Problem z trądzikiem
Napisano 22 października 2009 - 12:42
Napisano 22 października 2009 - 13:01
Ja mialam ogromny problem z tradzikiem w czasach liceum.
Najpierw leczylam sie u dermatologa, ale nic mi to nie dalo
W koncu dalam spokoj, bo tylko wylewalam niemala kase w bloto
Kolezanki ze szkoly daly mi namiar na kosmetyczke, wiec poszlam na probe.
Co 3 tygodnie chodzilam na oczyszczanie twarzy... i po 3 takich zabieg buzka byla boska
Od tamtej pory nie mialam wiekszych problemow z cera, czyli prawie 4 lata
Znowu mi powyskakiwaly wielkie bable
Robi maseczki z drozdzy 2 razy w tygodniu. Troche pomaga
Na noc smaruje brevoxylem... jednak musialam wrocic do tej masci
Pije wapno.
Narazie takie domowe leczenie, jak bedzie lipa, to pojde znowu do kosmetyczki.
Napisano 22 października 2009 - 13:52
Napisano 23 października 2009 - 13:10
Napisano 23 października 2009 - 15:21
dopiero przepisane przez gina a zalecone przez dermatologa tabletki antykoncepcyjne wyleczyły mnie z tego okropieństwa...
obecnie jestem jakieś 4 misiące po odstawieniu tabletek ze skł antytrądzikowym no i powiem wam że jakaś krostka wyskoczy... także mam zamiar zacząc uczęszczać do kosmetyczki tymbardziej że mam dużo blizn które brzydko wygladają i nie dadzą się zamaskować
Napisano 23 października 2009 - 15:35
stosowałam różne maści od dermatologów np isotrexin, aknemycin, metronidazol i ne powiem bo jakiś efekt dawały, ale nie wyleczyły nigdy do końca.. brałam również wiele antybiotyków między innymi tetracykline, które rozwalają cały organizm ;\ i wcale nie przynoszą efektów 100%. Jakieś efekty dają ale to nie było 'to' na co czekałam..
ostatnim lekiem który używałam był izotek i wg mnie jest on trafiony. właściwie to on wyleczył mnie z trądziku. Tzn teraz po odstawieniu mam jeszcze przetłuszczającą się bardzo skórę i rozszerzone pory, ale krostki wyskakują mi tylko przed okresem czy kiedy bardzo się stresuję..
poza tym mam zamiar wybrać się niedługo (muszę odczekać 6 miesięcy po ostawieniu izoteku) do dermatologa na zabieg laserowego wygładzania skóry czy jakąś mikrodermabrazję, zobaczę co pani doktor mi poleci..
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 23 października 2009 - 15:42
do dermatologa na zabieg laserowego wygładzania skóry czy jakąś mikrodermabrazję, zobaczę co pani doktor mi poleci..
też myślalam o mikrodermabrazji bo ogólno dostepne kosmetyki nie dają rady z bliznami i rozszerzonymi porami
ja miałam ogromne kompleksy na tym punkciei szczerze przyznam zostawiło to skazę na mojej psychice
Napisano 23 października 2009 - 15:51
ja blizn jako takich nie mam, ale cholernie bardzo przetłuszcza mi się skóradostepne kosmetyki nie dają rady z bliznami i rozszerzonymi poram
ja mam do tej pory.. stresuje się kiedy ludzie na mnie patrzą i jak rozmawiam z kimś twarzą w twarz.. czasem jak mnie dopadnie taki dół to najchętniej bym z domu nie wychodziła.ja miałam ogromne kompleksy na tym punkcie
z upragnieniem czekam teraz na grudzień, żeby iść do pani doktor zapisać się na któryś z tych zabiegów, mam nadzieję, że spełnią one moje oczekiwania. Po prostu nie mogę się doczekać dnia w którym wychodząc z domu będę mogła nie nakładać makijażu i stwierdzić, że moja skóra wygląda zdrowo i promiennie i bez wstydu wyjść na ulicę nie stresując się wzrokiem każdego napotkanego człowieka.. tylko ciekawa jestem kiedy te czasy nadejdą, bo wyczekuje ich już od jakiś 8 lat
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 23 października 2009 - 16:08
nie mogę się doczekać dnia w którym wychodząc z domu będę mogła nie nakładać makijażu i stwierdzić, że moja skóra wygląda zdrowo i promiennie i bez wstydu wyjść na ulicę
mam takie same odczucia!
tak bardzo bym chciała nie maziać twarzy tapetą
strasznie zazdroszcze dziewczynom nieskazitelnej skóry bo wiem że sama nigdy takiej nie bede miała
bo wyczekuje ich już od jakiś 8 lat
witaj w klubie
wyglade mojej skóry tu krostka tam blizna gdzie indziej rozszerzony por doprowadza mnie do szału
Napisano 23 października 2009 - 16:15
Ale moj brat ma... byl ostatnio u dermatologa, bo tez stosowal przerozne, zawodne metody.
