Aniusia, kiedy masz wizytę u stomatologa
Problemy z zębami i dentystą
Napisano 29 maja 2013 - 08:14
Aniusia, kiedy masz wizytę u stomatologa
Napisano 18 września 2013 - 14:05
Ostatnią 8 to wyrwę za jakiś czas. Dentystka mówiła, że umówimy się jakoś po jej godzinach pracy, bo ona nie wie ile to potrwa, a woli na spokojnie do tego podejść. I powiedziała, żebym dobrze datę wybrała, bo będzie to tydzień wyjęty z życiorysu
Napisano 19 września 2013 - 14:38
Napisano 19 września 2013 - 15:19
Napisano 20 września 2013 - 06:30
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 20 września 2013 - 14:01
Ja dzisiaj dokończyłam kanałowo górną 5. Ehhh nie wiem co w tym roku mam z tymi zębami nagle.
Napisano 25 września 2013 - 09:56
Nie słyszałam, żeby ktoś sobie wstawiał implanty 8.
Ja dzisiaj dokończyłam kanałowo górną 5. Ehhh nie wiem co w tym roku mam z tymi zębami nagle.
Jak ktoś chce, to mu zawsze zrobią.
Napisano 20 października 2013 - 02:06
u mnie wizyty u stomatologa odwołane do czasu wyleczenia gronkowca
a dziś miałam w końcu usunąć tą cholerną ósemkę
i nadal ją mam
I jak tam, wyleczyłaś już tego gronkowca i kontynuujesz leczenie przyzębia
Napisano 23 października 2013 - 16:03
@Tilia miałaś szwy po ekstrakcji ósemki ?
Ostatnie dwie ósemki wyrwałam w piątek
Całe szczęście bo tylko problemy z nimi miałam.
Na pierwszy ogień poszły dolne ósemki usuwane w przeciągu dwóch miesięcy. Męczyłam się strasznie z bólami, spuchłam, w dodatku zębodoły nie chciały się goić.... nie były szyte. Ale dwie górne ósemki... rewelacja. Mam szwy, dostałam leki, żebym nie spuchła.... i prawie mnie nic nie boli. Jedynie lekki problem z ruchomością żuchwy.
Ale wreszcie mogę odetchnąć i żadne zęby mnie nie bolą ![]()
Napisano 24 października 2013 - 16:14
ja sie tak zastanawiam jaki rodzaj zeba mozna wstawic, wiem ze sa implanty , które kosztuja kilka tysiecy za sztuk a poza tym
, nie mówie tu o protezie wyciaganej do szklanki ![]()
Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 24 października 2013 - 16:15
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 24 października 2013 - 17:58
Napisano 24 października 2013 - 17:59
ile takie cos kosztuje ![]()
Napisano 24 października 2013 - 18:02
Napisano 27 października 2013 - 22:16
A ja chyba wreszcie po roku walki zamknę rozdział pod tytułem "leczenie kanałowe górnej prawej piątki" ![]()
Matko, ile ja na tego zęba kasy wydałam. Najgorsze było jednak to, że przez większość czasu leczenie nie przynosiło żadnego efektu. Przedostatnia 2,5-godzinna wizyta dała mi się mocno we znaki, ale zauważyłam efekty - nie boli przy opukiwaniu, więc zrobiliśmy krok do przodu. W piątek miałam doczyszczanie drugiego kanału i na następnej wizycie ząb ma być już wypełniony
oby wszystko poszło dobrze.
Napisano 27 października 2013 - 23:30
Jutro idę na ściąganie szwów po ekstrakcji ósemek górnych.
Mam tylko nadzieję, że nic nie mam z stawami... bo mi przeskakuje i strzela z jednej strony ![]()
Napisano 16 grudnia 2013 - 18:53
Dzisiaj siedziałam u dentysty ponad godzine z rodziawioną paszczą ![]()
Miałam naprawianą dolną 6, w której od sierpnia miałam wsadzony tlenek cynku, bo przy próbie plombowania okazało się, że jest tam torbiel i trzeba było to zaleczyć. A zęba miałam dosłownie 1/3 już.
Bardzo zadowolona jestem z dokładności dentystki podczas pracy.
Napisano 16 grudnia 2013 - 21:43
ja podobnie , ukruszyl sie , wywiercila mi stara plombe i nie była pewna czy da sie jeszcze z nim cos zrobic , pochodzilam tydzien z opatrunkiem i udalo sie go zaplombowac, i jestem o 140 zl lżejsza.
zęba miałam dosłownie 1/3 już
Napisano 21 stycznia 2014 - 14:23
Niestety od lat borykałam się z kłopotliwym uzebieniem. Dość często zęby się psuły, a na dodatek u góry i na dole zęby nie były proste. Zdecydowałam się jednak cos z tym zrobić. wpierw wyleczyłam zęby, jak się dało i poszukałam dobrego ortodonty. Na szczęście trafiłam tutaj /link/ Zrobiono mi prześwietlenie, zaplanowano dokładnie leczenie i obecnie już od ok. 15 miesięcy nosze stały aparat. Wyobrażenia o aparaciemnie trochę przerażały, jednak w Ortodontice stosuja nowoczesne rozwiązania i mojego aparatu prawie nie widać. No i co istotne nie przeszkadza mi on w życiu codziennym, a zęby wyglądają corazlepiej.
Użytkownik Olenka edytował ten post 21 stycznia 2014 - 14:54