Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Cytaty, powiedzonka, zlote mysli itd....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#81 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 04 września 2009 - 19:18

można marnowąc życie wytyczając granice albo przeżyć życie przekraczając je. jeśli człowiek gotów jest zaryzykować, widok po drugiej stronie zapiera dech w piersi...

podoba mi się to.... ;-)

#82 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 20 września 2009 - 17:10

'Mężczyźni rzadko widzą wartość doskonałej róży '

Serce jak zwykle głupie, nie rozumie,że miłość niszczy człowieka.Rozum musi zawsze odpie**alać tą brudną robotę bo serce jest zbyt durne.

" - nigdy mnie nie kochał - szepcze - podły kłamca.
- Skąd wiesz? - pytam - ktoś mówi Ci, że jest i Pokazuje na księżyc. Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą.. ? "

W chwili, kiedy zaczynasz zastanawiać się, czy kochasz kogoś, przestałeś go już kochać na zawsze."

Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś." Stanisław Lem,

moje oczy są oczami wariata, kiedy spotykają sie z twoimi oczami ....

Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi.

`
Pamiętaj, Że są ludzie dla których…. ….największym skarbem jest to, Że Jesteś…
…największym pragnieniem jest to By być z Tobą… …największym marzeniem
Jest spełnienie snu… najpiękniejszy sen To z Tobą spełniać sny I nigdy nie mówić…
Żegnaj na dłużej niż na chwilę

Pewien guru usiłował wyjaśnić jakiemuś audytorium, że ludzie silniej niż na rzeczywistość reagują na słowa. Żyją wręcz słowami, żywią się nimi. Jakiś mężczyzna wstał i zaprotestował:
- Nie zgadzam się z tym, że słowa wywierają na nas aż taki wielki wpływ. - Na co guru odparł:
- Siadaj, sk**wysynie! - Zsiniały ze złości mężczyzna wykrzyknął:
- I to pan nazywa siebie osobą oświeconą, guru, mistrzem, powinien pan się wstydzić! - Na co guru odparł:
- Proszę mi wybaczyć, sir. Poniosło mnie. Naprawdę, proszę o wybaczenie. To nie było zamierzone. Przepraszam. - Mężczyzna w końcu się uspokoił. Wówczas guru powiedział:
- Wystarczyły dwa słowa, aby wywołać w panu burzę i kilka słów, by pana uspokoić. Prawda?

Być może napiszę to kolejny raz, ale myślę, że w tym przypadku warto się powtórzyć. Każdemu, kto uważa, że najgorszym problemem w życiu człowieka jest niepowodzenie w pracy, oblanie egzaminu, kłótnia z kimś bliskim, czy zły dzień, polecam wizytę w szpitalu z oddziałami onkologicznymi, gdzie ludzie zmagają się z bólem, śmiercią i cierpieniem. Nabiera się dystansu do codzienności, do życia. Widzi się więcej, postrzega się inaczej, inaczej też się żyje.Za to właśnie jestem losowi wdzięczny, że zobaczyłem wiele i sporo przeżyłem. Dzięki temu mam w głowie hierarchię wartości, która nie zaczyna i nie kończy się na mnie samym."
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#83 Elbi

Elbi
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21 września 2009 - 00:02

Szczęście nie jest przecież stanem wiecznym. Zresztą też i nie okresowym. Szczęście to po prostu taki skurcz serca, którego doznaje się czasami, kiedy człowieka przepełnia taka radość, że wprost trudno ją znieść. Znika równie szybko jak się pojawia. I nie ma go, dopóki nie nadejdzie znowu, by sprawić, że człowiek uzna życie za najwspanialszy dar.

Rozpoznać szczęście, kiedy leży u twych stóp, mieć odwagę i zdecydować i pochylić się, chwycić je w dłonie... i zatrzymać. To mądrość serca. Mądrość, która jest tylko logiką, to mało...

Miłość może nas pogrążyć w ogniu piekieł, albo zabrać do bram raju - ale zawsze gdzieś nas prowadzi. I czas się z tym pogodzić, albowiem jest ona treścią naszego istnienia. Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni, tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie miłości - ona zawsze wyjdzie nam na przeciw. I nas wybawi.

...żadna wielka miłość nie umiera do końca. Możemy do niej strzelać z pistoletu lub zamykać w najciemniejszych zakamarkach naszych serc, ale ona jest sprytniejsza - wie, jak przeżyć. Potrafi znaleźć sobie drogę do wolności i zaskoczyć nas, pojawiając się, kiedy jesteśmy już cholernie pewni, że umarła, albo, że przynajmniej leży bezpiecznie schowana pod stertami innych spraw...

wybaczcie, jelsi jakies sie powtarzaja. To sa jedne z moich ulubionych :)

[ Dodano: 2009-09-21, 01:10 ]
Jeszcze uwielbiam cytat z Kamizelki Prusa:

"Nieba prawie już nie było nad ziemią. Padał tylko śnieg taki gęsty i zimny, że nawet w grobach marzły ludzkie popioły.

Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?..."
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni. Wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście.

#84 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 21 września 2009 - 05:57

moje oczy są oczami wariata, kiedy spotykają sie z twoimi oczami ....

fragment piosenki ;)
Bardzo ładnej piosenki ;)

#85 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 21 września 2009 - 17:17

Nie interesuje mnie, czym się trudnisz.
Chcę wiedzieć, nad czyn bolejesz i czy śmiesz marzyć o spotkaniu
z tym, za czym tęskni Twoje serce.
Nie interesuje mnie, ile masz lat.
Chcę wiedzieć, czy gotów jesteś wyjść na głupca dla miłości, dla marzeń, dla przygody, jaką jest życie.
Nie interesuje mnie, jakie planety zrównają się z Twoim księżycem.
Chcę wiedzieć, czy dotknąłeś środka własnego smutku; czy zdradzony otwarłeś się, czy skurczyłeś się i zamknąłeś w sobie ze strachu przed dalszym cierpieniem!
Chce wiedzieć czy potrafisz siedzieć z bólem, moim lub Twoim, nie poruszając się by go ukryć, stłumić lub uleczyć.
Pragnę wiedzieć,
Czy możesz współistnieć z radością, moja lub swoją;
Czy umiesz zapomnieć się w tańcu i pozwolić, by ekstaza wypełniła Cię po czubki dłoni i stóp, nie każąc zachowywać ostrożności, myśleć realistycznie czy pamiętać o ograniczeniach kondycji ludzkiej.
Nie interesuje mnie, czy opowiadasz mi prawdziwą historię.
Chce wiedzieć, czy potrafisz rozczarowywać innych, aby pozostać wiernym sobie; czy umiałbyś znieść oskarżenie o zdradę i nie zdradzić własnej duszy.
Chcę wiedzieć, czy potrafisz zaufać, a zatem i być godnym zaufania. Chce wiedzieć, czy potrafisz dostrzec piękno, nawet gdy nie co dzień jest ładna pogoda, i czy umiesz wywodzić swoje życie z obecności Boga. Chce wiedzieć, czy potrafisz żyć z porażką, nie tylko swoja, stanąć nad czyn bolejesz i do srebrnego księżyc krzyczeć: „Tak!”
Nie interesuje mnie, gdzie mieszkasz i ile masz pieniędzy.
Chcę wiedzieć, czy umiesz wstać po nocy żalu i rozpaczy, wyczerpany, zbity jak pies, i robić, co trzeba, dla swoich dzieci.
Nie interesuje mnie, kim jesteś, skąd się tu wziąłeś. Chce wiedzieć, czy staniesz ze mną w środku ognia i nie cofniesz się.
Nie interesuje mnie, gdzie, jakie i u kogo pobierałeś nauki.
Chcę wiedzieć co Cię podtrzymuje od środka, gdy wszystko inne odpada.
Chcę wiedzieć, czy umiesz być sam ze sobą, i czy naprawdę lubisz tego, z którym przestajesz w chwilach pustki."

W zyciu niczego nie dostaje się na zawsze, wciąz trzeba się z czyms rozstawac, zegnac.

/Niebo ma kolor zielony/
Na świecie podobno istnieją dwa rodzaje ludzi. Jedni, kiedy dostają szklankę dokładnie w połowie napełnioną, mówią: "Ta szklanka jest w połowie pełna". Ci drudzy mówią: "Szklanka jest w połowie pusta".
Jednak świat należy do tych, którzy patrzą na szklankę i mówią: "Co jest z tą szklanką? Przepraszam bardzo... To ma być moja szklanka? Nie wydaje mi się. Moja szklanka była pełna. I większa od tej!"”

[ Dodano: 2009-10-03, 10:34 ]
Miłość rodzi się w spojrzeniu, ale dojrzewa w uśmiechu,
tym uśmiechu, którym porozumiewacie się bez słów a który oboje tak dobrze rozumiecie, który mówi: jestem tu z tobą ... i zawsze będę

Nie obiecuję ci, że zapomnisz. Nigdy nie zapomnisz, ale nauczysz się żyć z tą świadomością. Będziesz mogła patrzeć na niego i słuchać jego głosu, a później odejdziesz, by pocałować człowieka, który zastąpi jego miejsce... Nie obiecuję ci, że już nigdy nie będziesz o nim myślała. Będziesz, ale ze spokojem...Obiecuję ci, że nauczysz się żyć bez niego.
I nie potrzebujesz nikogo, bo sama to potrafisz.

Ktoś powiedział, że mój cel życia jest próżny.
Żyję dla sukienek Gucciego. Żyję dla Cosmopolitanów. Żyję dla przystojnych chłopców i ich Lexusów. Żyję dla nocy, których nie pamiętam, z ludźmi, których nigdy nie zapomnę. I jeżeli to czyni moje życie próżnym... To chcę aby właśnie takim było.

To ciekawe jak szybko i łatwo akceptujemy kurestwo i zdradę. Oczywiście, jeśli chcemy akceptować. Oczywiście, jeśli się już nauczyliśmy dawać d**y. Dziewczyny, nie wierzcie w męski honor - kończy się tam, gdzie kończy się interes ( i nie chodzi tu wyłącznie o koniec penisa)"

'Dlatego tak ważne jest, aby pewnym rzeczom pozwolić odejść. Uwolnić się od nich, odciąć, zamknąć cykl. Nie z powodu dumy, słabości czy pychy, ale po prostu dlatego, że na coś już nie ma miejsca w twoim życiu(...) Przestań być tym, kim byłeś. Bądż tym, kim jesteś.'

To było jak jazda limuzyną, a ja lubię jeździć porysowanymi samochodami z facetami, którzy mają kwas solny w żyłach zamiast krwi..

'Boje się.
Nie o siebie.
Nie o to, że kiedyś się nie obudzę.
Bardziej o to, że wtedy już nigdy Cię nie zobaczę.
I boje się też, że gdy wyjdę na spacer to przemoknę.
Nie od deszczu, lecz od łez.
Będę płakać...z braku miłości

Jedno słowo może zranić. Dwa słowa - doprowadzić do łez. Trzy słowa sprawią, że zwątpisz w sens życia. Ale to dopiero cisza zabija wszystko to, co najpiękniejsze

Ludzie mówią, że nie można żyć bez miłości - ja z miłości umieram… Ludzie mówią, że bez miłości nie istniałby świat - mój świat przez miłość zawalił się w mgnieniu oka… Ludzie mówią, że miłość jest rajem - dla mnie jest środkiem piekła… Ludzie mówią, że miłość jest lekarstwem na wszystko - ja potrzebuję lekarstwo na miłość
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#86 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 03 października 2009 - 14:52

"Powiedziano Milości:
- Napisz swoje imię.
Napisała.
Powiedziano:
-Przeczytaj.
Przeczytała.
Powiedziano:
-Policz litery.
-Nie nauczyłam się rachować - Odpowiedziała."

jeden z moich ulubionych wierszy ks Twardowskiego, wspaniały :-D
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#87 katarinaa87

katarinaa87
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 10 października 2009 - 17:04

Ulubiony tekst mojej Pani od polskiego w liceum: "Twarz myślą nie skalana".
Tekst używany, jak nie padała odpowiedź na zadawane pytanie:)

Proszę o pomoc w zdobywaniu punktów na budowanie autka

#88 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 14 października 2009 - 16:16

:arrow: "To dlatego, że kiedyś ludzie nie wiedzieli co to internet, telewizja, radio...
I wiesz... Oni wtedy mieli więcej czasu na miłość." :-> :->
:arrow: "Jestem jeszcze zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić."
:arrow: "Odwraca się do mnie z uśmiechem. Jak on się ładnie uśmiecha: prosto w moje serce."
:arrow: "Każdego dnia kocham Cię bardziej... Dziś - jeszcze więcej niż wczoraj, a i tak mniej niż jutro."

iv09i09kftvt0mdm.png

#89 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 października 2009 - 17:26

"Każdego dnia kocham Cię bardziej... Dziś - jeszcze więcej niż wczoraj, a i tak mniej niż jutro."

Pożyczam ;)
Śliczny jest ;-)

#90 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 października 2009 - 18:30

:arrow: "Jeżeli jakaś dłoń ma swoje miejsce w drugiej dłoni to to jest własnie przyjaźń"

#91 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 15:37

,,prawdziwa miłość nigdy nie przeprasza''
,,serce nie sługa"

#92 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 17:46

Zawsze jak czytam jakieś książki, to piszę sobie powiedzonka, motta itp. które wpadną mi że tak powiem, w oko ;-)

oto kilka "złotych myśli":

:arrow: na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek życia (Lem)

:arrow: przyjaźń jest subtelną rozkoszą szlachetnych dusz (Safona)

:arrow: ten, kto kłamie w twoim interesie, będzie kłamał i przeciwko tobie (E.M.Forster)

:arrow: nie ma brzydkich kobiet, są jedynie leniwe (H.Rubinstein)

:arrow: nie żyje się, nie kocha i nie umiera na próbę (J.Paweł II )

:arrow: być może to pierwszy ptak łapie robaki. Ale to druga mysz dostaje ser (S.Wright)

:arrow: ze świata tego każdy ma tyle, ile sam sobie weźmie (G.Boccacio)

:arrow: nawet jeśli odnalazłeś właściwą drogę, zostaniesz rozjechany, jeśli będziesz na niej tylko siedział (W.Rogers)

:arrow: jakikolwiek byłby powód do łez i tak w końcu trzeba wytrzeć nos (H.Heine)

:arrow: klucz do sukcesu tkwi w sposobie, w jakim podnosisz się z porażki (H.Fielding)

:arrow: szczęście przychodzi znienacka, tylko nie zawsze jesteśmy gotowi je przyjąć (M.Gutowska-Adamczyk)

:arrow: lepiej patrzeć w bok, niż zamykać oczy w obawie przed nieuniknionym (A.Golden)

:arrow: nieznana część życia jest tą, dla której warto żyć (Zhan Wei Hui)

:-D
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#93 A.C.Junior

A.C.Junior
  • Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 18:27

A ja mam swoje powiedzenie i się tego trzymam.

Robić co się lubi, co sprawia przyjemność.
Być tam gdzie się jest szczęśliwym i potrzebnym.
Pozdrawiam
All my senses

#94 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 09:53

Nigdy nie mów "Kocham cię"
jeśli naprawdę Ci nie zależy...

Nigdy nie mów o uczuciach
Jeśli one naprawdę nie istnieją...

Nigdy nie bierz mnie za rękę
Jeśli masz zamiar złamać mi serce...

Nigdy nie mów że coś będzie
Jeśli nie masz zamiaru nawet zacząć...

Nigdy nie patrz w moje oczy
Jeśli wszystko co robisz jest kłamstwem...

Nigdy nie mów "witaj"
Jeśli naprawdę myślisz "żegnaj"...

Nigdy nie mów "zawsze"
bo "zawsze" sprawia ze płaczę...

#95 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 15:08

Ostatnio takie powiedzenie usłyszałam-,,Sex mieści się w obcasach'' ;-)

#96 Amoreq

Amoreq
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 20:53

''Przyjaźń może zakończyć się miłością, ale miłość nigdy nie może zakończyć się przyjaźnią.'' - Charles Caleb Colton

''Głupota jest brzydotą psychologiczną.'' - Aldous Huxley

''Kochać nie oznacza dawać coś ze swego bogactwa, ale ukazywać innym ich własne bogactwo.'' - Jean Venier

Macie jakieś inne ? :)

[ Komentarz dodany przez: Donn: 2010-02-12, 20:56 ]
cytaty-powiedzonka-zlote-mysli-itd-vt1451.htm
mamy taki temat już - dlatego temat scalam
Randki przez internet Ciekawe cytaty

#97 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 12:48

Bardzo mi się ten cytat podoba :)

#98 mała_mi

mała_mi
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 15:13

To też dodam coś od siebie - jeden z moich ulubionych z dr hausa: Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują.

#99 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 lutego 2010 - 20:44

Jak kocica nie da to kot nie weźmie ;-) Kiedyś słyszałam to powiedzenie.

#100 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 lutego 2010 - 02:55

Jak kocica nie da to kot nie weźmie Kiedyś słyszałam to powiedzenie.

tez słyszałam to ale w wersji gdzie zamiast kocicy jest suka <bezradny></span>

Bardzo mi się ten cytat podoba

sliczne to , krótkie a duzo przeslania niesie. ;-)

[ Dodano: 2010-03-11, 19:08 ]
Każdy dzień to odrobina życia: każde przebudzenie, to odrobina narodzin, każdy poranek, to odrobina młodości, każdy sen zaś, to namiastka śmierci.
— Arthur Schopenhauer

Dla przeciwwagi wielu uciążliwości życia niebo ofiarowało człowiekowi trzy rzeczy: nadzieję, sen i śmiech.
— Immanuel Kant

Nie rezygnuj z marzeń, nigdy nie wiesz, kiedy okażą się potrzebne.
— Carlos Ruíz Zafón
Cień wiatru

Cokolwiek zamierzasz zrobić, o czymkolwiek marzysz, zacznij działać. Śmiałość zawiera w sobie geniusz, siłę i magię.
— Johann Wolfgang Goethe

Miliony marzą o nieśmiertelności, równocześnie nie wiedząc, co ze sobą zrobić w deszczowe niedzielne popołudnie.
— Susan Ert

Kochając marzy się o przyszłości.
— Stefan Żeromski

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko