Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#401 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 stycznia 2010 - 00:13

A ja dzis byłam na Sherlocku Holmsie. I powiem że mi się podobalo. Sposób w jaki on rozwiązywał te zagadki :-D Super !
Szczerze to myślałam ze bedzie to bardziej jako baja przedstawione ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#402 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 22:04

Wczoraj byłam z Miśkiem i bratem na Wszystko, co kocham
Gorąco polecam.
Film rewelacyjny.
Nie da się go tak o opisać.
Na prawdę, jeśli się wybieracie do kina to polecam ten filmik :)
Na prawdę warto obejrzeć :!:
Natomiast dziś oglądałam galerianki
I po prostu jestem przerażona.
Jeżeli tak dzieje się na prawdę to masakra!
Przecież oglądając to miałam wrażenie że to nie są dziewczyny tylko dzieci na prawdę MASAKRA!

#403 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 22:27

Wszystko, co kocham

ja mam zamiar wybrać się na ten film i też słyszałam że genialny ;-) generalnie moje klimaty bunt, muzyka, miłość hehe :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#404 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 22:30

no świetny jest :)
Poszłabym raz jeszcze ale nie :)
Za tydzień idę na templariusze czy cuś takiego

#405 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 24 stycznia 2010 - 23:44

A my niedawno wróciliśmy z filmu "Stare wygi". Jednak filmy Disneya mają swój niepowtarzalny klimat, który uwielbiam. Sympatyczna komedia w niezłej obsadzie (Travolta wygladał dośc przyzwoicie- nawet brzuszek udało mu się dobrze ukryc ;-) ). W niektórych momentach to prawie płakałam ze śmiechu, ale zdarzały się i wzruszające chwile, w których miałam łezki w oczach. Bo ja taka uczuciowa jestem, no :mrgreen:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#406 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 08:58

Ja mialam okazje ostatnio obejrzec Raj dla Par. Jak dla mnie typowo amerykanska komedia romantyczna. Film bardzo przewidywalny, naliczylam tylko moze z 5 smiesznych momentow, akcja nudnawa. Ogolnie wogole mi sie nie podobal, malo co zasnelam :lol: Ale zeby nie bylo az tak krytycznie, to Misiek mowil, ze mu sie podobalo :-D
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#407 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 10:38

a ja byłam w piątek na 'nine'...
i muszę przyznać, że film mnie bardzo rozczarował i nie spełnił moich oczekiwań..
zrobili wiele szumu, że to taka fantastyczna produkcja.. a wg mnie guzik prawda bo z całego filmu podobały mi się dwa momenty..
-ten, w którym Kate Hudson wykonuje piosenkę, ładna piosenka, ładnie zaśpiewana :)
-oraz ten show, który dała Fergie, fenomenalnie jak dla mnie zatańczone, dziko, seksownie, ładnie wokalnie wykonana piosenka
i na tym koniec :-?
uważam, że to za mało by musical mógł otrzymać miano genialnego..
ja nie polecam - ale jak wiadomo każdemu podoba się co innego..

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#408 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 11:13

a ja byłam w piątek na 'nine'...
i muszę przyznać, że film mnie bardzo rozczarował i nie spełnił moich oczekiwań..

ooojej :shock: a ja miałam nadzieje na niezły film <co></span> kurde... pocekam aż ktoś jeszcze to oglądnie i najwyżej w necie poszukam :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#409 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 11:32

'nine'.

no własnie też myślałam że super, taka obsada i reklama, no ale trzeba samemu zobaczyć żeby się przekonać... ;-)

#410 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 12:09

ale trzeba samemu zobaczyć żeby się przekonać...

to tyz prawda ;-) ja się zastanawiam jak rozwiązane zostało 'rzekome ' nawiązanie do 8 i 1/2 Felliniego (z racji że to jeden z moich ulubionych reżyserów jestem okrutnie ciekawa :-D ) amoramor, coś na ten temat powiesz :?:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#411 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 13:28

jak rozwiązane zostało 'rzekome ' nawiązanie do 8 i 1/2 Felliniego

amoramor, coś na ten temat powiesz

nie oglądałam żadnego z tych filmów, które wymieniłaś więc niestety Ci kochana nie pomogę w tej kwestii <bezradny></span>

taka obsada

to fakt, obsada może się wydawać powalająca.. ale z ogólnej gry aktorskiej wg mnie zasługuje na uwagę tylko i wyłącznie Judi Dench (którą widzę już w drugiej świetnie zagranej roli)
Dołączona grafika

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#412 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 16:21

A ja byłam wczoraj na "Alvin i wiewiórki 2". Ajjjj, uwielbiam te wiewiórki. Pełno momentów do śmiechu, nie idzie sie nudzić na tym filmie mogłabym go oglądać w nieskończoność :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A dziś byłam na "Avatarze". I racja - film bardzo fajny, fajne efekty, ciekawe wątki. Film trzyma w napięciu, bo w sumie tak naprawde nie wiedziałam do końca co się wydarzy :-P :-P :-P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#413 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 21:49

co do "nine" póki co słyszałam same niepochlebne opinie ... no i bądź co bądź to największy przegrany z gali złotych globów ... zresztą ja jakoś nigdy nie miałam parcia na produkcje gdzie wsadzane są same "gwiazdy", raczej ich unikam ... kiedyś się sparzyłam na takiej "super produkcji" ... huczna reklama, a film kicz ... natomiast "nine" i tak z chęcią oglądnę ... ale to po sesji, jak będę miała trochę czasu, i zdecydowanie zanim się wybiorę do kina sprawdzę wyrywkowo sceny ...

powrócę jeszcze do avatara ... bo mnie gryzie to pytanie: czy film jest cały w 3D czy tylko fragmenty , a rozchodzi mi sięo to że widzialam też urywki póki co, i ... nic specjalnego jak dla mnie ... jeżeli cały byłby 3D to warto by się było zastanowić nad wybraniem się do kina ... a tak ... to se oglądne na lapku o :mrgreen: oświećta baby :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#414 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 07:53

czy film jest cały w 3D czy tylko fragmenty

W sumie to jest cały. Bo jak zdejmowałam okulary to film był rozmazany ;-) Ale ... po jakiejś godzinie już nie zwracasz za bardzo uwagi na te 3D. Są momenty bardziej i mniej trojwymiarowe ;-)

Mnie po tym filmie np. wczoraj pólł dnia głowa bolała :/ :roll:

#415 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 10:31

Nostalgia anioła,film miał premierę na świecie w listopoadzie.U nas w kraju będzie dopiero w marcu.Mam pytanie.Czy może któraś z was zetknęła sie już z tym filmem,nieco wcześniej?I czy wart jest obejrzenia? ;-)

#416 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 00:14

Ja w piątek byłam na Parnasusie, dobry film, choć nie najłatwiejszy
Dołączona grafika

#417 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 13:56

Wczoraj wyskoczyliśmy do kina na film : Księga Ocalenia

W post-apokaliptycznym świecie, samotny bohater, Eli (Denzel Washington), strzeże księgi, która dostarcza wiedzy mogącej uratować ludzkość. Despota (Gary Oldman) z małego, prowizorycznego miasteczka planuje objąć w posiadanie księgę.

filmweb.pl

Film bardzo mi się podobał, chociaż rozczarowało mnie szybkie zakończenie. Być może powstanie druga część, która rozwieje pozostałe wątki ;-)
Polecam wszytskim lubiącym filmy z Denzelem.

Dołączona grafika

#418 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 15:35

W post-apokaliptycznym

o to coś dla mnie!! Uwielbiam filmy post apo!! ;-)

[ Dodano: 2010-02-03, 21:06 ]
Więc, byłam na tym słynnym "Avatarze"...
I powiem szczerze, że dla mnie jest on przereklamowany.
Historia żywcem zerżnięta z Pocahontas tylko w wersji a la si-fi, gra aktorska też jakoś nie powala (tylko Zoe Saldana, która grała Neytri, byłam moim zdaniem genialna). Efekty specjalne rzeczywiście świetne i z tym się muszę zgodzić, ale żeby to był film godny oskara to litości.....
Dla mnie na oskara zasługuje film który, ma doskonałą fabułę, jest znakomicie zagrany i do tego technicznie bardzo dobrze zrobiony. Dla mnie Avatar spełnia tylko 3 kryterium, dlatego zasługuje na oskara owszem, ale tylko w kategorii "Najlepsze efekty specjalne". I muzyka tez była całkiem niezła ;-) ale żebym wyszła z tego filmu oszołomiona i pełna podziwu to nie powiem... <bezradny></span>

#419 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 13:32

powiem szczerze, że dla mnie jest on przereklamowany.

tak czułam :-/

Dla mnie na oskara zasługuje film który, ma doskonałą fabułę, jest znakomicie zagrany i do tego technicznie bardzo dobrze zrobiony. Dla mnie Avatar spełnia tylko 3 kryterium, dlatego zasługuje na oskara owszem, ale tylko w kategorii "Najlepsze efekty specjalne

znajac zycie zgranie mnóstwo statuetek , na które zasłuzyły inne filmy <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#420 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 22:51

Ja mialam okazje ostatnio obejrzec Raj dla Par. Jak dla mnie typowo amerykanska komedia romantyczna. Film bardzo przewidywalny, naliczylam tylko moze z 5 smiesznych momentow, akcja nudnawa. Ogolnie wogole mi sie nie podobal, malo co zasnelam :lol: Ale zeby nie bylo az tak krytycznie, to Misiek mowil, ze mu sie podobalo :-D

wlasnie dziisaj z kumpelami ogladalysmy ta komedie i.... tez bylam rozczarowana :-/ myslalam ze bedzie lepsza... kilka momentow smiesznych bylo ale ogolnie jakos nie bylo akcji i w polowie filmu zaczelysmy plotkowac :-P jak dla mnie nic specjalnego ;-)

ale bylam rowniez na dniach na AVATARZE w 3D i baaaaaaaaaaaardzo mi sie podobało :mrgreen: :mrgreen: mimo ze nie przepadam za filmami z takimi dziwnymi stworami ale poszlam... i jestem bardzo zadowolona :mrgreen:
szczęście ma smak truskawek :D :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych