ok, dzięki za wyczerpującą odpowiedź dużo mi się rozjaśniło w kwesti pzejazdu i dlaczego jest tak ważne rozplanowanie ![]()
Zagraniczne podróże i wycieczki - porady
Napisano 25 marca 2016 - 13:09
Napisano 02 kwietnia 2016 - 16:22
Nie ma za co, służę pomocą. To jednak mimo wszystko są rzeczy, które od nas nie zależą i dobrze jest być za granicą pod opieką odpowiedzialnego przewoźnika, który dba i o sprzęt i o ludzi w nim, a nie pozostawia ich na pastwę losu. Wycieczka to jedno, przyjemna sprawa i raczej nikt nie chce się przejmować w trakcie tym, co może być "gdyby" tylko bawić się jak umie i mieć spokój ducha, że jednak gdyby to nie musi myśleć, bo ktoś myśli za niego i ten dojazd/powrót bedzie zorganizowany nawet żeby się waliło i paliło ![]()
Napisano 03 kwietnia 2016 - 23:25
no jasne, zwłaszcza jak nie jeździ się samemu tylko np. z rodziną
zdążyłam się zorientować już przez ten czas i na pewno eco jest tu faworytem, także ja już pytań nie mam i nie będę dalej ciągnąć - niech wątek żyje swoim życiem
pozdrawiam!
Napisano 25 sierpnia 2016 - 12:45
Cześć, czy może któraś z Was jechała na własną rękę do Hiszpanii i mogłaby podzielić się doświadczeniami? Chodzi mi głównie o miejsca gdzie można będzie pojeździć rowerami.
I kolejna sprawa czy wykupowałyście ubezpieczenie turystyczne? Ja póki co porównywałam składki w Rankomat.
Napisano 29 sierpnia 2016 - 11:07
Cześć, czy może któraś z Was jechała na własną rękę do Hiszpanii i mogłaby podzielić się doświadczeniami? Chodzi mi głównie o miejsca gdzie można będzie pojeździć rowerami.
I kolejna sprawa czy wykupowałyście ubezpieczenie turystyczne? Ja póki co porównywałam składki w Rankomat.
Ja akurat byłam w Chorwacji na własną rękę i szczerze polecam zakup ubezpieczenia turystycznego, bo za granicami leczenie jest jedną z najdroższych atrakcji, a czasem i wymaganych. Wiadomo, że nie warto przepłacać za składki bo nie wiadomo, czy nawet się wykorzysta, ale mimo wszystko warto wziąć firmę, która to ubezpieczenie pokryje. Obecnie korzystam z Liberty Ubezpieczenia i wydają się solidną firmą. A wy jakie macie doświadczenia z nimi?
Napisano 03 stycznia 2026 - 18:24