Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

suplementy i odżywki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
197 odpowiedzi w tym temacie

#121 Rudamama

Rudamama
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08 marca 2011 - 16:42

Próbuje opanować swoją wagę odkąd w listopadzie ubiegłego roku urodziłam syna. Zawsze byłam dość szczupłą osobą, a po ciąży przybrałam na wadze 13kg. Próbowałam wielu metod aby zrzucic na wadze ale nigdy nie miałam wystarczającej motywacji. Nie widziałam efektów lub były one niewielkie i przyznam szczerze, ze troche sie załamałam. Miesiąc temu moja przyjaciółka zamówiła w internecie tabletki na odchudzanie. Powiedziałam jej, że jest głupia, że dała sobie wcisnąć cztery opakowania jakiegos niedzialajacego srodka :D. Bogu dzięki, nie obraziła się na mnie ;) zaproponowała abyśmy razem spróbowały schudnąć, tym razem "tak naprawdę". Oczywiście dałam się namówic na wzięcie tych tabletek i musze napisac - schudłam! :D minał miesiąc, a ja mam 4 kilogramy mniej. Niby nic, ale wczesniej nie byłam w stanie zrzucic na wadze prawie zadnych kilogramów. Przy ruchu jaki zapewnia mi opieka nad dzieckiem i przygotowywaniu własnych posiłków (starałam sie oczywiscie ograniczyc wszystko co kaloryczne) schudłam! te tabletki to SLIMUTRAMINE, ale przyznam szczerze, ze niewiele moge znaleźć na ten temat w internecie. Wiecie coś o tym? Chciałabym zamówić wiecej opakowań ale tez wiecej sie na ten temat dowiedziec

#122 ewa_86

ewa_86
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09 marca 2011 - 14:46

ja nie jestem za takimi suplementami, jak dla mnie nie ma nic za darmo i nie ma żadnych super ekstra tabletek po których się po prostu chudnie bo żadnego innego działania, tj diety czy wysiłku fizycznego... suplementy pomagają ale same w sobie nie wystarczą...

#123 Ravena

Ravena
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 18 marca 2011 - 19:19

Uważam podobnie jak Ewa. Nigdy nie stosowałam żadnych tabletek, ale mam wiele koleżanek, które próbowały różnych specyfików i.... nic.
Ba! Moja przyjaciółka w pewnym momencie uzależniła się od tabletek odchudzających. Najpierw faktycznie schudła i to znacznie. Była szczęśliwa, więc z większym zapałem je łykała. Doszło do tego, że gdy zabrakło tabletek, nie myślała o niczym innym- jedynie o tym jak zdobyć kolejne opakowanie. Bardzo mało jadła (zmniejszały łaknienie oczywiście), co powodowało wycieńczenie organizmu, omdlenia, senność. Udało jej się z tego wyjść, bo sama zobaczyła, że ma problem.
Także ja dziękuję, ale nie. Lubię jeść i wolę dietę ŻP, więcej ruchu itp niż tabletki. Jeśli już ktoś bierze to nawołuję o rozsądek. Nie można zachłysnąć się efektami- o ile jakieś są. :mrgreen:

#124 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 30 kwietnia 2011 - 10:09

Moja przyjaciółka w pewnym momencie uzależniła się od tabletek odchudzających.

to prawda, ja nie tyle co jestem uzależniona ale lubię brać COŚ ..nie wiem dlaczego może i jest już to uzależnienie, wtedy fajnie mózg myśli, że bierze tab. i COŚ one pomagają
Dołączona grafika

#125 Sylwia205

Sylwia205
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 12 maja 2011 - 16:13

Moja przyjaciółka w pewnym momencie uzależniła się od tabletek odchudzających.

to prawda, ja nie tyle co jestem uzależniona ale lubię brać COŚ ..nie wiem dlaczego może i jest już to uzależnienie, wtedy fajnie mózg myśli, że bierze tab. i COŚ one pomagają

Ja chyba mam trochę podobnie. Jak łykam tabletki to czuję, że i nie chce mi się tyle jeść, no i czuję, że tracę to kilogramy. Może to i działanie psychologiczne, ale dlaczego nie. Miałam w planach 6 kg i zrzuciłam 6,5 kg :). Teraz już slimitin łykam tylko raz dziennie, bo doszłam do wniosku, że może przydałoby się jeszcze z 4. Ale jak się nie uda to i tak się nie załamię, bo to co sobie założyłam mi wyszło.
Ale podobno odchudzanie uzależnia.

