Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#361 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 11:56

Sajuri, ale przecież gdy przychodzi kurier powinnaś sprawdzić paczkę

ale ja sprawdziałam :) to nie jest rzecz ktora da sie zauwazyc na pierwszy rzut oka.
To nie jest kwestia że coś urawne, naderwane, czegoś brakuje, nie da sie zrobic fotki.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#362 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 12:01

Sajuri, czyli w takim wypadku to wina sprzedającego,a nie firmy kurierskiej ;-) może sam sprzedający nie wiedział o tej wadzie. Najlepiej się z nim skontaktować i zareklamować towar. Jeśli to porządny sprzedający to szybko to załatwisz :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#363 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 lutego 2011 - 12:46

no ja mysle bo płacenie 300 zł za nie moj bład mnie ..%^&* :evil:

#364 Anja90

Anja90
  • Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 13:18

z tym sprawdzaniem paczek to jest trudno ja rowerek zamówiłam, poprosiłam by został kurier bo chce paczkę sprawdzić ale jak zobaczyłam ile to ma części( był do składania) to sobie darowałam
Heinrich Heine Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna.

#365 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 16:50

to sobie darowałam

a to ja bym gościa trzymala, bo masz prawo sprawdzić przesyłke. Ja swoja sprawdzałam a gość bawił sie z kotkami :lol:
Może i czas sie traci ale ma sie pewność poźniej

#366 Karinaa3

Karinaa3
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 21 lutego 2011 - 20:20

Kiedyś kupowałam sporo rzeczy na allegro. W sumie cały czas to robię, ale ostatnio przestałam bo mnie oszukano z perfumami. To było jakiś czas temu, ale już kupuję w sklepie internetowym, tam jest jednak bezpieczniej. Już jedne kupiłam, bardzo udany zakup.

#367 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 14:43

Powiem Wam ze czasami warto,bo ja ostatnio szukałam dla siebie takiej sukienki jak ponizej i tylko znalazłam własnie tam,w sklepie internetowym.Czesto udaje sie wynalezc fajne perełki[/u]

Załączone miniatury

• elegancka-sukienka-nife_4053.jpg

#368 Domatorka

Domatorka
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 23:17

Często kupuję na allegro, ale muszę przyznać, że głównie książki :)nie jestem przekonana do kupowania ciuchów bez mierzenia, zwłaszcza, że jestem bardzo szczupła i często ubrania nawet w małych rozmiarach są na mnie za duże. Wolę pójść do sklepu i mieć pewność, że wszystko będzie pasować.

#369 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 01:50

Czesto udaje sie wynalezc fajne perełki

i to za całkiem fajne pieniądze...ja wylicytowałam wczoraj płaszcz wiosenny za 56 zł, myślę że nie znalazłabym taniej nigdzie
co do mierzenia ciuchów to się zgadzam, bo rozmiar rozmiarowi się nie równa i lepiej mierzyć ciuszki, ale niektóre rzeczy na prawdę warto :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#370 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 16:48

to wina sprzedającego

no coż...sprzedajacy stwerdził że to nie jego wina...
super, kupiłam sprzet lekko zepsuty.I teraz mnie czeka wydatek gdzies 200zł za naprawe;/
hehe mało ze sprzedajacy napisał że nie jego wina to sie poskarzył że mogł sprzedać drożeć. :lol:

#371 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 23 lutego 2011 - 16:52

A ja i kupuje i sprzedaje na allegro i jestem zadowolona. Mialam raz niemily przypadek, ze zapalacilam za towar, a nie chcial dojsc, dopiero po interwencji. Ale jakos niespecjalnie mnie to zrazilo :->

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#372 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 16:09

A ja pierwszy raz chciałam zamówić coś z Japan Style... z Chin.
I niestety nie polecam!

Bluza strasznie mi się podobała, cena bardzo fajna bo 20 zł (+25 za przesyłkę)
Już nawet nie patrzałam na to, że 4 tygodnie będę na nią czekać...

Wczoraj okazało się, że facet ma zawieszone konto i w przeciągu 30 dni otrzymał już ponad 2000 negatywów.

<blabla1></span> <blabla1></span> <blabla1></span> <angryred></span> <killer></span>

Bluzy już nie zobaczę.

Do tego powiem, że D zamówił u tego kolesia bluzę dla siebie tydzień po mnie i ... też jej nie dostanie.
Ponad 100 zł poszło w świat :evil: :evil: :evil:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#373 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 16:18

Ponad 100 zł poszło w świat :evil: :evil: :evil:

A dlaczego nie zgłosicie sprawy do allegro? Może jeszcze nie wszystko stracone i uda Wam się odzyskać pieniądze? Ja by tego tak nie zostawiła, choć spróbować możecie coś podziałać

A co do samej serii japan style to ja już chyba o niej wspominałam i też każdemu bym ją odradzała. Co z tego, że ceny są przystępne- za to jakość pozostawia wiele do życzenia, takie byle jakie i niedorobione te ciuchy są :/ Mi to się nawet reklamować tego nie chciało- odsyłać do Honkgongu miałam? czekać miesiąc aż dotrze? i ile czasu na rozpatrzenie reklamacji? gra nie warta świeczki
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#374 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 16:22

A dlaczego nie zgłosicie sprawy do allegro?

Na pewno tak tego nie zostawimy... Poczekamy jeszcze kilka dni, bo widziałam komentarze (nieliczne) że jednak jakieś paczki dochodzą...

Ale wątpię w to, że coś uda zdziałać.
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#375 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 16:45

Olenka, no to nieciekawie...mój sprzedajacy miał pochwały a i tak sprzet naruszony...
Oleńka może sie coś jeszcze wyjasni z alegro .

#376 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 16:54

tigraa84 jak dobrze pamietam to chyba katti trafila na sprzedawce japan styl gdzie ciuchy byly ok.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#377 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 19:35

Ja niestety tez mam nieciekawe doswiadczenia z Japan Style. Zamowilam sukienke na początku sierpnia a dostałam chyba w listopadzie, na dodatek materiał okropny i dlugosc inna niz podawana na stronie aukcji :roll:

Ale poza tym wiele rzeczy kupuje na Allegro, glownie ciuchy :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#378 Domatorka

Domatorka
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 21:59

Ubrania typu Japan Style niestety mają kilka wad, dlatego zrezygnowałam z kupowania ich. Po pierwsze, robione są z tkanin kiepskiej jakości, wytrzymujących max. kilka prań, poza tym mają wymiary pasujące na Azjatkę (które są zazwyczaj dosyć niskie), no, a że w większości te ubrania mają jeden, uniwersalny rozmiar, to wyższa osoba raczej nie ma czego szukać. Są ładne i tanie, to ich zaleta, więc jeśli ktoś nie szuka ubrań "na lata" to mogą się sprawdzić.

#379 OriRose

OriRose
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 25 lutego 2011 - 07:30

To nie mój styl i nigdy się tak nie ubiorę ;-) Co do allegro to czasem warto tam zajrzeć,ale robiąc zakupy byłabym bardzo ostrożna,mam kilka niemiłych wspomnień.

#380 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 26 lutego 2011 - 22:48

ja to kupuje na allegro tylko to co znam z opcji na zywo :-) czyli ciuch ktory przegapilam w sklepie, kosmetyki... 2 razy buty ( blad bo nie przymierzylam na zywo)
Bardzo duzo kosmetykow kupuje przez allegro wlasnie i w sumie jestem zadowolona, i i raz wage kupilam ( byla do wymiany bo nie dzialala - uznali reklamacje bez problemu)