Zagraniczne podróże i wycieczki - porady
Napisano 23 września 2013 - 18:43
Napisano 24 września 2013 - 09:43
Napisano 17 lutego 2014 - 17:37
Wyspy kanaryjskie sa teraz tanie ![]()
Ostatnio widzialam Teneryfe bardzo tanio, jednak nie jest tam 30 stopni a 20 ale zawsze ciepej niz zima u nas ![]()
M <3
Napisano 14 marca 2014 - 11:47
Lot do USA jest fajny. Tanio możesz polecieć z . Bilety są naprawdę tanie. Sama będę leciała do Ameryki, ale w wakacje mniej więcej w czerwcu lub początek lipca.
Użytkownik elizabeth edytował ten post 14 marca 2014 - 12:10
Napisano 24 czerwca 2015 - 13:34
Powiem Wam,ze to ile zapłacimy tak naprawdę zależy od naszej organizacji. Sama już od jakiegoś czasu nie korzystam z usług biur podrózy bo przekonałam się ,że na własną rękę jest taniej oraz przyjemniej .
Rózne sieci mają tanie loty. Na te krótkodystansowe proponuę zerknąć na Wizzair oraz Ryanair. Za to w przypadku długodystansowych króluje linia KLM.
Obecnie linia KLM ma bardzo dobre promocje na loty do Azji:
Pekin 2109 zł
czy Bangkok 2200 zł
W dwie strony lotem liniowym czyli to Wy decydujecie kiedy wylatujecie i wracacie ( nie jest to żadne last z f4f). Na miejscu w Tajlandii czy w Chinach jest bardzo ale to bardzo tanio tak więc wycieczka taka jest świetną opcją.
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 10 września 2015 - 02:29
Nie wiem czy by mi wystarczyło odwagi na tak daleką, samodzielną podróż. Bezpieczniej czuję się jednak z biurem, które w razie problemów gwarantuje mi wsparcie rezydentów.
A tak w temacie jesieni - widziałam sporo fajnych lastów na itace i tak się biję z myślami, czy by się czasem nie skusić na jakieś ciepłe, miłe miejsce. ![]()
Napisano 10 września 2015 - 10:54
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 15 września 2015 - 21:01
Osobiście również bałabym się pojechać zagranicę sama, lepiej chyba z biurem podróży, ale do tej pory podróżowałam jedynie po kraju i szczerze mówiąc to nie wiem jakie biuro byłoby najlepsze na wyjazd np. na Kubę. Znacie jakieś sprawdzone i tanie oferty, które moglibyście mi polecić? A może ktoś już tam był i mógłby podzielić się wrażeniami?
Napisano 18 września 2015 - 19:26
Piszecie o fajnych miejscach, a ja podzielę się z Wami moim odkryciem. Byłam w Czarnogórze na rejsie z the boat trip i było cudownie. Nie dość, że miejsca były przepiękne to jeszcze ogarnięci ludzie z biura, dobra organizacja rejsu plus super zabawa. Był ktoś z Was na takim wypadzie?
Napisano 21 września 2015 - 16:37
Takiej pewnosci nigdy miec nie bedziesz... ale chyba czasem warto zaryzykowacA jakamasz pewnosc, ze biuro nie splajtuje? Najwieksze molochy padaja z dnia na dzien
Napisano 27 września 2015 - 02:58
Spokojnie - jest na pierwszym miejscu w rankingu biur podróży Rzeczpospolitej z wysoką wiarygodnością i zabezpieczeniem. Nie sądzę, by coś takiego im groziło. To co mają powiedzieć inne biura w takim razie? ![]()
Napisano 27 września 2015 - 07:42
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 września 2015 - 08:41
Trzeba sie dostosowac do programu, wiekszosc "odpoczynku" jest na czas, nie da sie zjechac z kursu jesli cos nas po drodze zainteresuje itd itp.
Nie do końca sie z Tobą zgodzę.
Pojechaliśmy, jak mówię do Grecji, narzucone jedynie mieliśmy pory posiłków, i o której wylot itp.
Ale to czy tam wykupię ich wycieczkę czy pojadę sobie wynajętym samchodem już zależało ode mnie..
Poza tym, dla niektórych dość ciężkie do przeskoczenia może być nieznajomość języka...
Napisano 27 października 2015 - 21:48
Ciekawe oferty znajdziesz na stronie itaki, mają często promocyjne ceny, a hotele w ich ofercie są rewelacyjne.
Napisano 09 grudnia 2015 - 15:54
Moje marzenie to wyjazd do ..... Chin. Zawsze chiałam zobaczyć jak na prawde wygląda Azja i społeczeństwo. Jednak samej to trochę strasznie. Jednak z mężem przygotowujemy sie z programem hanzilla, gdzie w zaciszu domowym uczymy sie właśnie języka chińskiego. Juz przebrnelismy przez podstawy i lecimy dalej. Na prawdę super to zrobili. A dla przetestowania jest wersja demo ![]()
Napisano 11 grudnia 2015 - 07:26
Nie do końca sie z Tobą zgodzę.
Pojechaliśmy, jak mówię do Grecji, narzucone jedynie mieliśmy pory posiłków, i o której wylot itp.
Ale to czy tam wykupię ich wycieczkę czy pojadę sobie wynajętym samchodem już zależało ode mnie..
Poza tym, dla niektórych dość ciężkie do przeskoczenia może być nieznajomość języka...
Zgadzam sie z tą wypowiedzią, ja byłam na 4 wycieczkach organizowanych przez biura podróży i zawsze robiłam to co chciałam...rezydenta widziałam tylko jak przyleciałam i jak odlatywałam ![]()
Napisano 12 grudnia 2015 - 19:27
Na lokalne wycieczki organizowane przez biuro podróżny na miejscu wypoczynku jeżdżą z reguły ci, którzy nie znają języka obcego. Poza tym, te perełki są zazwyczaj dwa razy droższe, niż te same u lokalsów. A jeżeli chodzi o biura podróży, to zawsze się jakoś udawało. W 2003, kiedy byliśmy na Rodos "nasze" biuro upadło jak już dawno byliśmy w domu ![]()
Napisano 18 marca 2016 - 03:18
A nie jest i dlatego ja znam nasz kraj w każdym jednym zakątku
ale ile można
od kilku lat sami organizujemy sobie i wyjeżdżamy w różne miejsca na świecie. niestety ze względów zdrowotnych tylko w takie, które dostępne sa autokarem ale jak się ma dobrego zaufanego przewoźnika to i taka podróż potrafi być przyjemna ![]()
Napisano 18 marca 2016 - 05:19
A jakim wg Ciebie taki przewoźnik jest? Ja jakoś nie trafiłam na takiego, który by wzbudzał we mnie takie uczucia. Jest bo jest, tyle ![]()
Napisano 18 marca 2016 - 06:14