za

zgadzam się z tym gdyż sprzedawcy (którzy hurtem sprzedają po 1 tys. szt.) nawet obuwia nie mierzą i podają długość standardową, gdzie w rzeczywistości całkowicie odbiega

[ Dodano: 2010-11-25, 16:25 ]
dodam, że kilka razy już tak zdarzyło mi się trafić, że zamawiam buty długość wkładki jest podana, przymierzam buty a tutaj długość wkładki zamiast 24 cm ma 24,5 albo i lepiej ..w takiej sytuacji piszę dla sprzedającego że wprowadza w błąd kupującego i albo wymieniam obuwie na koszt sprzedawcy albo żądam stanowczo zwrotu gotówki + koszt przesyłki który musiałam ponieść odsyłając mu obuwie gdyż jest to wylącznie sprzedawcy wina :)
Dołączona grafika

#337 OriRose

OriRose
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 14:10

Osobiście uważam,że bardzo wiele zależy od samego sprzedawcy. Im więcej pozytywnych opinii,tym lepiej ponieważ jest mniejsze ryzyko że zostaniemy oszukani. Osobiście preferuje zakupy w sklepach internetowych.

#338 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 12:33

Osobiście preferuje zakupy w sklepach internetowych.

większość to sklepy internetowe, ogłaszające się na allegro.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#339 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 13:57

Ja również wciągnęłam się w wir zakupów na Allegro , kilka razy przejechałam się, własnie czekam na zwrot pieniędzy za nieudana transakcję :-/ , najlepiej kupować u super sprzedawcow, mniejsze ryzyko matactw, przekonałam sie na wlasnej skórze. Często przy grubszych zakupach porównuję ceny w sklepach i porównywarkach i wybieram najniższą tego samego produktu. Szczególnie kiedy byliśmy na etapie kupowania rzeczy do mieszkania, sporo zaoszczędziliśmy dzięki zakupom przez internet.
Dołączona grafika

#340 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 15:25

Ja ostatnio też jestem częsta bywalczynią allegro ;-) Bardzo uważnie czytam komentarze danego sprzedawcy- tzn. te negatywne- bo wiadomo, że może się zdarzyć, ale jeszcze zależy z jakiego powodu i czy takie sytuacje się nie powtarzały. Staram się wybierać jednak takich, którzy nie maja negatywów wcale, ale wiadomo, że to nie takie proste ;-) Na razie nie miałam żadnych problemów ze sprzedawcami- jedynie z Pocztą :roll: