Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

co w kinach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1081 odpowiedzi w tym temacie

#381 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 22:05

A słyszałyście o filmie "Paranssus" człowiek, który oszukał diabła?
8 stycznia zaczynają grać, ja mam wielką ochotę się wybrać, raz, że uwielbiam Johnnego Deppa, dwa, że ostatnia rola Heath'a Ledgera którego też uwielbiałam. Do tego Colin Farrell, Jude Law, Christopher Plummer, plejada gwiazd i zapowiada się świetny film, normalnie ja się nie mogę doczekać tego filmu i z koleżanką mamy wielką ochotę go zobaczyć.
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#382 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 22:11

A słyszałyście o filmie "Paranssus" człowiek, który oszukał diabła?

widziałam zapowiedź w telewizji iiii przyznam szczerzę, że

mam wielką ochotę się wybrać

oj tak, tak również z powodu aktorskiej obsady ;-) Johnego Deepa jako wspaniałego aktora i Jude Lawa jako fajnego ciacha :D hehe oczywiście aktor też z niego dobry ;-)
myślę, że może być to dość ciekawy film - w każdym bądź razie tytuł ma bardzo intrygujący :D na pewno się wybiorę jeśli tylko będą grać w moim mieście :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#383 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 10:18

a ja mam ochotę wybrać się na tą nową polską komedię "Ciacho" gdzie gra Żmuda-Trzebiatowska i T.Kot premiera 8 stycznia 2010 roku
"Pełna dowcipnych dialogów i nieoczekiwanych zwrotów akcji komedia o trzech zwariowanych braciach, którzy postanawiają zrobić wszystko, by pomóc siostrze, która wpadła w tarapaty. W głównych rolach zobaczymy Tomasza Karolaka, Pawła Małaszyńskiego, Marcina Bosaka, Tomasza Kota oraz Martę Żmudę-Trzebiatowską."
żródło:internet

widziałam zapowiedzi i spodobały mi się :-)

#384 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 11:05

mloda, my sie wybieramy na "ciacho " może nie bedzie jakies ambitne ale cos czuje , ze moze byc smiesznie
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#385 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 12:35

Zielonooka, podzielam twoje zdanie
"AVATAR" wymiata poszlam z fatalnym nastawieniem ze to fantastyka - bo nie lubie takich filmow ale to co zobaczylam naprawde powalilo mnie na kolana POLECAM (w 3D) film jest swietny

podobno tworzyli go ok 10 lat (grafika)

#386 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 20:31

Misiek mi właśnie obiecał, że zabierze mnie na wszystko co kocham
Cieszę się, bo bardzo chciałabym zobaczyć ten film.
W przyszły weekend pewnie się wybierzemy ;)

Wiosna 1981 roku. Po Polsce rozlewa się kolejna fala strajków organizowanych przez „Solidarność”. Komunistyczne władze zastanawiają się jak „Solidarność” zniszczyć. Tymczasem w cichym miasteczku nad morzem czwórka osiemnastoletnich chłopaków: Janek, Kazik, Diabeł i Staszek zakłada kapelę punkrockową. Liderem zespołu jest Janek, wrażliwiec, poeta, syn kapitana marynarki wojennej. Kompletują instrumenty, pożyczając, a nawet podkradając je ze szkoły muzycznej. Urządzają próby w starym wagonie kolejowym. Chcą wystąpić na festiwalu muzyki rockowej w pobliskim mieście. Chłopców łączy nie tylko muzyka, ale też fascynacja dojrzałą urodą pięknej sąsiadki Janka, Sokołowskiej, żony oficera politycznego marynarki.

Źródło: internet

#387 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 20:34

my sie wybieramy na "ciacho " może nie bedzie jakies ambitne ale cos czuje , ze moze byc smiesznie

i co wiesz juz coś na temat tego filmu??
tez chciałabym go zobaczyć bo zapowiedz była ciekawa.

#388 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 07:39

Ja na styczen mam aż 5 typów na które muszę oniecznie iść do kina: Parnassus, Wszystko co kocham, ale jeszcze 3 inne:

GORZKIE MLEKO

Film przedstawia dramatyczną historię dziewczyny o imieniu Fausta, która została nakarmiona przez swoją matkę tytułowym "mlekiem smutku" - chorobą przenoszoną przez kobiety będące ofiarami gwałtu, przemocy i terroru w okresie walk terrorystycznych w Peru.
Życie Fausty przepełnione jest przerażającym smutkiem, wewnętrznym cierpieniem i paraliżującym strachem, który ukradł jej duszę. Dziewczyna naznaczona jest traumą, która odbiera jej chęć egzystencji i uniemożliwia normalne funkcjonowanie. Jej koszmar pogłębia się jeszcze bardziej gdy zostaje dotknięta kolejnym dramatem - nagłą śmiercią ukochanej matki...
Odlądałam pierwszy film tej reżyserki, Madeinusa, i mi się bardzo pobobał, wiec zaryzykuje i ten :-D

CO WIESZ ELLY
(Iran, 2009)
romans, 119 minut
premiera: 2010-01-22

Grupa znajomych wyjeżdża na weekend nad morze, zabierając ze opiekunkę do dzieci i przyjaciela. Dziewczyna zaczyna się dziwnie zachowywać, chce wracać do domu, aż w końcu znika w niewyjaśnionych okolicznościach.
Nie znalazłam więcej o tym filmie, wmiesięćzniku "Kino" jest długa recenzja, i przedstawia film na prawdę nieźle :-)

NINE

Ekranizacja broadwayowskiego szlagierowego musicalu z lat 80. Sztuka, opowiadająca o życiu i romansach słynnego reżysera filmowego, jest adaptacją kultowego filmu "8 i 1/2" Fedrico Felliniego. Sławny reżyser filmowy Guido Contini (Daniel Day-Lewis) próbuje zaprowadzić harmonię w swoim zawodowym i osobistym życiu, mężczyzna jest bowiem zaangażowany w dramatyczne stosunki z wieloma kobietami: jego żoną Luisą (Marion Cotillard), kochanką (Penelope Cruz), muzą (Nicole Kidman) oraz matką (Sophia Loren)
A to z miłości do musicali :mrgreen:

żródło: filmweb

Załączone miniatury

• mleko.jpg
  • elly.jpg
  • nine.jpg

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#389 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 11:19

i co wiesz juz coś na temat tego filmu??

niestety nadal na niego nie dotarlismy
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#390 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 stycznia 2010 - 17:47

i jeszcze jeden nowy film, ide dziś na niego do kina :mrgreen:
BĘDZIE GŁOŚNO

Któż nie marzył kiedyś o byciu gwiazdą rocka, założeniu zespołu, graniu na elektrycznej gitarze? Muzyka porusza, inspiruje i rezonuje w nas. Jednak gdy struny szarpią The Edge, Jimmy Page i Jack White, czyni ona coś więcej. Z tego założenia wychodzi "Będzie głośno", nowy film dokumentalny pomysłu producenta Thomasa Tulla. ."Będzie głośno" nie jest zwykłym filmem dokumentalnym o rock'n'rollu. Zapis punktu widzenia trzech wirtuozów, należących do trzech różnych pokoleń, pozwala zbliżyć się do nich osobiście i odkryć jak tapicerowi z Detroit, sesyjnemu muzykowi i malarzowi z Londynu oraz siedemnastoletniemu uczniowi z Dublina udało się wydobyć z gitary elektrycznej unikatowe brzmienia i wejść do panteonu gwiazd. W podróżach z Jimmym Pagem, The Edgem i Jackiem Whitem do ważnych miejsc z ich przeszłości wywiązują się niecodzienne rozmowy. Doświadczenia te pozwalają na intymny wgląd w artystyczną genezę każdego z gwiazdorów, czego przykładem jest przemożne doznanie, jakie wywiera utwór "Rumble" Linka Wraya na Jimmym Page'u, który zaskakuje publiczność improwizowanym koncertem na "air guitar", wyobrażonej gitarze. A to dopiero początek.
Opowieściom każdego z gitarzystów o ich własnym muzycznym buncie towarzyszy rock'n'rollowa sesja. Na pustej scenie muzycy zbierają się, podkręcają wzmacniacze i grają. Opowiadają o swoich inspiracjach, wymieniają się historiami i uczą się nawzajem piosenek. W czasie spotkania, na żywo rozbrzmiewa dwugryfowa gitara Jimmy'ego Page'a, zestaw nożnych efektów The Edge'a i nowy mikrofon White'a, specjalnie wbudowany w jego gitarę. Muzycznej podróży towarzyszy też wizualny rozmach. Zobaczymy kamienne mury Headley Grange, gdzie powstał utwór "Stairway to Heaven", odwiedzimy niesamowitą farmę w Tennessee, gdzie Jack White skomponuje na oczach widzów piosenkę, a w skąpo oświetlonym dublińskim studio podsłuchamy The Edge'a zgrywającego ścieżki gitary do nowego singla U2. Obrazy te, podobnie jak opowieści, pozostaną w pamięci jeszcze długo po tym jak wybrzmią elektryczne akordy.
Być może "Będzie głośno" nie nauczy cię grać na gitarze, ale zmieni sposób, w jaki jej słuchasz.
Reżyserem i producentem filmu jest twórca "Niewygodnej prawdy", Davis Guggenheim, a producentami są Thomas Tull, Lesley Chilcott i Peter Afterman.

źródło: filmweb

Dołączona grafika

[ Dodano: 2010-01-17, 13:21 ]
polazłam na ten film, i jst cudny (mówię jako osoba uwielbiająca White Stripes, Led Zeppelin i lubiąca stare kawałki U2 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

to jak ci panowie potrafią rozmawiać o tym co kochają jest niesamowite :-D Niesamowite są opowieśco o tym dlaczego i w jaki sposób robia to co robią. Podsumowanie Jacka White'a "Żeby coś ważnego napisać, musisz być wkurzony. A jeśli akurat nie jesteś, to powinieneś wymyślić sobie jakiś powód” :mrgreen:

Idealny film do posłuchania w kinie :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#391 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 23:04

Wróciłam z Ciacha. I ...... po wszytskich negatywnych opiniach jakich sie naczytałam w internecie, jestem zaskoczona - pozytywnie zaskoczona. ;-) Chociaż jest jedna, dwie sceny, które były troche niesmaczne :roll: to film jest moim zdaniem zabawny.

Powiem tak, dużo zależy od tego jakie kto ma poczucie humoru. Mi sie podobał.
Zwłaszcza Karolek (Małaszyński) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#392 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 23:20

Wróciłam z Ciacha

Ja też :mrgreen: Co prawda szłam na ten film z nie do końca pozytywnym nastawieniem, ale jestem

pozytywnie zaskoczona

:-P W niektórych momentach zaśmiewałam się do łez. Szczególnie podobała mi się jedna z pierwszych scen z udziałem D. Stenki (uwielbiam ta kobietę ;-) ). Za to efekty specjalne w czasie próby odbicia Basi (o ile można to nazwac efektami specjalnymi) to jakaś porażka :lol: Natomiast jestem pod wrażeniem doboru muzyki do tego filmu, bo wyszło to po prostu genialnie 8-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#393 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 17 stycznia 2010 - 23:32

NINE

O też bym bardzo chciała ten film zobaczyć, oglądałam dziś "DDTVN" i było co nieco o tym właśnie filmie. Też lubię takie musicale :mrgreen: i kusi mnie jeszcze obejrzeć Sherlocka Holmesa ;-)
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#394 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 00:00

i kusi mnie jeszcze obejrzeć Sherlocka Holmesa ;-)

Ja byłam zawiedziona. Jeżeli spodziewasz się wciągającej detektywistycznej akcji to wg mnie będziesz rozczarowana ;)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#395 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 00:05

ja dzisiaj byłam właśnie na sherlocku... i momentami był nudny, ziewałam :) ale były też i fajne momenty :) ale bez żadnych rewelacji :P

#396 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 12:16

Natomiast jestem pod wrażeniem doboru muzyki do tego filmu, bo wyszło to po prostu genialnie 8-)

Taaaaaa. To też mi się bardzo podobało. Zwłaszcza Reni Jusis "Its not enough"; Hurt "Załoga G" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak pasowało do memomentow w filmie ... ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#397 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 11:53

Ja byłam wczoraj na "Avatarze", film sci-fi, ale genialny :) Ludzie potrafią mieć taką wyobraźnię i stworzyć coś, o czym w życiu by się nie pomyślało. Obraz cudny, muzyka dobrana idealnie, w niektórych momentach film zrobiony na komputerze WZRUSZA :) Z chęcią obejrzę jeszcze raz na komputerze. Mimo późnego powrotu z filmu i cholernego niewyspania na dzień następny- nie żałuję ani trochę :P

#398 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 18:32

Z chęcią obejrzę jeszcze raz na komputerze.

słyszałam że film dużo traci na zwykłym monitorze ... właśnie dlatego go jeszcze nie widziałam. chciałabym siewybrać do kina, ale i kasy i czasu brak ... Elodka powiedz mi, bo mnie ciekawi ... jak dużo jest w filmie 3d? bo chyba nie cały jest o to oparty? <hmm></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#399 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 08:35

nie(d)oceniona, nie wiem kochanie nic o 3D, bo byłam na 2D :) Przytoczę relację mojego brata, który był na 3D: "Najbardziej zaskakującym momentem w 3D była reklama przed filmem" :lol: I stwierdził, że zdecydowanie lepszy był 2D, bo tak naprawdę w 3D nic się nie działo...

#400 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 18:16

czytałam ze w jakims azjatyckim kraju ktos zmarł w kinie na atak serca , efekty go zabiły :-/
ja nie lubie s-f filmó wiec mnie nie ciakawi. ale ciekawi mnie ten film parnasus.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych