Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z trądzikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#21 magdalarine89

magdalarine89
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 04 czerwca 2008 - 11:26

Ja stosuje benzacne ten 10% i on hmm, bardzo wysusza...a czy pomaga...nie wiem...twarz i tak mam cala w krostach wiec nie moge powiedziec...stosowalam tyle tych zeli i kremow ze rece opadaja...mysle o dermatologu, ale na przyjecie musialabym czekac kilka mies:/ kiepsko... :-/

[ Dodano: 2008-06-04, 12:27 ]
A ten Acne derm to w jakiej cenie???

#22 madameTehran

madameTehran
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 17:12

ja biore antybiotyk od dermatologa

#23 kiti

kiti
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 20:15

moja siostra stosowała Pharmaceris T firmy REKLAMA no i teraz już ma o wiele lepszą cerę

#24 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 21:08

ja moge polecic kosmetyki z garniera... jak dla mnie sa rewelacyjne :-)

#25 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 20 czerwca 2008 - 00:21

benzacne ten 10% i on hmm, bardzo wysusza

lepszy jest brevoxyl 4%,skuteczny i nie wysusza.
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#26 blondynka

blondynka
  • Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 18:30

Kiedyś przeczytałam bardzo mądre zdanie:'Można samemu walczyć ze swoja cerą,ale i tak na koniec się pójdzie do dermatologa'.Według mnie szkoda czasu na domowe sposoby i lepiej pójść do dermatologa.

#27 Okkena

Okkena
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 26 lipca 2008 - 22:53

A wg mnie po prostu ograniczyć pikantne jedzienie i wszelkiego rodziaju musztardy ketchuoy itp.
Ja odstawiłam i mam super cere w porowniau do tej z poprzednich lat.
A teraz wystarczy, ze zjem choc troche ketchupu i juz mi syfki wychodza.

#28 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 27 lipca 2008 - 14:30

Okkena, zgadzam sie z tobą jak nie jem chipsów i innych ostrych rzeczy to mam o wiele lepsza skórę... wystarczy tylko mały grzech czyli jedna mała paczuszka i już na drugi dzień mam krostki...

#29 nostalgia

nostalgia
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 09:19

To zalezy co rozumiemy przez slowo tradzik: czy powazne zmiany , czy pare krost.
Z powaznym problemem trzeba sie udac do lekarza dermatologa , bez dwoch zdan.Ale na niewielkie wypryski , niespodzianki przed @ to warto wyprobowac domowy sposob , ktory ja stosuje , czyli przecieranie tonikiem aspirynowym , albo nakladanie maseczki z sody oczyszczonej.Naprawde super sprawa.Tylko pozniej trzeba skore zakwasic tonikiem np.z sokiem z cytryny albo octem jablkowym.Tonik aspirynowy jest swietny do przecierania skory po depilacji, tylko pozniej nalezy posmarowac cialo balsamem :)

#30 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 09:34

Ja jak mialam problemy to uzywalam kosmetykow z serii La Roche... tylko to wydatek dosyc duzy, bo krem (malutka tubka ktora na miesiac nawet nie wystarcza) kosztowal ok. 70 zl, do tego woda do przemywania twarzy w postaci spray`u tez ok 90 zl... nie wiem jak teraz z cenami stoja poniewaz juz dawno nie uzywalam, bo po problemie... polecam w kazdym razie bo skuteczne, pozbylam sie raz na zawsze @ ;)

#31 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 10:20

To może i ja się wypowiem. Jeśli to trądzik pospolity to propnuję wizytę u kosmetyczki, ale należy zrobić serię zabiegów, żeby widać było efekty. Poza tym trzeba liczyć się z kosztami. Ale biorąc pod uwagę efekty czasami warto. Zresztą myślę że kosmetyczka poradzi jakie zabiegi zrobić ale jeśli uzna, że to poważniejsze zmiany to powinna odesłać klientkę do lekarza. Bardzo dobre są maski algowe i maski ziołowe. Są również ampułki przeciwtrądzikowe, które może zaproponować kosmetyczka. ;-)