#126 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 18 maja 2011 - 14:57

Teraz już slimitin łykam tylko raz dziennie, bo doszłam do wniosku, że może przydałoby się jeszcze z 4. Ale jak się nie uda to i tak się nie załamię, bo to co sobie założyłam mi wyszło.

tak właśnie to wszystko wciąga, miałaś założenie 6kg a teraz z 6 kg zrobiło się 10kg, uważaj żebyś nie popadła w nałóg

Ale podobno odchudzanie uzależnia.

nie podobno tylko tak ;-) później będziesz chciała więcej i wiecęj i cały czas będzie Ci coś w Tobie przeszkadzać i cały czas będzie źle myślę żebyś sobie dała spokój tym bardziej że cel osiągnełaś więc nie ma potrzeby ''truć'' się tab.
Dołączona grafika

#127 WariatkaLekowa

WariatkaLekowa
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28 maja 2011 - 17:00

Hej:)
Ja stosowałam przez 3 tygodnie CLA & green tea + Ripped Freak'a - mój obwód zmniejszył się sporo, zniknęło ok. 7 cm, dla mnie to dużo, zwłaszcza, że nigdy nie byłam zbyt "pulchna", teraz tylko na lato chciałam zgubić te kilka cm :) CLA polecam, RF średnio, bo serce po nim kołacze za bardzo, a dzięki samemu CLA, dobrej diecie i silnej woli, na pewno osiągniecie sukces :)

#128 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 09:29

CLA & green tea + Ripped Freak'a -

a ja myślę, że lepiej kupićsobie herbatę
Dołączona grafika

#129 Desi00

Desi00
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 11:10

Jeśli chodzi o suplementy to z całą pewnością mogę stwierdzić, że trzeba dobrze się zastanowić co będzie najlepsze. Też jestem zwolenniczką jak najbardziej naturalnych suplementów i herbatka zazwyczaj spełnia standardy. Jednak od jakiegoś czasu myślę o suplach na bazie jagód Acai, które podobno są dobre, słyszała może, któraś o nich ?

#130 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 17:05

Jeśli chodzi o suplementy to z całą pewnością mogę stwierdzić, że trzeba dobrze się zastanowić co będzie najlepsze.

Można zastanawiać się i tydzień nad tym, ale efekty pozytywne lub negatywne zobaczysz dopiero po stosowaniu.
To jest tak samo jak z kosmetykami trzeba próbować, próbować aż znajdzie się ten odpowiedni suplementy, gdyż ja jednego działa, a na Ciebie nie będzie działać.

suplach na bazie jagód Acai, które podobno są dobre, słyszała może, któraś o nich ?

Ja nie słyszłam, 1-szy raz słyszę, a skad się o tym dowiedziałaś ? coś więcej na ten temat wiesz ?
Dołączona grafika

#131 Desi00

Desi00
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 12:05

dobra masz całkowitą rację, na każdego będzie działać coś innego :]

Co do jagód Acai to z tego co się dowiedziałam z opinii CNN (oglądałam niedawno program) jest bogata w witaminę b, minerały, błonnik, białko i kwasy tłuszczowe Omega-3, a także kwas oleinowy - czyli całkiem zdrowo

Czytałam też gdzieś, że środek na jej bazie o nazwie AcaiBerry900 jest bardzo popularny w stanach i zastanawiałam się czy któraś z was brała może go może ?

#132 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 09 sierpnia 2011 - 13:44

Czytałam też gdzieś, że środek na jej bazie o nazwie AcaiBerry900 jest bardzo popularny w stanach i zastanawiałam się czy któraś z was brała może go może ?

Na Allegro zajrzałam i były chyba 2-3 rodzaje, i na Twoim miejscu bałabym się kupować, co innego bezpośrednio od probudenta z USA ale nie w PL.

