Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#21 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 23 września 2007 - 05:38

A ja polecam Henna Wax

Ja równiez polecam z czystym sumieniem jest super :-) mam od niedawna ale juz widze duża poprawę włosy są mocniejsze,grubsze bardziej lśniące :-)
Dołączona grafika

#22 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 23 września 2007 - 07:48

WAX jeśli chodzi o odżywki to jest bezkonkurencyjna ale jeszcze wiele osób nie może się do niej przekonać.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#23 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 23 września 2007 - 10:02

WAX

ale to chyba można kupić tylko w salonach fryzjerskich, prawda? i pewnie są dość drogie? ;)

#24 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 23 września 2007 - 10:05

wax kupuje sie w aptece ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#25 Kaś

Kaś
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 23 września 2007 - 10:14

Ja znalazłam w sklepie zielarskim.Z ceną nie jest tak źle.Około 20 zł za 250 g.
"Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"

#26 LeeLoo

LeeLoo
  • Użytkownik
  • 406 postów

Napisano 27 września 2007 - 18:04

Moje włosy ostatnio oszalały! Zawsze bardzo szybko się przetłuszczają i obecnie mogę używać tylko szamponu sunslika, po innych od razu łupież mi się rzuca
Dołączona grafika

#27 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 27 września 2007 - 19:53

moje ostatnie odkrycie to Timotei przeciwłupieżowy :) łupieżu nie ma, ładnie pachnie i fajnie się pieni :) jestem bardzo zadowolona :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#28 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 28 września 2007 - 07:59

ja od kilku lat cały czas na Fructisie przeciewłupieżowym jade i też nie zamieniłabym go na żaden inny :) a mój Damian tylko Head&Shoulders ;-)

#29 Sara

Sara
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 28 września 2007 - 08:29

Moje włosy? Lekko podniszczone kilkoma trwałymi i kilkunastoma farbowaniami. Jednak są w nawet dobrej kondycji.

Kosmetyki, jakich używam do ich pielęgnacji to:
Szampon Glis Kur płynny jedwab
Odżywka Straight & Easy, Nivea
Krem wygładzający, Sunsilk

Do tego skrzyp i czasem maseczka z olejku rycynowego, jajka, oliwy i cytryny :)
Dołączona grafika

#30 kasia1980

kasia1980
  • Użytkownik
  • 297 postów

Napisano 28 września 2007 - 17:45

ja używam szamponu PANTENE intensywna regeneracja 2 w 1 a z maseczek właśnie WAX-a, kupuje go w zielarskim za 17 zł. i jestem bardzo zadowolona z efektu, niedawno dokupiłam sobie GLISS KUR-a w spraeyu- ten pomarańczowy, wcześniej używałam tego różowego(jedwab płynny) i uważam że różowy bardziej służył moim włosom, teraz jakos szybciej się przetłuszczają. A jeśli mam naprawde dużo czasu to przed myciem włosów używam takiej mikstury: nafta do włosów ok. 10 :-D łyżek ale ja mam długie włosy+ sok z połowy cytryny+ 2 żółtka jajeczne+ 10 kropli witaminy C- na ok.20 minut na włoski, zawijam folią aluminiowa i ręcznikiem, a potem dokładnie myje, uważam że mam włosy w dobrej kondycji pomimo iż prostuje je już od ok. 4 lat i od ok. takiego czasu mam długość za łopatki.
:)

#31 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 28 września 2007 - 22:39

Ja dziś umyłam prostującym szamponem Nivea. Może i trochę miałam włosy prostsze, ale do pierwszego powiewu wiatru :P
I w ogóle były (w sumie są) bardzo nieprzyjemne w dotyku :/

#32 Kaś

Kaś
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 30 września 2007 - 14:45

Miałam chyba ten sam szampon.Jakiś Nivea wygładzający z jedwabiem.Był do niczego,przynajmniej na moich włosach sie nie sprawdził.Dzięki Jowiszowi był mało wydajny :P.
"Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"

#33 SANI

SANI
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 04 października 2007 - 09:51

ja mam krecone wlosy i jak to krecone ...suche:-( nie mam lupiezu, an tlustych... jednak najlepszy sposob na wlosy, jezeli chodzi o szmpony i odzywki, to moim zdaniem ich zmiana. Ktos mi kiedys powiedzila,ze nie mozna uzywac caly czas tego samego szamponu, bo nie daje juz takiego efektu jak za pierwszym razem,bo wlosy sie uodparniaja...i to prawda...za kazdym razem kupuje inny szampon.
Dołączona grafika

#34 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 04 października 2007 - 14:00

a mam krecone wlosy i jak to krecone ...suche:-( nie mam lupiezu, an tlustych... jednak najlepszy sposob na wlosy, jezeli chodzi o szmpony i odzywki, to moim zdaniem ich zmiana. Ktos mi kiedys powiedzila,ze nie mozna uzywac caly czas tego samego szamponu, bo nie daje juz takiego efektu jak za pierwszym razem,bo wlosy sie uodparniaja...i to prawda...za kazdym razem kupuje inny szampon.

to jest prawda :)
a jakie stosujesz szampony do twoich włosów? znaczy które ci najbardziej się spodobały ?
Bo ja tez mam kręcone i suche :roll:
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#35 SANI

SANI
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 04 października 2007 - 14:04

naprawde przerozne...za kazdym razem stosuje inny...ale zawsze krece sie wokol gliss kur, nivea, pantim, shauma owocowa - dla mnie bomba...no ale tak jak mowie...pod koniec opakowania juz nie sa takie fajne, dlatego zmieniam. A po umyciu nakladam troche brylantyny w zelu...natluszcza wlosy i pomaga ulozyc

#36 anetta05

anetta05
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 04 października 2007 - 20:18

Ja zazwyczaj kupuję kosmetyki do włosów w sklepach fryzjerskich. Lubię Matrixa bo często prostuję włosy a ta firma ma dobre produkty do prostowania.

#37 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 05 października 2007 - 19:50

brylantyny w zelu

Nie słyszałam o tym kosmetyku, a zwalcza on puszenie, siano?

#38 SANI

SANI
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 05 października 2007 - 22:05

tak...ale uzywaj tego z umiarem. Sa brylantyny w zelu np z Joanny. Na prawie suche wloski po umyciu wgniec delikatnie brylantyne...uloz przy tym wloski i podsusz szuszrka albo zostaw zeby naturalnie wyschly..w zaleznosci jak tam wolisz.
Dołączona grafika

#39 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 06 października 2007 - 08:00

Ja suszarki nie używam, nie chcę niszczyć tak włosów ;-)
To beę musiała się porozglądać za tym specyfikiem :)
A ile on mniej więcej kosztuje?

#40 SANI

SANI
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 06 października 2007 - 11:42

6zl...w kazdej drogerii i nawet super markecie kupisz. a czego ty w ogole uzywasz po umyciu...nakladasz cos??
Dołączona grafika