#32 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 22:36

nie zgadzam sie z Tobą jezeli myślisz że wizyty u kosmetyczki coś pomogą, ja kiedyś często oczyszczałam twarz u kosmetyczki i efekt był odwrotny po tych zabiegach miałam ładną buzię ale tylko kilka chwil a potem co raz gorzej wyglądałam ,poszłam do świetnej pani dermatolog i przepisała mi coś rewelacyjnego, krem Skinoren który świetnie wyleczył moją skórę z przebarwień i trądziku pospolitego , a po jakimś czasie zrezygnowałam ze względu na koszt i używam teraz jago zamiennika o nazwie ACNE DERM, a dodam że Skinoren stosowałam około roku,nie chodżcie do kosmetyczki na oczyszczanie bo to strata pieniędzy!!!!!!!!!!!to jest moja opinia na ten temat :roll: :lol:
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#33 nostalgia

nostalgia
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 07:44

Dziewczyny , kiedy ma sie tradzik , to nie idzie sie w pierwszej kolejnosci do kosmetyczki , tylko do dermatologa ! A nawet jesli juz do kosmetyczki , to ta z prawdziwego zdarzenia powinna nas odeslac do specjalisty ! Takim oczyszczaniem mozna sobie tylko pogorszyc sprawe , i jeszcze bardziej rozprzestrzenic "syfki". A pozniej ...no coz moga pozostac blizny , ktorych nie jest latwo sie pozbyc :(

#34 kasia4

kasia4
  • Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 13:48

Jeżeli kosmetyczka jest doświadczona a do tego pracuje w renomowanym salonie kosmetycznym to warto iść. Owszem wizyta u dermatologa też jest ważna, ale sorki, moja siostra leczy się dłuższy czas na trądzik i lekarz niestety nie pomógł, tylko wypisuje coraz to nowe leki. Wygląda koszmarnie i nie może poradzić sobie z problemem, bo też uważała że lekarz pomoże. Natomiast teraz w salonach SPA mają takie zabiegi, że moim zdaniem warto wydać na nie trochę kasy. I rzadkością jest żeby kosmetyczka "brała" się za coś z czym sobie nie poradzi. No chyba że liczy się dla niej tylko kasa. ;-)

#35 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 11 sierpnia 2008 - 14:13

Ja słyszałam o wielu przypadkach, kiedy kosmetyczka zamiast pomóc to jeszcze bardziej zaszkodziła <bezradny></span>
no ale jeśli lekarz nie pomaga... wszytskiego trzeba spróbowac <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#36 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 09:42

A ja nie polecam kosmetyków na bazie spirytusu. Owszem czasem i jest efekt ale krótkotrwały skóra staje sie przesuszona i w efekcie zaczyna sie chronic przed tym i produkuje wiecej sebum czyli łoju co zatyka pory i sprzyja powstawaniu nowych pryszczy. I tak w kółko. W moim przypadku bardzo dobrze pomaga robienie 2 razy w tygodniu maseczek typu peel-off , masc benzacne , 8-) tonik nuno a do mycia oliwkowy żel z Ziajii i NAWILZANIE twarzy lekkimi kremami bo tłuste zatykaja pory. :mrgreen:

#37 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 10:26

ja słyszałam kilkakrotnie o "cudownym " działaniu słońca na trądzik..... mam mały problem z nim i NIGDY !! słońce mi nie pomogło, a raczej jeszcze zaszkodziło. owszem, poki siedze na słońcu każdego dnia jest na prawde ok, ale wystarczy ze jeden dzień słońca unikam i .... masakra :( dlatego sie nie opalam :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#38 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 12:31

ja słyszałam kilkakrotnie o "cudownym " działaniu słońca na trądzik..... mam mały problem z nim i NIGDY !! słońce mi nie pomogło, a raczej jeszcze zaszkodziło. owszem, poki siedze na słońcu każdego dnia jest na prawde ok, ale wystarczy ze jeden dzień słońca unikam i .... masakra :( dlatego sie nie opalam :P

Ja nie mam problemu z trądzikiem :-) ale moja koleżanke przed @ tak wysypie na całej twarzy, że potrafi przez 3 dni z domu nie wychodzić.. a boi sie do dermatologa iść bo kikla lat temu przepisał jej maść po której było jeszcze gorzej.. Słońca i solarium ez raczej nie polecam

#39 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 17:06

A mi się wydaje , że jednak powina być wizyta u dermatologa. Co lekarz to lekarz.
A.

#40 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 17:09

Słońca i solarium ez raczej nie polecam

to jest takie złudne bo po słońcu i solarium, chwilowo jakby trądzik zanika i wydaje nam się, ze się go pozbyliśmy, po czym znów się pojawia ze zdwojoną siłą...
ja miałam trądzik ale taki delikatny (jak każda nastolatka) stosowałam taki żel Bezacne i bardzo mi pomógł, jest 5 i 10% w zależności od trądzika. Ale to raczej osobą z dużym trądzikiem nie pomoże, moim zdaniem tez tylko dermatolog <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."