Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problemy z zębami i dentystą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
193 odpowiedzi w tym temacie

#161 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 29 maja 2013 - 08:14

Wczoraj byłam u dentysty. Z moim uzębieniem nie jest tak źle. Usunęła kamień nazębny i nałożyła jakiś lek, bo dziąsła trochę krwawiły. Zaleciła mi raz na jakiś czas płukać jamę ustną roztworem z wody utlenionej, żeby wypłukać zarazki.
Aniusia, kiedy masz wizytę u stomatologa ??? Trzymam kciuki i czekam na relację.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#162 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 29 maja 2013 - 12:42

u mnie wizyty u stomatologa odwołane do czasu wyleczenia gronkowca <bezradny></span>
a dziś miałam w końcu usunąć tą cholerną ósemkę :shock:
i nadal ją mam :-?

jogo to faktycznie nie jest z twoim przyzębiem tak żle :mrgreen:
Dołączona grafika

#163 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 września 2013 - 14:05

Dzisiaj byłam wyrwać dolną 8, dentystka zdecydowała, że dzisiaj wyrywamy tą "łatwiejszą". Więc nie chce wiedzieć co będzie przy wyrywaniu tej trudniejszej :shock: póki co znieczulenie działa, ale powoli zaczyna odpuszczać.
Ostatnią 8 to wyrwę za jakiś czas. Dentystka mówiła, że umówimy się jakoś po jej godzinach pracy, bo ona nie wie ile to potrwa, a woli na spokojnie do tego podejść. I powiedziała, żebym dobrze datę wybrała, bo będzie to tydzień wyjęty z życiorysu <stres></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#164 gamma

gamma
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 19 września 2013 - 14:38

Kochane ja trochę z innej beczki. Chciałam Was zapytać czy po wyrwaniu ósemki mogę wstawić sobie w niedługim czasie implant? Ustaliłam z dentystą, że niestety nie uda się już uratować mojej ósemki i trzeba wyrwać. Przeglądałam ceny implantów w Olsztynie i znalazłam gabinet RojekDental, w którym mogę zamknąć się z implantem w 1200 zł więc chyba ok? W innym mieście może być taniej? Mieszkam w Olsztynie, ale pracuję jako handlowiec więc dużo jeżdżę po Polsce, a więc to nie problem gdzieś skoczyć, więc jak któraś z Was ma jakiś namiar , to bardzo proszę.

#165 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 września 2013 - 15:19

gamma, po co ci implant za 8ke? przecież to zbędne zęby <bezradny></span>

#166 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 20 września 2013 - 06:30

gamma, tak jak napisała młoda, 8mki to zęby zbędne, druga kwestia to taka, ze często usuwa się 8mki, żeby nie wypychały tych przednich zębów do przodu, więc jak będziesz miała implant, może się okazać, że masz za ciasno w szczęce i niektóre przednie mogą pójść na prowadzenie :P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#167 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 20 września 2013 - 14:01

Nie słyszałam, żeby ktoś sobie wstawiał implanty 8.

Ja dzisiaj dokończyłam kanałowo górną 5. Ehhh nie wiem co w tym roku mam z tymi zębami nagle.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#168 Marti85

Marti85
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 25 września 2013 - 09:56

Nie słyszałam, żeby ktoś sobie wstawiał implanty 8.

Ja dzisiaj dokończyłam kanałowo górną 5. Ehhh nie wiem co w tym roku mam z tymi zębami nagle.

Jak ktoś chce, to mu zawsze zrobią. :) Ja mam jednak do usunięcia, bo co prawda ząb zdrowy, tylko rośnie nie w tę stronę co trzeba. :/

#169 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 20 października 2013 - 02:06

u mnie wizyty u stomatologa odwołane do czasu wyleczenia gronkowca <bezradny> a dziś miałam w końcu usunąć tą cholerną ósemkę :shock: i nadal ją mam :-?

I jak tam, wyleczyłaś już tego gronkowca i kontynuujesz leczenie przyzębia ???
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#170 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 23 października 2013 - 16:03

@Tilia  miałaś szwy po ekstrakcji ósemki ?

Ostatnie dwie ósemki wyrwałam w piątek  <jupi>  Całe szczęście bo tylko problemy z nimi miałam. 

Na pierwszy ogień poszły dolne ósemki usuwane w przeciągu dwóch miesięcy. Męczyłam się strasznie z bólami, spuchłam, w dodatku zębodoły nie chciały się goić.... nie były szyte. Ale dwie górne ósemki... rewelacja. Mam szwy, dostałam leki, żebym nie spuchła.... i prawie mnie nic nie boli. Jedynie lekki problem z ruchomością żuchwy. 

Ale wreszcie mogę odetchnąć i żadne zęby mnie nie bolą  <nuci5>

#171 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 23 października 2013 - 21:53

@Tilia miałaś szwy po ekstrakcji ósemki ?

Nie. Wszystko pięknie się zagoiło :)

JkIEp1.png

#172 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 października 2013 - 16:14

ja sie tak zastanawiam jaki rodzaj zeba mozna wstawic, wiem ze sa implanty , które kosztuja kilka tysiecy za sztuk a poza  tym  ???, nie mówie tu o protezie wyciaganej do szklanki ;-)

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 24 października 2013 - 16:15

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#173 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 października 2013 - 17:58

Myślę,że koronkę,magdaaaaa.Tak jak u mnie wykruszył się prawie cały ząb i zakładałam koronkę.

#174 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 października 2013 - 17:59

ile takie cos kosztuje ???

#175 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 października 2013 - 18:02

płaciłam 860 zł,drogo,ale jak ma sie nie dużo własnych zębów,to na starość każdy na wagę złota.

#176 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 27 października 2013 - 22:16

A ja chyba wreszcie po roku walki zamknę rozdział pod tytułem "leczenie kanałowe górnej prawej piątki" :)

Matko, ile ja na tego zęba kasy wydałam. Najgorsze było jednak to, że przez większość czasu leczenie nie przynosiło żadnego efektu. Przedostatnia 2,5-godzinna wizyta dała mi się mocno we znaki, ale zauważyłam efekty - nie boli przy opukiwaniu, więc zrobiliśmy krok do przodu. W piątek miałam doczyszczanie drugiego kanału i na następnej wizycie ząb ma być już wypełniony :D oby wszystko poszło dobrze.

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#177 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 27 października 2013 - 23:30

Jutro idę na ściąganie szwów po ekstrakcji ósemek górnych. 

Mam tylko nadzieję, że nic nie mam z stawami... bo mi przeskakuje i strzela z jednej strony :-(

#178 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 18:53

Dzisiaj siedziałam u dentysty ponad godzine z rodziawioną paszczą <zebol1>

Miałam naprawianą dolną 6, w której od sierpnia miałam wsadzony tlenek cynku, bo przy próbie plombowania okazało się, że jest tam torbiel i trzeba było to zaleczyć. A zęba miałam dosłownie 1/3 już.

Bardzo zadowolona jestem z dokładności dentystki podczas pracy.

JkIEp1.png

#179 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 21:43

zęba miałam dosłownie 1/3 już
ja podobnie , ukruszyl sie , wywiercila mi stara plombe i nie była pewna czy da sie jeszcze z nim cos zrobic , pochodzilam tydzien z opatrunkiem i udalo sie go zaplombowac, i jestem o 140 zl lżejsza.

#180 anastazja4390

anastazja4390
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 14:23

Niestety od lat borykałam się z kłopotliwym uzebieniem. Dość często zęby się psuły, a na dodatek u góry i na dole zęby nie były proste. Zdecydowałam się jednak cos z tym zrobić. wpierw wyleczyłam zęby, jak się dało i poszukałam dobrego ortodonty. Na szczęście trafiłam tutaj /link/ Zrobiono mi prześwietlenie, zaplanowano dokładnie leczenie i obecnie już od ok. 15 miesięcy nosze stały aparat. Wyobrażenia o aparaciemnie trochę przerażały, jednak w Ortodontice stosuja nowoczesne rozwiązania i mojego aparatu prawie nie widać. No i co istotne nie przeszkadza mi on w życiu codziennym, a zęby wyglądają corazlepiej.

Użytkownik Olenka edytował ten post 21 stycznia 2014 - 14:54