Lekarz skasowal 100zl za wizyte i wypisal leki za bodajrze 140zl
Jeden jakis ma byc specjalnie przygotowywany.
Wiem ze musi brac te proszki (czy cos, dokladnie nie dopytalam) 3 miesiace i ma zabronione picie
Czy zadzialaja.. nie wiem.
Napisano 23 października 2009 - 16:16
Jeden jakis ma byc specjalnie przygotowywany.
ja miałam jeden robiony na zamówienie w aptece i co?? nic
Napisano 23 października 2009 - 16:20
dokładnie.. już nie raz słyszałam np od mamy zdania 'i po co znowu się mażesz' albo że 'wcale nie jest ci potrzebny ten podkład na twarzy'.. kiedy ja doskonale wiem, że jest potrzebny, bo bez niego czułabym się tragicznie, wstyd by mi było..tak bardzo bym chciała nie maziać twarzy tapetą
ja doskonale wiem, ze to leży w psychice, bo mam koleżanki które również miały problemy z cerą a nie przeżywały tego nigdy tak jak ja.
to nie zawsze jest kwestia dojrzewania niestetyminelo po dojrzewaniu
tez takie stosowałam, niby przygotowane specjalnie dla mnie.. a efekt zazwyczaj był ten sam. owszem trochę pomagały ale nigdy w 100%Jeden jakis ma byc specjalnie przygotowywany
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 23 października 2009 - 16:31
Wlasnie teraz skojarzylam ze on tez ma jakies antybiotyki na to.
Napisano 23 października 2009 - 18:19
nie zawsze. nie każdy rodzaj trądziku związany jest z dojrzewaniem. są takie które potrafią i 50 - letniej kobiecie dokuczać ... czasami nie ma co czekać na ten czas kiedyy organizm sie ustatkuje - co ja mówię ... w ogóle nie ma co czekać ... szkoda cery, z wiekiem to mija, a
a wiem bo sama miałam ten problem, na jakiś czas uspokoiłam maściami i innymi specyfikami, ale niestety znowu cholera jedna wraca
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 23 października 2009 - 22:20
Napisano 26 października 2009 - 11:17
A co do zmian potrądzikowych to jednak podobno najlepsze są mikro dermabrazje, ale trzeba je wykonać dopiero po całkowitym wyleczeniu się z trądziku. W czasie leczenia można sobie pomóc chyba tylko oczyszczaniem skóry, różnymi maściami, no i zażywaniem leków
Napisano 26 października 2009 - 11:36
Ja ostatnio podkradłam siostrze ktora bardzo go zachwalała i jestem zachwycona, sama sobie musze taki sprawić. Cudowny kosmetyk
Napisano 26 października 2009 - 12:04
niby od niedawna biore tabletki antykoncepcyjne które na cere też mają pomóc ale aż takiej poprawy nie widzę
a skoro dobry krem to warto sie wspomóc
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 26 października 2009 - 13:34
a to nie na odparzenia u małych dzieci się stosuje??A próbowała kiedys któraś Sudocremu?
aptekagdzie mozna to dostac?? apteka/drogeria
ja dokładnie tak samo... biorę 3 miesiące a dalej jest tak jak było więc tutaj chyba nic się nie zmieniniby od niedawna biore tabletki antykoncepcyjne które na cere też mają pomóc ale aż takiej poprawy nie widzę
Napisano 26 października 2009 - 13:53
a to nie na odparzenia u małych dzieci się stosuje??
Mi też się tak wydaje.. Chociaż pamiętam jak smarowałam sobie tym opryszczkę przy ustach i pomagało mi błyskawicznie więz może rzeczywiście jest skuteczne na trądzik..
Chyba się skuszę..