Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zakupy na Allegro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
632 odpowiedzi w tym temacie

#461 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 15:50

ja czasem kupowałam od osob , które miały negatywy , ale czytałam te negatywy , czasem dotyczyły przedmiotów , któruch ja ni kupowałam, a czasem widac było , ze wynikaja z tego , ze ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem ; kupowałam cebulkiw pewnym sklepie i była adnotacja , ze wysyłaja tylko na poczatku tygodnia , aby paczka nie elzała na pocznie przez weekedn i , ze gdy w nocy temperatura spada ponizej zera to nie wysyłaja , logiczmne ze to przedluza czas wysylki i były osoby , ktore miały pretesje , ze przesylka szla tydzien <bezradny></span> Sajurimozesz tez wybrac wysylka za pobraniem, ale to jest duzo drozsze i nie kazdy sie na to zdecyduje.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#462 Eleganckistyl

Eleganckistyl
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 00:38

Pretensje niektórych osób na allegro sa absurdalne. Jednak dwa razy zdarzyło mi sie natknąć na oszustwo. Ludzie mieli po kilka tysięcy pozytywnych komentarzy a ai tak zostałam oszukana. :-/ :-/ :-/ :-/

#463 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 11:20

tylko małoprawdopodobne że ktos tak kupi...

czemu? ;-) ja płacę najczęściej przekazem pocztowym lub za pobraniem :-D Nigdy nie zapłaciłam przez Allegro, nie ufam temu, wole sama się przejsc na pocztę, dostać pokwitowanie zapłaty i czekać na wysyłkę. ;-)

Swoją drogą kupiłam juz tyle rzeczy na allegro ze głowa mała :shock: I z tego co pamiętam to zawsze jestem zadowolona :mrgreen:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#464 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 11:49

Też lubię zakupy na allegro, nigdy nie miałam żadnej wpadki, ja płacę przelewem ze swojego konta internetowego. Tylko trzeba kupować z głową, sprawdzić sprzedawcę czy ma dużo negatywnych komentarzy, i nie dać się złapać na te niby super okazje które potem okazują się totalna kichą.

#465 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 17:40

Nigdy nie zapłaciłam przez Allegro, nie ufam temu, wole sama się przejsc na pocztę, dostać pokwitowanie zapłaty i czekać na wysyłkę. ;-)

Jak można temu nie ufać ? To jest system który wszystko automatycznie robi za Ciebie, masz gwarancję że $ dojdzie, potiwerdzenie z Allegro i konta, po co tracić czas chodzeniem na pocztę, dobre to było 10 lat temu jak nie było tego typu bajerów
Dołączona grafika

#466 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 19:35

Jak można temu nie ufać ?

Temu, że nigdy nie próbowałam tego i w sumie co to za różnica skoro celem moim jest to żeby do mnie przesyłka dotarła i tyle :-P

No i nie mam konta.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#467 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 22:18

Póki się nie spróbuje, to raczej się nie ufa. Pierwszy raz to ryzyko w sumie.

Ja sama sceptycznie podchodziłam do Płacę z Allegro i pewnie do dziś bym w ten sposób nie płaciła, gdyby nie podglądanie jednym okiem, że mój facet właśnie w ten sposób płaci i zawsze przesyłka do niego dotarła. To mnie przekonało, spróbowałam i po 2 minutach miałam maila, że pieniądze dotarły do sprzedawcy. A kiedy dostałam zakup to już w ogóle się do tego sposobu przekonałam. Szybko przede wszystkim ;)

No i nie mam konta.

A no widzisz, ufność ufnością, a to kolejny ważny powód, przez który tej opcji używać nie możesz :P

#468 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 08:10

Temu, że nigdy nie próbowałam tego i w sumie co to za różnica skoro celem moim jest to żeby do mnie przesyłka dotarła i tyle

Więc jak nie próbowałaś to jak możesz to oceniać ? Trzeba spróbować żęby co nieco o tym powiedzieć.
A moim celem jest aby jak najszybciej dotarła przesyłka, bo czekać tydzień na przesyłkę to lekka przesada, to juższybciej w sklepie kupię.

No i nie mam konta.

To wszystko tłumaczy , po prostu nie możesz tego nawet użyć.
Dołączona grafika

#469 Feeri

Feeri
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 13:17

Przede wszystkim przez "płącę z Allegro",pieniądze idą o wiele wolniej,więc odradzam wszystkim użytkownikom którzy chcą zyskać na czasie. A po drugie to zawsze patrzmy na ilość pozytywnych komentarzy,im jest ich więcej tym lepiej.

#470 Preity

Preity
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 15:19

Przede wszystkim przez "płącę z Allegro",pieniądze idą o wiele wolniej,więc odradzam wszystkim użytkownikom którzy chcą zyskać na czasie.

Z tego co wiem to chyba można zerkać na allegrowe konto i sprawdzić czy zostały już wpłacone ;-)

#471 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 16:18

Przede wszystkim przez "płącę z Allegro",pieniądze idą o wiele wolniej,więc odradzam wszystkim użytkownikom którzy chcą zyskać na czasie. .

