Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z trądzikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#41 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:08

lekarz przede wszystkim... czasami da sięwyleczyć domowymi sposobami, ale z większością przypadków tylko do lekarza. nie ma co tracic czasu na domowe sposoby

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#42 nostalgia

nostalgia
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 06:29

Dziewczyny : tradzik ma wiele podlozy.Moze to byc podloze np.hormonalne lub bakteryjne.Jezeli cos jest nie tak , to lekarz powinien dac skierowanie albo do dermatologa , albo ginekologa lub endokrynologa , byc moze potrzebne beda jakies dodatkowe badania.Zaniedbanie takies sprawy moze sie skonczyc nieciekawie .Blizny po tradziku , a zwlaszcza wygniatane to koszmarna sprawa.Trzeba poszukac dobrego lekarza , ktory nie bedzie nam robil laski , ze nami sie zajmie i zrobi odpowiednie badania.Inaczej mozna byc krolikiem doswiadczalnym w nieskonczonosc.Antybiotykki i rozne inne leki i masci wypisywane na pał e tylko nam zaszkodza.
Przy tradziku sprawa wyglada inaczej niz nam sie wydaje.Tlusta , zanieczyszczona cera wbrew pozorom wymaga dobrego nawilzania i lekkiego natluszczania .Skladniki w kosmetykach musza byc niekomedogenne ( nie zapychajace porow) .Kiedy probujemy wysuszyc skore efekt jest odwrotny do zamierzonego , poniewaz organizm dostaje sygnal i za czyna nadrabiac zaleglosci w produkowaniu sebum.Tak wiec kolo sie zamyka. <bezradny></span>

#43 Lenka_88

Lenka_88
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 27 września 2008 - 02:51

Ja mam cerę mieszaną i używam do mycia twarzy żelu głęboko oczyszczającego Pure Zone-Loreal. Świetny jest.

zgadzam się, też go używam :) a na ewentualne wyskoki stosuję maść tomentillae, którą kiedyś poleciła mi moja koleżanka i której trzymam się już od kilku dobrych lat :)

#44 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 27 września 2008 - 22:42

Ja juz nastolatka nie jestem a mam nadal problem z tradzikiem :-( i stosowalam juz wszystkiego:
- dermatolog i leczenie antybotykami, masciami, zelami itd
-kosmetyczke wydalam na to fortune i nic nie pomoglo.
Wiec teraz nie robie nic specjalnego dbam o buzie i chodze na solarium to wysusza i cera wyglada duzo lepiej. :-)

#45 Black_Angel

Black_Angel
  • Użytkownik
  • 804 postów

Napisano 01 października 2008 - 01:33

Ja nie mialam zadnych problemow z buzka {pomijajac nastolatkowanie :)}
do czasu kiedy nie zlapalam w pospiechu w sklepie tego oto produktu...
http://www.schlecker...8915001&land=de
ehh nie dam sie wiecej namowic na promocje, bo zapach ma ciekawe ale wysypalo mnie po tym peelingu jak muchomorka...
musi to dlatego ze nie jestem juz nastolatka :mrgreen:

#46 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 01 października 2008 - 05:46

Mnie wysypuje z kolei po Nivea- nie znoszę tej firmy ;]

#47 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 06 października 2008 - 10:00

Ja od zawsze borykałąm się z probbelemem trądziku...Najgorzej było na I roku studiów :roll: teraz na szczęścoe już go nie mam i mogę powiedzieć, że mampierwszy raz od wielu lat łądną cerę :mrgreen: Dermatolog mi przepisał w marcu tabletki Aknenormin któe są świetne jeśli chodzi o cerę <jupi></span>, ale mają wiele skótkó ubocznych :-( Jeśli któaś z Was też ma tekie problemy to chętnie opowiem co to za środki (i o innych też mogę opowiedzieć) bo stosowałąm już prawie wszystkio ;-)

<ookk>

#48 1parasolka

1parasolka
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 10 października 2008 - 08:12

mnie wysypało nawet po LRP a podobno są takie rewelacyjne, wydałam tylko pieniądze :evil:
teraz mam ivostinu całą serie do cery tłustej ze skłonnością do trądziku, nawet peeling, ale jakoś nie widzę poprawy, najlepiej robi mi picie bratka (jest fu w smaku)
a na największe zmiany stosuję davercin ale tylko punktowo i jak naprawdę trzeba bo to antybiotyk jest i nie chcę przesadzić <bezradny></span>

#49 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 10 października 2008 - 08:52

1parasolka, Co to jest LRP?? Też miałam problemy z tradzikiem, ale się ich w końcu pozbyłąm może powinnaś odwiedzić dermatologa, z doświadczenia wiem że nie ma co się samemu leczyć...A jeśli chodzi i peeling, to przy trądzikowej cerze ne powinno się go w ogóle używać!!!!!!!!!!!!!!!!! ZAKAZ to podrażnie skórę jeszcze bardziej...

<ookk>

#50 landrynka

landrynka
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 10 października 2008 - 18:10

LPR to La Roche Posay takie extra dermokosmetyki, z tego co wiem mają linie dla cery trądzikowej, ja miałam ich active c xl to na zmarszczki z aktywną witaminą C ale oddałam mamie bo się okazało że ta witamina c pogarsza mi cerę a nie polepsza, a ivostin ma rzeczywiście peeling do cery z tendencją do trądziku ale chyba się używa jak nie ma większych syfków, bo przecież jak by się te wszystkie syfki porozrywało to by dopiero była jazda
z tymi kosmetykami na trądzik jest jedna wada, że one przesuszają cerę a wtedy cera się broni i więcej produkuje tłuszczu tego sebum i wtedy zamiast być lepiej znów jest gorzej
ja mam zmiany trądzikowe dziedziczne bo moja mama ma 65 lat i tez ma nadal krostki ropne, masakra :evil:
nie wiem skąd się to bierze :evil:

#51 Okkena

Okkena
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 10 października 2008 - 20:33

A ja myślę, że nie koniecznie szczególnie w początkowej fazie trądziku należy używać jakichś specyfików. Jakoś im nie wierze.

Ja od paru lat miałam całą twar wysypaną a teraz od roku nie jadam ketchupu aani musztardy i mama fajną cere. Może coś się jeszcze zdarzy wyskoczyć, ale rzadko.

#52 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 10 października 2008 - 20:57

Na kosmetyki do cery trądzikowej wydałam tyle kasy, że chyba mogłabym w za te pieniądze cały dzień w Centrum Handlowym poszaleć :-D i nie pomogło mi dosłownie nic. Teraz żałuję, że nie wydałam wtedy tych pieniędzy na wizytę u dobrej kosmetyczki lub dermatologa. Trądzik w końcu sam przeszedł, choć może miały w tym udział plasterki antykoncepcyjne ;-) ale doskonale pamiętam jak potwornie się czułam i w jakie kompleksy wpędziły mnie te wstrętne syfy. Dlatego moja rada jest jedna: nie róbcie nic na własną rękę, popytajcie wśród znajomych, poszukajcie w necie i może uda Wam się znaleźć dermatologa/kosmetyczkę, która pomoże Wam pozbyć się problemu.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#53 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 16:34

ja nie mam tradziku strasznego,ale kiedy przestalam brac pigułki antykoncepcyjne zaczely sie nie czystosci,pryszcze,itdPolecona mi masc cynkowa z apteki,jest wysuszajaca i przeciwzapalna,dzis sobie kupilam i bede stosowac to napisze jakie efekty:*
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#54 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 18:01

mysiunia89, najlepiej idź do dermatologa, z własnego doswiadczenia wiem, że nie ma co się samemu leczyć.

<ookk>

#55 mysiunia89

mysiunia89
  • Użytkownik
  • 282 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 18:15

ale to nic strasznego u mnie,zwykle krostki i nie doskonalosci,ktore przed okresem sie nasilaja,norma.Jak narazie dermatolog nie jest mi potrzebny:)
Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....

#56 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 10:53

nie wiem czy to tu ale na pisze:)kurcze mam problem z dekotem... mam tak krosteczki, to nie są takie pryszcze ale jest ich dosyc duzo ,co moge z tym zrobic??

iv09i09kftvt0mdm.png

#57 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 11:27

Melodia19, Może piling żeby oczyścić skóre a następnie mycie mydłem siarkowym (jest rewelacyjne i tanie) :arrow: to powinno coś pomóc ;-)

#58 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 17:10

mycie mydłem siarkowym

ja je też bardzo polecam! oczyszcza skóre i sprawia że mniej się przetłuszcza (jeśli masz np. tłustą cerę)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#59 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 10:24

Nigdy z tradzikiem nie miaam problemu , czasem pojawi sie cos na dekoldzie ale sporadycznie

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#60 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 15 stycznia 2009 - 10:54

Melodia19, Może piling żeby oczyścić skóre a następnie mycie mydłem siarkowym (jest rewelacyjne i tanie) :arrow: to powinno coś pomóc ;-)

Zgadzam sie, mydło siarkowe jest super

Nigdy z tradzikiem nie miaam problemu , czasem pojawi sie cos na dekoldzie ale sporadycznie

no i? Hello tutaj chyba o trądziku piszemy a nie o jego braku

<ookk>