Zakupy na Allegro
Napisano 07 sierpnia 2011 - 15:50
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 10 sierpnia 2011 - 00:38
Napisano 11 sierpnia 2011 - 11:20
czemu?tylko małoprawdopodobne że ktos tak kupi...
Swoją drogą kupiłam juz tyle rzeczy na allegro ze głowa mała
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 11 sierpnia 2011 - 11:49
Napisano 11 sierpnia 2011 - 17:40
Jak można temu nie ufać ? To jest system który wszystko automatycznie robi za Ciebie, masz gwarancję że $ dojdzie, potiwerdzenie z Allegro i konta, po co tracić czas chodzeniem na pocztę, dobre to było 10 lat temu jak nie było tego typu bajerówNigdy nie zapłaciłam przez Allegro, nie ufam temu, wole sama się przejsc na pocztę, dostać pokwitowanie zapłaty i czekać na wysyłkę.
Napisano 11 sierpnia 2011 - 19:35
Temu, że nigdy nie próbowałam tego i w sumie co to za różnica skoro celem moim jest to żeby do mnie przesyłka dotarła i tyleJak można temu nie ufać ?
No i nie mam konta.
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 11 sierpnia 2011 - 22:18
Póki się nie spróbuje, to raczej się nie ufa. Pierwszy raz to ryzyko w sumie.Jak można temu nie ufać ?
Ja sama sceptycznie podchodziłam do Płacę z Allegro i pewnie do dziś bym w ten sposób nie płaciła, gdyby nie podglądanie jednym okiem, że mój facet właśnie w ten sposób płaci i zawsze przesyłka do niego dotarła. To mnie przekonało, spróbowałam i po 2 minutach miałam maila, że pieniądze dotarły do sprzedawcy. A kiedy dostałam zakup to już w ogóle się do tego sposobu przekonałam. Szybko przede wszystkim
A no widzisz, ufność ufnością, a to kolejny ważny powód, przez który tej opcji używać nie możeszNo i nie mam konta.
Napisano 12 sierpnia 2011 - 08:10
Więc jak nie próbowałaś to jak możesz to oceniać ? Trzeba spróbować żęby co nieco o tym powiedzieć.Temu, że nigdy nie próbowałam tego i w sumie co to za różnica skoro celem moim jest to żeby do mnie przesyłka dotarła i tyleJak można temu nie ufać ?
A moim celem jest aby jak najszybciej dotarła przesyłka, bo czekać tydzień na przesyłkę to lekka przesada, to juższybciej w sklepie kupię.
To wszystko tłumaczy , po prostu nie możesz tego nawet użyć.No i nie mam konta.
Napisano 17 sierpnia 2011 - 13:17
Napisano 17 sierpnia 2011 - 15:19
Z tego co wiem to chyba można zerkać na allegrowe konto i sprawdzić czy zostały już wpłaconePrzede wszystkim przez "płącę z Allegro",pieniądze idą o wiele wolniej,więc odradzam wszystkim użytkownikom którzy chcą zyskać na czasie.
Napisano 17 sierpnia 2011 - 16:18
Przede wszystkim przez "płącę z Allegro",pieniądze idą o wiele wolniej,więc odradzam wszystkim użytkownikom którzy chcą zyskać na czasie. .
Bzdura ale i po częście prawda.
To prawda, że zanim przejdą przez system Allegro, trafią na sprzedawcy konto zajmuje to 1-2 dni ale gdy wpłacamy poprzez Płace Allegro nie trzeba wcale czekać aż kasa dojdzie na konto (idioci tylko tak robią) gdyż ta kasa i tak i tak dojdzie i bez sensu jest takie czekanie.
Zawsze gdy płace przez PA sprzedawcy natychmiast wysyłają mi towar pomimo tego, że nie mają na koncie i to jest własnie szybszy sposób.
Ten kto uważa,ze PA jest wolniejsze, dłuższe i beznadzieje to najwidoczniej nie ma pojęcia o tego typu systemach.
Napisano 17 sierpnia 2011 - 19:15
kto jest idiotaidioci tylko tak rob
ja kilka razy widziłam zapisek, ze mozna placic z allegro, ale to wydłuzy czas realizacji , wiec byłam sceptycznie do tego nastawiona . teraz czasem place z allegro , w sumie jak robie normalny przelew to ksiegowane jest to w ciagu doby, a jak moj bank, to bardzo szybciutko.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 17 sierpnia 2011 - 21:01
Kupiłam już parę rzeczy na Allegro (aż 9
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 29 października 2011 - 12:06
po wcześniejszych związanych z ukryciem licytujących , co uniemożliwia , utrudnia ocenę czy przy sprzedaży nie dochodzi do manipulacji lewymi kontami i zawyżaniu cen, teraz ukryto lokalizację sprzedajacych, która ułatwiała zakupy. choć część sprzedających i tak to robiła wcześniej.w moich oczach ukrywanie lokalizacji umniejsza wiarygodność sprzedającego. zwiększa to czas i wprowadza zamęt w zakupach jesli jesteśmy mobilni lub przedmiotów nie można wysłać spedycją. . w tych pojedynczych przypadkach mozna było zapytać sprzedajacego. obecnie trzeba robić to za każym razem .
oba przypadki ułatwiają życie manipulantom , naciagaczom i oszustom.
Napisano 29 października 2011 - 12:18
Czy ktoś wie jaki jest tego powód?
Napisano 29 października 2011 - 12:38
myślałam że może w regulaminie to znajdę ale nie maCzy ktoś wie jaki jest tego powód?
ja też bardzo często tak robiłam i w ten sposób zaoszczędziłam sporo kasy na przesyłkach bo niektórzy sprzedający za wysłanie chcą prawie tyle co za produktja często gdy kupowałam sprawdzałam czy nie ma jakiegoś sprzedającego z mojego miasta i sporą część przedmiotów odbierałam osobiście
Napisano 29 października 2011 - 13:20
I jeszcze za pomocą wyszukiwarki da się odnaleźć przedmioty.
Czyli jeszcze nie tak źle
Napisano 29 października 2011 - 13:33