Bzdura ale i po częście prawda.

To prawda, że zanim przejdą przez system Allegro, trafią na sprzedawcy konto zajmuje to 1-2 dni ale gdy wpłacamy poprzez Płace Allegro nie trzeba wcale czekać aż kasa dojdzie na konto (idioci tylko tak robią) gdyż ta kasa i tak i tak dojdzie i bez sensu jest takie czekanie.
Zawsze gdy płace przez PA sprzedawcy natychmiast wysyłają mi towar pomimo tego, że nie mają na koncie i to jest własnie szybszy sposób.

Ten kto uważa,ze PA jest wolniejsze, dłuższe i beznadzieje to najwidoczniej nie ma pojęcia o tego typu systemach.
Dołączona grafika

#472 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 19:15

idioci tylko tak rob

kto jest idiota ??? ten co wplaca inaczej niz przez allegro ???
ja kilka razy widziłam zapisek, ze mozna placic z allegro, ale to wydłuzy czas realizacji , wiec byłam sceptycznie do tego nastawiona . teraz czasem place z allegro , w sumie jak robie normalny przelew to ksiegowane jest to w ciagu doby, a jak moj bank, to bardzo szybciutko.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#473 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 20:25

ten co wplaca inaczej niz przez allegro ???

np. nie bez powodu zostało to zrobione, po to żęby ułatwić i usprawnić przebieg transakcji
Dołączona grafika

#474 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 17 sierpnia 2011 - 21:01

Ja nie rozumiem, że jak "wolniej" idą?
Kupiłam już parę rzeczy na Allegro (aż 9 :lol: ) - za każdym razem poprzez "Płacę z Allegro" i tylko raz zdarzyło mi się czekać 5 dni na przesyłkę <bezradny></span> Bo tak to od czasu mojej wpłaty już za 2 - 3 dni puka do mnie listonosz z przesyłką (bądź znajduję awizo w skrzynce :lol: ) i to zauważyłam zawsze zależało od tego czy wylicytowałam daną rzecz rano czy wieczorem. Jak rano to już za 2 dni była paczka :-P
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#475 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 17:58

Ja nie rozumiem, że jak "wolniej" idą?

ja też nie ale , ale pozostawmy to tym którzy inaczej myślą

już za 2 - 3 dni puka do mnie listonosz z przesyłką

u mnie raz zdarzyło się tak, że list doszedł na następny dzien w ciągu 10 h !
mega zaskoczona byłam
Dołączona grafika

#476 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 29 października 2011 - 12:06

allegro wprowadziło kolejne zmiany w zasadach.
po wcześniejszych związanych z ukryciem licytujących , co uniemożliwia , utrudnia ocenę czy przy sprzedaży nie dochodzi do manipulacji lewymi kontami i zawyżaniu cen, teraz ukryto lokalizację sprzedajacych, która ułatwiała zakupy. choć część sprzedających i tak to robiła wcześniej.w moich oczach ukrywanie lokalizacji umniejsza wiarygodność sprzedającego. zwiększa to czas i wprowadza zamęt w zakupach jesli jesteśmy mobilni lub przedmiotów nie można wysłać spedycją. . w tych pojedynczych przypadkach mozna było zapytać sprzedajacego. obecnie trzeba robić to za każym razem .
oba przypadki ułatwiają życie manipulantom , naciagaczom i oszustom.
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,

#477 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 października 2011 - 12:18

Właśnie ostatnio zastanawiałam się gdzie jest napisana lokalizacja - czyli skoro ktoś nie podaje adresu firmy w "o mnie" to można sobie gdybać :-/ ja często gdy kupowałam sprawdzałam czy nie ma jakiegoś sprzedającego z mojego miasta i sporą część przedmiotów odbierałam osobiście.

Czy ktoś wie jaki jest tego powód?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#478 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 29 października 2011 - 12:38

Czy ktoś wie jaki jest tego powód?

myślałam że może w regulaminie to znajdę ale nie ma <co></span>

ja często gdy kupowałam sprawdzałam czy nie ma jakiegoś sprzedającego z mojego miasta i sporą część przedmiotów odbierałam osobiście

ja też bardzo często tak robiłam i w ten sposób zaoszczędziłam sporo kasy na przesyłkach bo niektórzy sprzedający za wysłanie chcą prawie tyle co za produkt :-P
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#479 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 29 października 2011 - 13:20

Widziałam,że w zakładce "Dostawa i płatność" jest wpisane miasto jeśli ktoś udostępnia odbiór osobisty.

I jeszcze za pomocą wyszukiwarki da się odnaleźć przedmioty.

Czyli jeszcze nie tak źle :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#480 KatarzynaL

KatarzynaL
  • Użytkownik
  • 221 postów

Napisano 29 października 2011 - 13:33

jeśli ktoś to wyraźnie wpisze. w pozostałych przypadkach brak tej informacji , która była podawana przy rejestracji konta i dodawana automatycznie.
,,dzień w którym idziemy do sauny, to dzień w którym się nie starzejemy,, ,,a najfajniej na tym świecie- na fryzyjskim siedzieć grzbiecie,,