Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z trądzikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#61 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 11:01

czasem mam tak, ze nie mam nic i wygladam super, ale nieraz jak zacznie cos mi wyskakiwac to jeden za drugim :-/ mam jakies zele, toniki, maseczki, ale wydaje mi sie, ze to mi nie pomaga, a to mydlo siarkowe to gdzie sie kupuje? w drogerii? aptece? naprawde pomaga az tak bardzo?to moze wyprobuje
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#62 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 11:11

666ilonka777, we wszystkich drogeriach,kosmetycznych, aptekach czy nawet supermarketach to mydło powinno być ;-) :mrgreen: kosztuje od ok 2,80 -3,50zł i jest naprawde super i nie wysusza tak bardzo skóry jak inne produkty przeciwtrądzikowe ;-) :mrgreen: :-P

#63 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 11:15

wiec musze sprobowac :->
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#64 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 13:07

Mydło siarkowe owszem ale nie do twarzy !!!! Mój tata mył się tym mydłem jak miał wysypane plecy i działa !!! Ja bym Ci poleciła Skinoren albo Clindacne na trądzik , ja stosowałam z bardzo dobrym skutkiem ale Clindacne jest niestety na receptę to jest żel , jak dla mnie spisał się rewelacyjnie!!!! Pilingi enzymatyczne też są wskazane , ja stosuję prawie codziennie tyle ze ostatnio używam pilingu z " Farmony" Dermacos -Anti-Acne to najlepszy piling jaki dotychczas miałam !!!!!!!! Likwiduje wszystkie krostki stosowany codziennie , masz gładką skórę !!!! Mam zamiar używać z tej firmy jeszcze kremu normalizującego który zawiera kwas salicylowy . Używałam też ostatnio kremu matującego z Dermacos Anti- acne i efekt był natychmiastowy , pięknie wygładza skórę !!!!!!!!
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#65 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 17:57

Mydło siarkowe owszem ale nie do twarzy

a to czemu?

Pilingi enzymatyczne też są wskazane , ja stosuję prawie codziennie

przecież nie wolno ich stosować za często. :roll:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#66 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 15:01

Ja stosuję maść tormentiol. Kosztuje lekko ponad 5 zł. Jak widzę że wyskakuje mi konkretny pryszcz to smaruję kilka razy dziennie i jest ok.
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#67 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 16:23

kayen, tylko nie smaruj nią całęj twarzy bo od tej maści wychodzą włoski. Później całą twarz ma taki gęsty meszek, moje dwie ciotki tak się załatwiły.

<ookk>

#68 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 17:56

od tej maści wychodzą włoski

:shock: żartujesz?
Dołączona grafika

#69 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 18:01

Ja używałam, koleżanki używają (niektore nawet juz kilka lat).
Żadna się na jakieś włoski nie skarżylam

Pierwszy raz slysze o takim czymś <bezradny></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#70 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 18:08

ja małego tym smarowałam (bo to też na odparzenia dla dzieci jest) i jakoś włochatej pupy nie ma :lol:
Dołączona grafika

#71 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 10:10

Roxi dobrze wiedzieć.. Na szczęscie stosowałam punktowo, praktycznie tylko na czole więc jakby co zasłonie grzywką ;-)
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#72 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 11:47

kupilam sobie to mydlo siarkowe. Na twarz nie za bardzo go dawac?

iv09i09kftvt0mdm.png

#73 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 14:01

Do Tuptunio- Jeżeli chodzi o pilingi miałam na myśli żel pilingujący do mycia twarzy !!! Te mydło siarkowe wysusza skórę dlatego nie powinno się go stosować na twarz , a poza tym ja nie uznaję mydeł do twarzy , dla mnie to przesada , są odpowiednie preparaty do mycia twarzy więc po co niszczyć skórę mydłem . Mój tata przez wiele lat mył buzie tylko mydłem i teraz ma brzydką skórę , popękane naczynka i trądzik różowaty i nigdy nie smarował twarzy kremem . :shock:

[ Dodano: 2009-01-20, 14:04 ]
Enzymatyczne pilingi nie niszczą skóry tylko ją odbudowują i staje się gładka , jest to piling do wrażliwej skóry dlatego używam go często!!!
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#74 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 14:39

Melodia19, ja stosuje to mydło codziennie. jakoś tak strasznie nie wysusza inne kosmetyki antytrądzikowe o wiele bardziej mi wysuszały skóre. Ważne też jest nawilżać skóre bo jak przesuszymy skóre to pryszcze się nasilają :roll: ja zawsze po umyciu stosuje krem i jest git :mrgreen: pryszczy niemam czasem cuś wrednego wyskoczy ale to rzadko ;-) spróbowałam tego mydła bo właśnie tutaj wyczytałam że jest dobre :mrgreen: więc wiele osób je chwali ;-) :mrgreen:

#75 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 15:15

o tym tormentiolu słyszałam już dawno że powoduje włoski taki mech na twarzy od mojej mamy, bo jak kiedys sobie kupiłam to od razu mnie ostrzegła. Więc go nie używałam nigdy, kto wie może to nie prawda ale lepiej nie ryzykować ;-)

<ookk>

#76 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 18:02

Jeżeli chodzi o pilingi miałam na myśli żel pilingujący do mycia twarzy

nawet tego nie można za często używać
a co do mydła siarkowego to ja go używam od kilku lat i nigdy nie miałam kłopotów z cerą <bezradny></span> a wręcz mi pomogło
Dołączona grafika

#77 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 20 stycznia 2009 - 18:04

do mydła siarkowego to ja go używam od kilku lat i nigdy nie miałam kłopotów z cerą a wręcz mi pomogło

potwierdzam i zgadzam się z tym,może i nie zbyt miło pachnie ale jest naprawde dobre,też używam ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#78 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 15:52

może i nie zbyt miło pachnie

określiłabym to jako ... śmierdzi ...

co do wysuszania to potwierdzam, ale od czego są kremy ? ja też preferuje żele ... te peelingujące ... jakoś wolę kilka w jednym :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#79 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 16:47

tanika_aha napisał/a:
może i nie zbyt miło pachnie
określiłabym to jako ... śmierdzi ...

bez przesady, super zapachu to to nie ma, ale żeby od razu śmierdzieć <bezradny></span>
Dołączona grafika

#80 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 stycznia 2009 - 16:56

bez przesady

dla mnie to nie przesasda ... po prostu ten zapach mnie drażni ... jest po prostu z gatunku tych co jak czujesz to uciekasz w drugą stronę ... więc wg mnie śmierdzi :-P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.