Raz zdarzyło mi się kupić Spirulinę, gdy dostałam dostałam :shock: , opakowanie było zalepione etykietą (sprzedawcy) a pod spodem prawdziwy skład i dawkowanie, co w ogóle nie = się z opism sprzedawcy. Dwa czytałam o różnych suplach są przepakowywane w PL, mieszane itp jak kupować to z dorego źródła.

Ja na Twoim miejscu kupiłabym już już sobie zwykłe herbatki owocowe, albo tab. z ananasa lub papaji , tzn jaki masz cel biorąć te jagódki ?
Dołączona grafika

#133 Desi00

Desi00
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 10:20

Raz zdarzyło mi się kupić Spirulinę, gdy dostałam dostałam :shock: , opakowanie było zalepione etykietą (sprzedawcy) a pod spodem prawdziwy skład i dawkowanie, co w ogóle nie = się z opism sprzedawcy. Dwa czytałam o różnych suplach są przepakowywane w PL, mieszane itp jak kupować to z dorego źródła.

Dobra porada, na pewno przyjrzę się skrupulatnie zanim coś zamówię :] Co do AcaiBerry900 to z tego co wczoraj wieczorem wyczytałam jest dość bogaty w różne witaminy , działa przeciw rakowo, a u mnie w rodzinie to dosyć popularna choroba :/

Herbatki to wiadomo, ostatnimi czasy namiętnie pijam czerwoną, nie wiem czemu ale strasznie odpowiada mi jej smak.

#134 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 16:47

Co do AcaiBerry900 to z tego co wczoraj wieczorem wyczytałam jest dość bogaty w różne witaminy , działa przeciw rakowo,

Myślę, że tak samo podziałają inne suple (witaminowe) i są tańsze, a to COŚ to wydaje mi się takie nie wiadomo co, a na raka to proponuję jeść warzywa/owoce to Ci najlepiej wyjdzie

Herbatki to wiadomo, ostatnimi czasy namiętnie pijam czerwoną,

Herbatki są na pewno lepsze niż suple, nie obciążają wątroby itp i znane od xxx lat po Japońcach/czy Chinolach to widać przecież
Dołączona grafika

#135 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 11:38

Spotkałam się w sklepie dla sportowców z inkosporu, z l-karnityna w tabletkach do ssania, w fiolkach do picia ( ta w fiolkach jeszcze z magnezem i cynkiem), albo dodana do napojów dla sportowców. Więc niekoniecznie trzeba łykać suplementy w postaci tabletek.

#136 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 sierpnia 2011 - 12:29

w fiolkach do picia ( ta w fiolkach jeszcze z magnezem i cynkiem),

te w postaci płynu są najlepsze i najdroższe gdyż najbyszbciej się przyswajają i nie obciążają wątroby
Dołączona grafika

#137 MISSbutterfly

MISSbutterfly
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 17:00

Spotkałam się w sklepie dla sportowców z inkosporu, z l-karnityna w tabletkach do ssania, w fiolkach do picia ( ta w fiolkach jeszcze z magnezem i cynkiem), albo dodana do napojów dla sportowców. Więc niekoniecznie trzeba łykać suplementy w postaci tabletek.

A ile kosztuje ta l-karnityna z inkosporu w fiolkach? To można kupić na sztuki czy od razu w hurtowych ilościach?

#138 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 25 sierpnia 2011 - 19:57

MISSbutterfly, na Allegro np można kupić pojedyńczo, można opakowanie i chyba też hurtowo, ceny wahają się od 50 -100 zł
Dołączona grafika

#139 lukrecja7777

lukrecja7777
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 08:31

Można kupić pojedynczo. Także i na stronie producenta jak i w sklepach z odżywkami dla sportowców. Też uważam, że te w płynie są najlepsze. Mój brat łyka z Inkosporu ale na przyrost mięśni jak to z siłaczami bywa :) I jest z niej bardzo zadowolony.

#140 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 16:41

I jest z niej bardzo zadowolony.

na każdego inaczej działa, na Twojego brata, tak a znou na kolezankę nie musi ale może podziałać
Dołączona grafika