Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z trądzikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#101 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 13:21

ja też miałam benzacne i też miałam bardzo duże problemy z trądzikiem ale maść mi pomagała. Takze nie ma reguły.

<ookk>

#102 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 13:23

Zobaczymy czy na mnie jakieś efekty przyniesie.
Ja nie mam aż tak bardzo trądziku,tylko pod grzywką..
I mnie to wkurza bardzo :roll:

#103 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 06 kwietnia 2009 - 13:25

więc powinno poskutkować :-D

#104 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 21:19

Madziuś, moj M. ma problemy z cera, nie jest to typowy tradzik, ale w aptece polecili mu tez Benzacne ale masc i mu pomogla :-)
Dołączona grafika

#105 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 08 kwietnia 2009 - 21:21

Ja zauważyłam,że ten tonik jak narazie mi tylko wysusza ten trądzik.
Zobaczymy co będzie dalej ;-)

#106 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 10 kwietnia 2009 - 19:15

wstyd sie przyznac, mam 24 lata i wciaz nie moge dojsc do ladu z tradzikiem :evil:
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#107 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 11:12

indonezjaa, a byłaś u lekarza, tzn. leczyłaś się na to?

Ja mając 24 lata też iałąm jeszcze trądzik i wcaler to nie jest wstyd, choroba jak każda inna...

<ookk>

#108 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 27 maja 2009 - 19:06

mam pytanko czy ktos uzywał na trądzik takiej masci jak Brevoxyl :?: co o niej sądzicie

iv09i09kftvt0mdm.png

#109 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 28 maja 2009 - 13:18

Melodia19, poszukaj w tym samym dziale teamtu "skóra po brevoxylu" czy coś takiego. Ja nic Ci nie pomoge bo nie maiałąm z tym specyfikiem do czynienia.

<ookk>

#110 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 28 maja 2009 - 18:01

wstyd sie przyznac, mam 24 lata i wciaz nie moge dojsc do ladu z tradzikiem

moze idz do dermalologa i popros o krem lub żel do twarzy Differin(Adapalenum).Ja stosuje i uwazam,ze jest fajna:)
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#111 misiaczek

misiaczek
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 06:34

wstyd sie przyznac, mam 24 lata i wciaz nie moge dojsc do ladu z tradzikiem

moze idz do dermalologa i popros o krem lub żel do twarzy Differin(Adapalenum).Ja stosuje i uwazam,ze jest fajna:)

Ja też nie jestem nastolatką, a walczę z trądzikiem. Nie słyszałam o Differin, ciekawa jestem czy dla mnie by się przydał, chętnie go wypróbuję. Stosowałam już wieku kosmetyków, piję zioła, staram się nie jeść tłustych potraw, oraz omijam kawę, a od 2 tyg. zażywam suplement diety Face Okey i zauważyłam, że cera mi się poprawiła. Jestem zadowolona. Kwestia trądziku może być również na tle hormonalnym, tak więc warto skonsultować się z odpowiednim lekarzem.

#112 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 08:15

Moja siosra ma juz 35 lat i ciagle ma trodzik wiec mysle ze to nie koniecznie od wieku zalezy. :roll:

#113 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 09:39

Ja miałam problem z trądzikiem jak prawie każda nastolatka. Mi pomogła maś Bezacne, najpierw stosowałam 10% a potem 5% i już nie stosuje w ogóle. Teraz mam ładną cere ale zawsze mi się psuje przed okresem :evil:
Podstawowa zasada to żeby tego nie wyciskać i nie dotykać bo tym sobie bardziej szkodzimy. Wiem że banały ale ja np miałam taki nawyk i ostro przez to cierpiałam ;)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#114 misiaczek

misiaczek
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 02 czerwca 2009 - 23:23

Moja siosra ma juz 35 lat i ciagle ma trodzik wiec mysle ze to nie koniecznie od wieku zalezy. :roll:

Również tak uważam. To zależy od zmian w naszym organizmie. Często jest to na tle hormonalnym. Czasem trądzik przechodzi po porodzie, więc to również jest jakieś rozwiązanie ;)

#115 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 00:34

Chyba żartujesz? :shock: Nawet jeśli to prawda, że trądzik przechodzi po porodzie, to chyba nie jest rozwiązanie. Inaczej - nikt nie decyduje się na ciążę, tylko dlatego, żeby zlikwidować trądzik ;)

#116 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 03 czerwca 2009 - 13:57

Czasem trądzik przechodzi po porodzie

a czasem wręcz na odwrót pogarsza nam się stan cery więc to takie względne jest i ciąża to żadna metoda ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#117 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 04 czerwca 2009 - 13:15

A robi coś z tym? Chodzi do dermatologa, łyka jakieś tabletki?

#118 awionetka

awionetka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 17:15

wstyd sie przyznac, mam 24 lata i wciaz nie moge dojsc do ladu z tradzikiem :evil:

Nie ma się czego wstydzić, tylko jak najszybciej idź z tym do dermatologa Kup sobie jakiś suplement, cynk i postaraj się zmienić dietę. Na mnie trochę działa.

#119 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 06 czerwca 2009 - 17:31

Przypomniało mi się, że mój dermatolog kazał mi kiedyś jeść drożdże. Miałam je rozpuszczać w mleku, albo w wodzie i wypić. Podobno na skórę z trądzikiem działa. Ale ja nie byłam w stanie tego pić. Okropność :/

#120 pola1987

pola1987
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 14 października 2009 - 12:16

jak dla mnie najgorsze jest samoleczenie się. też miałam problemy z trądzikiem i żadne domowe sposoby nie pomogły. Najlepiej jest udać się do lekarza dermatologa, albo do dobrej kosmetyczki, która poradzi jak dbać o taką skórę. To co działa na jedna z nas niekoniecznie jest dobre dla drugiej, bo są różne rodzaje trądziku. Mi pomogły zabiegi oczyszczania twarzy u mojej kosmetyczki (jeśli ktoś jest z Warszawy to mam wypróbowany salon urody przy ul. Marliniego 4, ja chodziłam do Pani Anny Zajdel). Teraz jeszcze muszę zwalczyć ślady po trądziku, ale myślę, że też ona mi w tym pomoże :)