Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#301 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 08 marca 2010 - 12:17

tylko wkurzyli mnie tym utajnieniem licytujących.
daje to pole do popisu i ułatwia manipulacje lewymi kontami sprzedającym.
a tak poza tym to jeśli ma się wprawę i cierpliwość to warto z niego korzystać.
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#302 niuńka18

niuńka18
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 07:30

Problem jest ten, że na Allegro jest wiele ciuchów tzn niskiej jakości. Bardzo niskiej. Nigdy nie wiadomo co się kupi,zdjecie nie oddaje wszystkiego.
Ja na Allegro ciuchów jeszcze nie kupowałam, lecz buty nie raz. Ale to co innego.
Dołączona grafika

#303 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 17:46

na Allegro jest wiele ciuchów tzn niskiej jakości

nie tylko na allegro <bezradny></span> no ale za grosze nie m co wymagac niewiadomo czego :roll: ja zawsze komentarze czytam , tam czesto jest napisane jesli jakosc jest watpliwa ;-)

lecz buty nie raz

ja butów nigdy , moze daletego ze mama mała stope i byłoby ciezko a po drugie nie widziałam tam w jakiejs extra cenie , abym chciała je kupic.
Czesto kupuje tam ciuchy , w sumie wiekszosc moich zakupów to ciuchy , ostatnio na prezent kupiłam trzy częsciowy dresik dla dziecka za 16 zł z przesyłka , jest sliczny ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#304 agata_szczypel

agata_szczypel
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 12:32

Problem z allegro jest taki, że często kupując buty, czy droższe ciuchy z kosztami przesyłki wychodzi tak samo jak w sklepie. więc lepiej się przejść, przymierzyć... <bezradny></span>

#305 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 kwietnia 2010 - 20:13

często kupując buty, czy droższe ciuchy z kosztami przesyłki wychodzi tak samo jak w sklepie.

no to w takiej sytaucji nie kupuje ;-) choc czasem jak mam patrzec na te "przemile"panie w sklepie to juz wole zamówic na allegro ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#306 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 13 kwietnia 2010 - 18:42

problem z allegro jest taki, że często kupując buty, czy droższe ciuchy z kosztami przesyłki wychodzi tak samo jak w sklepie. więc lepiej się przejść, przymierzyć... <bezradny></span>

to fakt...ale wielkim plusem jest to iż na allegro można dostać wiele świetnych światowych marek które są często niedostępne u nas w Polsce w sklepach stacjonarnych
Już nie panna a żona :*

#307 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 08:00

Poniewaz z allegro korzystam zaledwie kilka razy do roku, a nie bardzo znam sie na tym, moze ktora z was wie czy moge anulowac zakup? Wkurzylam sie, bo w ubielgy poniedzialek kupilam buty, poprzez kup teraz, zaraz po tym napisalam do sprzedajacego o koszty wysylki, oraz swift i chcialam od razu zrobic przelew. Nie odpisal nic, dopiero po drugim mailu, ze sam sie musi tego dowiedziec. No i tak sie dowiaduje do dzis :evil: przeciez takie rzeczy poprzedni sprzedajacy podawali mi bez wychodzenia z domu. Minal tydzien i cisza. Wczoraj ostatni raz do niego napisalam, czy mi poda te dane czy na tym konczymy. I cisza.
Szkoda mi, bo buciki fajne ale zdenerwowalo mnie to. I tu pytanie, czy jakos moge anulowac ten zakup, jesli do dzis mi nie odpowie? Zrezygnuje z zakupu, ale chce miec pewnosc ze nie bede musiala placic za te buty, jesli sie odezwie jutro czy za kilka dni. Czy allegro mi to anuluje czy tylko sprzedajacy?
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#308 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 14:50

madziu, o ile się nie mylę to Ty nie możesz anulować tej transakcji, może to zrobić tylko sprzedający poprzez zgłoszenie prośby do allegro o zwrot prowizji

Jeśli z określonych powodów transakcja nie zostanie sfinalizowana, Sprzedający może wystąpić o zwrot prowizji od sprzedaży. Otrzymasz wówczas e-mail z informacjami o rozpoczęciu procedury zwrotu prowizji i powodach ubiegania się o zwrot. W ciągu 7 dni prześlij wypełniony formularz

Uwaga: jeśli nie prześlesz wyjaśnienia, formularz zwrotu prowizji będzie rozpatrywany automatycznie, z przyznaniem Tobie ostrzeżenia. Jeżeli jednak formularz wyjaśniający zostanie wypełniony, decyzję dotyczącą przyznania zwrotu prowizji i/lub ostrzeżenia podejmie pracownik Allegro, analizując powód niezawarcia transakcji oraz przesłane przez Ciebie wyjaśnienie

Aczkolwiek mogę się mylić. Ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z pracownikami allegro i napisała mu jak wygląda sytuacja :arrow: http://allegro.pl/co...ct.php?topic=26
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#309 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 15:25

dzieki ci dobra kobieto za linka ;-) zobacze co da sie zrobic
ale najbardziej to ja chce te butyyyyyyyyyyyyyyyyyy <placze></span>
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#310 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 maja 2010 - 18:47

ja kupuję na allegro.

rzadko w sklepie bo nie lubię przebierać ubrań, chodzić męczące jest.

jedynie jak na allegro nie mogę znaleźć to z przymusu do sklepu.

99% zamawianej odzieży na allegro jest taka jaką chcę.

przed zakupami sprawdzam komentarze kupującego jak ma chociaż kilka negatywnych na temat jakości to nie kupuję po prostu.

zakupy na allegro to dobra rzecz dostajesz rzeczy pod same drzwi :-D
Dołączona grafika

#311 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 maja 2010 - 09:22

Obecnie prawie wszystko dla dziecka kupione na allegro
Mam czas wybrac nikt nie podchodzi do mnie ledwo wejde co mnie doprowadza do szału
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#312 Gosiek

Gosiek
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 16:31

Ja nieraz kupowałam na allegro,różne rzeczy i ciuchy też i jestem zadowolona z zakupów:) też sprawdzam komentarze jakie ma sprzedawca u którego chce coś kupić...nie kupowałam jeszcze nigdy spodni i butów te rzeczy jednak musze sama przymierzyć co innego z górna częścią ciała:)

#313 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 17 czerwca 2010 - 17:12

Obecnie prawie wszystko dla dziecka kupione na allegro
Mam czas wybrac nikt nie podchodzi do mnie ledwo wejde co mnie doprowadza do szału

Calineczko to tak jak ja poza tym na allegro są dużo tańsze rzeczy jak w sklepach dziecięcych i nie ma wścibskiej obsługi,
ja dużo rzeczy kupuje na allegro i zdażyło mi się wylicytować super rzeczy za na prawdę nie wielką cene :mrgreen:

#314 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 28 czerwca 2010 - 22:38

Ja też kupuję od czasu do czasu na allegro, różnego rodzaju rzeczy i nigdy nie narzekałam - czytam komentarze, tak jak i wszyscy i jeśli mnie zadowalają to zamawiam. Kupiłam tak buty, patrząc tylko na rozmiar i dobre były. Torbę, parę ciuszków...Często patrzę też na koszty wysyłki, jeśli są zbyt duże, to nie kupuję, nawet jeśli mi się dana rzecz podoba.Tak długo szukam, aż znajdę u kogoś coś takiego lub podobnego, ale z jakąś ludzką kwotą za przesyłkę :-P
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#315 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 29 czerwca 2010 - 11:14

ja również kupuję czasami na allegro i póki co się nie zawiodłam...zawsze staram się czytać komentarze dla sprzedającego i jak ktoś jest podejrzany to nie kupuję ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#316 Olta1975

Olta1975
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 10 lipca 2010 - 14:03

Czasami warto kupić coś na Allegro jednak czasami produkty które wysyłają są wadliwe. Ja nie jestem zwolenniczką kupowania tam, ja wole najpierw coś zobaczyć i dotknąć zanim to kupię.

#317 mala_s

mala_s
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 23 lipca 2010 - 12:30

Czasami warto kupić coś na Allegro jednak czasami produkty które wysyłają są wadliwe. Ja nie jestem zwolenniczką kupowania tam, ja wole najpierw coś zobaczyć i dotknąć zanim to kupię.

Całkowicie się z Tobą zgadzam Poza tym ja na allegro kupuje przeważnie kosmetyki szczególnie szampony z BC lub loreala w salonie kosmetycznym są upiornie drogie a tu 1.5l butelki wychodzą nawet taniej niż zwykłe szampony w marketach.

#318 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 18:05

często korzystam z Allegro. Jeżeli chodzi o ubrania zwykle upatrzę sobie coś w sklepie a później buszuję na allegro - czasami można znaleźć coś fajnego i naprawdę w dobrej cenie :)
ostatnio zamawiam tam soczewki - są o połowę tańsze niż u optyka :mrgreen:
czasami kupuję też kosmetyki - zwykle te, ktorych nie mogę dostać w drogerii

#319 Grani

Grani
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 10:38

często korzystam z Allegro. Jeżeli chodzi o ubrania zwykle upatrzę sobie coś w sklepie a później buszuję na allegro - czasami można znaleźć coś fajnego i naprawdę w dobrej cenie :)

Ja tak zrobiłam z płaszczem. w sklepie kosztowal 400 zl a ja kupiłam na allegro za niecałe 100.też nowy :) Trzeba jednak czytać komentarze sprzedawcy, dobrze przyjrzeć się wystawianym rzeczom, ewentualnie poprosić o dodatkowe zdjęcia na maila

poprawiłam cytat

#320 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 14 września 2010 - 13:22

ja zawsze kupuje na allegro..jest o wiele taniej i nigdy mi się nie zdarzyło ze rzecz była nie zgodna z opisem.nawet telefon sobie kupiłam i działa do tej pory bez zarzutu ;-)
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika